Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Дали лецанз за 2009, ще върви и на 2010?
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Здравей,

Да, както е написал Тим Лопез в линка който дадох, всеки с редовен лиценз за версии от 2006 нагоре може да обнови безплатно.

Поздрави

... всеки с редовен лиценз за версии от 2006 нагоре може да обнови безплатно.

Екстра! :eek: Отлична програма е Нортона!

Да , просто трябва да посетих Norton Upgrade Center , да изтеглиш версия 2010 с техния downloader и може да инициализираш upgrade върху настоящата версия . Ще ти се наложи рестартиране и така.

Ако си имал някои спефицични настройки , този upgrade ще върне към default настройките , затова може да отвориш Settings и да промениш нещата.

ASpace

Да , просто трябва да посетих Norton Upgrade Center , да изтеглиш версия 2010 с техния downloader и може да инициализираш upgrade върху настоящата версия . Ще ти се наложи рестартиране и така.

Ако си имал някои спефицични настройки , този upgrade ще върне към default настройките , затова може да отвориш Settings и да промениш нещата.ASpace

А ако си деинсталирам 2009 и си сложа "на чисто" 2010, дали ще ми приеме старият лиценз, т.е....без дъ правя ъпгрейд? Все още обаче не е излязла руската версия...

Редактирано от engineer (преглед на промените)

А ако си деинсталирам 2009 и си сложа "на чисто" 2010, дали ще ми приеме старият лиценз, т.е....без дъ правя ъпгрейд? Все още обаче не е излязла руската версия...

Да , ще ти го приеме , но ще се наложи да го въведеш (да въведеш серийния номер) . Докато при upgrade няма да го въвеждаш , ами той сам ще си вземе и активира .

Ако ще правиш деинсталация на Norton 2009 , подготви си Symantec Norton Removal tool (потърси в Google) , и го стартирай , за да нямаш проблеми с upgrade процеса.

ASpace

Не се стърпях, махнах НОД-а (нещо не ми е присърце), сложих новият Нортон 2010!

Ами какво да кажа: програмата е невероятна! Интерфейса е просто страхотен, бих го нарекъл "космически"! Сканирането- най-бързото от всички програми: 125 ГВ ги сканира за 1ч и 35 мин! За сравнение- НОД-а за почти два пъти по-голямо време. Предоставям няколко снимки, за тези, които не са слагали програмата! Искам да подчертая, че по настройките не е пипано абсолютно нищо!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

сложих новият Нортон 2010!

Ами какво да кажа: програмата е невероятна! Интерфейса е просто страхотен

На мен този на 2009 ми харесва повече . N360 v3 е най-добре , като че ли, по отношени на interface.

Сканирането- най-бързото от всички програми: 125 ГВ ги сканира за 1ч и 35 мин!

Това е заради настройките . В зависимост кога точно си сканирал , Insight се е включило и е проверило running процесите , след това start-up процесите и още други обекти . Както сам показваш от един твой screenshot , виж големиш процент на trusted (те не се сканират) по подразбиране.

Забелязах в "история"-та, че при всяко стартиране на компютъра, Нортона постоянно блокира това:

Публикувано изображение

Това services.exe си е файл на Майкрософт, защо Нортона го блокира?

Легален ли ти е Windows? Имам предвид да не си пачвал важни системни файлове и от там да идва проблема.

Абе май бяха пачвани темите....но това беше много отдавна, а и старата версия на Нортона- 2009, не даваше този проблем! Много е странно! Фактически излиза, че от другия ден след инсталацията на версия 2010, започва и това блокиране!

Това services.exe си е файл на Майкрософт, защо Нортона го блокира?

Причината за това е Norton Tamper Protection - или иначе казано - самозащитата на Norton . Тя винаги е била много чувствителна , а при v2010 е даже подобрена . Tamper protection блокира абсолютно всеки достъп до собствените си процеси . Агресивна самозащита . Тези съобщения не можеш да ги махнеш , освен ако не изключиш самозащитата , но не е препоръчително. Във всички случаи , няма повод за притеснение .

А , ако ти има нещо на процесите , Norton Insight щеше да ти го каже , че services.exe не е оригиналния на MS. Можеш да провериш и като ръчно стартираш Insight за Running processes и running modules

А , ако ти има нещо на процесите , Norton Insight щеше да ти го каже , че services.exe не е оригиналния на MS. Можеш да провериш и като ръчно стартираш Insight за Running processes и running modules

Insight анализа дава- "trusted"! Мерси много за указанията! :gift:

Преди малко забелязах, че Нортон 2010 вече 2 часа не се е обновявал! Опитах ръчно обновяване, но дава, че няма нови ъпдейти, което никак не ми се вярва! Импулсните обновявания винаги са били най-много през 10 мин., а сега...2 часа и нищо! Явно има някакъв проблем!? Ако има някой друг с Нортон, нека каже дали има същият проблем?

Публикувано изображение

Преди малко забелязах, че Нортон 2010 вече 2 часа не се е обновявал! Опитах ръчно обновяване, но дава, че няма нови ъпдейти, което никак не ми се вярва! Импулсните обновявания винаги са били най-много през 10 мин., а сега...2 часа и нищо! Явно има някакъв проблем!? Ако има някой друг с Нортон, нека каже дали има същият проблем?

Да, така беше и при мен - аз помислих че нещо се е омазало с нета, щото човърках други неща.....

Вече е добре : Публикувано изображение

И аз реших отново да изпробвам Нортън. Харесва ми програмата и сега е единствения който може да измести Касперски от компа ми (нищо, че е само за проба) - получих 30 дни триал - това е добре. То кво беше преди само 14 дни- се едно нищо....

Много е красив интрерфейса, и е изключително лек - двата му процеса в момента докато пиша заемат нищожни ресурси:

Публикувано изображение

Истината, обаче е че общата консумация на РАМ на компа се вдигна с около 200 000 К в сравнениe при ползване на KAV WKS - може да се дължи на нещо друго, но пък егати свпадението. ХМ, ще видим... време много.....

Истината, обаче е че общата консумация на РАМ на компа се вдигна с около 200 000 К в сравнениe при ползване на KAV WKS - може да се дължи на нещо друго, но пък егати свпадението. ХМ, ще видим... време много.....

така и не разбрах какъв е проблема, защо го реших много просто- преинсталирах Нортона и всичко се оправи.

Да, Нортона е много хубава програма и твърдо мога да кажа, че вече ми е основна програма. Имам 1-годишен лиценз, но след като ми изтече и не мога да си намеря нов, бих си купил! Просто програмата много ме грабна- има много "екстри" и възможности, които другите програми нямат, вкл. и опция за "Оптимизация". Най-доброто освен прекрасният интерфейс, е и това, че програмата практически не изисква никаква намеса от страна на потребителя от към настройки- всичко е оптимално и максимално настроено! Недостатък е единствено голямата RAM която изисква. Антивируса заема с около 100 МВ повече от програми като Касперски и НОД32, но иначе няма разлика от към скорост на системата. Абе....изпипали са янките много добра програмата! :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте преди два дни имах проблем с Нортон по късно се оказа,че програмата ми е навредила на някои драйвери.И така реших да се свържа със поддръжката като избрах чат, след по малко от минута чатих с техен представител,търпеливо и учтиво човекът ми обясни какво трябва да направя, след около 5-10 минути проблема ми бе решен.След което последваха искрени извинения и ме помолиха да ми удължат лиценза с 4 месеца,заради неодобството което са ми причинили.Е,такава помощ не бях срещал до момента през живота си а съм се блъскал из европата и съм виждал доста неща.SYMANTEC определено ме спечелиха,и въобще не ме интересува дали са номер 1,2 или три.Поздрави

Вярно е, Symantec открай време ценят клиентите си, с най-добрия съпорт. Факт е, че са много добри и се развиват с бързи темпове. Тъй като аз не я ползвам, а хора ми се оплакаха, че след две-три седмици компютрите ставали много бавни. Има ли такова нещо при вас, от чисто любопитство? Относно "optimization" - мисля, че това беше един обикновен дефрагмент. Като недостатък мога да изтъкна, че в опциите няма описание кое за какво служи под формата на tooltip например, което би спестило много време. Поздрави :)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Не се имам за разбиращ и за това няма да влизам в дълбоките дебри на сигурността на PC-то.Лап топа ми го закупих с NIS,винаги ми е допадал въпреки,че по старите версий ми понатежаваха малко.От опита ми който имам с програмата това ми бе първият проблем до момента (който съм описал по горе).Относно забавянето никога съм нямал проблем особенно с новите версий които пробвах,лично моя комп се държи много добре.

Хора имам следния проблем.Реших да сменя антивирусната.Преди бях с Касепрски, а сега реишх да пробвам и Norton Internet Security 2010, но имам следния проблем.Значи, когато бях с Касепрски при сканиране ми проверяваше околос 150 хиляди файла,а Norton ми сканира само около 70 хилади файла.Как да го оправя,да ми сканирва и той толкова, колкото Касепрски?

Хора имам следния проблем.Реших да сменя антивирусната.Преди бях с Касепрски, а сега реишх да пробвам и Norton Internet Security 2010, но имам следния проблем.Значи, когато бях с Касепрски при сканиране ми проверяваше околос 150 хиляди файла,а Norton ми сканира само около 70 хилади файла.Как да го оправя,да ми сканирва и той толкова, колкото Касепрски?

Едва ли това е проблем,различните ми антивирусни винаги са ми сканирали различен брой файлове.Преди бях с NIS сканираше ми около 300 000 файла,сега съм с Нортон 360 последния скан беше около 450 000 файла.

По принцип може, НО за какво ти е! Това е едно от преимуществата на Нортон- технологията Insight дава по-бързото сканиране! Тези файловете, които не ти ги е сканирал са били в категорията Trusted!

По принцип може, НО за какво ти е! Това е едно от преимуществата на Нортон- технологията Insight дава по-бързото сканиране! Тези файловете, които не ти ги е сканирал са били в категорията Trusted!

Би ли ми казал как мога да го направя?
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.