Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Здравейте!

В момента съм във Великобритания.

Наскоро закупих лап-топ. В магазина ми предложиха да закупя с отстъпка антивирусна програма Norton 360, цена - 30 паунда.

Моя близка ми помогна да инсталирам програмата.

Мои приятели искат да инсталират същата антивирусна програма, ползвайки закупения от мен CD.

Аз не зная какви биха били последиците за мен и моя лап-топ.

Моля за съвет!

Благодаря ви предварително за отговорите!

Зависи за колко компютъра е закупен лиценза. Като гледам цената, вижда ми се да е само за един. Следователно е нелегално да се ползва на повече от един.

Може да се блокира ключа, с който се обновява програмата, и така да останеш незащитен (твоите приятели също)

Съветвам те да не го правиш!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Зависи за колко компютъра е закупен лиценза. Като гледам цената, вижда ми се да е само за един. Следователно е нелегално да се ползва на повече от един.

Може да се блокира ключа, с който се обновява програмата, и така да останеш незащитен (твоите приятели също)

Съветвам те да не го правиш!

Благодаря сърдечно за отговора! Публикувано изображение

Здравейте!

В момента съм във Великобритания.

Наскоро закупих лап-топ. В магазина ми предложиха да закупя с отстъпка антивирусна програма Norton 360, цена - 30 паунда.

Моя близка ми помогна да инсталирам програмата.

Мои приятели искат да инсталират същата антивирусна програма, ползвайки закупения от мен CD.

Аз не зная какви биха били последиците за мен и моя лап-топ.

Моля за съвет!

Благодаря ви предварително за отговорите!

На опаковката пише за колко компа е ключа.Ако пише примерно за (3) няма проблем да си я делнете.

Един приятел скоро си купи лаптоп,и го накарах да ми купи( НИС 2009) имаше промоция,ако купиш лаптоп ти я дават с 50% отстъпка.

И така за 35евро си я купих ,една година лиценз за 3-компа.

А ако ти е за един комп. им даи диска но без лицезния ключ и да се оправят Публикувано изображение

Дизайна на новите продукти на Norton май има нужда от малко коментари и преработка. Иначе отново са се справили добре. Браво на Symantec.

Norton Internet Security2010

Не успях да се сдържа да го сложа на Уин7, така и така го препоръчват като специално разработен за 7.

Лошото е че е триал само за 14 дни- малко е. Като за Бета сякаш трябваше да се отпуснат поне за месец за да има време за пробване.

Първи впечатления - доста забави системата- има зависвания по над 10 секунди при щъкане из папките на компютъра, и при отваряне на историата на Нортън- това не го срещнах при КИС2010.

Сканира по-леко от КИС2010 но за разлика от последния, на когото му бях вдигнал настройките на максимум, на НИС 2010 не може почти да се пипат.

Интерфейса е перфектен и опростен според мен. Идеален мониторинг на ситемните ресурси ползвани от системата и сравнени с неговите.

Доста лесно се ориентирах в менютата, но отново трябва да се има впредвид че НИС е почти пълен автомат- то и няма какво да му се донастройва (в сранение с КИС2010 например).

Не успявам да намеря потробен мониторинг на мрежовия трафик за всяко приложение което е свързано с интернет. Това го имат и най-простите и безплатни стени.

Модула Download Intelligence блокира свалянето на един опасен файл, но е далеч от свойсвата на филтрирането на мрежовия трафик.

Архиви пълни със зарази, обаче отново попадат на компютъра без проблем, и чак след сканиране или разархивиране биват почиствани.

Мисля, че версия НИС 2009 беше по-лека. То е вярно, че съм с нефинална операционна система ( нищо че е 7264 RTM), но все пак....... :huh:

Може би си улучил момента когато сканира цялата ти система в баkсграунд режим,тогава са възможни леки забавяния ако вършиш нещо на компа. Нагласи си от настройките кога да сканира? примерно 3 през ноща. За архивите:това по скоро е + защото няма да ти се налага да изключваш реалната защита за да изтеглиш 1 архив с бубулечки,вече има доунлоад манажер който не позволява да се стартира някоя гадост при теглене на файл,или промяна на директорията му,или преименуване и преместване.:speak:

Редактирано от Dogydog7 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

"Вижте сега пробвал съм може би всичките антивирусни , които сам чувал но досега не сам срещнал такава която е 100% надеждна всички са боклук да ви кажа че може би Symantec AntiVirus 2004 Corporate си върви достатъчно бързо хваща доста вируси и няма много проблеми с нея.И това че все гледате да е 2008 2009 година не значи че като е по нова ще е по-добра то вирусната база данни си е една и съща само дето върви по бавно" На този компютър съм със SEP 11 и ти гарантирам - не върви по-бавно. А допреди около 2 месеца тук бе в продължение на 4 поредни години SEP 9. Не установявам осезаема разлика. Поздрави

Norton 360 (легален) ми изписва периодично (няколко минути) в долния десен ъгъл съобщението: "Norton 360 blocked an intrusion attempt MS UPnP NOTIFY BO." Какво значи това и на какво се дължи? Моля за информация!

Norton 360 (легален) ми изписва периодично (няколко минути) в долния десен ъгъл съобщението: "Norton 360 blocked an intrusion attempt MS UPnP NOTIFY BO." Какво значи това и на какво се дължи? Моля за информация!

It has been observed that W32.Gaobot and W32.RXBot worms exploit this issue to propagate.

http://www.symantec.com/business/security_....jsp?asid=20059

Това значи че,трябва да си ъпдейтнеш уиндоуса,някой ти е надушил че,имаш слабо място и те атакува.Но бъди спокоен Нортъна блокира атаките.

Виж тук http://www.securityfocus.com/bid/3723

и тук http://www.microsoft.com/library/errorpage...ew/default.mspx

Това значи че,трябва да си ъпдейтнеш уиндоуса . . .

Automatic updates са постоянно включени (ON) и всичко необходимо от microsoft.com се инсталира автоматично при изключване на машината. Не знам какво друго да му ъпдейтвам.

. . . някой ти е надушил че,имаш слабо място и те атакува.

Много ми е интересно, кой ли може да е :) ? Интернет доставчика ми ползва PPPoE протокол и имаме локална мрежа. Ако е някой местен само да го набарам!

Но бъди спокоен Нортъна блокира атаките.

Многократно съм се убеждавал в качестватаму (преди беше нелегален, но сега не съжалявам за всяка стотинка, дадена за него. :))

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Automatic updates са постоянно включени (ON) и всичко необходимо от microsoft.com се инсталира автоматично при изключване на машината. Не знам какво друго да му ъпдейтвам.

Много ми е интересно, кой ли може да е :) ? Интернет доставчика ми ползва PPPoE протокол и имаме локална мрежа. Ако е някой местен само да го набарам!

Многократно съм се убеждавал в качестватаму (преди беше нелегален, но сега не съжалявам за всяка стотинка, дадена за него. :))

Все пак си направи един скан,през експлодера в сайта на майкрософт,може и някоя нова зараза да е,от същият тип.Ако ти е включено окото бъди сигурен че,ще вземат мерки от симантек.

Ако ти е включено окото бъди сигурен че,ще вземат мерки от симантек.

Малко пояснение само ако обичаш, на кое викаш око? Публикувано изображение

Малко пояснение само ако обичаш, на кое викаш око? Публикувано изображение

На Norton Community Watch,влез в историята и направи едно шотче с паинт или друга програма за целта и го пусни тук,щото така само гадая.

Снимай точно това като кликнеш на него и после натисни "виж детайлите" More Details

Историята е абсолютно празна - нищо не е било пращано на Симантек. Не знам как се правят шотове затова ти пиша какво виждам в историята на Norton Community Watch.

Историята е абсолютно празна - нищо не е било пращано на Симантек. Не знам как се правят шотове затова ти пиша какво виждам в историята на Norton Community Watch.

Публикувано изображение

Това което съм подчертал с червено трябва да е така и при теб...Така се пазим взаимно.

Ако е така не мисли за нищо повече.

Така е, да. Само при мен е оформено малко по-различно в графично отношение.

Така е, да. Само при мен е оформено малко по-различно в графично отношение.

Ако проблемите продължават изтегли това и го инсталирай.

ЗА Windows XP profesional 32bit.x86

http://download.microsoft.com/download/whi...SP1_x86_ENU.exe

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За Windows XP Home 32bit.x86

Ако проблемите продължават изтегли това и го инсталирай.

ЗА Windows XP profesional 32bit.x86

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За Windows XP Home 32bit.x86

Само да вметна,че е актуален SP3 ,едва ли @instrument е с по-различен,след като ти е споменал по-горе, че го обновява Windows редовно.

Този пач ,който си дал за изтегляне е за SP1,при SP3 е покрит отдавна.

Аз мисля че,няма значение с кой сервизен пакет е в момента 3,5 или 6.Тая кръпка явно си е нужна щото няма логика да му показва подобни съобщения при наличието на ъпдейтнат уиндоус.А всъщност за какво става въпрос?за портовете на монитора му универсал плуг анд плай... всъщност на мен на минута ми отчита по няколко блокирания от IP-адреси в нашата мрежа ""но в историята.""Това е напълно нормално. Не ми показва съобщения над часовника...

ОС ми се обновява автоматично винаги щом от майкрософт пуснат ъпдейт, който нямам. Тези неща се правят автоматично, нямам пръст в тях, защо трябва да тегля от производителя нещо, което той не смята че трябва да имам инсталирано. Да, със SP3 съм, закупен от Техномаркет-Шумен. Проблемите (със съобщенията) прочее спряха още на първото рестартиране.

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Хрумна ми да стартирам Dr.Web CureIt на компютъра със Symantec Endpoint Protection 11- нищо не намери безплатната програма, но подплаши скрит вредоносен код и в резултат SEP 11 автоматично карантинира 4 броя троянци в разни файлчета в Documents and Settings . После влязох при карантинираните творения и ръчно ги изтрих. Dr.Web CureIt можел и добър помагач да бъде-дори и когато нищо не лови. Иначе SEP 11 нормално си работеше и си работи. Случаят само потвърждава, че няма идеална програма. Поздрави

Хрумна ми да стартирам Dr.Web CureIt на компютъра със Symantec Endpoint Protection 11- нищо не намери безплатната програма, но подплаши скрит вредоносен код и в резултат SEP 11 автоматично карантинира 4 броя троянци в разни файлчета в Documents and Settings . После влязох при карантинираните творения и ръчно ги изтрих. Dr.Web CureIt можел и добър помагач да бъде-дори и когато нищо не лови. Иначе SEP 11 нормално си работеше и си работи. Случаят само потвърждава, че няма идеална програма. Поздрави

Мисля, че този резултат с "разбутването" би се получил с който и да е скенер, даже и онлайн....

И това поведение на Симантек е нормално за тях - реагира само при достъп до файловете, иначе те си спят на дълбоко в темпоралните файлове. Откога не е правен фул скан на системата със Симантек, може да се дължи на скорошен ъпдейт и да са вкарани в дефинициите....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

И какво казвате,вие го "разбутвате" и "подплашвате",а то се скатава,а?

Брейй изкуствен интелект имали тези заплахи Публикувано изображение ,ами що не вземете да се разберете по-между си, като разумни същества:

Махай се от моя компютър,за награда ще ти дам бонбонче.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.