Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идват избори. Кой бихте искали да спечели?

Коя партия / коалиция ще спечели изборите? 178 гласували потребители

1. 1. Коя партия / коалиция ще спечели изборите?

• 1. НДСВ
      18%
      25
    • 2. ОДС
      11%
      16
    • 3. ДСБ
      30%
      42
    • 4. БСП
      39%
      55

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

хайде да наглежда темата друг модератор

ето виждам Tragedy е вече тук, нека той да наглежда темата и един съвет то е ясно че идват избори и нека всеки мине през правилата на форума ако ги е забравил

• Отговори 326
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Моля да получа конкретен отговор(за 3-ти път).С какво наруших правилата в този форум за да ми бъде изтрито мнението?Задавам конкретен въпрос и искам да получа конкретен отговор,а не някакви неразбрани неща.

за чужденците в България утре се работи

ОФИЦИАЛНО

някой тук каза че било Царски съботник, преди имаше Лениски съботници

• Автор

И аз съм за това. Отделно, че съм минал през правилата на форума. Но поста ми не беше такъв. Това обяснение също не ме удоволетворява. Както и да е.

Нека спрем до тук, за да не се отклоняваме от темата.

И нека проявяваме повече толерантност един към друг, въпреки, че защитаваме различни свои идеи и виждания.

Драгозов напиши го отново бе човек или ми го прати в лично писмо ако е толкова важно

за МОДЕРАТОРИТЕ хайде един да бъде но и то постоянен който да наглежда темата, чуха се викове за пристрастност аз бях предложил TRAGEDI но той е в чужбина и неможе да е постоянно пред компютъра

нека Кал да назначи някой който да отговаря за всички неща които се отнасят за Избори 2005

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

Ми бих му написал лично но незнам на кого.Никой не казва кой го е изтрил и защо.Ясно е че е някой от модераторите.Естествено че не ми е за мнението а за отношението.

• Автор

Ами така си е. Все пак всеки има право на мнение. Имам едно конструктивно предложение. Надявам се да ме подкрепите. В какво се състои то. Ами темата е интересна, радва се на интерес. За да остане такава нека всеки един от нас да проявява повече толерантност към опонента си, да не се обиждаме. Нека спорим цивилизовано. Утре ще се срещнем на по чаша бира ( е, аз с кола ).Що да се гледаме накриво. Вярвам, че ще се съгласите с мен. Можем и да я разширим, като всеки от нас каже какво би искал да се промени в тази държава, независимо от това кой ще спечели изборите.

И още нещо. Всеки има идеи, мисли, виждане за бъдещето. Нормално е да сме различни. В тази насока всеки има и политическа орентация и симпатии. Дори и тези, които няма да гласуват за никого. Това също е политическа позиция и тя е много показателна. Лично аз не тая злоба и омраза към никой от вас заради идеите ви и мислите ви. Не тая омраза и към всеки опонент. И още нещо - тук изказвам личното си мнение и виждане. Не на партия, на групировка, а моите.

Това е предложението ми.

Нека сме толерантни и цивлизовани в спора. Иначе ще се изпокараме и ще затворят темата.

Разбрахме се,станало е малко недуразумение :yanim: .Предлагам да забравим за това и да пишем по темата :bye:

Много се писа за комунистите - торбалановци за порастнали ( ако пушиш трева ще те дам на комунистите!) . Само за сведение - в България има четири регистрирани комунистически партии, познайте дали поне една от тях е допусната до изборите... :yanim: Явно много наплашени хорица има ...

• Автор

Не си прав. В състава на "Коалиция за България" има включена комунистическа партия.

Определено дакато ме е нямало се е разгорял интересен спор, щом се е стигнало до намесата на модератори. Тъй като темата е интересна наистина и се взима участие, аз предлагам и друго нещо, а именно да се промени заглавието й. Изречение второ да се коригира от "Кой според вас ще спечели?" на "Кой бихте искали да спечели?" Мисля, че ще се досетите защо го предлагам. Понеже темата е създадена от I Am Noname, който си личи, че симпатизира на БСП и ми се струва, че въпроса в случая е подвеждащ и малко некоректен. За всички ни е ясно, че БСП ще събере най-голям процент, но... та това ми беше предложението!

• Автор

Няма проблем Фантом. С удоволствие ще променя заглавието. Когато съм пускал темата не съм влагал идея и мисъл да подвеждам някого или да съм некоректен към когото и да било.

Няма проблем Фантом. С удоволствие ще променя заглавието. Когато съм пускал темата не съм влагал идея и мисъл да подвеждам някого или да съм некоректен към когото и да било.

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурен съм и не се съмнявам. Радвам се на бон-тона! cool.gif:yanim:

• Автор

Добрият тон и разбирателството винаги са по-добрия избор пред конфронтацията и крайното противопостаяне.

немога да разбера масово дотук мнението е следното досега и в момента за последните 15 години е управлявала БСП

въпрос първи: какъв е по партийна принадлежност Филип Димитров

въпрос втори: какъв е по партийна принадлежност Иван Костов

въпрос трети: какъв е по партийна принадлежност Симеон Кобурготски

според изказаните мнения май са комунисти, моляви се и тримата ще ви осъдят за това ваше твърдение

Здравейте Бате Ице за тези тримата с сигурност само Филип Димитров не комунист , за Симеон Кобурготски трябва да си зададем въпроса кой го докара този лумпен тук -ясно е , че той не се събудил с тази мисъл , както навремето комунистите си легнаха комунисти и се събудиха социалисти :wors: .Когато НДСВ спечели изборите и трябваше да се избере правителство в Парламента на бълкона пресъстваше една личност една много значима личност ако мога така да се изразя там бе Илия Павлов когато се избираше правителството на НДСВ-въпрос -какво прави той там? - Президента на най мощната групировка в България МG-Мултигруп на това място?.Но за да бъдем още по сигурни дали той стой зад НДСВ трябва само да погледнем кой бе първият закон който прие това народно събрание 2 законопректа разгледа Парламнета аз ще спомена само първият това бе Закона за хазарта - виe се пойнтерисувайте кой бе вторият ;) въпрос-Защо точно той и кого обслужва този закон - само ще вметна , че потова време МG-Милтигруп строй страхотни хотели и казина по нашето черноморие ;) .И тука вече трябва да си отговорим щое то MG-Мултигруп кой я създате тази груперовка и найвече защо я създаде.Нейният истинки създател бе Андрей Луканов той даде такива права на тази груперовка , че тя стана държава в държавата .Заставаше на входа и на изхода на Българските предприятия и источваше тяхните капитали,рекетираше всеки бизнес,всяко магазинче чрез нейните разклонение СИК и ВИС-2 но най големият възход на тази групоровка получи при Беровото Правителство а кой стоеше в правителствената болница при Беров и му държеше да не му падне ченето -естествено Луканов- по това време тази групировка набра голяма скорост както се казва и някой хора си помислеха,че Светът е техен .Луканов се опита да възпре своят ученик като се опита да го измести от гелемите пари и да одреже част от баницата на MG като създаде Топенерджи за газопровода става въпрос но единственото което получи бе куршум след това този куршум рекошира и се върна при Илия Павлов.Грешката на Илия Павлов бе, че след като правителството стой зад гърбъму и службите работят за него той отслаби своята охрана и това му костваше живота. Следователно MG=БСП - но да видим как БСП тайно участваше в управлението на НДСВ имаше един министър Паскалев но там бе много явно и те побързаха да го отеглят да не загреят хората за какво става въпрос но не е само той какво да кажем за министъра на Държавната адменистрация г-н Калчев -чевек на БСП и MG но не е само това да разгледаме министъката Кунева защоли тя не си казва истинската фамилия която е Пръмова ( снаха на един много явен комунист през тоталитарно време Иван Пръмов ) другата снаха на Пръмов е поставени също така на не маловажен пост тя е шеф на БНТ мислите ли че тези неща стават случайно и толкова ли НДСВ нямт кадри . Не НДСВ бе създадена и използвана имено за да разчисти пътя и да подготви идването на власт на БСП защото БСП знаеше че през 2001 година неможеше да спечели изборите . И тук идва ролята на Костов за да се осъществи замисала НДСВ И БСП да управляват трабва десницата да е много слаба за да необърка нещата .Когато Софиянски напусна ОДС Костов го нарече Пумияр итнересно е сега как би нарекъл себеси вие как мислите защо Костов точно когато предстоят избори напусна ОДС. :Кого убслужва този ход на практика той разби дясното пространство е мисля ,че най много обслужва БСПbye: Много ще ми е интерестно да подхванем темамата как се финансират Партйките в България защо те не спазват закона точно те законотворците в Блгария да не спазват закона а ние обикновените да сме задължени да го спазваме ясно е на всеки че това не става от ЧЛЕНСКИ ВНОС :yanim:cool.gif Бате Ице само искам да уточня ,че по времето на Филип Димитров Андрей Карлович Луканов бе с белезници някъде и това бе причината да бъде свален Филип Димитров чрез ДПС и тогава дойде ерета на голямото Берово разграбване и най вече ерата на Мултигруп

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

ех скъпи ми Паралингов ами то преди 15 години имаше само комунисти бе, ако неси бил комунист си бил комсомолец или пионер и най малкото чавдарче, защо сега ще откриваш топлата вода

за Павлов ами за умрелите или добро или нищо аз него познавам лично зада дам някаква оценка

а и били крали ами ще крадат я ако не крадяха тези крадци други щяха да крадат, което има за крадене ще бъде откраднато

хайде да оставим крадците на мира, но май учудващото е че въпреки че комунизма бил изгнил строй се оказва че това което е построено през негово време неможе още да се открадне още а минаха цели 15 години

ако някой е на противното мнение да погледне БДЖ е държавна, ето и летищата все още, само в София май ВиК е частно, погледни ВМЗ и то стои непритивитизирано ехе а после ми кажете комунизма бил лош строй ами хубав си е 15 години да крадеш и да има още за крадене къде го има това

• Автор

Бате Ице е прав за преди 15 години. Тогава беше така.

Според мен по-важното е какво ще бъде, какво ние искаме да се промени за да можем ние и нашите деца да живеят по-добре. Според мен това е по-важното.

Както всеки от вас и аз искам адекватно заплащане. Не може един кадрови войник със средно образование да олучава по-висока заплата от човек с висше образование и отговорна работа. За мен това е простотия и действа на младите и на работещите деморализиращо и убива желанието им да се образоват и да се трудят пълноценно.

Бих искал българите да подобрим дисциплината си на работното място, а не само да караме кафе след кафе и цигарка след цигарка и да се вайкаме, че ни плащат малко. Искам като седна на кафе или отида на заведение да ме обслужва вежлива и усмихната сервитьорка, а не да седи на масичката си, да дъвче дъвка, пуши и ме гледа тъпо все едно, че съм и изял десерта.

Искам да има драконови закони за търговците на дрога, изнасилвачите и тези които търгуват с деца и секс робини и тези, които склоняват деца към поституция. Искам циганите да си плащат данъците и сметките и да не им се дават пари ей така.

Искам да се въведе почасовата трудова ставка и механзъм за отчитането и за да не може циганите да са едновременно на помощи от бюрата по труда и да работят почасово без да плащат данъци. Защото накрая излиза, че на месец те карат с дходи от по 1000-1200 лв. чист доход. А ние се гърчим. Това ще оптимизира социалните разходи на държавата и ще може да се повишат пенсиите и да се намалят осигуровките.

За сега толкова. Послеоще. Кажете и вие по нещо в тази посока.

Редактирано от I am Noname (преглед на промените)

Абе всички го искат това за наркотиците и децата,това е лошата страна на демокрацията.За тия неща биха били добри арабските закони.

ех скъпи ми Паралингов ами то преди 15 години имаше само комунисти бе, ако неси бил комунист си бил комсомолец или пионер и най малкото чавдарче, защо сега ще откриваш топлата вода

за Павлов ами за умрелите или добро или нищо аз него познавам лично зада дам някаква оценка

а и били крали ами ще крадат я ако не крадяха тези крадци други щяха да крадат, което има за крадене ще бъде откраднато

хайде да оставим крадците на мира, но май учудващото е че въпреки че комунизма бил изгнил строй се оказва че това което е построено през негово време неможе още да се открадне още а минаха цели 15 години

ако някой е на противното мнение да погледне БДЖ е държавна, ето и летищата все още, само в София май ВиК е частно, погледни ВМЗ и то стои непритивитизирано ехе а после ми кажете комунизма бил лош строй ами хубав си е 15 години да крадеш и да има още за крадене къде го има това

<{POST_SNAPBACK}>

Бате Ице сигурно България е съществувала само преди 45 или 60 години тези другите не са направили нищо според тебе преди кумонистите тогава даже България е била на 3 място в Европа защо забравяш тях или те просто не са били хора а абуригени :bye:

• Автор

Чудно ми е с какво сме били на трето място в Европа преди 1944 година. Като нещо не ми е ясно как така без индустрия сме се наредили сред Англия, Германия, Австро-Унгария, Италия, Франция, тогавашния СССР, Чехия. До тук станаха поне шест държави, които и тогава са били светлинни години реди нас. Дори и за периода 1939 - 1944 не се връзва. Отпадат само Франция и Чехия, които са били окупирани.

Или това е новата история, която се съчинява. Както се съчинява и за 500 те години турско робство, че не било робство, а видите ли само присъствие.

Паралингов, нямам нищо против историята, но ние живеем сега и ще живеем в бъдеще. И нега не я изопачаваме. Поне нека се учим от грешките си. Нека не оплюваме периоди от миналото си за да извличаме дивидети.

Ставаме като македонците,измисляме си история ама това е една друга тема(би се получила добра дискусия за нея). :)

• Автор

Ами нали затова казвам, че живеем днес в настоящето и ще живеем в бъдеще. Нека повече да гледаме напред, а не назад. Като погледнем назад и става мазало. Почваме да се караме за неща които са се слуили и няма как да бъдат избегнати.

I am Noname

Чудно ми е с какво сме били на трето място в Европа преди 1944 година. Като нещо не ми е ясно как така без индустрия сме се наредили сред Англия, Германия, Австро-Унгария, Италия, Франция, тогавашния СССР, Чехия. До тук станаха поне шест държави, които и тогава са били светлинни години реди нас. Дори и за периода 1939 - 1944 не се връзва. Отпадат само Франция и Чехия, които са били окупирани.

Или това е новата история, която се съчинява. Както се съчинява и за 500 те години турско робство, че не било робство, а видите ли само присъствие.

Паралингов, нямам нищо против историята, но ние живеем сега и ще живеем в бъдеще. И нега не я изопачаваме. Поне нека се учим от грешките си. Нека не оплюваме периоди от миналото си за да извличаме дивидети.

<{POST_SNAPBACK}>

I am Noname Здравей ами има нещо наречено жизнен стандарт ако прочетеш малко достойни книги а не само основи на комунизма може и да разбереш :bye: А колкото до преди 15 години е имало само кумонисти само да вметна Бате Ице имаше и Концлагери там според тебе какво е имало :) Много е интересно как след като е нямало индустрия сега толкова много хора реват за реституция компесаторки и тем подобни на кой фабрика на кой цехче и тем подобни мсиля че моят съгражданин Бате Ице даже забравя Братя Евлоги Георгиеви и още много други но то трябва да се чете не да се слушат преподаватели по основи на кумонизма :bye:язък, че ти толкова години учи в тяхното училище което те са постройли лошо много лошо ;) И все пак се радвам ,че признавате че, тогава също е имало България .

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

то и в Америка и Австралия е имало по времето на втората световна война но май се забравя това

хайде да несе пишем за откриватели на топлата вода

а в момента в базата Гуантанамо какво се случва я ме светни че нещо май несъм в час или съм пропуснал кога фамилията Буш са станали комунисти

• Автор

И какъв е бил жизненият стандарт на българина преди 1944 година? И в какви стойностни книжки го пише това? Едва ли има по-стойностни книжки от хората, които са живели по това време. Попитай такива хора. Аз поне имам под ръка. Дядо ми е на 90 години с ум и разум и доста неща ми е разказвал за времето както преди 1944 година, така и за годините след това. Разказвал ми е доста неща, които не ги пише в учебниците по история, нито в разните му там книжки за марксизъм. Произхожда от селско семейство. Преселили са се в града за да търсят работа. Със зор са можели да ходят на училище, защото е нямало пари за учебници и тетрадки. Да не говорим за това да се разболее някой. Пак парици, както сега.

Аз съм се родил през 1965 година. И за разлика от дядо м и не ми се налагаше да плащам за образованието си, да си купувам учебници, да плащам за медицинска помощ. Не може грижата за здравето на човека да се превръща в пазарна икономика.

Колкото до концлагерите. хайде не изопачавайте нещата. Нали знаете къде бяха те. Или да ги казвам - Бухенвалд, Освиенцим, Равенсбрюк и т.н. А нима не е имало концлагери за политически затворници преди 1944 година. Или те отново са пъклено дело на лошите комунисти - изверги.

А като говорим за концлагери и това, че след 1944 година е имало такива в България, защото комунистите са били на власт, то нека слезем малко по на юг в съседна Гърция. Позаинтересувайте се какво е имало там след 1944 година при въвеждането на демокрацията и което е ставало със силната подкрепа на големите демократични държави САЩ и Великобритания. Един период наречен "Режим на черните полковници".

И мисля, че в толкова постове говоря за това, че трябва да гледаме напрд в бъдещето, но май там не ви е интересно. Не ви е интересно да кажете какво бихте искали да се промени към по-добро. Във всеки пост се връщате назад защото в историята може да се нагаждат нещата както е угодно на всеки.

Това, че доста голяма част от така наречените демократи в България живеят с миналото стана ясно покрай честването на годишнината от края на Втората световна война в Москва на 9 май. Още си спомням каква глупост бе изтърсил Филип Димитров. И как някои от демократичните лидери по най-тъпия начин се опитваха да поучават Буш, Блеър, Ширак, че присъствието им там на този ден било отстъпление от демокрацията.

Това е демокрация. Не можеш да делиш света на наш и ваш, България на наша и ваша, народа на наш и ваш. Те са едно цяло.

Бъдещето на нацията ни, на държавата ни е в обединението в името на нещо по-добро. Миналото си е минало, стига сме го ровили.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.