Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идват избори. Кой бихте искали да спечели?

Коя партия / коалиция ще спечели изборите? 178 гласували потребители

1. 1. Коя партия / коалиция ще спечели изборите?

• 1. НДСВ
      18%
      25
    • 2. ОДС
      11%
      16
    • 3. ДСБ
      30%
      42
    • 4. БСП
      39%
      55

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ама май нещо грешно ме разбирате и двамата?! За каква конфискация говорите и кой е споменал тази дума? Тук нещата опират до морал. Много ми е странно, как някои хора имат, такава една избирателна пропускливост (имаше такова понятие в биологията)? Значи, ако се конфискуват откраднатите средства ви се струва неморално и нечестно и ненужно? Егати мазохизма! Ако на вас не ви пука, че шепа партиини номенклатурчици приватизираха милиарди и си затваряте очите пред това, за какво говорим въобще? Ако забравим тази страница от историята си и оставим този голям грабеж ненаказан, просто участта си я заслужаваме! Та във всичко това се крие истината за сегашното ни положение... ;)

Редактирано от phantom (преглед на промените)

• Отговори 326
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

и как си представяте че този цирк ще стане

не си мислете че аз съм против, просто на този акъл бях до 1992 година

и още един въпрос на който аз поне неси отговарям, като се изземе това имущество на кого щесе даде, кой ще го стопанисва управлява

защото незнам дализ наете има един виц че зада се оправела Русия трябвало да се назначи управителен съвет от 5 човека - 3-ма чужденци и 2-ма руснака, но въпроса които си задавали всички руснаци не бил кои ще са тия  тримата чужденци, а кои ще са тия двама честни руснака

тук историята май е същата

<{POST_SNAPBACK}>

А ти как мислеш Бате Ице когато самите комунисти са ограбвали народа през 1944 година как са си ги разпределили разбирасе че тези пари трябва да влязат в пенсионият фонд на България и да се подобри Здравеопазването в тази държава ;) Това е най малкото което можем да направим за тези изнемощели хора който 45 години са блъскала и са строили тези заводи фабрики . :bye: А на въпроса как ще стане стига запада да пожелае това ще стане само за няколко дни ще се блокират всички сметки не си мисли, че те незнаят за далаверата коята се разиграва толкова години и то не без тяхното съгласие ;) Поздрави на всички!!!!

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

• Автор

Лично аз имах предвид печалния български опит в тази насока до какво води.

Нали и сега си имаме закон за конфискуване на имуществото на незаконно забогателите. Ами съответните органи да го изпълняват. Никой не е против да има санкции за незаконно забогателите. Просто знаем от историята какъв е резултата.

Отделно си спомням една акция по връщане на имущество, което е било национализирано. Става дума за възстанвяването собствеността на земята. В един момент се оказа, че за да се удоволетворят всички претенции, то България трябваше да е на 10 етажа за да стане това. И като похарчихме няколко стотин милиона лева за тази акция селското стопанство в България така бурно цъфна, та направо изсъхна. Сега след като добре я наклцахме земята започваме обратното - да я комасираме, защото се оказа, че пак сме свършили като кучката на нивата.

И с реституцонния процес се получи така. Оказа се в един момент, че преди 1944 година сме имали по-мощна икономика и повече фабрики и заводи от Германия, Англия и Франция взети заедно.

Редактирано от I am Noname (преглед на промените)

Паралингов а ти как си обесняваш за забогатяването преди 1944 г.

май ми звучи като легендата за ябълките

Лично аз имах предвид печалния български опит в тази насока до какво води.

Нали и сега си имаме закон за конфискуване на имуществото на незаконно забогателите. Ами съответните органи да го изпълняват. Никой не е против да има санкции за незаконно забогателите. Просто знаем от историята какъв е резултата.

Отделно си спомням една акция по връщане на имущество, което е било нацинализирано. Става дума за взстанвяването собствеността на земята. В един момент се оказа, че за да се удоволетворят всички претенции, то България трябваше да е на 10 етажа за да стане това. И като похарчихме няколко стотин милиона лева за тази акция селското стопанство  в България така бурно цъфна, та направо изсъхна. Сега след като добре я наклцахме земята започваме обратното - да я комасираме, защото се оказа, че пак сме свършили като кучката на нивата.

<{POST_SNAPBACK}>

И кой го писа този закон кой Петканов а кой е той неискам да се кофронтирам с тебе но ти ме пренуждаваш . Той неможе да озъпти Финансовият Министър да се среща с такъв род хора та камоли да отиде да го разследва как я виждаш ти тази работа нима Милен Велчев не строй хотели по черноморието или на Петканов това не му е известно а стига моляте ;)

Паралингов а ти как си обесняваш за забогатяването преди 1944 г.

май ми звучи като легендата за ябълките

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз чакам ти да ми го обясниш това, че преди това чух мнения че е нямало даже пари а някакви хартики индустрия е нямало само за твое сведение ще ти кажа, че Текстилната Фабрика построена в Карлово от Братя Евлогий Георгиви е построена през 1891 година.Поздрави на всички :bye: Незнам аз имам само 8 клас немога да сметна колко години тази индустрия е тъпкала според вас на едно място до 1944 година незнам колко години са ти кажи. ;)

Ама май нещо грешно ме разбирате и двамата?! За каква конфискация говорите и кой е споменал тази дума? Тук нещата опират до морал. Много ми е странно, как някои хора имат, такава една избирателна пропускливост (имаше такова понятие в биологията)? Значи, ако се конфискуват откраднатите средства ви се струва неморално и нечестно и ненужно? Егати мазохизма! Ако на вас не ви пука, че шепа партиини номенклатурчици приватизираха милиарди и си затваряте очите пред това, за какво говорим въобще? Ако забравим тази страница от историята си и оставим този голям грабеж ненаказан, просто участта си я заслужаваме! Та във всичко това се крие истината за сегашното ни положение... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

phantom Ето това е много добро изказване Евала брато много са малко такива като нас ;)

несъм казал че сме нямали индустрия

само ти казвам как някои хора са натрупали свото богатсво до 44

и къде сте сънували тоя морал, аз несъм видял в последно време някой управляващ да има морал, да се върнем назад

и какво е това морал

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

Президента Желев е един от хората с морал които са ни управлявали.Много са малко тия като него за съжаление.

Влязъл съм и в БКП доброволно. След това бях принуден да напусна по служебни причини. Впоследствие отново доброволно станах член на БСП.

И аз не одобрявам някои неща от миналото, но не бива тотално да се отрича и руши всичко от това време.

<{POST_SNAPBACK}>

И с какво показа, че не ги одобряваш? С това, че доброволно си станал член на тази партия, която ги измисляше тези неща ли? Или вътрешно си се измъчвал, но си стоял в редовете на Партията - майка, защото там беше мармалада? А ако е така защо си я напуснал по "служебни причини", а не напусна службата, за да си останеш в партията? Или защото, както се пее в една песен, която е почти химн на вашата партия: "Нас червеното знаме роди ни"?

Нормалните хора майки ги раждат...

А пък за разрушаването и разграбването - и то е ваш патент, не ме карай да ти цитирам Ленин, защото по-младите тук не са и чували за него.

И не обвинявай хората, че не искали да работят с "политически противници". Първо ми покажи един комунист, който поставя интересите на България и обществото преди интересите на Партията.

И накрая - можеш ли да ми отвориш очите по един въпрос? Винаги ми е било интересно защо според комунистите най-черната черта в миналото на Иван Костов е, че преди години се е опитал да стане член на партията, в която те членуват и до сега.

несъм казал че сме нямали индустрия

само ти казвам как някои хора са натрупали свото богатсво до 44

и къде сте сънували тоя морал, аз несъм видял в последно време някой управляващ да има морал, да се върнем назад

и какво е това морал

<{POST_SNAPBACK}>

Кажи де аз нищо неразбрах как са го натрупали или трябва да го прочета няколко пъти ;) Ако желаеш можеш да махнеш и тази 1 от репутацията ми аз не се сърдя на такива дребнави неща . ;)

• Автор

Като не ми харесва нещо трябва ли непременно да бягам от него. За мен е по-добре да се опитвам да го променя. Напуснал съм БКП по служебни причини, защото обичах професията си, но за жалост в годините след 1990 намразих заради псевдодемократичните реформи на демократични военни министри, които си нямаха понятие от армия.

Така, че това е отговора ми. А за кацата с мармалада.Ми погледни колко от тези, които бяха в БКП за облаги сега са в демократичните редици. Те винаги са с властта. Та тук просто не си познал.

А мен извънземно ме е родило. Нали съм ненормален според теб. Щото според теб съм комунист - социалист. Ама за теб едно и също.

Опала не наш патент. Я си помисли малко и си спомни ликвидационните съвети и за това, което беше след тях.

Последните ти слова са тъпи и там няма за какво да си хабя думите.

Пък и нали съм ненормален едва ли ще ме разбереш.

Не се засягай, както се казва - нищо лично! Говоря по принцип, нищо че ти се струва, че говоря за теб.

Та за мармалада - никъде не съм казал, че комунисти има само в БКП - БСП. Но все пак, прави впечатление, че повечето от тези, които най-лесно си сменят партиите според това, къде е кацата някога са тръгнали от БКП.

А на тъпия въпрос и ти не ми отговори. Жалко...

• Автор

.

Не се засягай, както се казва - нищо лично! Говоря по принцип, нищо че ти се струва, че говоря за теб.

Та за мармалада - никъде не съм казал, че комунисти има само в БКП - БСП. Но все пак, прави впечатление, че повечето от тези, които най-лесно си сменят партиите според това, къде е кацата някога са тръгнали от БКП.

А на тъпия въпрос и ти не ми отговори. Жалко...

<{POST_SNAPBACK}>

Не си прав. Става дума не само за мен, а и за родителите ми, за мои приятели. Кофти принцип.

Ами защото навремето там е била кацата.Сега е при вас и те са с вас. А и за нас така е по-добре. Няма да ни излагат. Поне сме се отърсили от тях.

А това за Костов изобщо не вярвам, че е било истина. Хи хи, как тогава е преподавал на такова местенце точно МЛ и ПИ.

Драгозов нека отминем с мълчание лицето желю митев желев, както и другото следващо лице петър стоянов щесе отпеснем в излишни теми

за това кой от къде е тръгнал щети припомня в предишната Конституция имаше член 1 който такива ги беше застопорил да несе мотаят, сега при демокрацията ако погледнеш в БСП си останаха тия които са си били и преди, докато други псевдо демоктати обиколиха толкова много партии но най странното е че някои минаха през партии които са с коренно различни партийни програми една от друга

но тези хора неса и комунисти защото за тях парите са над всичко и въобще неим пука за комунизма и комунистите

... А и за нас така е по-добре. Няма да ни излагат. Поне сме се отърсили от тях...

<{POST_SNAPBACK}>

Ето за това бяха тъпите ми думи по-горе. За ВАС било по-добре, нямало да ви излагат!

А хората искат за България да е добре.

Да му се невидеше и злобата дето се е насъбрала тук. Честно ви казвам до днес не възнамерявах да гласувам на тези избори, но май ще си променя решението. Определено станах съпричастен към каузата на БСП след като виждам тук колко са злопаметни някои хора sad.gif .

Да му се невидеше и злобата дето се е насъбрала тук...

...след като виждам тук колко са злопаметни някои хора sad.gif  .

<{POST_SNAPBACK}>

Криво си ни разбрал - няма злоба.

А някои неща не е лошо да се помнят, за да не се повтарят! :)

браво Мите позна за злопаметността

не че оневинявам БСП, но нека да не плюем само нея

извън БСП има много отрепки нека неги подминаваме

и аз съм мнго злопаметен и помня как едни които се пишат демократи дойдоха на власт с едни идеи а както я получиха веднага ги забравиха

Не вярвах, че има толкова много злоба и омраза насъбрана сред част от българския народ, наричащи себе си борци за демокрация. Честно казано не виждам как ще се развиваме и просперираме с такова мислене. И ако това ви е демокрацията, то аз не бих гласувал за нея.

Жалко, но така наречените мръсни комунисти и социалисти са много по-толеранни и демократични от вас. И най-вече с поглед напред в бъдещето.

Редактирано от cronnos (преглед на промените)

Или това е новата история, която се съчинява. Както се съчинява и за 500 те години турско робство, че не било робство, а видите ли само присъствие.

<{POST_SNAPBACK}>

ъъъ, сега ще ме биете, ама наистина робство не е имало. дефиницията за робство е съвсем различна, а в османската империя, за разлика от много други, никога не е имало робовладелци. и един въпрос за размисъл: как е умрял синът на иван шишман, знаете ли?ми поинтересувайте се.

• Автор

Ето за това бяха тъпите ми думи по-горе. За ВАС било по-добре, нямало да ви излагат!

А хората искат за България да е добре.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами точно защото хората искат България да е добре. Какъв смисъл има в БСП да има хора, които са готови и майка си да предадат само и само да с власта и силните на деня. Сред тях има хора с посредствени възможности и нереализирали се кариеристи, които са били пренебрегнати за тези си качества в БКП. И те видяха шанс да се издигнат в кариерата си на политици преминавайки в други партии или създавайки нови. За какво са ни такива хора. За нас е по-добре да сме малко, но хора които споделят идеите и работят за тях.

Голяма част от тези псевдокомунисти сега с в редиците на голяма част от така наречените демократични партии и ми прави впечатление когато ги слушам да говорят, че имат много по-комунистически методи за разправа с политическите си опоненти.

и като наблюдавам какво става, то ми прави впечатление, че от 4-5 години все повече и повече млади хора стават членове на БСП, въпреки, че продължава да се върти като изтъркан виц, че видите ли сме партия на пенсионерите. Тази приказка вече не е актуална.

• Автор

ъъъ, сега ще ме биете, ама наистина робство не е имало. дефиницията за робство е съвсем различна, а в османската империя, за разлика от много други, никога не е имало робовладелци. и един въпрос за размисъл: как е умрял синът на иван шишман, знаете ли?ми поинтересувайте се.

<{POST_SNAPBACK}>

Никой няма да те бие. Думата робство има много значения. А иначе можем да го наречем "иго", "владичество" или както и да е. Остава да изкарате, че братята турци са ни носили на ръце и са ни галили с перце.

И като се отвори тази мисъл. Искренно се надявам в следващите правителства да няма етнически партии в управлението. Макар, че Доган и ДПС се опитват да го заобиколят това, вкарвайки българи в ДПС.

Честно казано като чета постовете имам чувството, че чета жълта преса в която главни действащи лица в статиите са комунисти, социалисти и БСП.

Излиза, че те са виновни за всички злини и катастрофи в БЪлгария.

Най-интересното е, че никой не оспорва, че трите национални катастрофи за България са преди 1944 година. Две от тях в периода 1914 - 1918 и третата е влизането на България на страната на Германия във Втората свеовна война.

Или според вас загубата на територии не е катастрофа. Та ние сме единствената държава, заобиколена от всички страни със свои бивши територии.

При три национални катастрофи и съсипващи войни ми е чудно как така го видяхте това проспериране и развитие, та чак да сме на 3 място в Европа по икономика и стандарт преди 1944 година.

Новак съм във форума. А и тази година за първи път ще упражня конституционното си право на глас.

Опредлено не смятам, че негласуването е начин за протест. По скоро е начин да се избяга от отговорност. Мисля, че хората, които казват, че няма да гласуват нямат ясна предства какво искат да се случи и чакат някой друг да ги измъкне от батака.

Според мен в годините преди влизането ни в ЕС нито една партия не би си позволила да се проваля в управлението и не би си позволила каквито и да било далавери. Не би било разумно.

Гласувах в анкетата за БСП, а и на изборите вероятно ще бъде така. Просто правят впечатление с толерантността си, с мисълта си за бъдещето на България като страна членка на ЕС и май май на партия, която по-добре отстоява на този етап интересите на България.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.