Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Благодаря за книжката :handshake:

Изглежда много интересна :)

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Моля ви,помогнете ми да намеря любовния роман Арабела.става въпрос за една принцеса,отвлечена от циганин,в който в последствие се влюбва.Благодаря.

Здравейте на всички!!!Търся две книги на Даяна Палмър...никъде не успях да ги намеря,а и не съм сигурна дали са издавани в България.Ако някой успее да ми помогне ще ви бъда много благодарна!Книгите са "King's Ransom" и "Secret Agent Man",от поредицата - Night of Love.Има една книга от серията б България...първата-Night of Love-Незабравима нощ.Другите са продължение към нея.Очаквам с нетърпение всякаква възможна информация...

Моля ви,помогнете ми да намеря любовния роман Арабела.става въпрос за една принцеса,отвлечена от циганин,в който в последствие се влюбва.Благодаря.

Мила, става въпрос за "Арабела" на Катлийн Уиндзор, нали? Имах преди време книжката, но я подарих на една приятелка. Ще гледам да я взема тези дни, за да я сканирам :cool:

И аз се прсъединявам към молбата, както и за другите заглавия от поредицата, които са без автор. Така и не успях да ги открия. Ако някой може да ги каже, за да ги добавя. Благодаря :)

След дълго търсене мисля че успях да намеря авторката на Кой е спал в креватчето ми, но не съм сегурн понеже това резюме в блога е монго малко и не мога да ги сравня.

Мисля че авторката е Линда Джоунс а ето и резюмето на англииски за нейната книга (поправете ме ако греша):

Of late, life had hardly been a fairy tale for the lovely, golden-haired Maddalyn Kelly. Nearly killed in a stagecoach robbery, the beautiful blonde escaped deep into the forest of Wyoming. This was a far cry from the simple life she had planned for herself as a modest schoolteacher. Hungry, lost and weary, Maddalyn finally came upon a cozy mountaintop cabin. There were three of everything: three delicious meals, three comfortable chairs, and three warm beds. She couldn't help dozing for just a moment ... Maddalyn quickly learned that the cabin belonged to three burly and intimidating brothers: Karl, Conrad and Eric Bartlett. She had eaten Eric's food, slept in Eric's bed. He seemed a wild animal, but did his gruff manner belie a softer side? Feisty Maddalyn was determined to find out....

Сега го превеждам... и разбрах че е тя

Напоследък, животът трудно можеше да се нарече приказен за прекрасната златокоса Маделин Кели. Почти убита по време на обир на дилижанс, красивата блондинка побягна навътре в гората на Уайоминг. Това беше съвсем разллично от простият живот, който беше планирала за себе си, като сромна учителка. Гладна, изгубена и изтощена, Маделин най-после намира уютна колиба на върха на планината. Имаше от всечко по три: три вкусни ястия, три удобни стола, и три топли легла. Не можеше да се възпре да подремне за момент... Маделин бързо научи, че колибата принадлежи на трима едрии плашещи братя: Карл, Конрад и Ерик Бартлет. Тя беше яла от храната на Ерик, спала в леглото му. Той прилича на диво животно, но грубото му държание контрастира ли с нежна страна? (Feisty) Фейсти Маделин беше твърдо решила да разбере...

ПС Тия приказни романи взеха да ми харесват :ph34r:

Намерих и на Принцесата и граховото зърно - Виктория Алекзандер (Victoria Alexander)

Тя е и авторката на Новите дрехи на царя

Съжелявам за дългият пост :)

Редактирано от flo0 (преглед на промените)

След дълго търсене мисля че успях да намеря авторката на Кой е спал в креватчето ми, но не съм сегурн понеже това резюме в блога е монго малко и не мога да ги сравня.

Мисля че авторката е Линда Джоунс а ето и резюмето на англииски за нейната книга (поправете ме ако греша):

Не грешиш, ето тук е цялата серия от приказни любовни романи (на английски)

http://www.fantasticfiction.co.uk/series/faerie-tale-romance/

жалко, че Калпазанов не са издали всички романи sad.gif

Of late, life had hardly been a fairy tale for the lovely, golden-haired Maddalyn Kelly. Nearly killed in a stagecoach robbery, the beautiful blonde escaped deep into the forest of Wyoming. This was a far cry from the simple life she had planned for herself as a modest schoolteacher. Hungry, lost and weary, Maddalyn finally came upon a cozy mountaintop cabin. There were three of everything: three delicious meals, three comfortable chairs, and three warm beds. She couldn't help dozing for just a moment ... Maddalyn quickly learned that the cabin belonged to three burly and intimidating brothers: Karl, Conrad and Eric Bartlett. She had eaten Eric's food, slept in Eric's bed. He seemed a wild animal, but did his gruff manner belie a softer side? Feisty Maddalyn was determined to find out....

Сега го превеждам... и разбрах че е тя

Напоследък, животът трудно можеше да се нарече приказен за прекрасната златокоса Маделин Кели. Почти убита по време на обир на дилижанс, красивата блондинка побягна навътре в гората на Уайоминг. Това беше съвсем разллично от простият живот, който беше планирала за себе си, като сромна учителка. Гладна, изгубена и изтощена, Маделин най-после намира уютна колиба на върха на планината.

Мерси, мила. Веднага чекнах и набарах заглавията на цялата поредица на английски. По-късно ще я прегледам по-подробно, но на пръв поглед се оказва, че Нежният звяр на Колийн Шанън и Червена Роза на Флора Спиър, издадени на бг в поредицата Романтични времена, в оригинал всъщност са от тази поредица. После ще добавя авторките в блога. :rolleyes:

ПП: Щях да пусна линка, но Петето ме отмени. Значи се оказва, че на бг са издадени 10 от 22. Това си е направо рекорд.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Мерси, мила. Веднага чекнах и набарах заглавията на цялата поредица на английски. По-късно ще я прегледам по-подробно, но на пръв поглед се оказва, че Нежният звяр на Колийн Шанън и Червена Роза на Флора Спиър, издадени на бг в поредицата Романтични времена, в оригинал всъщност са от тази поредица. После ще добавя авторките в блога. :rolleyes:

ПП: Щях да пусна линка, но Петето ме отмени. Значи се оказва, че на бг са издадени 10 от 22. Това си е направо рекорд.

Тъкмо и аз пишех същото

Можете ли да ми кажете кои от поредицата са сканирани

Тъкмо и аз пишех същото

От оригиналната поредица имаме тези( включвам и бг поредицата Рмантични времена):

Нежният звяр - Колийн Шанън

Червена роза - Флора Спиър

Големият лош вълк - Линда Джоунс

Момичета, много благодаря за полезната информация, относно "Приказните романи" kiss.gif Т.к. нямам нито един роман от тази поредица (е, като изключим "Нежният звяр" и "Червена роза", които са издавани в поредицата "Романтични времена" 83227681b55856e2584b4f37e1eeb719.gif), следя с особен интерес какво още ще изскочи за "Приказните романи" :biggrin: Доколкото разбирам, поредицата е микс от съвременни и исторически любовни романи :rolleyes: Ето например "Кой е спал в креватчето ми" като чета резюмето й, ми се струва, че е роман за Дивия запад :P А също и книгата на Виктория Александер " Новите дрехи на царя" също е историческа? Дано ако някоя добра душица ги има, да се смили над нас и ги сканира dcc7e68bd2f2edbd8ce3904a30561223.gif

П.С. Един исторически любовен роман на Джейн Фийдър

"Лисицата"

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Тъкмо и аз пишех същото

"Големият лош вълк" на Линда Джоунс

"Червената роза" на Флора Спиър

"Нежният звяр" на Колийн Шанън

мисля, че са само тези тричките, а и по празниците Тихи ще сканира още една, благодарение на leprikon4e - "Вълшебната кръстница"

Аз да си призная, останалите книги даже и не знам как изглеждат, никога не съм ги засичала по сергиите.

Боби, защо микс от исторически и съвременни, аз мисля че са само исторически. Да ти кажа резюметата са доста подвеждащи, аз мислех че "Големия лош вълк" е книжле за първата половина на 20 век, а то си се оказа баш историческа, мисля че и с останалите е така...

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Вижте какво видях http://www.likesbooks.com/fairytale.html#cupid още приказни ромени които обаче не са от тази поредица но пак наподобяващи известните приказки

Редактирано от flo0 (преглед на промените)

Боби, защо микс от исторически и съвременни, аз мисля че са само исторически. Да ти кажа резюметата са доста подвеждащи, аз мислех че "Големия лош вълк" е книжле за първата половина на 20 век, а то си се оказа баш историческа, мисля че и с останалите е така...

Пете, мила, не съм чела нито един от осемте романа от поредицата "Приказни романи", издавани в БГ. Но от резюметата им, които четох в блога на Гането и по задните корици на други книги,издавани от Калпазанов, които имам, стигнах до този извод. :speak: Даже преди време, когато разбрах за тази поредица, мислех, че в поредицата са само съвременни и т.к. събирам само исторически, не се заинтересувах много от поредицата (за мое съжаление 5d63cc7eff6767abef2cb42d819158cd.gif) Май, май пак ще прибягна към руските сайтове за инфо за тези книжки, че нещо не ме свърта от любопитство :baby:

"Големият лош вълк" на Линда Джоунс

"Червената роза" на Флора Спиър

"Нежният звяр" на Колийн Шанън

мисля, че са само тези тричките, а и по празниците Тихи ще сканира още една, благодарение на leprikon4e - "Вълшебната кръстница"

Аз да си призная, останалите книги даже и не знам как изглеждат, никога не съм ги засичала по сергиите.

Аз имам Кристалната пантофка и Снежната кралица от несканираните, като първата съм я чела, когато излезна и си я купих (мноооооооого отдавна), а втората още не, защото я купих наскоро. Кориците на бг изданията са като тези на оригиналите. Ако има желаещи, laugh.gif, ще ги сканирам по- нататък.:baby:

ПП: Боби, не си ли чела Големият лош вълк, коментирахме я във Читателския клуб?..

Аз имам Кристалната пантофка и Снежната кралица от несканираните, като първата съм я чела, когато излезна и си я купих (мноооооооого отдавна), а втората още не, защото я купих наскоро. Кориците на бг изданията са като тези на оригиналите. Ако има желаещи, laugh.gif, ще ги сканирам по- нататък.:speak:

ПП: Боби, не си ли чела Големият лош вълк, коментирахме я във Читателския клуб?..

Да, моля те, сканирай ги, голямо желание имам да прочета тази поредица :baby:

Аз имам Кристалната пантофка и Снежната кралица от несканираните, като първата съм я чела, когато излезна и си я купих (мноооооооого отдавна), а втората още не, защото я купих наскоро. Кориците на бг изданията са като тези на оригиналите. Ако има желаещи, laugh.gif, ще ги сканирам по- нататък.:lol6:

Гане, мила, Кристалната пантофка и Снежната кралица съвременни или исторически са?

Иначе Големият лош вълк я пропуснах като я обсъждахме в Читателския клуб, щото мислех, че е съвременна :baby: Но в най-скоро време ще я осветкам :speak:

Гане, мила, Кристалната пантофка и Снежната кралица съвременни или исторически са?

Иначе Големият лош вълк я пропуснах като я обсъждахме в Читателския клуб, щото мислех, че е съвременна :baby: Но в най-скоро време ще я осветкам :speak:

Божкее Боби, голям пропуск, препоръчвам ти да наваксаш по празниците, на мен лично ми хареса повече от "Синьото острие". Книжлето е истинско бижу, сега ще му дръпна един коментар в темата за Американското висше общество.

Иначе Големият лош вълк я пропуснах като я обсъждахме в Читателския клуб, щото мислех, че е съвременна :shy11: Но в най-скоро време ще я осветкам :cool:

Доколкото разбрах Снежната кралица е историческа, а Кристалната пантофка не помня, мисля че да. За съжаление в момента нямам достъп до нея да я попрегледам, но мисля, че и двете са исторически. Ще гледам да ги опукам ако не тази, то другата седмица. :cool:

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

момичета имам проблем,не знам дали тук му е мястото темата за която отговарям не мога да си редактирам мненията отдолу имам само Цитирай и Отговори,моля помогнете ми :)

Божкее Боби, голям пропуск, препоръчвам ти да наваксаш по празниците, на мен лично ми хареса повече от "Синьото острие". Книжлето е истинско бижу, сега ще му дръпна един коментар в темата за Американското висше общество.

Ааааа, със сигурност ще й се засиля по празниците, още повече че "Синьото острие" доста си я тача. 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif

Доколкото разбрах Снежната кралица е историческа, а Кристалната пантофка не помня, мисля че да. За съжаление в момента нямам достъп до нея да я попрегледам, но мисля, че и двете са исторически. Ще гледам да ги опукам ако не тази, то другата седмица. :angry:

Оооо,огромни благодарности, мила c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif Когато можеш тогава,важното е да ги имаме изтипосани тук,ако пък някой прекрасен ден успеем да ги посъберем и осминките от поредичката, ще е чудно kiss.gif Какъвто съм термит на тема исторически любовни романи, няма да мирясам докато не ги открия всичките, та да ги изгризам барабар с кориците 70ad623253655eb06387baf998036309.gif

Оооо,огромни благодарности, мила c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif Когато можеш тогава,важното е да ги имаме изтипосани тук,ако пък някой прекрасен ден успеем да ги посъберем и осминките от поредичката, ще е чудно kiss.gif Какъвто съм термит на тема исторически любовни романи, няма да мирясам докато не ги открия всичките, та да ги изгризам барабар с кориците 70ad623253655eb06387baf998036309.gif

И аз съм си заплюла Торнадо и Калпазанов и де що видя, забърсвам го. :)

Аз "Снежната кралица" съм я чела в моята младост, 8-ми клас. Много ми хареса, въпреки, че ми беше доста необичайна и леко странна в един момент, но наистина не си спомням да е имало магии и вълшебства. Корицата на българското издание е същата като оригиналната, сега като погледнах: http://www.fantasticfiction.co.uk/series/faerie-tale-romance/snow-queen.htm

Доколкото си спомням двамата главни са сгодени от много млади. Той обаче, Майкъл, е лекар и беше заминал да учи или нещо такова, и не са се виждали от много време. На него му се налага да замине да работи доста далече, в някакво забравено малко гредче - не помня вече. И пак доста време го няма, но главната проявява характер и го последва там. Той обаче много се е променил - държи се някак си по-студено - тя все иска да са си "близки", той горкия все се дърпа... По едно време обаче мадамата взе, че го прелъсти и ... оказа се, че и двамата са абсолютно девствени - това ми беше доста странно и най-вече това съм запомнила от цялата история. Но като цяло ми беше много интересна и с радост бих я прочела отново, ако някой я има и по някакъв начин я сканира. Аз просто обожавам мъже-лекари в любовните романи :)

Изгубеният символ-Дан Браун

"Изгубеният символ" започва с масонска инициация, съвсем близо до Белия дом, и с пристигането във Вашингтон на Робърт Лангдън, който отново е със сако от туид, панталони в цвят каки и вид на безделник.

В книгата истина и измислица се смесват, разбира се. Но е истина, че някои от хората, подписали Декларацията на независимостта като Джордж Вашингтон и Бенджамин Франклин, както и доста президенти включително Франклин Рузвелт, Хари Труман и Джералд Форд са били активни масони. "Джордж Вашингтон е бил най-големият масон сред всички. Той е поставил крайъгълния камък на Капитолия по време на церемония на масоните. Градът и лидерите му са повлияни от масонството", казва Дейвид Шугартс, американски автор.

Според една теория, ако нарисуваш линии, свързващи четири улици около Белия дом, ще се получи формата на пентаграм. Всъщност масоните в САЩ са по-открити от английските им събратя. Те не са толкова обвинявани в манипулиране на полицията, гражданските услуги или академичните общества. Около 1.5 млн. души, членуващи в две хиляди ложи в САЩ въпреки това са редовно подозирани в окултизъм и сатанизъм. Те отричат, разбира се.

По в. Гардиън

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.