Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за закупуване на RAM памет (merged)

Featured Replies

Потърси по форумите за втора ръка. Много хора вече сменят платформата и преминават на DDR2, като си продават старата памет на изгодни цени и доста често с остатъчна гаранция. В твоята платформа не си струва да влвгаш много пари, още повече щом ще я сменяш до година.

• 5 месеца по-късно...
  • Отговори 65
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Искам да си сложа още RAM.

Дънна платка ASRock 775i915P-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGI Express, 2 DDR DIMM, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Поддържани типове памет DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM

Сега съм с DDR-333 SDRAM

Може ли да ми кажете дали трябва да си сложа същият тип памет като сега и ако не коя от горните видове ми препоръчвате и каква е разликата между тях.

Каква е рамта, която имаш? Ако твоята рам не е DDR 400, а купиш такава, тя няма да може да работи на максималната си честота. Тоест при модули с различна скорост и различни тайминги, те работят на по-ниската честота с по-високите тайминги. От друга страна ми се вижда глупаво да закупиш DDR 333 или DDR 266, освен ако това не се прави с цел избягване на 100%-ова несъвместимост.

И на края в ролята си на модератор искам да ти припомня, че според правилата на форума:

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

Сега съм с DDR-333 SDRAM това означава ли че е по добре да си купя пак същата.

Да.Какво е дъното и колко плочки рам имаш?

Ето това е дъното и има 2 слота за DDR и 4 слота за DDR II 533, не не можеш и не бива да ползваш два различни типа RAM на него. Ta купуваш две DDR II 667 за да можеш да ги пуснеш на ниски тайминги на 533MHz, a старата я продай. Не занм за какво се ползва компютъра за да те посъветвм за количеството, но ако не ползваш Vista и някакви приложения които изискват много RAM две такива ще са перфектни. А и ще можеш да ги ползваш ако решиш след време да смениш дъното.

Едит:

dragozow спиш ли? :whist::camera2:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ето това е дъното и има 2 слота за DDR и 4 слота за DDR II 533, не не можеш и не бива да ползваш два различни типа RAM на него. Ta купуваш две DDR II 667 за да можеш да ги пуснеш на ниски тайминги на 533MHz, a старата я продай. Не занм за какво се ползва компютъра за да те посъветвм за количеството, но ако не ползваш Vista и някакви приложения които изискват много RAM две такива ще са перфектни. А и ще можеш да ги ползваш ако решиш след време да смениш дъното.

Едит:

dragozow спиш ли? ;):)

Но аз ползвам Vista и затова искам още RAM.

Едит:

dragozow спиш ли? :P:hush:

Бе малко не съм догледал и задавам дежурни въпроси :)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
1GB DDR2 SuperT 667MHz - според мене .

Е кажи какво те кара да мислиш така ?

Аз нещо за СуперТ не чувам хубави неща - специално за SD картите им - в нашия магазин много често ги връщат с лоши сектори и неработещи изобщо - може да е само лоща партида или нещо подобно, но не е желателно.

Please, може ли някой да ми даде малко детайли за РАМ паметите - какво значи CL2,3,4,5 ..... ? - и с две думи кои тайминги са по-добри - малките или големите?

Аз нещо за СуперТ не чувам хубави неща - специално за SD картите им - в нашия магазин много често ги връщат с лоши сектори и неработещи изобщо - може да е само лоща партида или нещо подобно, но не е желателно.

Please, може ли някой да ми даде малко детайли за РАМ паметите - какво значи CL2,3,4,5 ..... ? - и с две думи кои тайминги са по-добри - малките или големите?

Рамта е добра,аз нямам една върната докато имам няколко рекламации на А-дата.

• 2 седмици по-късно...

По малките са по бързи т.е по скъпи, за повече информация виж тук

може ли да ми кажете колко най-много от слотовете на комка заема една РАМ памет

Не съм сигурен какво питаш точно искаш да питаш, но май се бъркаш с нещо друго??

Редактирано от slasher66 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.