Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идват избори. Кой бихте искали да спечели?

Коя партия / коалиция ще спечели изборите? 178 гласували потребители

1. 1. Коя партия / коалиция ще спечели изборите?

• 1. НДСВ
      18%
      25
    • 2. ОДС
      11%
      16
    • 3. ДСБ
      30%
      42
    • 4. БСП
      39%
      55

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Паралингов, следва ли от твоите думи, че след като някой има комунистически или социалистически идеи и симпатизира на такива идеи, то той тъп. Защото ако така мислиш, то в този кюп може да се окажат твоите родители или твои роднини. По същата логика спокойно може да се каже, че има тъпи седесари, тъпи царисти, тъпи депесари, тъпи земеделци. Не слагай еднакъв знаменател за всички, които изповядват една или друга идея. И умни и тъпи има навсякъде. Примери в родния политически небосклон дал бог.

Редактирано от I am Noname (преглед на промените)

• Отговори 326
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

БСП ще спечели...за съжаление.Остава да се надяваме по-бързо да се издънят за да ги свалим.На 25 години съм и не искам те да ме управляват.

<{POST_SNAPBACK}>

БСП изобщо не може да се нарече "модерна" партия. Основния твърд електорат е от 70-80 годишни пенсионери, за които думата НАТО продължава да е мръсна.

как може някой да се надява на провала на друг? баси простотията. аз няма да гласувам, защото не смятам, че има достойни за моя вот кандидати. но се надявам, който и да спечели да НЕ се провали, това ще се отрази негативно на всички ни. ако някой е кадърен и си върши работата какво значение има от бсп ли е, от ндсв или от н-ската партия.

Int3rvisi0n, не съм електорат на бсп, на 24 години съм, но и за мен нато е мръсна дума, тоест не си прав.

• Автор

cymen, и аз това се опитах да им обясня, ама май не поискаха да разберат. За тях е по-добре опонента да се провали, да се издъни, само и само да докопат кокала на власта. Макар, че ако попитам каква лична облага ще има dragozow от това, че БСП се издъни ако спечели изборите, мисля че няма да може да каже. Това, че един такъв провал ще се отрази негативно на всички нас тях не ги е грижа. В общи линии в това отношение не мога да ги разбера. И след това не било омраза. Като гледам май май от НАТО никаква полза за държавата на този етап. Американски инвестиции не са потекли. Докато от ЕС ще имаме все пак полза и като инвестици и като фондове, то от НАТО за сега са само харчове, които с времето си ще стават повече. Особенно със задаващата се модернизация на армията.

Докато от ЕС ще имаме все пак полза и като инвестици и като фондове, то от НАТО за сега са само харчове, които с времето си ще стават повече. Особенно със задаващата се модернизация на армията.

<{POST_SNAPBACK}>

абе... имам си няколко еретични мисли (и еротични също ;). според мен ЕС не е това, което беше преди 5-6 години, затънал е в корупция и бюрокрация далеч повече от милата ни татковина. ако приемат в ЕС всички страни, барабар с турция, украйна, че и израел, то смисълът на организацията се губи. уж всички държави членки са равни, ама някои са доста по-равни. няколно годишното ограничение върху свободното движение на работната сила е само един пример, ще има и други вътрешни за евросъюза ограничения. не ми харесва и друго - според мен ЕС се американизира, забелязвате ли как навсякаде премахват социалните придобивки.

другата ми еротична мисъл, е че България няма нужда от армия. само не ме горете на клада. 30 хил. войска не може ни опази от абсолютно нищо, а и нали всичките ни комшии са ни "съюзници" и "партньори" и ще бъдем заедно в ес. та си мисля, че повече от 5000 души професионален корпус за бързо реагиране е прахосване на средства.

пп. само не ме замеряйте с камъни, това е само едно лично мнение.

• Автор

По отношение на свободното движение на работна ръка мога само да ти кажа, че това ограничение е важело и за страни като Испания, Португалия, Ирландия. Важи и в момента за новоприетите 10 страни. Представи си какво би станало ако го нямаше това ограничение. Много просто - в България нямаше да остане и човек както се казва. Отделно, че бихме сринали трудовите пазари на доста развити страни. Равни, но все пак 3-4 страни опъват каиша за парите. На една Ирландия и бяха необходими около 20 години за да достигне равнището на водещите страни в ЕС при условие, че е тръгнала почти от нашите позиции.

За социалните придобивки - ами бяха прекалено много, а от това страдаше икономиката. Икономическия растреж на ЕС започна да се забавя и затова се предприеха тези мерки за ограничаване на социалните придобивки.

За социалните придобивки - ами бяха прекалено много, а от това страдаше икономиката.

според мен социалните придобивки никога не са прекалено много. нали това е еволюцията и стремежът към по-добър живот. просто не ми се иска да съм жител на една Европа, движена по американски модел (поне съществуващия в момента), а май натам отиват нещата. дано да съм лош пророк.

Паралингов, следва ли от твоите думи, че след като някой има комунистически или социалистически идеи и симпатизира на такива идеи, то той тъп. Защото ако така мислиш, то в този кюп може да се окажат твоите родители или твои роднини. По същата логика спокойно може да се каже, че има тъпи седесари, тъпи царисти, тъпи депесари, тъпи земеделци. Не слагай еднакъв знаменател за всички, които изповядват една или друга идея. И умни и тъпи има навсякъде. Примери в родния политически небосклон дал бог.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте I am Noname ами ако можеш да си отговориш на въпроса що е то комунизъм- просто ще разбереш колко са умни товйте предци или роднини както там ти харесва на тебе ;) - а колкото до останалите партйки аз мисля, че много ясно се изразих, че те са продукт на БКП и това ,че сега ще спорят пред ТВ-то и ще се плюят ще говорят какви ли не небивалици това е само прах в очите на хората ако си мислите,че не е така да виждате някъкви нови лица голям смях пада с листите на БСП и всички нейни разклонения :bye: Затова няма нито един осъден политик а иначе грабежи ,крадене колкото си щеш трябва на истина да нямаш грам мозък в главата си за да не го проумееш това :hush:

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

• Автор

Просто се оптимизират нещата по отношение на социалните разходи за да не се харчат излишно пари и да не се товари икономиката и работника с излишни осигуровки. В България доста пари за социални харчове отиват по дяволите заради лоша система за тяхното управление. Ако беше добра системата, то осигурителната тежест спокойно може да се намали с 10-15%.

Друго - социалните придобивки са свързани най-вече с по-високи данъци и по-високи осигуровки. Просто няма откъде другаде да дайдат парите. Надявам се, че няма да ти е приатно да вземат от теб маса пари за да ги дават на друг, а в България най-често на роми, които сумарно вземат около 600-700 лв. на месец чисти пари - от борсата, от кражби, от рабоата почасово и на черно.

да попитам и тоя прочут корпус от 5 000 човека за какво да го имаме защото аз несе сещам, преди две години бях запасняк и тогава се сбъсках с най младия полковник в Българската Армия, сега същия е най младия генерал, за нивото на БА може да се съди по един факт много елементарен ако минавате през Карлово погледнете какво представляват сградите които се виждат от страна на пътя, още малко и ще вземат тухли да падат от стените.

и за каква модернизация говорим след като съществуващия сграден фонд ще вземе да се срути докато дочака да се подмени това в него.

а за корупция несамо ЕС сия отглежда, погледнете в САЩ какво става с така нареченото въстановяване на ИРАК например, кои фирми печелят и за какво.

• Автор

Паралингов, мисля, че не съм си позволявал да изказвам отношение по умствените способности и интелигентноста на твоите предци и родители, за да го правиш ти. Нека бъдем все пак културни и да не се обиждаме. От това нямаме нито аз, нито ти, нито който и да било от този форум.

Здравейте I am Noname ами ако можеш да си отговориш на въпроса що е то комунизъм- просто ще разбереш колка са умни товйте предци или роднини както там ти харесва на тебе  ;)  - а колкото до останалите партйки аз мисля, че много ясно се изразих, че те са продукт на БКП и това ,че сега ще спорят пред ТВ-то и ще се плюят ще говорят какви ли не небивалици това е само прах в очите на хората ако си мислите,че не е така да виждате някъкви нови лица голям смях пада с листите на БСП и всички нейни разклонения  :bye: Затова няма нито един осъден политик а иначе грабежи ,крадене колкото си щеш трябва на истина да нямаш грам мозък в главата си за да не го проумееш това  :hush:

с повечето неща съм съгласен. изводът смятам е един - да се покаже ясна и отговорна гражданска позиция като НЕ се гласува. гласувания от типа "по-малкото зло" определено не водят до нищо добро. все едно война за мир или секс за девственост.

Редактирано от cymen (преглед на промените)

аз съм един съвестен данъкоплатец и какво получавам като си плащам редовно данъците и осигуровките

правителството реши че немога да съм в болнични повече от 7 дни и 40 дни сумарно за годината, не че съм бил в болнични тази година

и да си признаем както и в цял свят и тук в България няма медицина има търговия с лекарства, замислялилисте се че постоянно само и единствено за лекарства се говори.

Спомням си че по времето на една министърка /много хора я мразеха и незнам защо/ казваше се Мими Виткова та понейно време тогава имаше например безплатен твърд процент от цената на лекарството, но нее това за което я споменавам

по нейно време народното събрание гласува че БНБ да се отпусне заем от 10 / десет / милиона германски марки / имаше такава валута ако някой е забравил/

заема е за закупуване на ядрено магнитен резонас от фирмата Сименс и то забележете беше отбелязано изрично че апарата е втора употреба

сега незнам кой ще купува нова техника за болниците защото медицина несе прави с апарат за кръвно и едни слушалки

А Монито Паси кво се прави на велик. До оня ден беше СДС, а сега НДСВ. Егати еврейския бояджия е тоя.

<{POST_SNAPBACK}>

За сведение Соломон Паси беше в Зелената партия на Александър Каракачанов, която беше от основателите на СДС.

Паралингов мисля че нетрябва да си комунист зада си тъп

може да си си тъп и без да си комунист

икъде видя ти личности че били и те и мижитурки загледай се хората са избрали близо 50 човека без тези хора за 4 години да се сетят да кажат за какво са ги избрали

<{POST_SNAPBACK}>

Бате Ице тези 50 депутата за който говориш да не би да са избрани мажуритарно- не Бате Ице та са парашутисти спуснати в нечей листи за да не ги застигне закона да бъдат съдени един- Дон Цеци имаше и на скоро даже бе помилван. Забележете от самият наш Президент- а подвизите на Дон Цеци мисля,че са известни на хората който малко поне се интерисуват от политика-той преди бе в Евролевицата сега направи етническа партия наречена Евророма и забележете също като ДПС тя бе регистрирана- а да напомням ли как бе регистрирана навремето ДПС гласовете бяха против 6 за 5 в Вишият Констоционен Съд и единият случайно почина дали някой не му помогна незнам но както се вижда е било противоконстоционо това решение -е аз питам закъкво ни са всички тези закони като самата държава неги спазва :bye: и не ли това доказателство, че те всичките са създадени само за парлама пред хората и пред света като самата контституция забранява да има парти създавани на етническа основа :hush: мисля,че нещо такова пишеше в нея ;)

а за корупция несамо ЕС сия отглежда, погледнете в САЩ какво става с така нареченото въстановяване на ИРАК например, кои фирми печелят и за какво.

<{POST_SNAPBACK}>

прав си, обаче трябва ли да се примиряваме? нещата могат да се променят както за по-лошо, така и за по-добро. това зависи, макар и малко, дори от нас.

а за корпуса, и той не ни трябва, ама кой ще ходи по "мироопазващи", "логистични" и "хуманитарни" мисии?

пп. в интерес на истината смятам, че правителството на ндсв е най-малко лошото за последните 16г. но както казах по-горе, стига с "по-малкото зло", айде да стигнем и до доброто. ;)

Паралингов то ако дон Цеци беше най големия престъпник какво да кажем за другите артисти които например се прехранваха с отглеждане на картофи

по въпроса за Конституцията всяка управляваща партия им се иска да се върне член първи от Живковата

в България е типичен двукамарен парламент, имаме си камера на лордовете имената им щеги видите на челните места в листите и те са несменяеми защото самите те пишат листите и друга камера на така наречените представители те са нужни зада се попълни бройката до 240 и ето затова има тези 50 мъртви души които невзимат думата

:bye:

как може някой да се надява на провала на друг? баси простотията. аз няма да гласувам, защото не смятам, че има достойни за моя вот кандидати. но се надявам, който и да спечели да НЕ се провали, това ще се отрази негативно на всички ни. ако някой е кадърен и си върши работата какво значение има от бсп ли е, от ндсв или от н-ската партия.

Int3rvisi0n, не съм електорат на бсп, на 24 години съм, но и за мен нато е мръсна дума, тоест не си прав.

<{POST_SNAPBACK}>

С твоето негласуване няма да намалее броя на депутатите в парламента,де да беше така.От тия 240 биха влезли около 100.Можеш да избереш най-малкото зло поне щото с тия "реформирани" социалисти не ни чака нищо добро.Разбира се твое право е да не гласуваш.
Паралингов то ако дон Цеци беше най големия престъпник какво да кажем за другите артисти които например се прехранваха с отглеждане на картофи

по въпроса за Конституцията всяка управляваща партия им се иска да се върне член първи от Живковата

в България е типичен двукамарен парламент, имаме си камера на лордовете имената им щеги видите на челните места в листите и те са несменяеми защото самите те пишат листите и друга камера на така наречените представители те са нужни зада се попълни бройката до 240 и ето затова има тези 50 мъртви души които невзимат думата

<{POST_SNAPBACK}>

Бате Ице ами този продукт за който говориш отглеждането на картофи започна по времето на Костов - да препомняли къде бе застреляно момичето на Попа и какво има срещу това място мисля че едно заведение който един сърбин го държеше но случайно негов судружник бе Елена Костова а какво се продаваше в това заведение мисля че Софиянци много добре знаят майбе нещо от сорта на картофите ;) но както се видя и това се изопачи не се каза вобще- както и истината за приятелският коршум ако не бе излязла информацията кой знае какво щях да скълапят нашите оправници може би нещо като в Ирак, че исканията на терористите биле Американците да освободят всички Иракски жени затворнички :bye: каква подмяна бе това спомнятели си или просто вие повярвахте в това .Неможе срещу всички Испанци ,Румънци , Филипинци исканията да бъдат - да се изтеглят войските -

а само срещу България те да са различни как мислете вие а? :bye:

Защо за съжеление. Да не би другите да направиха нещо. И какво лошо си видял ти от управлението им след като си само на 25 години. Когато е била на власт БКП си бил на 10 годинки. Когато е била БСП на власт си бил едва на 15. Как така прецени че ще се издънят и откъде толкова омраза в душичката ти. С толкова омраза няма да просперираш. И нещо - виждам, че си съгласен ако БСП спечели изборите те да се провалят, да докарат страната до криза само и само твоите любимци да са пак на власт. Ееее, е как да просперира България след като има такива като теб. И следва ли да считам, че би работил за това България да бъде докарана до криза, да бъде изложена само и само твоята партия да спечели? Това ли искаш ти и партията на която си привърженик. Е ама това си е антибългарско и продажно.

И не е ли по-важно да подкрепяме тези, които спечелят, да работим с тях, да ги подпомагаме. Крайно време е тази нация да се обедини за да просперира.

А хубаво би било да се научим да губим с достойство, а не да се мъчим да проваляме тези, които са спечелили. Твоето изказване ми напомня на вица за българския казан в Ада при който единствено нямало пазач. Ясно е защо.

<{POST_SNAPBACK}>

Какво лошо съм видял?Ми много за моята възраст.Много добре си спомням мизерията и не искам да се стремя към нея.Помня също през 96-та опашките за хляб,нещо което днес май забравяме.Помня също как майка ми днес взима заплата,а на другия ден се оказва че тя е недостатъчна за елементарни нужди.Почнал съм да работя още като ученик,знам какво е.Не ги искам тия комунисти.Поздрави!!!!! :bye:

• Автор

И затова си готов ако БСП спечели изборите да работиш за техния провал с всички сили, за провала на държавата за да преживееш пак същото. Така ли да го разбирам. Съгласен си да бъде докарана България до просешка тояга само и само БСП да паднат от власт, защото на теб не ти харесват. Няма значение какво е решил народа на изборите. На теб не ти харесват, значи давай ще ги проваляме, ще проваляме България за да не са те.

Е, аз не искам да преживявам 1996 година, както и много други години в които ни управляваха демократи и основния мотив да те изхвърлят от работа беше политическия. Не си от нашите, значи няма работа за теб тук. Никой не те гледа какво можеш и какво работиш. Два пъти съм го преживял. Единия при Костов и СДС и втория при НДСВ.

Аз нямам желание нито някой да ме изхвърля от работа по политически причини, нито да мизерствам защото на някой не му харесва кой го управлява и прави всико възможно да го катурне, рискувайки положението на целия народ.

И в крайна сметка ако един човек го бива да управлява, какво значение има дали е от БСП, СДС или НДСВ, а и от която и да е друга партия.

Примери колкото щете в това оношение. В нашия град са две общини. На едната кмет е представител на БСП, а на другата от СДС. Ами мога да ви дам адрес на форум в който да видите мненията на съгражданите ми коя община се развива по добре и какво е направено в едната и какво в другата за година и половина.

Всичко е до човека, до екипа, който управлява. Стават ли, за мен е без значение политическата им принадлежност.

мдаа... ама то наистина си е важно. в спора се ражда истината и няма нищо срамно човек да промени решението си, когато се изправи пред едно добре аргументирано, па макар и противоположно мнение.

Важното е ,че царя дойде гол ,а ще си отиде като БОХЕМ. Това е на мой и ваш гръб!!!

Добряка ако се гледа правилно то май единствено за Жан Виденов никой нее твърдял че е откраднал и една стотинка

докато за другите управляващи през тези 15 години да не захващаме темата

Всичко е до човека, до екипа, който управлява. Стават ли, за мен е без значение политическата им принадлежност.

<{POST_SNAPBACK}>

I am Noname Здравей първо сикам да ти се извеня ако съм те обидил с моето мнение но просто се изразих образно не съм искал да засегни никого най малко тебе .Но вижадам , че тайш някъкви надежди , че БСП ще направи нещо различно от НДСВ или пък ДСБ , СДС и тем подобнни .Само искам да кажа , че за съжаление България от много време не се оправлява от Българи , доказателства за това колкото си щеш само да можеш да мислиш .Виждам, че ти си наясно как бе свален Жан Виденов не без помоща на Запада и Банковата система и имено там трябва да се мисли .Какво стана с България след този прословут момент.Дойде ннещо наречено като Валунтен Борд а иначе казано Мждународен Валутен Фонд - колко е международен те си знаят но в никъкъв случай не е международен зад него стоят много Еврейски и Американски интереси .И от там идват целите беди на България този фонд опъва конците на нашите партйки или по точно на нашите продажнеци в момента когато искаш да направиш нещо примерно да вдигнеш заплатите те размахват пръста неможе как така!- Искаш да оделиш 8% от БВП за Здравеопазване пак ти се размахва пръст неможе как така ще правите вие своеволия.Но когато Финансовият Министър Миленчо пожела да похарчи ЕДИН МИЛЯРД ЛЕВА за външният ни дълг НИКОЙ не размаха пръст от този МВФ -Защо- само искам да вметна ,че с тази си акция Миленчо нанеси огромни щети на Българският Народ защото когато НДСВ дойде на власт външният дълг на България бе 10 милярда и 800 милиона а сега е над 16 милиярда е аз питам тогава всякъ година ние съвестно си плащаме дълга защо по дяволите той се нараства ?- Затова ако сте забелязали сега нашите партйки се кълнат че ще остояват и подкрепят Валутния Фонд осбено БСП

Затова никоя медия не задава тези въпроси за външният ни дълг към Милен Велчев въпреки че БТВ се напъва да вдига рейтинга на НДСВ като забележете продължава обществиният контрол ? Министрите щели да отговарят - абе вие за малоумнили ни имате та да не се досетим че ще има само УДОБНО задедени въпроси към тях от ваши поставени хора ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.