Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

процесор, рам, хард... абе за всичко :)

Featured Replies

Благодаря за бързия отговор.Явно и тук си имаме и плюсове и минуси.Понеже по нагоре имаше мнения за видове рам,ще споделя и аз нещичко.Преди известно време си сложих А-Дата 2по1гига ДДР2 667МХц.Зададох и CL-RCD-RP-RAS 3-2-2-7 CR1 и системата увяхна.Едва взе да крета.Реших ,че ще сменям.Доплатих и сложих същата,но Кингмакс.Зададох същите стойности.В момента съм на 13 дена работа на уина без рестарт и нямам никакви забележки(а съм слагал и махал доста софтуеър и всичко си е стабилно).Преди това ползвах кингстън,после туинмос,единствено а-дата не ми хареса как се държи.От другите "бюджетни" само PQI несъм пробвал.

Би ли сложил един шот от CPU-Z с таймингите на тая памет, че направо ме шашкаш? ohmy.gif

• Отговори 63
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

http://img252.imageshack.us/my.php?image=ramac2.png

Сори,че чак сега пиша,но ми излезе работа.Иначе цялата щайга:P43,06GHz(800MHz)-Залман охлаждане;GF 7300GT(256MBDDR2Chaintech);2x1GB DDR2(667MHz);SegateBaracuda320GB,7200,16MB,SATA2(perpendicular recording technology );MB-Asrock 775DUAL-VSTA, S775, PT880, DDR&DDR2, AGP8x&PCI Express, SB7.1, Lan, SerialATA Raid.Захранването скоро го сменях и си избрах Spire-SP-ATX-600W - RockeTeer IV

silent power supply(напипах из нета някакъв негов тест и се представило добре-англичаните нелъжат:) )Предстои ъпгрейд,но засега толкова.Поне Вистата вървеше без проблем:)

Eee, aма защо си пуснал паметта на 200MHz(400DDR)? Реших, че работи на тези тайминги на 333(667DDR) и за това се шашнах така - викам си това не е възможно! А и наистина не е. :) При положение че дъното ти подържа 667 си я пускай на толкова при default тайминги - при интел е много по-важна високата честота в сравнение с таймингите. Ако толкова ти се човърка, можеш да я пробваш на 4-4-4-12 с малко допълнително напрежение, но не очаквай сериозно подобрение в производителноста. Ако не вярваш направи тестове с реални приложения - игри, програми и т.н. а не някаква синтетика от рода на Everest или Sandra.

Eee, aма защо си пуснал паметта на 200MHz(400DDR)? Реших, че работи на тези тайминги на 333(667DDR) и за това се шашнах така - викам си това не е възможно! А и наистина не е. ;) При положение че дъното ти подържа 667 си я пускай на толкова при default тайминги - при интел е много по-важна високата честота в сравнение с таймингите. Ако толкова ти се човърка, можеш да я пробваш на 4-4-4-12 с малко допълнително напрежение, но не очаквай сериозно подобрение в производителноста. Ако не вярваш направи тестове с реални приложения - игри, програми и т.н. а не някаква синтетика от рода на Everest или Sandra.

Наистина съм я остави засега на дефолт.Изчаквах да си взема свястно захранване,че стария Кодеген не ми вдъхваше доверие.Най скоро време ще клокваме кот може:clap:

• Автор
Наистина съм я остави засега на дефолт.Изчаквах да си взема свястно захранване,че стария Кодеген не ми вдъхваше доверие.Най скоро време ще клокваме кот може:headphones:

и тук апк се показвам аз...

може би има такава тем вече, но аз не съм видял и за това ще питам тук....

дали въобще има смисъл от клока? тея части дето се продават не са ли проектирани да работят на тая честота и с тея параметри, както са дадени? не зная има ли смисъл от това, имайки рпедвид, че си има и съответните опасности, като изгаряне на това или онова, нещо да не тръгне или да крета едва едва... търся мнения.... има ли смисъл да клоквам или по-добрия вариант е новата конфигурация?

Клокът е свързан с известна доза риск, но при интелигентното му провеждане (постепенно покачване на честотите и напрежението, следене на температурите, отделяне на достатъчно време за тестове за стабилност...) този риск се свежда до минимум. Компонентите много често са проектирани да работят на значително по-високи честоти, но са ограничени (например с нисък мултипликатор при процесорите или заключени конвейри при графичните карти) за да могат да заемат място в по-нисък ценови клас. Има случаи специално при графичните карти, когато даден конвейр е повреден или не работи според изискванията и затова е заключен. Веднага след отключването му и натоварването с тест за стабилност това става обаче ясно, като заключването му не е проблем. Затова и никога не може да се даде отговор на въпроса "До колко мога да клокна следния процесор...?". Никога не се знае на каква бройка си попаднал.

На въпроса ти дали си заслужава...ами защо да не си заслужава да докараш процесор за 100 ? до производителността на този за 500 ?? Много хора (сред които съм и аз) не се нуждаят от по-висока производителност, а клокват ей така за спорта, просто защото това е като семките - като почнеш, няма спиране!

• Автор

ама да клоквам така за кеф не ми звучи добре, извинявай, че го казвам, ама си е така...пък и другото, което си мисля, ако погледнем реално, аз плащам например 50 лева за рам пи кю ай 512/533, пък хората дават по 200 за (например) корсарка 512/533 и я клокват на 800 например... защо аджаба да не си взема пи кю ай на 800 за 200 лева, а да клоквам корсарката от 533 на 800 пак за същите пари, като ще се занимавам и с тестове за стабилност и с постепенно повишаване на напрежението? то вярно 1е си иска майсторство да го направиш това, не омаловажавам труда на хората, но за мен лично (пък и за няколко мои приятели) това е малко или много безсмислено...

Поправете ме, ако греша...

• Автор
Ето в този пост Lyudmil е дал пример, как от процесор за 100 леВа става такъв за 1000 :friends1:

нямамнищо против... не ме разбирайте погрешно, ами ако (само да си представим) че людмил беше направил от процесор за 100лева изгорял процесор за 100 лева? купува нов, прави от видео за 150 изгоряло видео за 150? купува ново? и дори не е той виновен, щото по-горе пишеше че зависи на каква партида ще попаднеш...

това ми е на мисъл на мене... да правя ли семпрон 3200+ от 1,8гига на 2,5 гига например, или да дам 160 кинта и да си взема 2,5 гига?

нямамнищо против... не ме разбирайте погрешно, ами ако (само да си представим) че людмил беше направил от процесор за 100лева изгорял процесор за 100 лева? купува нов, прави от видео за 150 изгоряло видео за 150? купува ново? и дори не е той виновен, щото по-горе пишеше че зависи на каква партида ще попаднеш...

това ми е на мисъл на мене... да правя ли семпрон 3200+ от 1,8гига на 2,5 гига например, или да дам 160 кинта и да си взема 2,5 гига?

При сегашното ниво на защита и издръжливост на хардуера към подобен тормоз(разбирай овърклок) шанса да изгори процесор или видеокарта без волтмод и хардуерна намеса клони към нула. Е, разбира се са нужни и известни познания и опит, но с повечко четене, експерименти и внимание в действията няма нищо опасно за хардуера, особено пък при видеокартите където овърклока се извършва софтуерно и един рестарт в Safe Mode е достатъчен за връщане на заводските настройки. Забележи също, че почти всички фирми производители на дъна или видеокарти включват в комплекта софтуер за овърклок като например Easy Tune на Gigabyte за процесори или GIGABYTE V-tuner3 за видеокарти, ASUS AI Booster, StarOSD и Core Center при MSI и т.н. Много по-често се случва да изгори някакъв хардуер от токов удар -некачествено захранване, НЕК или гръмотевична буря, прегряване или задклавиатурно усатройство отколкото при овърклок.

• Автор

ок... мерси за отговора... въпреки всичко мисля за евентуален бъдещ процесор, не за клок на стария... :friends1: може да не е най-правилното решение, но така съм решил...

Да добавя и аз - щом като с помощта на клок мога да докарам процесор, струващ 200-250 $ до производителността на процесор, струващ 1000 $ .... - ами ще пробвам, дори и да има вероятност да го повредя (ама ако не се повреди... cool.gif ) Друг е въпросът ,че както и Lyudmil писа преди малко, вероятността да изгориш съвременен процесор е твърде малка.

• Автор
както и Lyudmil писа преди малко, вероятността да изгориш съвременен процесор е твърде малка.

само да кажа, не бъдете сигурни, щото това е българия и имате работа с българи... всичко е възможно... щом уиндоус екс пи се подкарва на 133 (че и по слаба) мегахерцова щайга, значи всичко е възможно... Има едно нещо, глупакоустойчивост... ама само в БГ... на запад не са чували за него... ако си много настоятелен ще изпуши не, ами и дъното ще прецака, че и вентилатора да падне да счупи платката на видеокартата... :friends1: всичко е възможно... :yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.