Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NEO=менте ?

Featured Replies

Обмислям да си взема нова компютърна конфигурация и определено имам нужда от съвет.От сравнително малкото време ,през което разглеждах впечатление ми направиха разнообразието и сравнително ниската цена на компютрите марка NEO.От личен опит обаче знам ,че всичко с марка НЕО не е особено качествено и се питам дали същото няма да се случи и с компютъра.Моля дайте ми съвет дали да се притеснявам или направо ми предложете нещо.Общо взето съм се спрял на 3.0Ghz може и повече,рамта да е 1ГБ+ твърд диск 160 ГБ+ видео картата да е добра спрямо сегашните стандарти,да има лан карта естествено.Благодаря предварително

Вътре няма нищо, произведено от тях.Винаги сам си избирай всички компоненти.Достатъчно ясен ли бях?

• Автор

Звучи добре.Мерси за съветите.

П.С. По принцип по евтино ли излиза да си сглобиш система отколкото да си вземеш готова.Не че ми се свидят парите просто ми е интересно :hush:

Обмислям да си взема нова компютърна конфигурация и определено имам нужда от съвет.От сравнително малкото време ,през което разглеждах впечатление ми направиха разнообразието и сравнително ниската цена на компютрите марка NEO.От личен опит обаче знам ,че всичко с марка НЕО не е особено качествено и се питам дали същото няма да се случи и с компютъра.Моля дайте ми съвет дали да се притеснявам или направо ми предложете нещо.Общо взето съм се спрял на 3.0Ghz може и повече,рамта да е 1ГБ+ твърд диск 160 ГБ+ видео картата да е добра спрямо сегашните стандарти,да има лан карта естествено.Благодаря предварително

Моят съвет е да не си взимаш компютър с тази марка. От три такива, за които са ме викали за консултация само един бе читав като чисто нов, после не знам как се е държал. От останалите два току-що закупени на единия не работеше вградената видеокарта, а на другия не работеше харда. Съмнявам се, че ще можеш да разчиташ и на добро сервизно обслужване.

Най-добре ще е да идеш в компютърна фирма и да ти сглобят конфигурация с компоненти по твое желание. От сайтовете им ще можеш да се ориентираш и да сравниш цените на различните фирми. Готовите конфигурации от хипермаркетите не са за препоръчване. Затова и цената им е такава.

Някоя от големите вериги ги сглобява с това име.Съвета е сам да избереш какво искаш,ако се затрудняваш пиши тук колко пари би отделил,с монитор или без и за какво ще се използва.Можем да ти кажем и къде да го поръчаш и да останеш доволен.

Съгласен за подбора на компоненти... съгласен и за това, че кутията не значи нищо... освен външен вид разбира се...

Може би не съм аз човека за това, но ще ти предложа примерна конфигурация... не си писал за финансово ограничение, но въпреки това няма да слагам най-скъпите неща...

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX 160.74 лв.

MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 136.24 лв.

1GB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty 139.98 лв.

160, HITACHI, SerialATA2, 7200, 8192k 103.08 лв.

GF 8600GT, 256MB Chaintech 8600GT PCI Express TV Out 310.84 лв.

LG DVDRW GSA-H12N/42N, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x 2MB Buffer 53.81 лв.

ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNF, Silent, 120mm 73.99 лв.

Кутия по избор...

Компонентите са избирани от тук. Единственото, за което не съм сигурен в цялото нещо е, дали дъното е най-доброто за съответната цена, но за това очаквай мнение на по-компетентни от мен хора...

ПП. НЕО - ОООООООООО НЕЕЕЕ... не си взимай...

Съгласен за подбора на компоненти... съгласен и за това, че кутията не значи нищо... освен външен вид разбира се...

Може би не съм аз човека за това, но ще ти предложа примерна конфигурация... не си писал за финансово ограничение, но въпреки това няма да слагам най-скъпите неща...

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX 160.74 лв.

MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 136.24 лв.

1GB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty 139.98 лв.

160, HITACHI, SerialATA2, 7200, 8192k 103.08 лв.

GF 8600GT, 256MB Chaintech 8600GT PCI Express TV Out 310.84 лв.

LG DVDRW GSA-H12N/42N, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x 2MB Buffer 53.81 лв.

ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNF, Silent, 120mm 73.99 лв.

Кутия по избор...

Компонентите са избирани от тук. Единственото, за което не съм сигурен в цялото нещо е, дали дъното е най-доброто за съответната цена, но за това очаквай мнение на по-компетентни от мен хора...

ПП. НЕО - ОООООООООО НЕЕЕЕ... не си взимай...

HDD-SEAGATE

MB-GB-965P-DS3

CPU-CORE 2 DUO E4300

1 GB DDRii CL 4 SUPERTALENT

PIONEER DVD-RW-111D

ATX FSP BLUESTORM 500W

(Vga Е ДОБРА)

Най-добре изчакайте човека да каже какво точно иска.

Надпреварата почна :nono: Всеобщото мнение, беше изказано по-горе. Винаги има някой слаб компонент, но ти не се притеснявай за това. Намират се балъци за тия конфигурации и то доста повече, отколкото можеш да предположиш. Не, че като вземеш да избираш на части няма да си вземеш някой слаб компонент с цел пестене на средства де ;) А и тук слагам риска да ти пробутат нещо старо в някоя фирмичка , като те видят, че не разбираш нищо от хардуер. Бъди сигурен, че ще те излъжат, затова се заеми малко да четеш из форума, па белким си сглобиш някоя читава машинка ;)

• Автор

Трябва ми най вече съвет за процесор и дънната платка тъй като там разбирам най-малко.Иначе за видеокартата и рамта долу горе съм се спрял на нещо.Ако може кажете няква марка,която да си струва ; процесора да е 3,0 гигахерца.Понеже не разбирам много кажете дали всички компоненти ,които горе предложихте са съвместими и дали има веоятност да избера нещо дето да не се "връзва" с останалите компоненти.

Колкото до харда и СД-то мисля,че 160 гб на Хитачи ше е добре.СД-то е добре да чете ДВД естесвено ; ще мина без записвачка :P

П.С. Все пак кажете дали ако случайно реша да си зема готова система към какво да се насоча,и дали ще се прецакам ако почна да търся из разни Техномаркети и Технополиси :ph34r:

П.С. Все пак кажете дали ако случайно реша да си зема готова система към какво да се насоча,и дали ще се прецакам ако почна да търся из разни Техномаркети и Технополиси
Със сигурност няма да си на далавера.Кажи какви пари и изисквания и ние ще измислим нещо.Мога и да те насоча къде да го купиш без да те метнат.
  • Автор

btw предложиха ми следната конфигурация:

платка: Asus M2NpV-MX ,GeF6150,AM2,Vga,E16

процесор: Athlon 63 3200+(2000mt/sec,512kb.Orleans,Socket AM2,Cooling fan)box

RAM : 1024 mb DDRII-667

HDD: Seagate Barracuda 250GB 7200rpm 16mb cache Serial ATA II-300

Копактдисково У-Во: LG GSA-H22NBAL (16x DVD-/+R, 8xDVD+RW,6x DVD-RW,6xDVD-R DL,16x DVD-ROM,48xCD-ROM,32x CD-RW),bulk-beige

Video Card:GeForce 7600 GS 256mb/128 bit DDRII SDR,400mhz (core)/800mhz(mem),DVI,Video-OUT,Heatlink

Мисля да сменя тая видео карта с GF 7600GS,512MB,128 bit PCI Express и харда с 250 Hitachi,SerialATA2,7200

Какво ще кажете правилно ли са ме насочили ?

Мога и да те насоча къде да го купиш без да те метнат.

dragozow,това място представлява интерес за всички... laugh.gif

NEO = Евтин китайски боклук. Каквото плащаш, това и получаваш. За толкова пари - толкова. Винаги съм се чудел защо разни хора си купуват компютри от супермаркети и озвучаване от компютъни магазини?

За да не се отплесва темата ако нищо не разбираш. Вариантите са два:

1. Наясно си какво ще правиш на компютъра. Примерно игри, CAD, ровене в интернет, гледане на филми и подобни, офисна работа, счетоводство . . . Искаш компютър който ще върши работата за която го взимаш. Хората ти предлагат конфигурация.

2. Имаш някакви пари и искаш компютър за толкова. Хората ще ти препоръват за това, което предимно ще правиш на него някаква конфигурация.

Тая тема за какво стои отгоре? http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=40986

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Не е зле,цена?Първия хард си е добър,но и Хитачи да вземеш няма да сгрешиш.

• Автор
Не е зле,цена?Първия хард си е добър,но и Хитачи да вземеш няма да сгрешиш.

Ами излиза кам 800 лв +кутията.Относно картата:втората,която споменах по-добра ли е ?

Ами излиза кам 800 лв +кутията.Относно картата:втората,която споменах по-добра ли е ?

И двете са трагични, 7600GS 128Mb GDDR3 (1400MHz) ги бие както си иска :ph34r:

dragozow,това място представлява интерес за всички... laugh.gif

----------- Cenzored

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни. - Правила за използване на форума

Иначе има още няколко места.

edit

Никакви не са ми,ако е така и линка от Техномаркет попада тук :ph34r:

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Защо,поясни?

Аз малко ще се намеся,незнам дали Fixt00l е имал предвид същото,но и на мен нещо не ми хареса,а именно...

Хитачи да вземеш няма да сгрешиш.

Исках да кажа, че е голяма грешка да си купиш друг HDD, освен от SEAGATE.Hitachi са добре познати на хората с голям опит като доста незадоволителен компромис, откъм шум и надеждност.Очаквам притежателите на такива дискове да скочат срещу мен, но бих ги посъветвал да си направят сравнение, напримев в www.storagereview.com

Исках да кажа, че е голяма грешка да си купиш друг HDD, освен от SEAGATE.Hitachi са добре познати на хората с голям опит като доста незадоволителен компромис, откъм шум и надеждност.Очаквам притежателите на такива дискове да скочат срещу мен, но бих ги посъветвал да си направят сравнение, напримев в www.storagereview.com

ами само да кажа, че доколкото знам хитачи са изкарали най-добрия хард на миналата година... някакъв 320 ако не се лъжа...

ами само да кажа, че доколкото знам хитачи са изкарали най-добрия хард на миналата година... някакъв 320 ако не се лъжа...

За последните две години именно Seagate водеха класацията при твърдите дискове :wors: Най-добри показатели има Seagate серия 10 , която е с перпендикулярен запис.

image3phpxy1.jpg

За последните две години именно Seagate водеха класацията при твърдите дискове :wors: Най-добри показатели има Seagate серия 10 , която е с перпендикулярен запис.

Като съдя по обема на кеша, диска който са предложили на saber123 е именно от тази серия, така че и моят съвет е да не го заменя.

За марката всички скочиха, та аз ще ги защитя: може и всичко да тръгне в кутията на NEO ;) (не се надявай обаче да достигне като производителност сглобена друга за същата цена)!

И да обобщя за конфигурацията (около 900 лева само кутията и "карантиите" вътре):

Дъно: Gygabyte 965P-DS3 ~125 $

Процесор: Intel CORE 2 DUO E4300 ~140 $ (или E2160 ~85 $, ако можеш да изчакаш до началото на юни)

Памет: 1 GB DDR2 SUPERTalent 667 MHz ~50 $ (доколкото схващам няма да гониш максимален оувърклок, ако въобще ще се занимаваш и може да спестиш именно от паметта)

Видеокарта: NVidia 7600GS 128Mb GDDR3 ~100 $ (или 7300 GT 128Mb GDDR3 ~85 $, ако няма да се играят новички игри)

Твърд диск: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB 16MB 7200 rpm S-ATA 2 ~75 $ или за около 85 $ - с обем 300 GB

DVD-RW: ASUS DRW-1608P3S ~40 $

Захранване: Chieftec GPS-450AA-101A 450W ~60 $

+Кутия по твой вкус и два вентилатора - по един отпред и отзад, желателно е да са 120мм, но и 80 вършат работа.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.