Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идват избори. Кой бихте искали да спечели?

Коя партия / коалиция ще спечели изборите? 178 гласували потребители

1. 1. Коя партия / коалиция ще спечели изборите?

• 1. НДСВ
      18%
      25
    • 2. ОДС
      11%
      16
    • 3. ДСБ
      30%
      42
    • 4. БСП
      39%
      55

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Добре. Аз не мога да разбера нещо.Защо ако БСП спечели изборите не им се даде шанс да управляват. Защо предварително искаме да се провалят. И как така преди четири години повервахте сума ти народ на един чужденец - визирам Симеон Сакскобурготски го избрахте само защото обеща да ви оправи за 800 дни. Оказа се, че не сте в списъка на онези, подлежащи за оправяне. Сега партията, която той води обещава още повече и още по неизпълними неща, но отново се готвите да му повервате.

Направих си труда да прочета предизборните платформи на основните играчи на политическата сцена. Уверявам ви, доста забавни четива. И като си направих една табличка с обещанията излезе, че тея дето се пишат десни партии обещават повече ( т.е. нереални ) благини и социални придобивки отколкото партиите с лява и социална ориентация. Куриозно, нали? Ако обещаваш светли бъднини повече от другите за мен поне означава, че няма да стане това.

• Отговори 326
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

... пък левите обещават преференции за бизнеса. ама то и Тони Блеър е един председател на "Работническа партия", Жак Ширак е по-ляв. нормално, 90% от хората (навсякъде по света) са мъгла и затова им се казва каквото искат да чуят. а на един по-горен пост, с икане за мажоритарни избори ще отговоря, че изборите у нас отдавна са такива. да, колко като I am Noname четат платформите преди да гласуват? избирателите пускат бюлетини за царя, за бойко, костов, надето, стефан данаилов и т.н. случаят с лечков също е показателен. не сте ли забелязяли как става: гласувам за костов, гласувам за царя...

Редактирано от cymen (преглед на промените)

Добре. Аз не мога да разбера нещо.Защо ако БСП спечели изборите не им се даде шанс да управляват. Защо предварително искаме да се провалят. И как така преди четири години повервахте сума ти народ на един чужденец - визирам Симеон Сакскобурготски  го избрахте само защото обеща да ви оправи за 800 дни. Оказа се, че не сте в списъка на онези, подлежащи за оправяне. Сега партията, която той води обещава още повече и още по неизпълними неща, но отново се готвите да му повервате.

Направих си труда да прочета предизборните платформи на основните играчи на политическата сцена. Уверявам ви, доста забавни четива. И като си направих една табличка с обещанията излезе, че тея дето се пишат десни партии обещават повече ( т.е. нереални ) благини и социални придобивки отколкото партиите с лява и социална ориентация. Куриозно, нали? Ако обещаваш светли бъднини повече от другите за мен поне означава, че няма да стане това.

<{POST_SNAPBACK}>

I am Noname-Здравей а ти как мислиш кой докара тази мижетурка Царя тук да участва в изборите-просто ей така Симеон му скимнало и дойде така ли?- ще си одговориш много лесно на въпроса след изборите като видиш с кого ще се коалира БСП и най важното как ще търси отговорност за управлението на НДСВ след като ще бъдат заедно те никога не са биле оделно БСП тайно учасваше в това управление през задната врата .И тук ще е подмяната защото ти ще гласуваш за едно но напрактика ще става друго .Оправданието на БСП ще бъде нямаме пълно мнозинство ще трябва да се съобразяваме с нашите партньори - друг е въпроса ,че БСП ще работи в тази посока да няма тя самата пълно мнозинсво в Парламента :bye:Затова се поставят протеворичиви личности на места където самото население не харесва примерно Мездра поставят се такива хора за да се отклонят гласове от БСП и да отидят в правилната посока а коя е тя мисля , че можеш да се сетиш :)

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

До i am noname.Очевидно г-не вие сте командирован от БСП да пропагандирате хората да гласуват за партията престъпница,която при всички свои управления е довеждала страната до просешка тояга.В това,че сте командирован не би имало нищо лошо,ако защитавахте друга партия.В желанието си да представите добре вашата партия вие използвате и явни лъжи.Как можете да сравнявате управлението на Филип Димитров с това на БСП(Виденов).При Филип Димитров средната заплата беше 120$,а при Виденов 4$ с страхотна инфлация,а забравяте Луканов,когато имахме пари,а гладувахме защото магазините бяха празни.На това ли му викате добро управление?Очевидно БСП иска да похарчи всичко натрупано до сега от правителството на Костов и бъдещите постъпления от европейския съюз.Много хитро и ще си припишете заслугите на себе си.Надявам се,че българите ще рзберат хитрата ви игра и няма да ви допуснат до властта.Да се обединим срещу злото БСП.

... срещу злото бсп и дарт станишев. хехе. и стига с тиа 4$ заплати по времето на виденов. така можеш да изплашиш само такива, които са били прекалено млади, за да помнят 95-96 година. а с Paralingov съм съгласен, бсп не иска да управлява самостоятелно. който и да сформира правителство едва ли ще спечели всенародната любов, защото ес си е една голяма илюзия, а и за още 800 дни трудно "ще се оправим".

... срещу злото бсп и дарт станишев. хехе. и стига с тиа 4$ заплати по времето на виденов. така можеш да изплашиш само такива, които са били прекалено млади, за да помнят 95-96 година. а с Paralingov съм съгласен, бсп не иска да управлява самостоятелно. който и да сформира правителство едва ли ще спечели всенародната любов, защото ес си е една голяма илюзия, а и за още 800 дни трудно "ще се оправим".

<{POST_SNAPBACK}>

А спомняш ли си как всичко потръгна,когато през 1997 год. БСП падна и как спряха престрелките по улиците и как заплатите скочиха в пъти и как инфлацията спря и ако смяташ,че трябва да се върнем в 1995-96 това вече е друг въпрос

milpetm

къде спряха престрелките на Луната ли бе мой човек, то не бяха попове, то не бяха снайперисти и истрели с гранатомети, хайде недей ни разсмива тук се исказваш крайно неподготвен

за страшилището КОМУНИЗЪМ само ще отбележа че за тези 15 години неможа да се открадне или продаде това което се построи за 45 години

хехе, това с престрелките направо ме уби. а иначе не искам да се връщаме в 95г, не искам и да се върне тошовото време, не искам да се върне и вчерашния ден. това е все едно да кажеш, искам пак да съм малък. просто всяко нещо с времето си. важното е да се постараем да не повтаряме грешките си. а и не смятам, че след 95г. всичко е потръгнало.

хехе, това с престрелките направо ме уби. а иначе не искам да се връщаме в 95г, не искам и да се върне тошовото време, не искам да се върне и вчерашния ден. това е все едно да кажеш, искам пак да съм малък. просто всяко нещо с времето си. важното е да се постараем да не повтаряме грешките си. а и не смятам, че след 95г. всичко е потръгнало.

<{POST_SNAPBACK}>

Но все пак тръгна с по-бързи темпове отколкото сегашното правителство може.А за престрелките имам в предвид безпомощността и нежеланието на сегашното МВР да се справи,а през 97-2001 нямаше такива.

Определено ми прави добро впечатление, че по-новите членове на форума не са забравили това, което им се е случило при управленията на партията-столетница - години на застой, развихряне на мафиотски групировки, организирана и безконтролна престъпност, липса на ясна и точна концепция за управление на страната. Трябва хората да помнят и да не забравят! Много неща се обещаваха, обещават се и сега, но какво се изпълни? Като цяло левите идеи за управление се базират на преразпределение на БВП, създаден от субектите на пазарната икономика, условно казано- бизнеса и държавата, към по-бедните и хората с ниски доходи. С две думи, взимаме от едните и даваме на другите. Това става чрез преразпределянето на средствата в бюджета. Въпроса е, дали сме съгласни да се взима от нас, тези които си плащаме данъците и осигуровките и да се дават за напр. разни фалшиви програми за заетост или под формата на големи помощи на безработните(които са може би само на книга такива) получавайки в крайна сметка по- големи доходи от самия работещ?! Или искаме да се създават условия за труд, инфраструктура с тези средства, което от своя страна да доведе да по- голяма заетост. Искаме ли да функционира добре администрацията, била тя общинска или държавна, като стимулираме съвестните служители, или тези които разкриват престъпления, източване на ДДС, осигурителни и застрахователни измами?! Човек първо трябва да си изясни за коя концепция би дал гласа си, лявата или дясната. Центристката не я споменавам, защото явно тя ще се нагажда според резултатите от изборите, макар и да е редно да кажат (тези от центъра) предварително от какво управление има нужда България. Според мен обаче, имаме нужда от още един мандат на дясно управление, за да се стабилизира пазарната икономика напълно, да се затвърдят институциите и приключи процеса на преструктуриране на икономиката. Не е дошло време за преразпределянето на финансите на държавата по леви програми и платформи!

Определено ми прави добро впечатление, че по-новите членове на форума не са забравили това, което им се е случило при управленията на партията-столетница - години на застой, развихряне на мафиотски групировки, организирана и безконтролна престъпност, липса на ясна и точна концепция за управление на страната. Трябва хората да помнят и да не забравят! Много неща се обещаваха, обещават се и сега, но какво се изпълни? Като цяло левите идеи за управление се базират на преразпределение на БВП, създаден от субектите на пазарната икономика, условно казано- бизнеса и държавата, към по-бедните и хората с ниски доходи. С две думи, взимаме от едните и даваме на другите. Това става чрез преразпределянето на средствата в бюджета. Въпроса е, дали сме съгласни да се взима от нас, тези които си плащаме данъците и осигуровките и да се дават за напр. разни фалшиви програми за заетост или под формата на големи помощи на безработните(които са може би само на книга такива) получавайки в крайна сметка по- големи доходи от самия работещ?! Или искаме да се създават условия за труд, инфраструктура с тези средства, което от своя страна да доведе да по- голяма заетост. Искаме ли да функционира добре администрацията, била тя общинска или държавна, като стимулираме съвестните служители, или тези които разкриват престъпления, източване на ДДС, осигурителни и застрахователни измами?! Човек първо трябва да си изясни за коя концепция би дал гласа си, лявата или дясната. Центристката не я споменавам, защото явно тя ще се нагажда според резултатите от изборите, макар и да е редно да кажат (тези от центъра) предварително от какво управление има нужда България. Според мен обаче, имаме нужда от още един мандат на дясно управление, за да се стабилизира пазарната икономика напълно, да се затвърдят институциите и приключи процеса на преструктуриране на икономиката. Не е дошло време за преразпределянето на финансите на държавата по леви програми и платформи!

<{POST_SNAPBACK}>

phantom поздравления за точната и ясна позиция.Това е истината с която хората трябва да се съобразяват. :yanim:

• Автор
До i am noname.Очевидно г-не вие сте командирован от БСП да пропагандирате хората да гласуват за партията престъпница,която при всички свои управления е довеждала страната до просешка тояга.В това,че сте командирован не би имало нищо лошо,ако защитавахте друга партия.В желанието си да представите добре вашата партия вие използвате и явни лъжи.Как можете да сравнявате управлението на Филип Димитров с това на БСП(Виденов).При Филип Димитров средната заплата беше 120$,а при Виденов 4$ с страхотна инфлация,а забравяте Луканов,когато имахме пари,а гладувахме защото магазините бяха празни.На това ли му викате добро управление?Очевидно БСП иска да похарчи всичко натрупано до сега от правителството на Костов и бъдещите постъпления от европейския съюз.Много хитро и ще си припишете заслугите на себе си.Надявам се,че българите ще рзберат хитрата ви игра и няма да ви допуснат до властта.Да се обединим срещу злото БСП.

<{POST_SNAPBACK}>

Страхотна предизборна реч на промит мозък. Никой никъде не ме е командировал. Това го правят други партии. Командироват кадрите си навсякъде.

И хайде да не се лъжем. Всички днешни политици са минали през редиците на ДКМС и БКП. Без значение от коя политическа сила са сега. Това се отнася и за тези, които са по върховете и за тези, които са по места.

А колкото до злото, то е в теб. По злобно и непремиримо с мнението на инакомислещите от твоето не съм чувал и чел. И не чети постовете ми само от твоята камбанария. Ако по внимателно четеше, а не заслепен от злоба щеше да разбереш, че не защитавам никого и никоя партия. Щеше да разбереш че във всяка една политическа сила има стойностни хора, но има и мърша. Щеше да прочетеш, че е крайно време българите да спрем да се делим на сини, червени, жълти и каквито искате още там, а да се обеденим и да сме единна и силна нация. Щеше да прочетеш, че която и да е партията, която ще ни управлява след 25.06, то ще трябва да изпълнява поетите ангажименти за присъединяване на България към ЕС, които са тежки и не малко. И за да бъдат изпълнени е нужно обединението на нацията. В тези постове пише също, че мен не ме интересува кой ще ни управлява, стига да ни управлява добре и да има реално подобрение на стандарта на живот, а не само на думи.

Щеше да прочетеш, че всеки един провал на управляващите през следващите четири години ще е провал за България и целия български народ.

Но ти не искаш да прочетеш това. Просто на теб не ти е интересно това. На теб ти трябва злоба, омраза, враг. До там я докарахме, че да се мразим българи и българи.

Редактирано от mireto (преглед на промените)

za dsb,

Ти си върхът,от много време не се бях смял така.То бива параноя,ама твойто си е уникално.Надявам се да се консултираш редовно с хора,който носят бели престилки.

................да знаеш,че I am Noname е и агент на КГБ/ама много таен/Бди човече,БДИ!!! :yanim:

Уважаеми I am Noname значи всички партии с изкючение на БСП предлагат нереални неща така ли?

За да знаете толкова реалности за партията може би сте част от нея? Да не би да сте включен в някоя листа?

Все пак ми е интересно как ще се повишат доходите, ще има безплатни закуски и учебници за учениците (до 8-ми клас), безплатни лекраства и т.н.?

Очевидно отвън постоянно работят против БСП. Да разбираме че политиката на Виденов е била правилна и правителството му не е виновно за провала защото е било съботирано.

Ако не се огласяват Вие от къде знаете за тях? Сигурен ли сте че не сте в някоя листа?

Отново излиза че всички с изключение на БСП "командироват кадрите си навсякъде".

Отново виждате зло. Къде намерихте толкова много зло в тази тема? Всеки коментар които не съвпада с вашите интереси бива заклеймяван като "злобен".

Хахаха! Преполагам че всеки който е прочел внимателно всичките Ви постове в тази тема е на противоположно мение.

Редактирано от mireto (преглед на промените)

• Автор

CRUSADER,

забрави да кажеш, че съм двоен и даже троен агент. То не бе КГБ, ЦРУ, МОСАД, ами разните му там МИ6 и СИСМИ. А за агентурна дейност по политическа линия ме търсят и от БеСееПе и от ДеСееБе и от ...... аааа, много сложни съкращения станаха.

Опс, издадох се. А стига толкова, че ще се появят и други желаещи.

Искам да кажа на I am Noname,че от цялото му писание лъха злоба и омраза към инакомислещия.Може би трябва да възприемем думите на партията кърмилница,че всяка крива линия успоредна на партийната линия е права линия,за да не ни пращат в лудницата.За последен път се убеждавам,че както няма бивш негър така няма и бивш комунист.Тежко ни.И не мисля,че повече трябва да отговарям на един невъзпитан човек,който когато няма аргументи започва да обижда.

• Автор

Ето, че и цензура си имаме в темата. Не знам по каква причина без обяснение ми бе изтрит последния хумористичен пост. Дами и господа модератори, а стига с тая цензура. Ако толкова не ви харесвам кажете. Няма проблем. Ако темата не ви харесва - затворете я.

Едни могатр да си пишат каквото си искат, а други не. Много тъпо е. И малко ми навява спомен за Т.Ж. времето.

немога да разбера масово дотук мнението е следното досега и в момента за последните 15 години е управлявала БСП

въпрос първи: какъв е по партийна принадлежност Филип Димитров

въпрос втори: какъв е по партийна принадлежност Иван Костов

въпрос трети: какъв е по партийна принадлежност Симеон Кобурготски

според изказаните мнения май са комунисти, моляви се и тримата ще ви осъдят за това ваше твърдение

и кое според вас е ляво и кое дясно

няма лява политика която да увеличава разходите за социални дейности

но аз съм по склонен да се дават пари за социални програми от колкото тези хора които ги получават един немалък процент да тръгнат да крадат от просторите, много подобре е да знам че по цял ден те са ей там и се подпират на лопатите отколкото да се мотаят и да се чудят какво да откраднат

предполагам веднага ще скочите срещу мен как ще храните едни цигани / без да се сърдят циганите /

всеки който ревне нека ми отговори били наел и дори един циганин на работа зада може този човек да работи и да не краде - няма да го направите, ще ми извадите от 1000 извора вода зада ми докажете че те циганите са генитично закоравели престъпници, но неим подавате ръка да ги извадите от калта

също социалните програми неса и единствено за цигани

и накрая за темата цигани те са както и вие Български граждани

и като се замисля оглед идващите избори те май са по умни от останалите поне осребряват вота си за нещо материално - кой кебапче друг 10 или 5 лева

хайде кажете ми като сте гласуваликаква е вашата материална полза от това че сте си дали гласа за тази или онази партия

чакам вашите отговори

и един съвет промененте анкетата направете си справка колко партии има регистрирани за изборите

а от тези 4 имам съмнения за две от тях въобще да влязат в парламента

хубава диксусийка се получи. само не мога да разбера какъв е този яростен антикомунизъм от млади хора. освен другото, всеки който не е расист, не мрази циганите или има по-социални представи за развитие и просперитет е определян като комунист. личното ми мнение е, че България се нуждае от изключително социална политика. грешка е да се подържат заплатите ниски, а косвените данъци да се увеличават с цел по-голяма доходност на частни компании. това за мен води до превръщането но страната в бананова република. първо трябва да се повиши ДРАСТИЧНО стандартът на живот и именно това ще дръпне бизнеса напред. за момента, обаче се прави точно обратното - на бизнеса се дават преференции за сметка на населението, ама парите рядко остават в бг. е как да се повиши стандартът на живот? кофтито е, че бсп дори да вземе властта няма да води истинска лява политика. на тази партия не знам какво и е социалистическото, то някои от десните и съперници имат по-социални програми. ето защо няма и да гласувам.

• Автор

Ни най-малко съм привърженик на цензурата.

Но няма да пиша повече в тема в която модераторите си позволяват да трият постове неаргументирано. Безмислено е. След като не мога да казвам това, което мисля какъв е смисъла да пиша.

И моето изтриха,обяснение ще получа ли?Моля обяснете с какво наруших правилата?В противен случай спирам да пиша в тоя форум.Поздрави!

Модераторите трият или редактират всеки пост, който не допринася една тема да се развива, да се получава дискусия по нея, като със съдържанието си могат да обидят друг потребител. Моля ви нека всеки изразява мнението си и възгледите си, като не забравя че те не са единствените правилни, които съществуват. Винаги можете да не се съгласите с някого, но и винаги можете да го направите по начин, който да доведе до конструктивно и положително развитие на нещата

• Автор
Модераторите трият или редактират всеки пост, който не допринася една тема да се развива, да се получава дискусия по нея, като със съдържанието си могат да обидят друг потребител. Моля ви нека всеки изразява мнението си и възгледите си, като не забравя че те не са единствените правилни, които съществуват. Винаги можете да не се съгласите с някого, но и винаги можете да го направите по начин, който да доведе до конструктивно и положително развитие на нещата

<{POST_SNAPBACK}>

Обяснението на модератора не ме удоволетворява. В поста ми нямаше обида към нито един участник в тема. Беше и хумористичен с желание да намали малко или много страстите, да изпусне парата.

Не го приемам за меродавно и считам, че е неправилно и нелогично.

Това е моето мнение.

Зададох конкретен въпрос и очаквам конкретен отговор,не шикалкавене.Не ме удовлетворява отговора.С какво конкретно наруших правилата за да ми бъде изтрито мнението?

Когато човек защитава дадена теза, която приема за своя, се случва да не може да прецени влиянието, което думите му оказват на другите и как другите ще възприемат гледната му точка. Често си мислим, че казваме нещо, което бива възприемано по различен начин (от този, който сме искали) и това води до засилване на напрежението, което се забелязва и в тази тема. Тогава се налага ние в ролята си на хора, имащи повече права да се върнем темата към първоначания й замисъл и да помолим за спазването на добрия тон. Дадени постове бяха изтрити защото, въпреки че са планувани да бъдат смешни, щяха да доведат до нежелано ескалиране на напрежението. Спомнете си какво се получи в предходни теми.

Благодаря ви за разбиранетои вярвам, че ще запазим добрия тон.

Все пак нека не забравяме, че е време да си пожелаем приятно изкарване на уикенда :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.