Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Индиец не си знае парите

Featured Replies

0000037029-article.jpg

Най-богатият човек в Индия, трилионерът в рупии Мукеш Амбани е решил да построи за шестчленното си семейство небостъргач, висок 173 м, с хеликоптерна площадка, здравен център и паркинг на шест етажа, пише “Гардиън”. Сградата, която ще се казва „Antilla“ в чест на митичния остров, описан от Плутарх, ще се намира в центъра на Мумбай. Планирано е дворецът да бъде само на 27 етажа, а около зданието ще има висящи градини. Eдин от етажите ще е предназначен за домашен театър. Стойността на небостъргача, който трябва да е готов през 2008 г., е 1 милиард долара. Семейство Амбани – съпругът, неговата майка, съпруга и трите им деца, ще бъдат обслужвани в новия си дом от 600 души. В момента семейството живее в 14-етажната сграда "Sea Wind". Състоянието Мукеш Амбани се оценява на 27,6 милиарда долара.

Dnes.bg

Чудя се за какво са им тия палати като немогат да ползват и една десета от тях.Все едно ще спи на всички легла и спални.

Ако ще е това на снимката - малко кичозно ми се струва ;)

Ако ще е това на снимката - малко кичозно ми се струва :hush:

E,то е още в строеж..... :wors:

А иначе-какво да коментирам-то когато човек има много пари му викат "екцентричен",а когато няма пари-просто "луд".

1 млрд. долара? За жилище? За семейство от 6 човека?

Ок да си купиш някоя голяма и скъпа къща, ама да строиш цял небостъргач направо си е чисто прахосване на пари. Все едно ще живее във всичките стаи 0 нали ще ползва 3-4 някъде...

Не мога да го разбера това. С тея 1 млрд. долара колко гладни деца могат да се нахранят....

ще бъдат обслужвани в новия си дом от 600 души.

Ебаси робовладелеца... angry.gif

А дали е добро да имаш 50 спални които даже неможеш да разгледаш?Малко ненормална работа ми се вижда това.

Имайки в предвид, че в Индия са толкова бедни, че дори не използват машини, за да може да има по-малко безработица, това си е направо прекалено.

Най-доброто? Мисля, че да построиш 27 етажна сграда изобщо не е най-доброто, а е напълно излишно...

Планирано е дворецът да бъде само на 27 етажа

27 етажа! :rolleyes: Става въпрос за голямо лично пространство. Спокойно и шестимата ще могат да се скрият в тази къща и да изневеряват необезпокоявани на половинките си. Далеч от чужди погледи. ;)

Моят дом е моята крепост!

Наистина такива новини доказват, че личният егоизъм не води до нищо полезно за обществото.

Наистина такива новини доказват, че личният егоизъм не води до нищо полезно за обществото.

Личният егоизъм обикноено е полезен за обществото - дори и в този случай: увеличава заетостта в града: наел е строителна фирма, която ще реализира печалба, а впоследствие ще ангажира още 600 човека, за да се грижат за палата му.

Личният егоизъм обикноено е полезен за обществото - дори и в този случай: увеличава заетостта в града: наел е строителна фирма, която ще реализира печалба, а впоследствие ще ангажира още 600 човека, за да се грижат за палата му.

Ок, а тези, които гладуват, на тях дали им помага или само се чуди къде да си харчи милиардите....

Ок, а тези, които гладуват, на тях дали им помага или само се чуди къде да си харчи милиардите....

Не можем да сме сигурни, че той не отделя пари и за благотворителност. Освен това, няма чак толкова богат човек на света, който да нахрани всички гладуващи.

Не го защитавам, само казвам как нещата могат да се погледнат от друга гледна точка - за много бедни хора от околността това може да е шансът на живота им да си намерят хубава според тях работа.

Не можем да сме сигурни, че той не отделя пари и за благотворителност. Освен това, няма чак толкова богат човек на света, който да нахрани всички гладуващи.

Не го защитавам, само казвам как нещата могат да се погледнат от друга гледна точка - за много бедни хора от околността това може да е шансът на живота им да си намерят хубава според тях работа.

Напълно съм съгласна. Не харесвам негативизма, с който се гледа на богаташите. Естествено показността дразни, но защо вместо да обсъждате дали човекът ще си разгледа стаите (това си е негова работа, ако иска никога няма да влезне в нито една от тях, грее ли ви наистина всъщност?!), не се замислите затова как човекът ги е направил тия милиарди. И аджеба след като ги е направил или поне съхранил (защото може да е наследник), след като е направил нещо повече от нас, за да живее по-добре от нас (имам предвид от чисто материална гледна точка), кои сме ние да му казваме как да си харчи парите...

А на potrebitel ще кажа едно, вярно е, има много бедни, много гладни, много болни... Обаче защо ти не намериш начин да изкарваш милиони, с които да ги подпомогнеш, нахраниш и излекуваш. След като ти не го правиш, защо човекът да е длъжен?! А и всъщност и други го казаха, вероятно отделя средства за благотворителност :angry:

Ебаси човекът..ако на мен ми дадат толкоз пари..кво щех да ги правя..не е истина :angry:

Тая година 14, догодина 27, по догодина 53... ай да са му честити ;) С 20 милиарда как да нахраниш 1 милиард? Простата сметка показва, че на човек от населението се падат 20 долара, тъкмо да си платят интернета за 1 месец. Чудя се как индиеца не се е сетил затова cool.gif

това си е чиста лудост angry.gif ,но при толкова пари как да не полудее човек........... :down::blink::blink:

На мен пък ми харесва идеята му. В крайна сметка парите са си негови, ще си прави каквото иска.

На мен пък ми харесва идеята му. В крайна сметка парите са си негови, ще си прави каквото иска.

Разгеле, някой да го каже! Халал да му са!

Точно казано :whist: Ето, аз си купувам нова кола за..., а колеги си купуват стари кошници за същата сума. Проблема е техен, сервизите също имат нужда от спонсори :clap:

Май и аз казах това по-горе :wors: Чувствам се малко пренебрегнат и ревнувам ;)

лошо няма, дай боже всеки му...... :handshake:

Хах, ами, явно на тези шестимата им е било доста тясно в досегашния им скромен дом, състоящ се само от 14 етажа, щом се е наложило да си разширят периметъра... biggrin.gif

На мен повече ми е интересно, как ще се намират ,като се приберат "у дома" - има да се търсят по цял ден... biggrin.gif

Хах, ами, явно на тези шестимата им е било доста тясно в досегашния им скромен дом, състоящ се само от 14 етажа, щом се е наложило да си разширят периметъра... biggrin.gif

На мен повече ми е интересно, как ще се намират ,като се приберат "у дома" - има да се търсят по цял ден... biggrin.gif

И аз това винаги съм се чудила, като живеят в такива огромни къщи как се намират.

Сигурно нон-стоп вървят с телефон в ръка - тъкмо като се изгиубят да ги намери някой:angry22:

Смятай бахти майтапа, да се загубиш в собствената си къща :angry22:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.