Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NEO=менте ?

Featured Replies

За последните две години именно Seagate водеха класацията при твърдите дискове :wors: Най-добри показатели има Seagate серия 10 , която е с перпендикулярен запис.

image3phpxy1.jpg

не говоря за дял на пазара, а за най-добър модел... така чух едно приятелче че спомена... може да не съм прав, но за това питам...

не говоря за дял на пазара, а за най-добър модел... така чух едно приятелче че спомена... може да не съм прав, но за това питам...

Е, да, ако не броиме "гепардите" Seagate Cheetah :wors: . Но този тип (с повече от 7200 оборота) и без това не са за "простосмъртния" потребител... Соленичко излизат. Така че пазарният дял е обоснован, като се има предвид преимуществото на перпендикулярния запис (по-бърза работа и по-висока плътност на записа) на 10-та серия, която се предлага на цената на аналогичните модели (без тази технология) на другите компании.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Като съдя по обема на кеша, диска който са предложили на saber123 е именно от тази серия, така че и моят съвет е да не го заменя.

За марката всички скочиха, та аз ще ги защитя: може и всичко да тръгне в кутията на NEO :wors: (не се надявай обаче да достигне като производителност сглобена друга за същата цена)!

И да обобщя за конфигурацията (около 900 лева само кутията и "карантиите" вътре):

Дъно: Gygabyte 965P-DS3 ~125 $

Процесор: Intel CORE 2 DUO E4300 ~140 $ (или E2160 ~85 $, ако можеш да изчакаш до началото на юни)

Памет: 1 GB DDR2 SUPERTalent 667 MHz ~50 $ (доколкото схващам няма да гониш максимален оувърклок, ако въобще ще се занимаваш и може да спестиш именно от паметта)

Видеокарта: NVidia 7600GS 128Mb GDDR3 ~100 $ (или 7300 GT 128Mb GDDR3 ~85 $, ако няма да се играят новички игри)

Твърд диск: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB 16MB 7200 rpm S-ATA 2 ~75 $ или за около 85 $ - с обем 300 GB

DVD-RW: ASUS DRW-1608P3S ~40 $

Захранване: Chieftec GPS-450AA-101A 450W ~60 $

+Кутия по твой вкус и два вентилатора - по един отпред и отзад, желателно е да са 120мм, но и 80 вършат работа.

Не и с такова захранване, грехота е, просто, по-добре някой FOXCONN+FSP. И не тази карта-не и с тази плачевна картина, която изкарва.По-добре X1650Pro, дори и малко по-бавна да е.

Аз точно затова зададох въпроса за харда защото нямам лоши спомени за качество от Хитачи.Иначе Сийгейта в случая е по-добър.

Най-добър твърд диск за 2006г: През 2006 г. Seagate беше компанията, която показа най-сериозни възможности. Не само това, тя бе първата, въвела перпендикулярния запис при твърдите дискове за масова употреба. Така серията Barracuda 7200.10 се превърна в хитов продукт, а 320-гигабайтовите модели предлагат много високо качество на изработка, производителност и конкурентна цена. :wors:

• Автор
Като съдя по обема на кеша, диска който са предложили на saber123 е именно от тази серия, така че и моят съвет е да не го заменя.

За марката всички скочиха, та аз ще ги защитя: може и всичко да тръгне в кутията на NEO :rolleyes: (не се надявай обаче да достигне като производителност сглобена друга за същата цена)!

И да обобщя за конфигурацията (около 900 лева само кутията и "карантиите" вътре):

Дъно: Gygabyte 965P-DS3 ~125 $

Процесор: Intel CORE 2 DUO E4300 ~140 $ (или E2160 ~85 $, ако можеш да изчакаш до началото на юни)

Памет: 1 GB DDR2 SUPERTalent 667 MHz ~50 $ (доколкото схващам няма да гониш максимален оувърклок, ако въобще ще се занимаваш и може да спестиш именно от паметта)

Видеокарта: NVidia 7600GS 128Mb GDDR3 ~100 $ (или 7300 GT 128Mb GDDR3 ~85 $, ако няма да се играят новички игри)

Твърд диск: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB 16MB 7200 rpm S-ATA 2 ~75 $ или за около 85 $ - с обем 300 GB

DVD-RW: ASUS DRW-1608P3S ~40 $

Захранване: Chieftec GPS-450AA-101A 450W ~60 $

+Кутия по твой вкус и два вентилатора - по един отпред и отзад, желателно е да са 120мм, но и 80 вършат работа.

А ако Искам да играя "новички игри" нещо добро за около 230 лв да ми препоръчате ?

Колкото до харда се убедих,че Seagate е по-добрата марка.

Скоро ще получа още 2 оферти и ще постна да си кажете мнението cool.gif

А ако Искам да играя "новички игри" нещо добро за около 230 лв да ми препоръчате ?

Колкото до харда се убедих,че Seagate е по-добрата марка.

Скоро ще получа още 2 оферти и ще постна да си кажете мнението cool.gif

Ами зависи дали искаш да поддържа DirectX 10 картата (той ще навлезе от догодина някъде сред игрите).

Ако искаш - само 8600 GS за момента е до тази цена.

А ако не искаш - SAPPHIRE X1950 GT за около 250 лева. Единственото за до 230 лева по-добро от 7600 GS е GT-версията и просто не си заслужава разликата в цената...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор
Ами зависи дали искаш да поддържа DirectX 10 картата (той ще навлезе от догодина някъде сред игрите).

А ако не искаш - SAPPHIRE X1950 GT за около 250 лева. Единственото за до 230 лева по-добро от 7600 GS е GT-версията и просто не си заслужава разликата в цената...

7600 GS серията поддържа ли DirectX 10 ?

7600 GS серията поддържа ли DirectX 10 ?

Не, картите на nVIdia, които поддържат DirectX 10 са GeForce 8800 GTX ,8800 GTS, 8600 GTS, 8600 GT, 8500 GT

Разбира се, nVidia разработва още други карти, които ще са базирани на GeForce 8 архитектурата :)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Не и с такова захранване, грехота е, просто, по-добре някой FOXCONN+FSP. И не тази карта-не и с тази плачевна картина, която изкарва.По-добре X1650Pro, дори и малко по-бавна да е.

Извинявай, ама точно GPS модела(Delta) на Cheftec е с класа над FSP-то което идва с Фоксконите.

За видеото - къде сте се разбързали с това DX10? Ако няма пари за 8800GTS 320MB - единствената карта от 8-ма серия, която си заслужава според мен, спокойно си вземаш една хубава DX9 карта от рода на 7600 GS/GT 256MB DDR3 или Х1950GT/PRO според парите които си склонен да дадеш. Докато почнат да излизат масово DX10 игри, nVidia ще изкарат 9-та серия, а Ati(АМD) пък кой знае какво ще изкарат. Много ще се смея ако се повтори случая с FX-овете и "поддръжката" им на DX9. biggrin.gif

,a защо е на тази цена сещaте ли се? :lol6:

Както каза Lyudmil,

Ако няма пари за 8800GTS 320MB,спокойно си вземаш една хубава DX9 карта от рода на 7600 GS/GT 256MB DDR3 или Х1950GT/PRO
;) Гледайки снимките си мисля, че трябва да почнат да правят по-широки кутии, че....

Back to the future, а? biggrin.gif Имаше време когато компютрите бяха големи колкото стая и струваха няколко милиона $.

Извинявай, ама точно GPS модела(Delta) на Cheftec е с класа над FSP-то което идва с Фоксконите.

За видеото - къде сте се разбързали с това DX10? Ако няма пари за 8800GTS 320MB - единствената карта от 8-ма серия, която си заслужава според мен, спокойно си вземаш една хубава DX9 карта от рода на 7600 GS/GT 256MB DDR3 или Х1950GT/PRO според парите които си склонен да дадеш. Докато почнат да излизат масово DX10 игри, nVidia ще изкарат 9-та серия, а Ati(АМD) пък кой знае какво ще изкарат. Много ще се смея ако се повтори случая с FX-овете и "поддръжката" им на DX9. biggrin.gif

Бате, знам, че не харесваш FSP, ама тък прекали...А от 7600 нема по-гадна и мацана карта...А Х1950 е бацинг-шумотевица.7900GS TurboForce на Gigabyte-не мога да ти опиша колко е тиха, и колко носи на overclock :angry:;)

Бате, знам, че не харесваш FSP, ама тък прекали...А от 7600 нема по-гадна и мацана карта...А Х1950 е бацинг-шумотевица.7900GS TurboForce на Gigabyte-не мога да ти опиша колко е тиха, и колко носи на overclock :blink::ph34r:

Не, нямам нищо против FSP(и аз съм с такова), само казвам че серията GPS на Chieftec е много по-добра и надеждна от FSP-тата които идват с кутиите Foxconn и малко по-добро от, да кажем PNF серията на FSP.

Видеокартите като производителност бих ги наредил така:

7900GS>7900GS Turboforce/MP Zalman(фабрично овърклокнати)>X1950GT>7900GS Overclocked>X1950GT Overclocked=X1950PRO(почти не се овърклоква :P ) A като шум - много ясно, че тези със Zalman ще са най-тихи, но не всеки умее да клоква и не всеки се дразни от малко по-шумен охладител.

Не, нямам нищо против FSP(и аз съм с такова), само казвам че серията GPS на Chieftec е много по-добра и надеждна от FSP-тата които идват с кутиите Foxconn и малко по-добро от, да кажем PNF серията на FSP.

Видеокартите като производителност бих ги наредил така:

7900GS>7900GS Turboforce/MP Zalman(фабрично овърклокнати)>X1950GT>7900GS Overclocked>X1950GT Overclocked=X1950PRO(почти не се овърклоква :ph34r: ) A като шум - много ясно, че тези със Zalman ще са най-тихи, но не всеки умее да клоква и не всеки се дразни от малко по-шумен охладител.

Може да съм издивял клокър, но не мога да се съглася-вземи например, клок на видеокарта с Ati Tool е толкова лесно...А Х1950 наистина са неприемливо шумни-като бургия.А Chieftec...

Трябва да се внимава не че кутията и НЕО,а че захранването е такова.Аз съм на мнението,че това където се дупи и вика алах техника не прави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.