Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Flex Type и кирилицата

Featured Replies

Използвам FlexType XP,но от скоро вместо букви ми излизат числа.Нещо такова 9E44JC258?H>?:0>?9:Давайте идеи как да я оправя!

разходи се до Control Panel --> "Regional and Language Options"

В "Regional Options" Слагаш едно Bulgarian и Bulgaria. В "Advanced" ---> "Bulgarian". Най-важният момент е да имаш отметка на "Apply all settings to the current user account and to the default user profile" (Най-долу) Ако пропуснеш отметката кирилицата ще се чете от всички други потребители (акаунти) на твоя Windows, но без твоя (администраторският предполагам).

Това го пробвах,но настойките не се запазват,преинсталирах я също и пак не се оправя,странното е че мога да пиша само на определени места например в скайп,мирк,име на някоя папка....моля ви помагайте!

--------------------------------------------------------------------------------

цитат;

1. Ако не желаете да използвате фонетика на вашия компютър НЕ е нужно да инсталирате софтуер за кирилизиране (така наречените кирилизатори) или каквато и да било фонетика! а само погледнете точка едно!

2. Ако пък желаете да използвате фонетика погледнете точка две.

Точка едно Нужно е да направите следното за да кирилизирате вашия Windows XP :

Start Menu - Settings - Control Panel или пък Start Menu - Run - control panel - ok или...има и други начини за да влезнете в контролния панел. Там влизате в "Date, Time, Language, and Regional Options" и после в Regional and Language Options.

Стъпка 1 - В Regional Options настройте Standarts and formats на Bulgarian :

Стъпка 2 - Натиснете третата таблица от "Regional and Language Options" - Advanced. Там настройте "Language for non-Unicode Programs" на Bulgarian :

Рестартирайте един път и всичко ще бъде така както трябва!

Това е цялата "философия" на кирилизация на Windows XP!

По точка 2 Направете всичко написано в стъпка едно + фонетиката на господин Генади Атанасов "Инжинера".

Връзка за сваляне на фонетика за Windows XP - http://195.234.236.193/dafighter/Program.....%20Win%20XP.rar

След като свалите необходимия архив (Phonetic for Win XP) разархивирайте (Препоръчвам използването на архиватора IzArc ). В архива има следните три файла : BgKYBSXP.inf KBDBD.DLL И kbdBF.dll. Дайте дясно копче върху файла BgKYBSXP.inf и после Install. По време на инсталацията е възможно да ви бъде поискан диска на Windows XP. Сложете този диск дайте Okey и инсталацията ще продължи успешно! После рестартирайте компютъра и просто добавете фонетиката : Start Menu - Settings - Control Panel - Date, Time, Language, and Regional Options - Regional and Language Options - Втората таблица Languages - Details и после :

Ако желаете да изтеглите фонетика за други Windows базирани системи , да попрочетете малко за кирилица, фонетика и други полезни неща погледнете Страница на Инжинера - http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm

Чувствайте се свободни да копирате този текст където и да било!

успех :whist:

Иве, ако нямаш много софт инсталиран на компа, вземи го преинсталирай и проблемите ще изчезнат ;) Ама първо изтрий инсталацията на онова приложенийце флексово и забрави за него, в краен случай може и после инсталацията :wors:

• Автор

sad.gifИскам да оправя FlexType,а не да инсталирам други работи. sad.gif

Всичко си е както трябва и незнам от къде идва проблема.

be205f23a4.jpg

a761470462.jpg

a598c114c8.jpg

Вече почват да ме хващат лудите... ;)

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Пробвай да преинсталираш FlexType.

Спомняш ли си кога почна да ти се прецаква?

• Автор

Четох го това...обаче повечето линкове не ми се отварят и не смея да инсталирам нищо.Ще стигна до половината и накрая нищо.За това и написах че искам да си оправя FlexType,а не да инсталирам други работи.По въпроса от колко време е трябва да е от онзи ден.Спомням си че Shrek ми прати Flex Type 2k + Crack обаче и с него не стана. ;) Махнаx го,после го инсталирах пак,но без резултат. sad.gif

...

странното е че мога да пиша само на определени места например в скайп,мирк,име на някоя папка....моля ви помагайте!

А къде не можеш? Имаше някакъв проблем с един BHO към BitComet и не можеше да се пише на кирилица в IE 6/7, да не е това?

@iveta7, на мен лично не ми стана много ясно дали проблема се дължи на FlexType, но пък стана ясно че държиш да си го ползваш. Нека ти предложа една алтернатива - малка безплатна руска програмка със същата функционалност, че и отгоре - Switch It!. Поздрави.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

И тук нека напиша за да се знае.Благодаря tihichko много ми помогна! :wors::P

Дано не изляза пророк,ама тоя Flex Type,пак ще ти омаже всичко.За съжаление,отърване от него има само с преинсталация на Wina .

Подкрепям мнението на / gutaka/

Редактирано от dred (преглед на промените)

:sobbing: И аз не препоръчвам ползването на FlexType. Последно използвах версия за Windows 3.1, защото нямаше никаква кирилица. laugh.gif

Ползването на десетопръстната система при писането на кирилица е изключително удобно и бързо. За 10 дни обучение с лекота се достигат 180 до 200 знака в минута, което е предостатъчно в повечето случаи.

Не е никакъв проблем усвояването на десетопръстна система и за латиница, за писане примерно на английски. Предполагам, че в Мрежата могат да се открият материали по въпроса.

Мисля, че всички, които все още не ползват десетопръстната система, са жертва на собствения си мързел, защото след научаването й само за няколко месеца се наваксва времето, използвано за усвояването й. После през целия си живот човек пести време за по-приятни дейности.

Десетопръстната система има още един безценен плюс. Тя позволява ползването на стандартните кодови таблици на дадената операционна система, което автоматично обезмисля ползването на програми, които ги манипулират.

:P Ивета, съветът ми няма да реши сегашния ти проблем, но ако се възползваш от него, ще се предпазиш от такива неприятности завинаги. Успех!

:angry: И аз не препоръчвам ползването на FlexType. Последно използвах версия за Windows 3.1, защото нямаше никаква кирилица. laugh.gif

Ползването на десетопръстната система при писането на кирилица е изключително удобно и бързо. За 10 дни обучение с лекота се достигат 180 до 200 знака в минута, което е предостатъчно в повечето случаи.

Не е никакъв проблем усвояването на десетопръстна система и за латиница, за писане примерно на английски. Предполагам, че в Мрежата могат да се открият материали по въпроса.

Мисля, че всички, които все още не ползват десетопръстната система, са жертва на собствения си мързел, защото след научаването й само за няколко месеца се наваксва времето, използвано за усвояването й. После през целия си живот човек пести време за по-приятни дейности.

Десетопръстната система има още един безценен плюс. Тя позволява ползването на стандартните кодови таблици на дадената операционна система, което автоматично обезмисля ползването на програми, които ги манипулират.

:wors: Ивета, съветът ми няма да реши сегашния ти проблем, но ако се възползваш от него, ще се предпазиш от такива неприятности завинаги. Успех!

Е не е проблем това, че не се знае десетопръстната система. Аз като не я знам какъв ми е проблема. Ако бях машинопист или секретар - да, но не съм и двупръсната напълно ме удовлетворява. Проблем няма и ако се ползва фонетичната подредба, която ДОБАВЯ повече функционалност, но проблем става ако за целта се ползва вируса Флекс Тайп, понеже той ПОДМЕНЯ ОРИГИНАЛНИТЕ КОДОВИ ТАБЛИЦИ СЪС СВОИ!!! Не можеш да накараш всеки Windosw по света да има инсталиран ФлексТайп.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Още се чудя на вас хора исползващи този бъгав кирилизатор.Решението е много лесно с уиндоуския + фонетик. Само това ще добавя.

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте.Отново имам проблем с Flex type.Показва ми се това:

post-65423-1195302785_thumb.jpg

Изчезна ми кирилицата,също така и иконката.

Преинсталирах,но нищо не се получи пак си е същото.Някой да знае как да го оправя?Благодаря предварително ;)

• Автор

Не искам да кирилизирам Windowsа,а искам да оправя Fleх Type, но не знам от къде идва проблема.

Не искам да кирилизирам Windowsа,а искам да оправя Fleх Type, но не знам от къде идва проблема.

Самия проблем идва от ползването на програмата.

Както каза Драгозов, проблема идва от използването на Флекс Тайп. Деинсталирай го и си сложи Кирила 2003+, която освен, че работи перфектно е и безплатна за домашни потребители! Много сполучливо добавя фонетика в Уиндоуса и се използва без абсолютно никакви проблеми. Ако искаш БДС си инсталирай Bulgarian BDS KeyBoard For Windows XP, което пък е мое творение и също така успешно се интегрира в Уиндоуса и добавя Български Държавен Стандарт за клавиатурната подредба.

Аз лично ползвам тези две програми и вече повече от година не съм имал никакви проблеми ... Никакви! cool.gif

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• Автор
Както каза Драгозов, проблема идва от използването на Флекс Тайп. Деинсталирай го и си сложи Кирила 2003+, която освен, че работи перфектно е и безплатна за домашни потребители! Много сполучливо добавя фонетика в Уиндоуса и се използва без абсолютно никакви проблеми. Ако искаш БДС си инсталирай Bulgarian BDS KeyBoard For Windows XP, което пък е мое творение и също така успешно се интегрира в Уиндоуса и добавя Български Държавен Стандарт за клавиатурната подредба.

Аз лично ползвам тези две програми и вече повече от година не съм имал никакви проблеми ... Никакви! cool.gif

Инсталирах само Кирила 2003+,всичко е както трябва само ми липсва иконката и незнам къде да я намеря?

Инсталирах само Кирила 2003+,всичко е както трябва само ми липсва иконката и незнам къде да я намеря?

Ами тя се интегрира в мениджъра на езиците в Уиндоус. Тоест, трябва да имаш иконка с езиците в таксбара-а до часовника:

LngBarinTskBar.jpg

Ако нямаш такава иконка отиди в Контролния панел - Date, Time, Language, and Refional Options - Regional and Language Options - Languages и натискаш бутона Details... Там си добавяш фонетиката с бутона Add и избираш в първото падащо меню Bulgarian, а във второто Bulgarian Phonetic и ОК. След това натискаш бутона Language Bar... и избираш Show the language bar on the Desktop:

LngBar.jpg

Ще ти се появи или иконката в таскбар-а или на Десктопа и за да я свалиш долу натискаш стрелкичката - Минимизирай:

LngbarinDesktop.jpg

Така ще имаш добре работеща клавиатурна подредба. Можеш за добавяш езици и да сменяш клавишните комбинации за промяна на езиците като дадеш настройки (Settings).

Надявам се, че така ще се оправиш и вече няма да имаш проблеми cool.gif

• Автор

Благодаря за подробното обяснение и за всичко ,наистина ми помогна много ;)

Ей Ивета7 няма управия с такива като теб. От кога ти казаха да махнеш и да не ползваш този ФлексТайп, но ти не та не. Щом като си мислиш, че знаеш повече от отговарящите ти тук защо тогава ги питаш въоще? Хората ти обясняват защо да не се ползва ФлексТайп и как да го махнеш за да нямаш бъдещи проблеми, но ти твърдо искаш да имаш проблеми. Какви хора сте просто не знам. :huh:

Благодаря за подробното обяснение и за всичко ,наистина ми помогна много :)

Инсталирането на Кирила няма да оправи проблема, понеже мизерията от ФлексТайпа си е останала на компютъра. И запомни следното: При бъдещо преинсталиране на Windows-а НИКОГА И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ ЗА ФЛЕКСТАЙП!!!

Ей Ивета7 няма управия с такива като теб. От кога ти казаха да махнеш и да не ползваш този ФлексТайп, но ти не та не. Щом като си мислиш, че знаеш повече от отговарящите ти тук защо тогава ги питаш въоще? Хората ти обясняват защо да не се ползва ФлексТайп и как да го махнеш за да нямаш бъдещи проблеми, но ти твърдо искаш да имаш проблеми. Какви хора сте просто не знам. :huh:

Инсталирането на Кирила няма да оправи проблема, понеже мизерията от ФлексТайпа си е останала на компютъра. И запомни следното: При бъдещо преинсталиране на Windows-а НИКОГА И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ ЗА ФЛЕКСТАЙП!!!

Аз пък мисля, че Кирилата ще реши голяма част от проблемите й. А също така поставям и въпросът: добре, някога, когато нямаше кирила, а само флекстайп и флексуорд и ги ползвахме много хора, та защо тогава аз и приятелите ми нямахме проблеми? Нито с кирилицата, нито с работата на самите програми! cool.gif

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Аз пък мисля, че Кирилата ще реши голяма част от проблемите й. А също така поставям и въпросът: добре, някога, когато нямаше кирила, а само флекстайп и флексуорд и ги ползвахме много хора, та защо тогава аз и приятелите ми нямахме проблеми? Нито с кирилицата, нито с работата на самите програми! cool.gif

Съмнявам се да сте няма ли проблеми. По него време ако всичките сте били с Флекса е възможно да не сте срещали проблеми, но това не означава че такива е нямало. Аз на времето когато го ползвах по някой път ми излизаха на ????? (въпросителни) всичките букви по ел.писма и менюта на програми. Не е било от кодировката - тогава щяха да са ероглифи. Кориоза беше веднъж че и самият флекс беше на въпросителни. :) Това е все едно да смениш оригиналните колела на един автомобил и после да се чудиш защо нещо не е както трябва и да обвиняваш производителите че не правят колата да става за твоите колела. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.