Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идват избори. Кой бихте искали да спечели?

Коя партия / коалиция ще спечели изборите? 178 гласували потребители

1. 1. Коя партия / коалиция ще спечели изборите?

• 1. НДСВ
      18%
      25
    • 2. ОДС
      11%
      16
    • 3. ДСБ
      30%
      42
    • 4. БСП
      39%
      55

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

яз няма да гласувам. и да това е протест. ценя гласа си и не мога да го дам за партия, в която има толкова недостойни хора. отделно смятам, че партийната система по принцип не струва и че всички лидери се карат яростно за пред нас, а като не гредаме се прегръщат. определено съм с леви убеждения, но как да гласувам за коалиция за българия като там са Премянов и Камов, последният колко пъти се отричаше от БСП не е истина. БСП били социалисти, трътки били. ще направят ли образованието и здравеопазването безплатно? 100% съм съгласен I am Noname, че здравеопазването НЕ МОЖЕ да бъде разглеждано като търговия, а лекарите като търговци. колкото и беден и тъп да си имаш право на лечение. да де, ама какво ще направи БСП със здравната каса? ами ще и смени щефа, друго няма. та после викайте, че негласуването не било позиция. гласувам за себе си

• Отговори 326
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Искам да обърна внимание на последните два поста, преди този. Националните катастрофи, колкото и силно да звучи тази дума, са последица от това, че в крайна сметка сме били на губещата страна в двете войни. Сега, относно влизането на България в тристранния пакт, това се е случило, защото тогавашните управници и Цар Борис III са били изправени пред сложната дилема, дали да се включат във войната и то само с логистична подкрепа(България не е воювала) или да бъде окупирана от германците. При преговорите, които са водени тогава са ни били обещани отнетите територии: македония, одринска тракия и южна добруджа, които в последствие през 1943г. получаваме. И какво непатриотично виждаме тук??? Какво ще кажем за периода от 1944 да 1948г., когато за малко да станем конфедереция с Югославия и столица Белград? Нещо договорено между Сталин, Тито и Г. Димитров. Знаете ли, дядо ми е каран насила да си смени паспорта и да се пише "македонец"?! Това дали ви е ясно? Хайде преди да пишем, да прочетем малко повече история,а! По отношение на БСП, Rabbit, разбирам че си на 18г. и още доста неща не са ти ясни, че си под въздействието на средата където живееш и родителите ти. С какво толкова видя тази толерантност, тази мисъл за България и как точно пък тази партия ще отстоява в ЕС нашите интереси? Та преди 2 седмици зорлем ги приеха в социнтерна, последната бевша компартия в европа... Тази партия никога не е отстоявала интересите на България, а само собствените корпоративни и бизнес интереси. Тази партия е против НАТО, заблуждава дори собствения си електорат с множеството обещания, които не може да изпълни, не се радва на международна подкрепа, борбата за лидерството й тепърва ще създава проблеми, тази партия не е наясно с идентичността си, приемница ли е на БКП или не? Много са неизвестните, а фактите сами по себе си говорят, когато е била на власт, винаги се е проваляла, ама с гръм и трясък! Разберете хора, още няма такъв ресурс, които да позволи ляво управлине! Не си правете експерименти, заради които после всички да страдаме! :)

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Честно казано като чета постовете имам чувството, че чета жълта преса в която главни действащи лица в статиите са комунисти, социалисти и БСП.

Излиза, че те са виновни за всички злини и катастрофи в БЪлгария.

Най-интересното е, че никой не оспорва, че трите национални катастрофи за България са  преди 1944 година. Две от тях в периода 1914 - 1918 и третата е влизането на България на страната на Германия във Втората свеовна война.

Или според вас загубата на територии не е катастрофа. Та ние сме единствената държава, заобиколена от всички страни със свои бивши територии.

При три национални катастрофи и съсипващи войни ми е чудно как така го видяхте това проспериране и развитие, та чак да сме на 3 място в Европа по икономика и стандарт преди 1944 година.

<{POST_SNAPBACK}>

Germanix Здравей ами хубаво е да се уточни според тебе тези държави водили война по тези времена колко мислеш е бил техният жизнен стандарт според тебе. И хубаво е да се отучнява коя държа по кое време се вкличва в войната.

Сигурен съм, че ако прочетеш още малко ще разбереш какво съм имал предвид но много важно е коя история четеш, защото има много различни гледни точки . Въпрос когато Германия напада Сталин и влиза в Русия там са намерили много точни топографски карти на цяла Европа интерестно е каков е мислел д-р Сталин и какво се е объркало. :bye:

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

абе явно има хора историци тука. говориш за предстоящи избори те те връщат към втората световна или в най-добрия случай преди 15 години. миналото трябва да се помни, ама не и да се живее с него. да ги гаковам и сталиновите карти, какво отношение имат към избори 2005? а да, забравих, бсп ако вземе да ги спечели ще изгради наново СССР и ще нападне "демократичните държави". то според мен на позитано има топографски карти и на САЩ. треперете капиталисти

Редактирано от cymen (преглед на промените)

• Автор

Фантом,

Еее, а стига глупости де. Нямали сме международна подкрепа, били сме против НАТО и ЕС. А не толкова политиканстване в стил Браво Ваньо, Браво Костов. Ванко Сапиото, ехххх, как се измъкна тогава душицата. И Ленчето се измъкна, че беше доста загазила. Ама нали съдебната власт я назначааха когато той беше премиер, та всичко се потули.

А и от НАТО нека запитаме болшинството българи какво сме видели.Май само похарчихме солидна сумичка, която би била по-полезна в родината ни, а не в Ирак, Афганистан.

Сега ще отиде още доста за превъоръжаване. Ще ни продадат братята американци техниката си втора ръка на двойна и тройна цена.

Пример - обновяването на бойната ни авиация (слабост ми е). За България най-подходящ от западните машини е шведския Грипен - евтин, с добри качества за нашите нужди, с евтина подръжка. юи ако се ориентираме към тях си ги вземаме нови нови, заедно с опция да се изгради база за сглобяване и поддръжка в България. А ние отиваме на скъпите F-16 и F-18, които дори и втора ръка са по-скъпи от новите Грипен.

И хайде не зиопачавай фактите както много обича да го прави Командира ви. Леле, забравих, че е метод на цялото ДСБ, щото Дружинната държи изкъсо положението и търси нон стоп враговете с партиен билет. Ами за това е учила дамата преди години.

И не вкарвай младите в заблъждене, а и те не са толкова тъпи колкото ги мислите.

Ама вече говорим в множествено число от името на партията.... е крайно време беше! За Ваньо и Ленчето сме слушали много, айде няма нужда! Не съм адвокат на Костов, но имаше дело и върховната касационна прокуратура излезе с решение, че няма данни за престъпление по случая "Сапио". Време е да се спре спекулацията по този въпрос и да се уважават институциите и техните решения! Комунистите нямат други приоми, освен да се надяват, че повтаряйки 100 пъти една лъжа, тя ще се превърне в истина. Разбирам, че е трудно да се разграничи доброто от злото, но повечето хора го чувстват дълбоко някъде в сърцата си и се притесняват от идването на БСП отново на власт, смущава ги! Казваш, какво сме видяли от НАТО.... ама по-глупав въпрос не бях чувал! Трябва да се радваме, че не сме видяли нещо, защото просто сигурността ни е гарантирана. Елементарно е, че системата за колективна сигурност е това, което ни е нужно, а не отделянето на 5 пъти по-големи средства от бюджета за поддържане на ограмна, боеспособна и ненужна в днешни условия армия. Това и децата го знаят. I am Noname, съгласен съм, че като бивш военен си малко чуствителен на тази тема, и че заради военната реформа, може би си бил съкратен от армията, но както разбирам си успял бързо да използваш квалификацията си в друга, по-полезна насока! Няма да допусна обидни квалификации на личностна основа, както и превръщането на спора в елементарно бърборене и дюдюкане, което неминуемо ще доведе до разпра! Мерете си приказките!

Редактирано от phantom (преглед на промените)

• Автор

Съжелявам, но никъде в поста си е съм те засягал на лична основа. Не съм отправил и една обидна дума по твой адрес. Както виждаш винаги съм го повтарял да се избягват обидите и не бих си позволил да обидя когото и да било.

Въпреки, че многократно това се случваше на мен. Както се случва и сега.

Все пак ако си се почувствал засегнат, то приеми моите извинения. Тъпите комунисти и социалисти поне можем да се извиним ако сме сгрешили.

Към Партията

Христо Радевски

Аз крача с крачките ти бойни.

Аз чувствам как тече кръвта

от твойте рани многобройни,

и аз горя, и аз туптя,

туптя със пулса ти неравен -

плът от войнишката ти плът, -

подхлъзвам се и се изправям

по твоя окървавен път.

Води ме, Партийо, води ме,

под свойте бойки знамена!

Свети с червеното си име

чрез хилядите имена!

Във своята сурова строгост

ти нежна като майка си.

Аз всичко бих ти дал да мога

да бъда твой достоен син.

Като лъча да пламенея -

лъча на твоята зора!

Тъй както Смирненски да пея,

тъй както Ботев да умра!

Мен хулите не ме смущават,

врагът с които те покри -

аз знам, аз вярвам, че си права,

когато съгрешиш дори!

Ах, как горещите ти рани

дълбоко, остро ме болят -

кога нападаш и се браниш,

кога се луташ в своя път

Тъй както някога на село,

свежен от утринна роса,

баща ми с лапи загрубели

показваше ми да кося -

тъй ти десница ми подаде

и във борбата ме кали.

Затуй горя във твойта радост

и твойта болка ме боли.

Води ме, Партийо, води ме

под бойките си знамена

и нека свети твойто име

чрез хилядите имена!

.... И ако нявга се забравя

и почна да те клеветя -

не ме заплювай! Аз тогава

не бих заслужил чест такава -

дори на храчките честта!

Но аз горя! Но аз живея!

Аз няма да ти изменя!

Във думите ми червенеят

лъчи от твойта светлина!

И в милионния ти пристъп

срещу врага ни разнолик

НЕ СЪМ АЗ РАДЕВСКИ, НИ ХРИСТО,

АЗ СЪМ БЕЗИМЕН ТВОЙ ВОЙНИК.

Води ме, Партийо, води ме

под свойте бойки знамена!

Свети с червеното си име

чрез хилядите имена!

* * *

I am Noname, надявам се, че няма да го приемеш като лична обида.

Просто искам да го прочетат Rabbit, Miteto, cronnos и другите, които за тяхно щастие не са чували за това.

• Автор

И какво от това. Или това е нчин да убеждаваш младите колко са лоши социалистите. Ами вярвали са в нещо хората. Нима е грешно човек да има вяра и идеали.

Не ми се иска да вадя някои демократични текстове от преди 1944 година. Като тогавашния химн на България. Нима в него не се казва почти същото, само че по отношение на Царя.

Подобни неща има и в Англия, Германия и други страни през различни периоди. Нима след катоса създадени от известни творци, впоследствие поколенията да са ги заклеймявали за това, че са писали такива творби.

И младите хора едва ли ще ги впечатлиш с история. Те имат модерно мислене с поглед в бъдещео. Те иска да живеят в едно по-добро бъдеще, а не в бъдеще пълно с омраза, яростен антикомунизъм и отричане на социалната идея, която на вас ви е чужда.

Единственото, което ме радва, че там накъдето се е запътила България в голяма степен вярва в социалното начало на едно общество и не го изключват и не предлагат затвор и бесилка за леви убеждения.

Единственото, което ме радва, че там накъдето се е запътила България в голяма степен вярва в социалното начало на едно общество и не го изключват и не предлагат затвор и бесилка за леви убеждения.

<{POST_SNAPBACK}>

Кои в България са загинали заради убежденията си? Партизаните преди 9-ти, които с оръжие в ръка са се борели против държавата, или десетките хиляди избити след това?

PS: Може да не ми отговаряш. Повече не мисля да се връщам в тази тема.

Редактирано от goblin (преглед на промените)

• Автор

Ооо, не. Смятам да ти отговоря.

Значи най-после открихме истината, че партизаните са терористи. Терористи са били в този твой смисъл и партизантите в Русия, борейки се с немските войски, терористи са биле и партизаните във Франция, така наречените Маки, защото и те са се борели срещу френската държава с профашистко правителство. Такива са били и партизаните в Гърция, Югославия, Италия.

Да, за вас явно са терористи, но май останалия свят не смата така и отдава нужното уважение към тях и отчита тяхната роля за победата над Германия във Втората световна война.

И пак история. Ей не можете без нея. И все гледате да я преиначавате и пренаписвате.

А да, забравих и гадните англичани и американци дето ни бомбардираха през войната. И те са терористи, защото са били срещу държавата.

Само се питам къде е бил акъла на тогава управляващите ни, май го е нямало, та са обявили война на Великобритания и САЩ. Ееее, по-тъпо държавническо решение и комунистите не са привеждали в действие.

goblin, напротив пиши, трябва да пишем, че като гледам какви са нахъсани социалистите и се опитват с псевдо патриотизъм и псевдо вяра да манипулират както винаги! Мисля, че нормалните хора вярват в бог, а не в партията! Но това вече е въпрос на ценностна система :yanim: А там, за където се е запътила България... нямат заслуга комунистите, те мечтаят за съюз с Русия и ОНД, за олигархичен социализъм с мутренски привкус! За съюз с Милошевич(помним демонстрациите в негова подкрепа). Хора, бдете! Претърсете паметта си и си спомнете до 97-ма година какво "чудо" беше. Тази партия успя за 7 години след демократичните промени два пъти да ни вкара в национална катастрофа! Как въобще използват тази дума, като тя работи против тях?! :)

• Автор

Абсолютно некомпетентно изказване. Ами то се вижда от постовете кои са нахъсаните и пълни със злоба и омраза. И слепия и малкото дете ще го разбере.

Манипулиращите са други, а не социалистите. И пак от постовете ви се вижда.

И Фантом не си прав за това, че нямаме заслуга. Ако прочетеш малко ще разбереш при кое правителство България подава молбата си за членство в ЕС.

Стига сте се мъчили да изкарвате, че само вие сте заслужилите. Видяхме какво стана като казахте, че времето е ваше.

Преди време това ме впечатли:

Бий червените докато посинеят, бий сините докато почервенеят ... и се намърдаха жълтите.

Хората са отвратени от политиката на всички управляващи до сега, но червените бабички си спомнят за "доброто старо Тошово време". Ето кой ще гласува, ето с чии гласове ще се сформира ново правителство. Лошото е, че младите живе-ят/ем в тази страна.

Независимо кой ще дойде на власт, ще има управление по Бай-Ганьовски.

Сега всеки казва, че като дойде на власт ще направи нещо добро. Ама така казваше и Жан, и Ваньо, и царьо, а какво ставаше след това... "съдят" бившите управници и доогльозгват кокала на страната ни . Абе "Гарван гарвану око не вади". Има ли осъдени бивши управници, спомогнали за изграждането на ниския ни житейски стандарт? ( въпроса е риторичен )

И за разведряване на обстановката един куриоз (случая е истински): Един познат към 75-80 годишен напусна БСП и премина към БКП (това е преди около година), защото на събранията не са искали да слушат стиховете му. Слушал съм ги, много са добри, подобни на стиховете на Пеньо Пенев.

Докато напиша това и постовете са се увеличили.

Преди време имаше радио предаване "От два ъгъла". Имам чувство, че там са застанали I am Noname и goblin. Огледайте се в стаята (страната), там има и други ъгли :bye: .

Ние сме една малка страна и по-силния ще ни забоде ако не отидем сами при него. Това е политика на по-силния.

Спирам да пиша, че то тук приказките станаха кръчмарски... Едно време там се е обсъждала политиката.

И да отиваме да гласуваме за :) някой или никой.

Абсолютно некомпетентно изказване. Ами то се вижда от постовете кои са нахъсаните и пълни със злоба и омраза. И слепия и малкото дете ще го разбере.

Манипулиращите са други, а не социалистите. И пак от постовете ви се вижда.

И Фантом не си прав за това, че нямаме заслуга. Ако прочетеш малко ще разбереш при кое правителство България подава молбата си за членство в ЕС.

Стига сте се мъчили да изкарвате, че само вие сте заслужилите. Видяхме какво стана като казахте, че времето е ваше.

<{POST_SNAPBACK}>

Виж сега, моята магистърска степен е за ЕС и е оценена с оценка "отличен" и то от компетентни хора, така че, вземи ти прочети малко по темата, преди да говориш за компетентност! Подаването на молбата нищо не значи. И Хърватска са подали молба и Турция преди нас.... Айде пак с манипулациите, били подали молбата :) Къде видя злоба и омраза?! И какво стана, след като казахме, че времето е наше? Спечелихте изборите и какво стана тогава? Айде да си припомним де?! Това малко ми прилича на глуха защита, но определено почвам да се дразния от нахалството! :yanim: До изборите има 27 дни, ако така ще я караме... мисля, че и на хората във форума ими писна да гледат тази тема най-отгоре, за да "слушат" нашия безкраен спор. По- добре да го пренесем по ICQ-то!

http://free.hit.bg/dsb/grafika.jpg

Само от тази графика се вижда кой се изказва некомпетентно и коя партия какво е направила за България,а по отношение на обещанията БСП надминава дори и НДСВ.И е неоспорим факта,че човекът,който отправя най-много неоснователни хули към другие е i am noname-следва цитат от негови думи: Еее, а стига глупости де. Нямали сме международна подкрепа, били сме против НАТО и ЕС. А не толкова политиканстване в стил Браво Ваньо, Браво Костов. Ванко Сапиото, ехххх, как се измъкна тогава душицата. И Ленчето се измъкна, че беше доста загазила. Ама нали съдебната власт я назначааха когато той беше премиер, та всичко се потули.

Уточнение към горния ми пост.С червен цвят е показано управлението на Виденов,с ъс син на Костов,със жълт на НДСВ.Графиката е показана в народното събрание от Соломон Паси,когато БСП поиска вот на недоверие на НДСВ.И защо всички партии заклеймяват БСП и не я искат?Отговорете си сами.

• Автор

Съгласен съм с Фантом, че темата стана повече като кръчмарска препирня.

И съм съгласен, че на хората в калдата им писна от тази тема.

В крайна сметка на 25.06 народа ще избере кой ще го управлява през следващите четири години.

Едно допълнение - моята втора магистърска степен е публична администрация и специализации в сферата на предпресъединителните и структурни фондове на ЕС, подготовка и управление на проекти по европейски фондове. Завършена е с отличие, както и първата ми - Информационни технологии и мрежи.

Така, че вие ако искате продължавайте да си пишете, но просто нека не досаждаме на хората от форума с препирни и дивотии.

И без това не обичам да говоря с хора дето палят от четвърт оборот. Имам си нерви и си ги щадя. Просто няма смисъл да се ядосвам за глупости.

За мен темата беше до тук. Който иска от тук нататък да си я движи. И не я превръщайте в трибуна на предизборна агитация, защото в крайна сметка ще помоля модераторите да я затворят.

Редактирано от I am Noname (преглед на промените)

Наистина мислех повече да не влизам тук, но видях че темата пак е цъфнала най-отгоре и погледнах.

За мен темата беше до тук. Който иска от тук нататък да си я движи. И не я превръщайте в трибуна на предизборна агитация, защото в крайна сметка ще помоля модераторите да я затворят.

<{POST_SNAPBACK}>

Е-е-е, защо така, безименни войнико? Къде остана верността към Партията? За едни нерви...

А пък това с модераторите някога го е казал другаря Сталин: "Има тема - има проблем, няма тема - няма проблем".

Повече наистина няма да влизам в тази тема. Остани си със здраве! Ако някога случайно се срещнем, може да пием по едно. Аз пия и червено!

Уважавам всички пишещи по темата. Нормално е малко да се поразпалят страстите :clap: Може наистина да поспрем, има време за още до изборите. I am Noname, уважавам те като противник и се надявам пак да кръстосаме шпаги (или светлинни мечове) и...... нищо лично! cool.gif

Еее, таман да видиш готина за чесане на езика тема и да са я превърнали в предизборна трибуна за оплюване наште другари от ДеСееБе. Ашколсун. Стига сте се пънали. И да вряскате и да скачате Костов, та Костов ще гледате Парламента през крив макарон следващите 4 години. И се надявам най-после да го натикат в затвора.

Царят пак ще е начело и всички ще сме щастливи. ОДиСи ще се одрискат и те като колегите си бивши съпартийци.

БСП се пънат и те ама там се не знай. Ако излъжат хората ще водят дружината иначе ще чекат още 4 лета.

Абе всичките да вървят по дяволите.

Комунизъм, социализъм, демокрация - все тия ........, ама кравешки. И всинцата политици са за бесене на центъра на София за назидание

абе явно има хора историци тука. говориш за предстоящи избори те те връщат към втората световна или в най-добрия случай преди 15 години. миналото трябва да се помни, ама не и да се живее с него. да ги гаковам и сталиновите карти, какво отношение имат към избори 2005? а да, забравих, бсп ако вземе да ги спечели ще изгради наново СССР и ще нападне "демократичните държави". то според мен на позитано има топографски карти и на САЩ. треперете капиталисти

<{POST_SNAPBACK}>

cymen Ами ако вземеш да прочетеш темата от самото начало меже би ще можеше да разбереш как сме стигнали до тази тема :bye: Поздрави на всички!!

аз предлагам да се обединим и да погледнем реално на тези избори

плюете циганите че се били продали за 5 лева или за парче салам, но според мен са по умни от нас

на нас какво ни остава от едни избори ядовете преди тях и ядовете след това а те имат 5 лева в джоба или парче салам

поне са на далавера

хайде кажете коя партия какво дава пари, салам, кебапчета, давайте и насам поне и ние да намажем

Образно казано: човешката ръка има 5 пръста, като свиеш по 2 от всяка страна и неделимия остатаък е печалбата, която всяка партия дава на електората.

Днес гледах един известен политик, по телевизията, дето подписа много договори с ЕС, включително и този, с който закриваме АЕЦ. Та той говореше как Българие е без собствено мнение и влиза в Европа на колене. Егати демагогията... те всички са маскари и гледат само да намажат, то ако може и ние покрай тях... :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.