Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вируси и уязвимости през чата на Skype

Featured Replies

Опасният код се изпраща като линк към снимки на модели

Хакери разпространяват червея Pykse-A посредством функцията за мигновена комуникация в популярното приложение за интернет разговори Skype. Всеки, получил съобщението и натиснал върху линка в него, инфектира своята компютърна система с троянец, който сваля и инсталира червея.

Щом бъде стартиран, червеят Pykse-A се опитва да се свърже с множество уеб сайтове, вероятно с цел да генерира по-добри рекламни доходи в резултат на увеличения брой „хитове”. Това е пример за един от начините на авторите на зловреден код да правят пари.Според проведено допитване от Sophos, миналата година 63% от системните администратори са заявили, че блокирането на VoIP е било от съществено значение за защитата на корпоративните мрежи. 86% от анкетираните специалисти желаят да разполагат с контрол върху интернет телефонните услуги в опит да защитят фирмените системи.

technews

• Отговори 92
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, ама то е напълно нормално да си с NOD и да не подозираш Това в рамките на шегата, ти си напред с материала и знаеш за какво говорим - за грешките на задклавиатурното устройство. С какъвто и а

• Имаме подфорум, имаме важна тема.... http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

• Предполагам, че сте забелязали форума Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове. Там е доста неприятно да се пускат мнения извън темите, защото се пречи на ефективната работа. Затова в допъл

Публикувани изображения

А така внимавайте какво отваряте. А случайно да споменават потребителя, който ги изпраща?

...Всеки, получил съобщението и натиснал върху линка в него, инфектира своята компютърна система с троянец, който сваля и инсталира червея...

А случайно да споменават как точно, кликвайки на линка свалям и инсталирам троянеца на комп-а без да разбера и без да съм разрешил?! Това или е новина за лаици или не са уточнени най-важните подробности, като използване на IE за отваряне на линка или по-малко вероятния вариант - дупка в Skype. Автора да си избере едно от двете.

Сигурност няма.За момент може би!!! Кое е сигурно в Windows? Може би факта ,че винаги става въпрос за нечий интереси. Може би?

• 2 седмици по-късно...

Не знам за Вас, но аз лично нямам навика да отварям линкове от непознати... ;-)

Не знам за Вас, но аз лично нямам навика да отварям линкове от непознати... ;-)

Аз не отварям нито от непознати, нито от познати, които изрично не са ми казали да го отворя :)

Аз не отварям нито от непознати, нито от познати, които изрично не са ми казали да го отворя :clap:

;):yanim: и при мен е тази практика :)

Аз не отварям нито от непознати, нито от познати, които изрично не са ми казали да го отворя ;)

:wub::) и при мен е тази практика :yanim:

За повечето потребители това е един от вариантите, за да се предпазят от вируси, но аз нямам навика да изтрия нещо без да го отворя и да видя какво е. Тоест отварям си всичко и пак нямам проблеми :P

За заразяване _през_ Skype можеше да се говори ако ставаше дума за уязвимост в софтуера на Skype. За момента е възможно заразяване _през_ ICQ5 (за 6 не съм пробвал), MSN и някои версии на Yahoo, но не ми е известен начин за заразяване _през_ Skype. Заразяване през люзверг-олигофрен разбира се винаги е възможно, но да се твърди, че някоя програма му е виновна за това не е коректно.

• 1 месец по-късно...

като не отваряш линкове (било то от скайп или от пощата или от който и да било месинджър) в които се съмняваш няма (почти) начин да се заразиш. ;) друг път ще допълня може би по-подробно.

В Скайп специално съм изключила приемане на чат или позвъняване на хора извън контакт листа ми. Но въпркеи това пак някакви идиоти ми пращат т.нар. chain letters. А за линковете - отварям само на хора от контакт листа, което важи и за ICQ. Не само защото може да е опасно, а и защото непознат няма да ми прати нещо което да ми хареса и да ми е интересно.

За тези които си мислят че неотваряки препратки от непознати са защитени ще кжаха следното. На последък се навъдиха много такива бацили които изпращат съобщени чрес VOIP програмата (като skaype приметно) до всички абонати със текст наподобяваш "здрасти виж това е мнго интересно". Най-новия даже интегрира името на получателя в писмото, тоест "здрасти Иван виж това е много интересно". Така че ако получите писмо където приятел се обърне към вас и със двете имена или цялото потребителско име което и без това е странно проверете дали не е автоматично изпращане.

да питам какво може да стане ако са инталирани ? и как могат да се махнат тези червеи?

Незнам за вас, обаче при мен няколко пъти получавам тези линкове от хората в контакт листата с подобен текст и линк! Много ми е интересно как могат да изпращат такива работи от акаунта на друг човек? Значи все пак има дупка в програмата Публикувано изображение

Фактически погледнато не го изпращат хакерите а самите потребители. Бацила се интегрира във скъпе или не много дълъг код прави това което ти би направил със няколко щраквания с мишката и натискания на клавиятурата. А това как интегрират името на получателя във съобщението е малко по трудно но съм сигурен че всеки опитен програмист може да се досети за решение и как да се направи това. А като стана дума Аз като получа такива препратки непренно ги отварям с цел проверка на антивирусната и очевидно братушките разбират от анти-вируси защото ВИНАГИ пищи!

• 1 година по-късно...

Пратиха ми това: има български скайп вирус!!! Казва се seksi_sladka88. Ходи в биоса и унищожава целия хард. Скайп никът е ~Iveto_18~ .Кажете на всичките си абонати, защото ако някой го прихване, идва автоматично и при вас. Никой да не приема повиквания от ''~Iveto_18~" . Задължително го пратете на всички, дори и на абонатите си извън линия.

Пратиха ми това: има български скайп вирус!!! Казва се seksi_sladka88. Ходи в биоса и унищожава целия хард. Скайп никът е ~Iveto_18~ .Кажете на всичките си абонати, защото ако някой го прихване, идва автоматично и при вас. Никой да не приема повиквания от ''~Iveto_18~" . Задължително го пратете на всички, дори и на абонатите си извън линия.

Де го тоя да мине през две стени при мене Публикувано изображение Глупости на търкалета,как така ще ми влезе в компа Публикувано изображение Те сега ще го потърся по ника ..току виж съм се насадил при него на кафенце ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Незнам дали е тук мястото, но не искам да спамвам с цяла тема. Прибрах се преди малко, и опитвайки се да вляза в скайп ми дава следното съобщение: Skype cannot connect. Get help fixing this problem. Просто искам да знам има ли и други като мен, изпитващи трудности при логването си в скайп?

Незнам дали е тук мястото, но не искам да спамвам с цяла тема. Прибрах се преди малко, и опитвайки се да вляза в скайп ми дава следното съобщение: Skype cannot connect. Get help fixing this problem. Просто искам да знам има ли и други като мен, изпитващи трудности при логването си в скайп?

Не е тук мястото, има тема за скайп: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=89369

sorry за тъпия и изтъркан въпрос, ама това наистина ли е вярно, защото не искам да окипазявам windows преинсталиран преди около 2 месеца само заради скайп дето влизам веднъж в седмицата

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архитектурата на Скайп не позволява да се заразиш с нищо по мрежата му... Единствено ако изтеглиш файл и го пуснеш може да стане нещо.

Пратиха ми това: има български скайп вирус!!! Казва се seksi_sladka88. Ходи в биоса и унищожава целия хард...

Мине, не мине седмица и някой току подвикне тая недомислица, та дори вирусът ходи в биоса, че и хардът загива! Първо обаче изважда кабелите на DVD-записвачката и флопито, че тогава минава към драстичните мерки, та дори в стихията си изключва компютъра от контакта...

Шегаджии, стига сте паникьосвали потребителите! Публикувано изображение

При липса на подобаваща защита всеки може да се зарази отвсякъде, а не само от въпросната дама 88-ми набор. Затова по-добре не кликайте непременно върху надпис "Кликни тук и ще спечелиш..."!

От цялата дандания губещ е само nikssi - сам ще си пие кафето...

Това съм аз да знаете Публикувано изображение

Според мен тия неща са глупости,някой няма какво да прави и се чуди какво да изпраща.Нещо като верижните писма.

Това съм аз да знаете Публикувано изображение

Според мен тия неща са глупости,някой няма какво да прави и се чуди какво да изпраща.Нещо като верижните писма.

Ти да не мислиш,че не схванах ;) Достатъчно беше да вляза в профито на човека изплакал болката си ;)

Жа, пийнем ли кафенце Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.