Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Летачите, извънземните пришълци поробили хората

Гости mecholari

Препоръчан отговор

Лесно е да живееш със затворени очи, изопачавайки всичко видяно...

Джон Ленън

???

Ще видиш мечтите си , а тях не би могъл да изопачиш. Публикувано изображение

???????????????????

Тук вече ме разби!

пълно кръгче правиш ,май? Публикувано изображение

Редактирано от N e o (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 193
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

???

???????????????????

Тук вече ме разби!

пълно кръгче правиш ,май? Публикувано изображение

Кръгове, вписани в по-големи кръгове...така е изграден света :P
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кръгове, вписани в по-големи кръгове...така е изграден света :P

Не само вписани ,но и пресичащи се-за останалото си абсолютно права! :P;)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега, аз изяснявам лъжливата страна на живота. Разберете ли нея, вие ще схванете правата страна. И тогава вече всички ще знаете, че спасението на човека зависи изключително от Любовта. Момента, в който любовта ви към Бога е по-силна, отколкото към вашите желания, вие сте вече в областта на безсмъртието. Ако пък изпаднете в ада, достатъчно е да се хванете за една от машините, която произвежда светлина, за да излезете навън. Тогава вашите неприятели от ада ще се накачат за вас. Вие трябва да си мълчите и да продължавате да се качвате нагоре. Колкото по-голяма става светлината, толкова повече вие се усещате свободни: един след друг вашите неприятели ви изоставят, докато останете съвършено сам. При изкачването нагоре и любовта ви постепенно се усилва. Щом се освободите напълно, ще кажете: слава Богу, вече съм напълно свободен, никой не ме измъчва и преследва. Следователно, ако нямате любов в себе си, всеки може да се качи на гърба ви и да ви смуче, като дървеница. (Беинса Дуно)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега, аз изяснявам лъжливата страна на живота. Разберете ли нея, вие ще схванете правата страна. И тогава вече всички ще знаете, че спасението на човека зависи изключително от Любовта. Момента, в който любовта ви към Бога е по-силна, отколкото към вашите желания, вие сте вече в областта на безсмъртието. Ако пък изпаднете в ада, достатъчно е да се хванете за една от машините, която произвежда светлина, за да излезете навън. Тогава вашите неприятели от ада ще се накачат за вас. Вие трябва да си мълчите и да продължавате да се качвате нагоре. Колкото по-голяма става светлината, толкова повече вие се усещате свободни: един след друг вашите неприятели ви изоставят, докато останете съвършено сам. При изкачването нагоре и любовта ви постепенно се усилва. Щом се освободите напълно, ще кажете: слава Богу, вече съм напълно свободен, никой не ме измъчва и преследва. Следователно, ако нямате любов в себе си, всеки може да се качи на гърба ви и да ви смуче, като дървеница.

(Беинса Дуно)

Мечолари,какво ще правим с летачите е въпроса?Поне така беше в началото на темата....А дали са извънземни,откъде са ти сведенията?Струва ми се ,че Кастанеда не е споменавал такова нещо,откъде ти хрумна това?А скока от Кастанеда до Дънов е невероятен!!!! :) :) :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мечолари,какво ще правим с летачите е въпроса?Поне така беше в началото на темата....А дали са извънземни,откъде са ти сведенията?Струва ми се ,че Кастанеда не е споменавал такова нещо,откъде ти хрумна това?А скока от Кастанеда до Дънов е невероятен!!!! :speak:;):clap:

Нео, прочети първите 3-4 изречения на втори пост. От "дълбините на космоса" са думите на дон Хуан.

Начинът за справянето с летачите е описано в Толтекска книга на мъдростта.

На тебе ти хрумват нещата. Аз ги виждам.

А Дънов е невероятен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нео, прочети първите 3-4 изречения на втори пост. От "дълбините на космоса" са думите на дон Хуан.

Начинът за справянето с летачите е описано в Толтекска книга на мъдростта.

На тебе ти хрумват нещата. Аз ги виждам.

А Дънов е невероятен.

Може и да си прав.Просто ми е много любопитно как приемаш взаимноизключващи се неща.Преди време една симпатична дама ,последователка на Дънов ,подскочи до тавана когато и споменах ,че ми харесва това което е писал Кастанеда.Много бързо ми обясни че той,ако не е самият Сатана,то му е поне добър приятел.Което ме накара да се замисля как са възприели и какво от наставленията на учителя,повечето от учениците му. Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

................

Болките, скърбите, страданията са необходими и за тях не съжалявайте, но намерете начин, по който да ги използвате. Дяволът е влязъл в нас, но ние няма да го изхвърлим навън, а ще го впрегнем на работа и ще му кажем: „Ние осем хиляди години ти работихме, твой ред е и ти толкова години да ни работиш!” Дяволът е интелигентно същество и затова трябва да го накараме на работа.

.....................

Ще ви кажа какво влияние имат добрите мисли върху физическото ви тяло. У светиите, които са живели дълго време чист живот, се образува една особена приятна миризма, едно вътрешно много хубаво благоухание, наречено нюкс. Когато имате някое хубаво душевно настроение, когато сте били в някакво размишление, вие чувствате една приятна миризма, която е на някой възвишен дух, който ви е посетил. Вземете за пример поста: в него се пораждат такива мисли и се виждат такива неща, които другите не виждат. Има религиозни хора, които много се молят, но нищо не виждат – те само мислят как да се спасят. Долу тези мисли! Има страдания на онзи свят, но тук има и по-лоши. Когато вършите престъпление, усещате един голям ад. Всеки е опитал този ад вътре в душата си, защо търсите друг ад? Другият ад е играчка. Този, вътрешният, е страшен и тогава казвате: „Този червей не престава да рови, не свършва!” Той е като една тения, срещу която вземате лекарства, изхвърляте я навън, но главичката пак остава. Казвате: „Защо е влязла тази тения?” Защото вашите очи са били затворени. В тази тения е влязъл един нечист дух, който постоянно смучe. Тази тения ще излезе сама по себе си, ако се научите да държите очите си отворени, а устата ви да не са безумни. Може така да тренирате вашата воля, че от мястото, гдето е тенията, да я изхвърлите навън за една минута.

......................

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=171

.................

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

................

Болките, скърбите, страданията са необходими и за тях не съжалявайте, но намерете начин, по който да ги използвате. Дяволът е влязъл в нас, но ние няма да го изхвърлим навън, а ще го впрегнем на работа и ще му кажем: „Ние осем хиляди години ти работихме, твой ред е и ти толкова години да ни работиш!” Дяволът е интелигентно същество и затова трябва да го накараме на работа.

.....................

Ще ви кажа какво влияние имат добрите мисли върху физическото ви тяло. У светиите, които са живели дълго време чист живот, се образува една особена приятна миризма, едно вътрешно много хубаво благоухание, наречено нюкс. Когато имате някое хубаво душевно настроение, когато сте били в някакво размишление, вие чувствате една приятна миризма, която е на някой възвишен дух, който ви е посетил. Вземете за пример поста: в него се пораждат такива мисли и се виждат такива неща, които другите не виждат. Има религиозни хора, които много се молят, но нищо не виждат – те само мислят как да се спасят. Долу тези мисли! Има страдания на онзи свят, но тук има и по-лоши. Когато вършите престъпление, усещате един голям ад. Всеки е опитал този ад вътре в душата си, защо търсите друг ад? Другият ад е играчка. Този, вътрешният, е страшен и тогава казвате: „Този червей не престава да рови, не свършва!” Той е като една тения, срещу която вземате лекарства, изхвърляте я навън, но главичката пак остава. Казвате: „Защо е влязла тази тения?” Защото вашите очи са били затворени. В тази тения е влязъл един нечист дух, който постоянно смучe. Тази тения ще излезе сама по себе си, ако се научите да държите очите си отворени, а устата ви да не са безумни. Може така да тренирате вашата воля, че от мястото, гдето е тенията, да я изхвърлите навън за една минута.

......................

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=171

.................

Пропуснал си да оцветиш в червено и "вътрешно".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:P И какво се оказа:Летачите станаха на червеи?Вече ме разбихте тотално.....От къде го подхвана ,пък къде отиде.Кен ти ще се окажеш много прав с мнението си за раздела ,което каза преди няколко месеца.... Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:P И какво се оказа:Летачите станаха на червеи?Вече ме разбихте тотално.....От къде го подхвана ,пък къде отиде.Кен ти ще се окажеш много прав с мнението си за раздела ,което каза преди няколко месеца.... Публикувано изображение

Дано ти не се окажеш прав ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, ако не виждах летачите много хора нямаше да мога да ги обичам. Защото с нищо не са заслужили. "Прости им , Господи, те не знаят що вършат". (Христови думи, според Евангелията). И всъщност, "кравички" са. Идват и "пасат" откъм краката. А енергията за загубените е толкова ниска, че не могат да ги видят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, ако не виждах летачите много хора нямаше да мога да ги обичам. Защото с нищо не са заслужили.

"Прости им , Господи, те не знаят що вършат". (Христови думи, според Евангелията).

И всъщност, "кравички" са. Идват и "пасат" откъм краката. А енергията за загубените е толкова ниска, че не могат да ги видят.

Интересно става ... Щом пасат от към краката значи това са ланголиерите в по-възвишен вариант.Тъй де не те хапват напълно само си пасат...енергийни гъбички сигурно.Важното е Мечи,ти да ги виждаш и да ни защитаваш от тях.... Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно става ... Щом пасат от към краката значи това са ланголиерите в по-възвишен вариант.Тъй де не те хапват напълно само си пасат...енергийни гъбички сигурно.Важното е Мечи,ти да ги виждаш и да ни защитаваш от тях.... Публикувано изображение

Ако си мислиш, че мога да те защитя си пълен малоумник. Но на мен не ми пречиш да си такъв ако искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако си мислиш, че мога да те защитя си пълен малоумник. Но на мен не ми пречиш да си такъв ако искаш.

Ти също не ми пречиш ,Мечо.Даже напоследък ме веселиш невероятно много.... :P Пак ще ти повторя,че професионалистите в определена област е много вероятно да ти дадат качествен съвет.Разбира се дали ще ги послушаш си е лично твой избор. Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Neo, май типичната българска черта - де се подиграваш на това което не разбираш е в действие? Защо просто да не приемем, че човекът до нас може да вижда неща за които ние сме слепи? Защо бързаме с подигравките и обидите? Многовековният опит на човечеството е показал, че такива духовни същности не са измислица. Как ще бъдат наричани и интерпретирани, вече е друг въпрос.

Редактирано от steeela (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гости valentinus

Neo, май типичната българска черта - де се подиграваш на това което не разбираш е в действие? Защо просто да не приемем, че човекът до нас може да вижда неща за които ние сме слепи? Защо бързаме с подигравките и обидите?

Многовековният опит на човечеството е показал, че такива духовни същности не са измислица. Как ще бъдат наричани и интерпретирани, вече е друг въпрос.

Е, дано поне тебе да послуша - това същото по много начини сме му го казвали почти всички пишещи тук. Но явно му доставя удоволствие да дразни - поне доколкото му се отдава.

...по този начин се явява средство в ръцете на летачите, след като предизвиква бурни емоции в четящите го, за да стават по-лесна и вкусна плячка за летачите. Защото са им необходими инструменти, за да ни предават емоционалните бури, които обрулват от нас енергията, с която се хранят. А кои са им инструментите - по делата ще ги познаете!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Neo, май типичната българска черта - де се подиграваш на това което не разбираш е в действие? Защо просто да не приемем, че човекът до нас може да вижда неща за които ние сме слепи? Защо бързаме с подигравките и обидите?

Многовековният опит на човечеството е показал, че такива духовни същности не са измислица. Как ще бъдат наричани и интерпретирани, вече е друг въпрос.

Да друг въпрос е и да се месиш в неща които не са ти ясни.Утре ще ми препоръчаш и съветите на маг Сибила сигурно. Публикувано изображениеНе приемам нищо на юнашко доверие,проверявам винаги.Проверката е висша форма на доверие.Ако на някой не му харесват резултатите от това, си е лично негов проблем. Публикувано изображение Редактирано от N e o (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да друг въпрос е и да се месиш в неща които не са ти ясни.Утре ще ми препоръчаш и съветите на маг Сибила сигурно. Публикувано изображениеНе приемам нищо на юнашко доверие,проверявам винаги.Проверката е висша форма на доверие.Ако на някой не му харесват резултатите от това, си е лично негов проблем. Публикувано изображение

А ти защо си толкова сигурен, че не са ми ясни? Успокой се, съветите на маг Сибила няма да ти препоръчвам. За твоята духовна нагласа най-добре ще подхождат идеите в този сайт. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти защо си толкова сигурен, че не са ми ясни? Успокой се, съветите на маг Сибила няма да ти препоръчвам. За твоята духовна нагласа най-добре ще подхождат идеите в този сайт. Публикувано изображение

Говори,говори...... Публикувано изображение Разкажи ми нещо повече за многовековния опит на човечеството....Не са ти ясни много неща,това си личи от това което пишеш.ЧЕ И ДА ЧЕТЕШ явно не можеш.Къде видя подигравки и кога?Когато Мечо ме нарича малоумник,защото не съм съгласен с неговите месиански идеи.И вместо да раздаваш безполезни съвети си направи труда да прочетеш не само последните постове.Има една хубава поговорка : "каквото повикало,такова се обадило" Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата за летачите постоянно ми се набива в очите, но признавам досега никога не я бях отваряла. Пускам един линк, нещата са обяснени на пръв поглед простичко, но този който има очи да види и уши да чуе... Поздрави!

Страхът

п.п. Под една или друга форма за тези неща се говори във всяко учение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Евангелие Послание към коритяните 3 17. А Господ е Духът; и гдето е Господният Дух там е свобода. 4 3.Но ако благовестието, което проповядваме ,е покрито, то е покрито за тия, които погиват,- 4. за тия невярващите, чийто ум богът на този свят е заслепил, за да не ги озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога. 5.(Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса). Послание от Йоана 5 19.Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. 20. Знаем още, че Божият Син е дошел и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Mу Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Евангелие

Послание към коритяните

3

17.

А Господ е Духът; и гдето е Господният Дух там е свобода.

4

3.Но ако благовестието, което проповядваме ,е покрито, то е покрито за тия, които погиват,-

4. за тия невярващите, чийто ум богът на този свят е заслепил, за да не ги озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога.

5.(Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса).

Послание от Йоана

5

19.Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

20. Знаем още, че Божият Син е дошел и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Mу Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот.

Ето пак една следа, останала в Светото писание, пропусната при многократното му редактиране от "светите отци" :)

От нея става пределно ясно, че нашата реалност се управлява от Наместник, а не непосредствено от Бог. А Наместника си има и помагачи /може да се нарекат и летачи/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

mecholari е копирал тоя цитат от протестантския превод на Библията, който е направен доста по - късно от оригиналния и поради тази и множество други причини изменения и отклонения от оригиналния превод се получават не само тук, но и на много други места в Библията.

Оригиналния православен превод на Библията, синодално издание 1992г., гласи:

3. Ако пък е и закрито нашето благовестие, то е закрито за погиващите:

4. на невярващите от тях богът на ТОЯ ВЕК е заслепил умовете, за да ги не озари светлината на благовестието за славата на Христа, Който е образ на невидимия Бог.

5. Защото не себе си проповядваме, а Христа Иисуса Господа; колкото пък за нас, ние сме ваши слуги заради Иисуса.

В случая се има в пред вид Сатана, който, чрез греховността на тогавашните (то не че сега сме по - различни..) хора е покорил тоя свят, а не, че е истински бог, наместник или нещо друго на Господ на земята..Не случайно "богът" е изписан с малка буква, тъи като се изпозлва в метафоричен аспект за изобразяване на дявола и не представлява реално божество.

Дори в протестантския смисъл и превод (както и в не може да се тълкува, че светия апостол е имал в пред вид пряк наместник, защото в контекста на смисъла ясно се вижда, че целта на "богът на тоя век" е да отдалечи хората от Христос, за да не могат те да бъдат озарени от Христовата светлина, което пък като цяло е исконната цел на врага на тоя свят.

И за да не са думите ми голословни, като доказателство за правилния православен превод, ето и оригиналния гръцки превод на тази част от посланието:

3 εἰ δὲ καὶ ἔστιν κεκαλυμμένον τὸ εὐαγγέλιον ἡμῶν, ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις ἐστὶν κεκαλυμμένον,

4 ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ χριστοῦ, ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ.

5 οὐ γὰρ ἑαυτοὺς κηρύσσομεν ἀλλὰ ἰησοῦν χριστὸν κύριον, ἑαυτοὺς δὲ δούλους ὑμῶν διὰ ἰησοῦν.

αἰῶνος - век, уча гръцки :eek:

Редактирано от hrisko_96 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...