Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за закупуване на RAM памет (merged)

Featured Replies

Аз съм с Kingston и нямам място за оплакване .

Каквото и да вземеш трябва да е марково (става дума за RAM).

Аз на една стара конфигурация взех някви китайски стикове и след една година имах много проблеми

• Отговори 65
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Зависи за какво ще я използваш

Ако ще играеш естествено по - силна

а ако ще работиш не е нужно да е няква хипер ултра мега гига

Всъщност, каквото и да се прави, бързите тайминги не предлагат особена разлика в производителността. Сравнена с парите, които се плащат отгоре, разликата е нищожна.

При рама най-важно е количеството, после честотата и най-накрая таймингите (ако въобще имат значение, особено на s.939 платформи).

• 3 месеца по-късно...

Препоръчайте ми Рам памет 1ГБ DDR 400Mhz.Искам 1 ГБ,защото след 2-3 месеца ще си взема още една пак 1ГБ.

Кажете ми каква марка да си купя и от къде Мост,Аргус?

Редактирано от GID (преглед на промените)

В раздела Общи хардуерни въпроси има сглобени през последния месец няколко конфигурации. Защо не погледнеш каква рам е използвана там? :eek:

Дали ще е от Мост или Аргус - все едно,това са двата големи вносителя в България.А относно това,каква Рам памет да ти препоръчаме -би трябвало да дадеш още малко инфо - DDR ли , DDR 2 ли ,на каква машина ще я слагаш - имаш ли намерение да клокваш - колко пари си отделил и т.н. :eek:

Не са само тези две фирми,разгледай сайта и на Азбис,те също имат добри предложения

Извинявайте забравих да кажа трябва ми DDR 400Mhz

дъното ми е:

Albatron

K8X250 - s.754, nForce3 250, 800+, 2xDDR400, AGP8x, 2*ATA 133 + 2*SATA 150ch./ RAID 0,1 & 0+1, LAN, 6ch. Audio, 8x USB 2.0, ATX

CPU AMD SDA2800BXBOX(64bit) SEMPRON 2800+ BOX, 256K, Palermo, 1.40V, s.754

Редактирано от GID (преглед на промените)

мерси на всички за отговорите.

купих си kingston 1GB DDR400Mhz и сега я добавих към старата ми плочка kingston 256 Mb и сега е 1.25Гб компа бачка като пушка.

• 1 месец по-късно...

Та значи дъното ми е това http://www.foxconnchannel.com/EN-GB/produc...ID=en-tt0000062 точно коя серия незнам, но е от тия дето са макс до 4гб. Най-вероятно е е това http://www.foxconnchannel.com/EN-GB/produc...id=en-tt0000014 не съм в нас и нема как да видя... та нямат голяма разлика. Въпроса ми е следния каква марка да си взема и как да е 1х1гб или 2х512мб ?!!! Мерси предварително :)

Според мен задължително Kit от 2x512 MB, от двуканалността ще има значително преимущество. Ако имаш финансите ти препоръчвам SuperT(alent) CL3 (или CL2, ако намериш) или Kingston CL2 :) .

Не съм сигурен, питай ги... По-скоро това: 512MB DDR400 KINGSTON CL2.5 62.50 64.50 67.00 и това: 512MB DDR400 SUPER T /CL2 66.00 68.50 71.00, може и kit-овете да са такива, ако е така, по-добре kit (изпитани са в двуканален режим, пък и по-евтино излизат biggrin.gif )...

Поради капризният "характер" на дъната на Foxconn ти препоръчвам да отидеш с компа направо в съответната фирма и там да пробват на място точно с кой Кит Рам памет може да се пусне двуканалнят режим .

Личният ми опит с подобни дъна ,но с чипсет 915 доведоха до тотален неуспех да пусна каквато и да е Рам памет в двуканален режим на въпросните дъна ( в опитите се включваше и флашване на Биос и проба на различни слотове по двойки и изобщо всякакви конфигурации с всякакви памети , но уви ).

Еми нззз... ще видя в краен случай една плочка 1гб и готово :baby:

Едит: е това си харесах за сега -> http://www.pic.bg/item.php?itemid=33878&id=404

Редактирано от psihi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!На мойта щайга имам 256мб рам ,но това вече не е достатъчно за днещното време и се налага да закупя още рам.Дъното ми е този модел http://www.asrock.com/product/K7S41GX.ru.htm и ако може да ми препоръчате рам памет ,която ще работи добре с това дъно.Благодаря предварително :)

Провери твоята рам каква е и си вземи по възможност същата, за да има съвпадение.

По мое скромно мнение изостави идеята за рамта.Засега.По-добре почни от основата-дънната платка.И така постепенно надграждай.Знам,че ще ти излезе по-скъпичко но ще бъде по-добре.Пак казвам това си е мое мнение.Иначе ако си твърдо решил за рам кажи горе-долу къв ценови клас гони и съответно колко искаш да сложи:2x256 MB,512 MB,2x512 MB и т.н.

До колкото слушам от познати и чета по разни места - не е точно сега момента да се купува РАМ памет. Освен ако не си го закъсал де. :)

Значи аз другото лято ще си зимам комп с най-нови части и т.н сега зимам рам-та колкото да издеяни (да мога да си читам нфс карбона без да ми лагва ,че сега с тия 256мб рам малко ми лагва) до лятото после тоя комп заминава да се ползва като двд и евентуален сървър в един шкав :).Иначе съм приготвил до към 120 кинта за рам и мисля да не зимам по малко от 512мб

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.