Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вируси и уязвимости през чата на Skype

Featured Replies

скайп има сериозни проблеми със уин 7 и понякога много често крашва

Аз съм с последната версия на скайп и никога не ме е крашвала.
  • Отговори 92
  • Прегледи 18,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е, ама то е напълно нормално да си с NOD и да не подозираш Това в рамките на шегата, ти си напред с материала и знаеш за какво говорим - за грешките на задклавиатурното устройство. С какъвто и а

• Имаме подфорум, имаме важна тема.... http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

• Предполагам, че сте забелязали форума Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове. Там е доста неприятно да се пускат мнения извън темите, защото се пречи на ефективната работа. Затова в допъл

Публикувани изображения

Ей, не се научихте :cool:

B-boy[styLe] го е споменавал многократно.

Деинсталирайте си скайпа, и после го инсталирайте без "Диспечера на екстри"

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Така не се инсталирва Skype4COM протокола. Най-малкото, няма да препращате вируса.

А и аз почти само на SkypeMe режим стоя, и още нямам покани от гадинката.

Спрете си и AutoRun-AutoPlay на Windaws-a и няма да имате оплаквания.

Ако нямате готов файл и не ви се бара по регистрите -

start > run > gpedit.msc > в ляво - Administrative Templates > System > в дясно двоен щрак на Turn off autoplay > Enabled (може да се избере да е за всички устройства). Действа само под ХР Professional.

Публикувано изображение

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

Ей, не се научихте :)

Публикувано изображение

Така не се инсталирва Skype4COM протокола. Най-малкото, няма да препращате вируса.

А и аз почти само на SkypeMe режим стоя, и още нямам покани от гадинката.

Ами последната отметка най долу?

Лично аз махам всички отметки и без това не харесвам работен плот с много икони и папки :)

Да добавя и от мене - махате отметките тук:

Публикувано изображение

Ами последната отметка най долу?

Лично аз махам всички отметки и без това не харесвам работен плот с много икони и папки :cool:

Да добавя и от мене - махате отметките тук:

Публикувано изображение

а за що да махам отмеките за портове? ти май идея си нямаш за какво са...

ето мойте настройки - най важната е 2-тата картинка (в скайп 4 възможността да не получавате СПАМ и реклами я няма...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

а за що да махам отмеките за портове? ти май идея си нямаш за какво са...

Skype which is listening, opening and occupying port 80 and port 443 (for SSL HTTP connection) can prevent other applications which require such port from working properly, as such the ability of Skype to use port 80 and port 443 has to be stopped, turned off and disabled. Beside, leaving the port 80 and 443 opens and listening also has security risk where the port can be scanned by malicious virus or hacker to launch attack or infection.

Ей, не се научихте :clap:

...или просто инсталиране бизнес версията, в която ги няма всичките простотии от нормалната, толкова е лесно.

От 3 дни се боря с тозо скайп беладжия!

Колежка, която се е заразила, предала червея на Шефа! ( О УЖАС! ) и с негова помощ запалиха чергата на два от офисите ни Публикувано изображение . NOD32 го дефинира днес като Autorun.Agent.TV, а преди това и с друг версия - TG

Честно казано, незнам какво да правя?! Успях да почистя шефа и единия офис САМО след преинсталация! Колежката genatraikova не е успяла да се справи, защото преди да изтрие антивирусния софтуер, червея записва на ВСЕКИ диск един autorun + bat + няколко exe които са скрити. Аutorun освен, че стартира един bat файл, прави и две регистрации. В следващите часове, във ВСИЧКИ директории на диск D ( незвисимо на каква "дълбочина" са, се създава един rar и едно ехе, bat или shortcut ( не успях да схвана логиката на избор на стартирането ) които също носят ядрото на червея.

Приемам всякъкви съвети, защото в другия офис имам 6 компа, а вчера само от единия, който лекувах трябваше да изтрия 190 файла преди преинсталация... Триенето става само от Live CD под NTFS DOS, защото не успях да ги вкарам и в save mode, а всяко обръщане към заразен диск под Win ни връща в изходно положение...

Не знам кой е шефа ти и как съм го заразила само :wors:. Както и да е,не съм направила това умишлено и много ми е интересно как е станало ,като не те познавам,а шефа ти още по-малко. С огромно уважение мога да се обърна само към "b-boy",защото винаги е кратък и ясен и резултата ,който очаква е винаги на лице. п.с. ЦИТАТ: "PlaNed написа на 19 декември 2009 - 23:44 : Извинявайте, че се подведох да пиша! Имах по-добро мнение за форума! Препращането към заключена тема от B-boy[styLe], както и сродната и в които не прочетох нищо съществено освен публикувай лога от програма X, Y Z..." ЦИТАТ: "С какво съм ви обидил. Просто казах, че компютъра на Генчето вече е чист, а вие искахте съвети и аз ви помолих да погледнете и публикувате лог файлове от съответните програми за да ви помогнем. Изборът си е ваш." ============================================================================ Подвел?Много интересно.Нека не звучи като спам поста ми ,но ти какво искаш?Хората искат да ти помогнат ,а ти се дърпаш като магаре на лед.И кое ти е по-доброто мнение за форума интересно ми е,какво очакваш да ти звъннат по телефона и да те заведат на уроци по обезпаразитяване на компютрите на шефа ти. ще се радвам на ЛС поне да ми кажеш кой е тоя шеф дето съм му навредила без да знам ,поне да се извиня,бъди сигурен ,че никога не бих навредила на който и да е,ако мога да помогна винаги съм го правела,но не ме карай да изпитвам вина,достатъчно ми беше вината ,че заразих приятелката ми,но благодарение на Гого вече спя спокойно,защото и тя е чиста. btw. писал си на 19,а още на 18 компа беше чист:baby:

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Това нова Chydo нещо се разпространява бързо. В момента пак ми пратиха такова, засича се само от Microsoft

Ето къде била темата.

Тази гад наистина се разпространява бързо много ми е чудно как ти праща хронологията :)

Само да питам някой знае ли дали Kaspersky го засича и дали го трие напълно?

Само да питам някой знае ли дали Kaspersky го засича и дали го трие напълно?

http://www.kaspersky.co.uk/viruswatchlite?hour_offset=-11&search_virus=yd

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Както е казал господин Касперски Skype е дяволска програма,до сега никой не е успял да я де-стабилизира и още дълго време няма да може:P Skype се изучава от години в хакерските лаборатории и резултата за разбиване на кода е нулев.Не се отказвайте от никакви протоколи не махайте отметки,просто не изпълнявайте глупави файлове които ви пращат и всичко ще е ОК.

Лично аз,за да не се заразя с тоя страшен вирус,от който всички се оплакват винаги си стартирам скайпа в безопасна среда с Касперски Интернет Секюрити 2010.Към всички потребители на 2010 версия съвета ми е винаги да стартирате скайп в безопасна среда!

Ами ако скайпа ти е безопасна среда и ако някой се опита да препрати вируса чрез твоя скайп Кaсперски ще го засече и ще го елиминира,поне така мисля аз!

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

"През следващите дни трябва да внимавате: Не отвараряйте никакви съобщения с прикачен документ: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), независимо кой Ви го изпраща. Това е вирус, който поврежда целия твърд диск. Този вирус ще дойде от познат, който Ви има в списъка си с адреси. Затова е добре да изпратите това писмо до всички свои контакти. Ако получите съобщение озаглавено: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), дори и да е изпратено от приятел, не го отваряйте и изключете незабавно компютъра си. Това е най-лошият обявен от CNN вирус. Microsoft го характеризира като най-унищожителният вирус, който е съществувал. Вчера следобяд вирусът беше разпознат от Mc Afee (антивирусна програма). Все още няма противидействие за него. Той просто разрушава нулевия сектор (Sector Zero) на твърдия диск." споделям това на вниманието на всички съфорумци

"През следващите дни трябва да внимавате: Не отвараряйте никакви съобщения с прикачен документ: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), независимо кой Ви го изпраща. Това е вирус, който поврежда целия твърд диск. Този вирус ще дойде от познат, който Ви има в списъка си с адреси. Затова е добре да изпратите това писмо до всички свои контакти.

Ако получите съобщение озаглавено: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), дори и да е изпратено от приятел, не го отваряйте и изключете незабавно компютъра си. Това е най-лошият обявен от CNN вирус.

Microsoft го характеризира като най-унищожителният вирус, който е съществувал. Вчера следобяд вирусът беше разпознат от Mc Afee (антивирусна програма). Все още няма противидействие за него. Той просто разрушава нулевия сектор (Sector Zero) на твърдия диск."

споделям това на вниманието на всички съфорумци

Въпрос. След като изключим компютъра после като го включим няма ли да ни зарази. Пък и щом е толкова опасен просто няма да влизам в скайп за известно време...

Пък и щом е толкова опасен просто няма да влизам в скайп за известно време...

хехе, направо не си пускайте компютрите ! :biggrin:

Сериозно, няма смисъл от такава параноя. Достатъчно е да не приемате файлове със странни имена - windows actualizations(updates), lesbian_dogs.exe и т.н. Това Chydo върши доста поразии, но все пак си остава вирус, изискващ намеса от страна на ползвателя, за да се инсталира. Тоест не е особено интелигентен като начин на разпространение. Такива вируси разчитат основно на две неща: 1. Незнание на английски; 2. Слаба компютърна грамотност.

Ако внимавате от кого и най-вече какво приемате, няма да имате проблеми. Дори антивирусната програма става излишна.

Здравейте.Имам (може би глупав) въпрос…но въпреки усилията ми да “разнищя” проблема,не мога да си обясня нещо което се става с net-а.

От известно време Kaspersky ме уведомява за атаки от различни IP адреси.Затова преди няколко дена си качих програмата “ Essential NetTools“ И резултатите които ми показва ме шокират!

Пример: при включване на skype БЕЗ да си пиша с НИКOЙ се отчитат няколко “established “ връзки..в най-добрия случаи една установена връзка ( но само късно вечерта).

Другото което “не ме изкефи’ е честите SYN SENT..

Публикувано изображение

При проверка под DOS cmd->netstat -n отново ми се изписват не малко адреси.

Някои ако може да ми отговори..дали е нормално (i защо) ще се радвам много.

P.С. Наясно съм,че при проверка се изключват всякакви торрен програми, браузари и т.н.

Сетих се и още нещо ,при натискане на terminate ми се случва “случка”.Прилагам Screenshot с значително по-спокойни резултати (часа е 23;42)

Публикувано изображение

Здравейте.Имам (може би глупав) въпрос…но въпреки усилията ми да “разнищя” проблема,не мога да си обясня нещо което се става с net-а.

От известно време Kaspersky ме уведомява за атаки от различни IP адреси.Затова преди няколко дена си качих програмата “ Essential NetTools“ И резултатите които ми показва ме шокират!

Пример: при включване на skype БЕЗ да си пиша с НИКOЙ се отчитат няколко “established “ връзки..в най-добрия случаи една установена връзка ( но само късно вечерта).

Другото което “не ме изкефи’ е честите SYN SENT..

При проверка под DOS cmd->netstat -n отново ми се изписват не малко адреси.

Някои ако може да ми отговори..дали е нормално (i защо) ще се радвам много.

P.С. Наясно съм,че при проверка се изключват всякакви торрен програми, браузари и т.н.

Сетих се и още нещо ,при натискане на terminate ми се случва “случка”.Прилагам Screenshot с значително по-спокойни резултати (часа е 23;42)

Здравей.

Никога ли не ти се е случвало по вина на доставчика си да нямаш връзка с интернет за известно време, а да работи само локалната мрежа, и въпреки това Skype да си седи активна и да функционира, макар иначе да нямаш връзка?

Запитвала ли си се защо?

Просто твоят трафик минава през включените програми на други потребители, и обратно. Един вид рутиране на връзката през Skype.

Скайп генерира постоянен мрежов трафик дори когато потребителят не я използва, защото понякога пренася чужди съобщения и разговори.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Skype

ПП. А aтаките най-вероятно нямат никаква връзка със Skype.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

ПП. А aтаките най-вероятно нямат никаква връзка със Skype.

Ти вече си го направила - сложила си си стена. Тя отблъсква успешно атаките, щом виждаш уведомления. Просто ги изключи да не те дразнят. И увеличи времето за блокиране на атакувалите те на по-дълъг срок. Аз поне не виждам какво друго...

• 3 седмици по-късно...

Стената си е стена. А колкото до тези множество връзки на Skype, тва е заради протокола му. Малко у*рана работа, ама какво да се прави :cool: . Все пак се ползва от сума народ ;)

• 3 седмици по-късно...

Разпространява се нещо под името USERNAME_tova.jpg.exe. (Username е skype name-a на човека, от който получавате файла) На един приятел му се бъгна паролата и му се затри skype-а ... и аз имах глупостта да го стартирам, но за момента не виждам проблеми ... Все пак внимавайте!!!

ПП: И друг човек е получил файла. Включва и изключва Скайп, прецаква паролата, бъгва нет браузера ...

Някой да даде идея какво може да се направи?! Публикувано изображение

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Разпространява се нещо под името USERNAME_tova.jpg.exe. (Username е skype name-a на човека, от който получавате файла) На един приятел му се бъгна паролата и му се затри skype-а ... и аз имах глупостта да го стартирам, но за момента не виждам проблеми ... Все пак внимавайте!!!

ПП: И друг човек е получил файла. Включва и изключва Скайп, прецаква паролата, бъгва нет браузера ...

Някой да даде идея какво може да се направи?! Публикувано изображение

Да следвайте инструкциите от тази тема и публикувайте исканите логовете в нова тема направена от вас в подраздела:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

За да се предпазите изтеглете този Skype без излишни екстри http://www.skype.com/business/ и не отваряйте и не запазвайте непознати файлове както и линкове :yanim:

• 1 месец по-късно...

Ситуацията е следната:кабела от ISP ръчнат в рутер от който по кабел,нет към PC и по WLAN към лаптоп.От известно време се появи проблем със Скайп-ако успее да установи връзка с някого,остава"жива" от 15 до 20 сек.Изпратените съобщения не тръгват-въпреки,че абоната получател е на линия,онуй сивото търкало си се върти...И тук следва най-странното. Всичко това се случва само когато събеседника и аз сме с лаптопите(през WLAN) :speak: .Когато връзката се осъществява от моето PC към отдалечен лаптоп(WLAN) или от PC на отсрещната страна към моя лаптоп(WLAN)-проблем няма!Ресетвахме рутери,преинсталирахме лаптопи-все тая. Погледнах логовете на рутера и... честито: [DOS attack: STORM] attack packets in last 20 sec from ip [83.148.100.216], Wednesday, Apr 28,2010 22:45:08 [DOS attack: STORM] attack packets in last 20 sec from ip [83.148.100.216], Wednesday, Apr 28,2010 22:40:34 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:38:55 [DOS attack: STORM] attack packets in last 20 sec from ip [83.148.100.216], Wednesday, Apr 28,2010 22:38:45 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:37:38 [DOS attack: IP Spoof] attack packets in last 20 sec from ip [192.168.1.66], Wednesday, Apr 28,2010 22:35:34 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:33:41 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 80.80.134.18, Wednesday, Apr 28,2010 22:32:17 [DOS attack: IP Spoof] attack packets in last 20 sec from ip [192.168.1.66], Wednesday, Apr 28,2010 22:30:48 [DOS attack: IP Spoof] attack packets in last 20 sec from ip [192.168.1.66], Wednesday, Apr 28,2010 22:28:43 [DOS attack: IP Spoof] attack packets in last 20 sec from ip [192.168.1.66], Wednesday, Apr 28,2010 22:28:00 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:25:59 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:18:57 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:17:39 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:13:43 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 22:05:59 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:58:50 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:57:33 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:53:38 [WLAN access allowed] from MAC: , Wednesday, Apr 28,2010 21:47:17 [DHCP IP: (192.168.1.3)] to MAC address , Wednesday, Apr 28,2010 21:47:08 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:46:00 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:38:47 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:37:30 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 67.210.170.4, Wednesday, Apr 28,2010 21:34:25 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:33:37 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 212.70.152.126, Wednesday, Apr 28,2010 21:26:53 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:26:01 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:18:41 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:17:24 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:13:33 [service blocked: ICMP_echo_req] from source 91.139.255.7, Wednesday, Apr 28,2010 21:06: Та,гореизложения проблем е ли възможно да е следствие на случките от лога? Ако да,моля дайте съвет за превенция! :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.