Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вируси и уязвимости през чата на Skype

Featured Replies

up

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 92
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, ама то е напълно нормално да си с NOD и да не подозираш Това в рамките на шегата, ти си напред с материала и знаеш за какво говорим - за грешките на задклавиатурното устройство. С какъвто и а

• Имаме подфорум, имаме важна тема.... http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

• Предполагам, че сте забелязали форума Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове. Там е доста неприятно да се пускат мнения извън темите, защото се пречи на ефективната работа. Затова в допъл

Публикувани изображения

При стартиране не му хареса поведението KAV WKS,най-добре е да се праща.

Публикувано изображение

При стартиране не му хареса поведението KAV WKS,най-добре е да се праща.

От кого:<[email protected]>

Кому: <[email protected]>

Дата: 04 Июл 2010 00:45:11

Тема: Re: [VirLabSRF][Malicious file analysis][M:1][LN:RU][L:0] [KLAN-74660044]

Здравствуйте,

Это сообщение сформировано автоматической системой приёма писем. Сообщение содержит информацию о том, какие вердикты на файлы (если таковые есть в письме) выносит антивирус с последними обновлениями. Письмо будет передано на рассмотрение вирусному аналитику.

psd.pif

Файл в процессе обработки.

С уважением, Лаборатория Касперского

Здравейте,

Преди малко получих следното съобщение по Skype от мой приятел:

: Тuk li siii?

: svalih mn qki emotikonkii (party)

: i sa mnogo nad 100 (happy)

: svalih gi ot http:/ /skype-emotikonki.free.bg - ВНИМАНИЕ ТОЗИ ЛИНК МОЖЕ ДА Е ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСЕН!!!

: i ti mojesh da si gi svalish (mm) (party)

: bezplatni sa

Съответно не го отворих, защото ми се стори подозрително, пък познавам и приятеля си, той не би се занимавал с подобно нещо. Писах му с въпрос, какви са тези глупости, които ми праща, а той отговори, че не ми е пращал нищо. Съобщението било се разпращало автоматично до всички негови контакти, които са на линия.

Тъй като съм на мнение, че не трябва да се правим на майстори за неща, от които не разбираме, а аз със зловредния код съм много на вие, реших да питам. Знаете ли нещо във връзка с това съобщение ? Представлява ли заплаха за софтуера или е някакъв вид скрип, който генерира само спам. Въобще какво може да се предприеме. Не съм на ясно но дори и да е нещо безвредно - факта, че извършва действия без участието на потребителя, сам по себе си е неприятен. А и си мисля, че е въпрос на време някой да го модифицира малко и да го направи нещо вредно д'ет се вика. Дайте съвет как да се процедира в такива ситуации? Да посъветвам ли приятеля си да пусне тема тук, за да му се направи една профилактика?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Здравейте,

Преди малко получих следното съобщение по Skype от мой приятел:

: Тuk li siii?

: svalih mn qki emotikonkii (party)

: i sa mnogo nad 100 (happy)

: svalih gi ot http:// skype-emotikonki.free.bg - ВНИМАНИЕ ТОЗИ ЛИНК МОЖЕ ДА Е ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСЕН!!!

: i ti mojesh da si gi svalish (mm) (party)

: bezplatni sa

Съответно не го отворих, защото ми се стори подозрително, пък познавам и приятеля си, той не би се занимавал с подобно нещо. Писах му с въпрос, какви са тези глупости, които ми праща, а той отговори, че не ми е пращал нищо. Съобщението било се разпращало автоматично до всички негови контакти, които са на линия.

Тъй като съм на мнение, че не трябва да се правим на майстори за неща, от които не разбираме, а аз със зловредния код съм много на вие, реших да питам. Знаете ли нещо във връзка с това съобщение ? Представлява ли заплаха за софтуера или е някакъв вид скрип, който генерира само спам. Въобще какво може да се предприеме. Не съм на ясно но дори и да е нещо безвредно - факта, че извършва действия без участието на потребителя, сам по себе си е неприятен. А и си мисля, че е въпрос на време някой да го модифицира малко и да го направи нещо вредно д’ет се вика. Дайте съвет как да се процедира в такива ситуации? Да посъветвам ли приятеля си да пусне тема тук, за да му се направи една профилактика?

Вероятно е някакъв троянски кон за крадене на пароли. Просто не отваряй линка

Благодарим ти! Както каза колегата, не отваряй линка. Видях в форма (макар и малко късно за мен), че някой потребител вече е сигнализирал, което е страхотно!

Мдам похвално...

vbs.txt

Доколкото разбирам само се саморазпраща на контактите без да прави нищо друго. Или се лъжа?

Точно(: досаден скрипт

Edit:Може и да се нарече рекламен(:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ясно! Благодаря! Но все пак не би ли трябвало да се третира като нещо, което не е нормално?

Разбира се че трябва-рекламен спам (лично мнение все пак...)

Ето и резултат от Virustotal: Virustotal 1/41

Проблемът е, че това реално не може да се маркира, като зловреден код. Той разпраща текст, който може да е всичко - текст на песен, стихотворение и прочие. Няма за какво толкова да се хванат.

Това малко ми прилича на един стар трик, който използваха крадците едно време. Минават по етажите и закачат по вратите на апартаментите рекламни брошури (с други думи офлайн спам). На пръв поглед нищо нередно. След 1 ден минават отново и там където брошурата не е махната, си правят посещение. Чиста работа...

• 5 месеца по-късно...

Някой има ли е подобен проблем: след сваляне на снимка (уж) изпратена от приятел (уж) се стартира .exe.След седмица започват да се чуват шумове от това все едно някой си отваря папки по компютъра.Случвало ми се е даже да се чуват песни,а нищо не си стартирал, просто си звучи.Сигурно е троянец, но явно добър,защото и антивирусната нищо не открива.

Някой има ли е подобен проблем: след сваляне на снимка (уж) изпратена от приятел (уж) се стартира .exe.След седмица започват да се чуват шумове от това все едно някой си отваря папки по компютъра.Случвало ми се е даже да се чуват песни,а нищо не си стартирал, просто си звучи.Сигурно е троянец, но явно добър,защото и антивирусната нищо не открива.

Дай този интересен файл насам :speak:

пп. прикачи го някъде в архив с парола: infected и дай връзката тука.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Дай този интересен файл насам :)

пп. прикачи го някъде в архив с парола: infected и дай връзката тука.

Проблема, е че го изтрих.Беше се заровил и в windows настройките, но изтриването не помогна в случая.Иначе текста в skype-a беше нещо от сорта : "foto :slap1: и линк към файла.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.