Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за марихуаната

Featured Replies

Ето едно малко по-различно мнение за марихуаната. Ще започна от Wikipedia:

Марихуана се наричат изсушените (и понякога обработени) женски (съцветия) на растението индийски коноп (Cannabis sativa), когато са предназначени за употреба от човека с оглед на психоактивното им въздействие. Съцветията се състоят от женските цветове, техните околоцветници и прилежащите листа. Тези части на конопеното растение са по-гъсто или по-рядко покрити с жлезисти власинки (трихоми), които отделят капчици смола, състояща се от различни терпени, канабиноиди и други вещества.

Марихуаната обикновено е зелена на цвят, но може да бъде оцветена в различни оттенъци на сиво, кафяво или лилаво в зависимост от сорта, условията на отглеждане, начините на приготвяне и съхранение. Има специфичен мирис, който се определя от съдържащите се в нея терпени и може да се опише като наподобяващ мента, лимонова кора, борова смола и сено.

В различните младежки субкултури се използват различни жаргонни наименования на марихуаната - от класическите "трева" и "ганджа", през заемките от английски език "джойнт" и "Мери Джейн", до чисто българските "коз", "мара", "сас", "джанка", "чадел", "джонга", "дискове","зелен-чук" и др. Самоделната цигара с марихуана обикновено се назовава "джойнт", "коз", "масур" или "конус". Изсушеното съцветие носи името "глава".Ето и някой други названия-блаженство, грас, джинджифил, жожоба, индийски коноп, Марийка, масе, масурец и т.н.

Употребява се най-често чрез пушене, но може да се консумира сурова или да влиза в състава на различни напитки и ястия, например манагуа. Пушенето обикновено става под формата на самоделно свити цигари или в различни приспособления — лули, бонгове, наргилета.

Марихуаната най-често се ползва заради специфичните ѝ ефекти върху психиката, но в развитите страни все повече нараства медицинската ѝ употреба сред болни от глаукома, СПИН, рак, множествена склероза и др.

Koгато отивате в Индия или Шри Ланка (а може би е същото в Иран, Афганистан и стан..,) със самолет, ви предупреждават, че притежанието на наркотици е наказуемо и неприемливо за страната. След като кацнете, можете да се убедите, че бетел и първокласна ганджа се продават на почти всяка лавка и сергия. Това е от хилядолетия, така че не откриваме топлата вода. А дали е полезна или вредна, кой знае. Има сериозен психотропен ефект при употреба, което е в повечето "работни" случаи е доста опасно: при шофиране, работа, пресичане на улично платно, комуникации и тем подобни. ;)

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

• Отговори 340
  • Прегледи 87,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама продължаваш да пишеш в тая "маловажна" за теб тема, а? Хайде тихичко, като нямаш какво да добавиш, освен да спамиш.

• Източник: РИА Новости На снимката: Кристен Стюърт от сериала "Здрач" Честита да ни е новата 2010-та!

• Ами тогава не пишете тук, бе другарко. Намерете си тема за лелички със закостенели мозъци, не се бутайте при свободномислещата младеж.

:) Сега ще ви разкажа моята история за това от кога пуша трева и от кога пуша цигари, че тука в тая тема се начетох на глупости писани от хора които не са опитвали (докато двама човека си говорят за марихуаната и нейното въздействие върху организма и единия никога не е опитвал даже, а другия е. Те никога няма да се разберат). Аз пуша цигари и марихуана от 5-ти клас (забравих вече на колко бях(сега съм на 22)) и в моя житейски път аз преживях много неща като възход и пдение (повече възход). Като се замисля благодарение на тази така мразена от много БИЛКА аз съм постигнал най големите си успехи в живота и пак благодарение на нея сега ми предстои да ръководя цяла ботаническа градина 1 фитнес зала. И пак като се замисля всички тези идеи за моя възход се дължат на тази билка. Четох в темата много напатки за БИЛКАТА само че това бяха празни приказки защото никой от вас не се аргументира как така ВРЕДИ. Е на мен неми вреди. Вреди на хората с лабилна психика. Знаете ли че в тревата се съдържат ~ 400 а в цигарите ~ 4000 отровни за организма в-ва. Повечето от вас само хулят на воля но никой не каза на какво вреди тя за кой тя е опасна как да се предпазим от нея. Вярно на мене първия път ми беше насила но не се дърпах много щото исках да вида как ще ми подейства, е неми подейства първия път. Даже НИКАК НИЩО Никаква промяна не усетих в моето поведение или в организма. Но всепак аз продължих да опитвам докато не разбера напрактика как тя действа. И най накрая разбрах ТЯ ми действа ДОБРЕ повече от положително защото това съм аз. А другите да се спасяват както могат аз съм намерил начина за себе си. Няма да спирам да пуша марихуана :) .

............

Даже НИКАК НИЩО Никаква промяна не усетих в моето поведение или в организма. Но всепак аз продължих да опитвам докато не разбера напрактика как тя действа. И най накрая разбрах ТЯ ми действа ДОБРЕ повече от положително защото това съм аз. А другите да се спасяват както могат аз съм намерил начина за себе си. Няма да спирам да пуша марихуана ;) .

Твой е проблемът дали ще продължаваш или не да пушиш марихуана. Като те гледам как пишеш ми е ясно колко си "спечелил"..:)

А дали ще пушиш или не, вероятно ще разбереш какъв е ефекта след време. Когато дойдеш в клуба на наркостарците - тези, които са успели да доживеят тридесет години.

Марихуаната може да се използва като гориво, като лекарство, като материал за производство за тъкани. Фармацевтичната индустрия няма печалба да можеш да се лекуваш от нещо което може да си посадиш, нефтените магнати нямат изгода същото това да се използва като гориво. За способността да се правят тъкани от марихуана също има манипулации с цел финансова изгода. Думите канава (платната за рисуване) и канабис неслучайно имат общ корен. От 400 разновидности на марихуаната, за негативни ефекти е изследван точно един специално подбран вид, като резултатът е изопачен и манипулиран. Тъй като марихуаната е едногодишно растение, ако се наложи като основен източник на енергия, парниковият ефект ще се обърне до няколко години. Това са фактите, а за критикарите - отправната ви точка е една манипулирана информация. Дълбайте си колкото искате, обаче докато не чуете и друго мнение освен официалното, само си чешете езиците.

............

Дълбайте си колкото искате, обаче докато не чуете и друго мнение освен официалното, само си чешете езиците.

Тоест? Обясни, ако обичаш какво означава официално мнение?

Ако го знаеш, не е ни оставяй в неведение.

:angry: Сега ще ви разкажа моята история за това от кога пуша трева и от кога пуша цигари, че тука в тая тема се начетох на глупости писани от хора които не са опитвали (докато двама човека си говорят за марихуаната и нейното въздействие върху организма и единия никога не е опитвал даже, а другия е. Те никога няма да се разберат). Аз пуша цигари и марихуана от 5-ти клас (забравих вече на колко бях(сега съм на 22)) и в моя житейски път аз преживях много неща като възход и пдение (повече възход). Като се замисля благодарение на тази така мразена от много БИЛКА аз съм постигнал най големите си успехи в живота и пак благодарение на нея сега ми предстои да ръководя цяла ботаническа градина 1 фитнес зала. И пак като се замисля всички тези идеи за моя възход се дължат на тази билка. Четох в темата много напатки за БИЛКАТА само че това бяха празни приказки защото никой от вас не се аргументира как така ВРЕДИ. Е на мен неми вреди. Вреди на хората с лабилна психика. Знаете ли че в тревата се съдържат ~ 400 а в цигарите ~ 4000 отровни за организма в-ва. Повечето от вас само хулят на воля но никой не каза на какво вреди тя за кой тя е опасна как да се предпазим от нея. Вярно на мене първия път ми беше насила но не се дърпах много щото исках да вида как ще ми подейства, е неми подейства първия път. Даже НИКАК НИЩО Никаква промяна не усетих в моето поведение или в организма. Но всепак аз продължих да опитвам докато не разбера напрактика как тя действа. И най накрая разбрах ТЯ ми действа ДОБРЕ повече от положително защото това съм аз. А другите да се спасяват както могат аз съм намерил начина за себе си. Няма да спирам да пуша марихуана :) .

Mithu ме изпревари, но и аз, като гледам как пишеш, съм убедена, че не ти е навредила.

Лошото е, че в това е бягството от действителността на вашите поколения. А последствията ще ги усетиш след години - чела съм за много хора на изкуството, които я използват за вдъхновение, но винаги се е достигало до отклонения (не здравословни, а по- скоро психически, в социалното общуване)

В по-предишен пост някой беше писал колко е готино да се напушиш с приятели и да се смеете на дупка в стената... - мисля, че няма смисъл от коментар.

Убий ме с камъни заради тоя пост. По-добре ли ще е да си купя един патлак и да изпозастрелям няколко души в университета?

Убий ме с камъни заради тоя пост. По-добре ли ще е да си купя един патлак и да изпозастрелям няколко души в университета?

Не са хубави помислите за стрелба, друже. Надявам това, което написа да е е метафора.

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Метафора е. И за смеха в дупката на стената е метафора ма барай.

Метафора е. И за смеха в дупката на стената е метафора ма барай.

Не те разбирам, но ти пожелавам успехи и приятна вечер. Бъди жив и здрав!

И пак почнахте да пишете празни приказки ТЯ ВРЕДИИИИ НЕ ТЯ НЕ ВРЕДИИИИ ТЯ ВРЕДИИИИ НЕ ТА НЕ ВРЕДИИИ един от вас хората които критикуват не написа от каде аджеба е научил че марихуаната вреди и как вреди и как да се предпазим от вредата а щом едно растение може да вреди значи може и да помага

И пак почнахте да пишете празни приказки ТЯ ВРЕДИИИИ НЕ ТЯ НЕ ВРЕДИИИИ ТЯ ВРЕДИИИИ НЕ ТА НЕ ВРЕДИИИ един от вас хората които критикуват не написа от каде аджеба е научил че марихуаната вреди и как вреди и как да се предпазим от вредата а щом едно растение може да вреди значи може и да помага

Блажени са верующите и тяхно е царството небесно. Амин!

Марихуаната е възможно най- лекият и най- безопасен наркотик. Тя не води до пристрастяване и не трови така жестоко като алкохола. Освен това тя не тласка човека към престъпления и безумия (като алкохола). Защото 80 % от тежките престъпления по света са извършени под влиянието на алкохол. Марихуаната трябва час по- скоро да се легализира! По този начин ще бъде отнет един от големите източници на печалби на престъпния свят у нас.

Марихуаната е възможно най- лекият и най- безопасен наркотик. Тя не води до пристрастяване и не трови така жестоко като алкохола. Освен това тя не тласка човека към престъпления и безумия (като алкохола). Защото 80 % от тежките престъпления по света са извършени под влиянието на алкохол.

Марихуаната трябва час по- скоро да се легализира! По този начин ще бъде отнет един от големите източници на печалби на престъпния свят у нас.

Не знам от къде ги казваш тези факти , от свой опит или си подочул . Аз пушех трева активно от 2001г до пред до преди 1година . Тревата не тровела така както алкохола - това поне за мен не е вярно (от личен опит го казвам) . Имаш ли си представа тревата към какви деяния тласка , защото съм присъствал на много ексцентрични ситуации и гледки и да ти кажа , ако си пиян едва ли би бил свидетел на нещо подобно . Ако 80% от тежките престъпления са извършени от алкохол то последните няколко века войните , които се водят и по-специално участващите в тях са били меко казано не в нормално състояние и то всеки един от тях . Първата световна , втората , Виетнам , Пърл Харбър .... всичко живо е било под влиянието на наркотици и до ден днешен е така . Така че , за престъпленията и процентите остави , това е просто една статистика . Та в тоя ред на мисли не мога да кажа кое е по-вредно от двете - тревата или алкохола . Но в едно съм убеден и двете вредят . Мога да кажа един факт , не знам дали е споделян , защото не прочетох всички мнения на темата - от тревата лично аз страшно много огладнявах и почти винга след като сме пушели с приятели започва едно бясно ядене . Така сме се тъпчели , че после като се погледна в корема съм като бременна хлебарка . Социалния фактор също се засяга при употреба на марихуана . Необщуване сред хора , а просто стоене и то статично без никаква роля . Гледаш и си мислиш неща , които нямат нищо общо с реалността Публикувано изображение

И при употреба на алкохол и на трева не бих се впуснал в сваляне на някоя мадама . Защо ли , защото и в двата случая дори и да се стигне до секс , много трудно ще си вдигнете пишока :P

Като за край , предпочитам да се легализира проституцията пред марихуаната , поне да се намали трафика на хора ,фактор който според мен е по-болезнен от т'пата Mary Jane

Благодаря ви, приятели, искрено ме забавлявате :P

И при употреба на алкохол и на трева не бих се впуснал в сваляне на някоя мадама . Защо ли , защото и в двата случая дори и да се стигне до секс , много трудно ще си вдигнете пишока :)

Но вдигнеш ли го, няма падане.

Благодаря ви, приятели, искрено ме забавлявате :angry:

Но вдигнеш ли го, няма падане.

Публикувано изображение

ей хайде прочетете това и тогава пак пишете

да знаете аз вече го изчетох цялото

искам вашите мнения за това което пише

http://musicslave.blog.bg/viewpost.php?id=113344

Редактирано от dj_banica (преглед на промените)

Добро утро на всички.Та за марихуаната ... Един приятел пуши активно с 3-4 негови авера.И един ден отидох да ги вида.Единия играеше NFS на загасен монитор.Другия Спеше в леглото на кучето.Другите двама културно бяха седнали на масата и едната мацка , която беше с тях , гледаше нещо през прозореца :help: Според мен ганжаа трябва да се легализира , не пречи.Когато си напушен,ще имаш късмет ако можеш да си седиш на краката,такаче престъпления трудно ще извършваш. ;)

Разбира се че е така.Не случайно на европейското в Холандия и Белгия масово се насърчаваха феновете да пушат-да не правят зулуми :help:

А бе вие къде ги четете тея приказки , много ми е интересно ??? :)

Ако бяхте се разровили още малко щяхте да прочетете че има смъртни случай от всичко вкл. цигари. Няма смъртни случай само след употреба на мери джейн (мариа хуанита) или на бг казано трева.Аз съм за легализацията й , но за останалите наркотици СТРОГИ ЗАКОНИ И ЗДРАВО НАКАЗАНИЕ!

Редактирано от darkl0v3r (преглед на промените)

марихуаната действа и като антиеметик (средство против повръщане), спазмолитик (против спазми) и отпуска напрегнатите и схванати мускули (напр. при "мускулна треска"). Големите дози марихуана леко подтискат имунната система, но няма статистически данни това да води до повишена податливост на заболявания. Марихуаната обикновено понижава кръвното налягане и разширява кръвоностните съдове, което в ниски дози облекчава някои случаи на главоболие, , но във високи киличества може да го предизвика; освен това марихуаната има противовъзпалително и слабо изразено аналгетично (обезболяващо) действие. Отпушва кръвоносните съдов.Тези свойства определят и основните медицински приложения на марихуаната.

.

Редактирано от Radioaktive (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Приятната релаксация, причинявана от канабиса, противоречи на основните ценности на обществото, което високо цени активността, трудолюбието, агресивния - естествено в определени рамки - стремеж към самоизява. От друга страна, всяко общество има нужда от средства за релаксация; да се напиеш от радост или от мъка се смята от повечето хора за признак на нормалност не само у нас. Вредата от някое средство в обикновеното съзнание е завоалирана от съображенията дали това средство е общо прието в даденото общество - по традиция чуждите средства се смятат за по-вредни от своите. Едва ли е случайна приликата между омразата към алкохола у ислямските фундаменталисти и кампанията против легализирането на марихуаната, която водят християнските им събратя в Европа и най-вече в САЩ. Най-твърдите противници на канабиса откровено заявяват, че техните аргументи са в сферата на морала - така, както те го разбират - и нямат нужда от научна аргументация. Последната крепост на противниците на канабиса е, че той е опасен не толкова сам по себе си, а като стъпало към по-силните наркотици. Основание за тази връзка се търси в статистиката, която действително показва, че много от наркоманите, пристрастени към хероин, преди това са употребявали канабис, но тези изследвания са показали, че същото се отнася в още по-голяма степен за алкохола и тютюна - а може би и за краставиците. Изключително трудно е да се прецени кое тук е причина и кое следствие, тъй като връзката между канабиса и другите наркотици е по-скоро асоциативна, отколкото причинно-следствена. Не може да се оспорва, че употребата на канабис сближава човека със средата, в която силните наркотици са по-достьпни, но трябва да се напомни, че това е резултат от забраната на канабиса, след която от обикновено градинско растение той се е превърнал в забранен плод, който може да се купи само от наркопласьорите. В крайна сметка изглежда, че това, дали канабисът ще послужи като мост към по-силните наркотици или не, зависи главно от особеностите на конкретната личност; един изследовател резюмира това така: "Данните не са окончателни, но те най-вече подсказват, че употребата на марихуана е по-скоро само един аспект от социалната промяна, отколкото основна причина." Споровете около канабиса ще продължават независимо от научната очевидност; тяхната причина е по-скоро в областта на социалната психопатология. "Накратко, безпокойството и чувството на безпомощност - последствия от опасностите на нашето време, могат да бъдат фокусирани в някакъв смисъл върху марихуаната, тласкайки някои да търсят защита в нея - и вдигайки други на кръстоносен поход срещу нея. И едното и другото могат да имат положителен адаптационен ефект за едните или за другите, но едва ли това е пътят към един по-добър свят." - пише Лестър Гринспуун. Въпреки сериозната съпротива, канабисът е единствения забранен наркотик, който има реални шансове скоро да бъде легализиран. Всички научни изследвания показват, че марихуаната е относително безвреден наркотик, който лесно би могъл да бъде опитомен от съвременното общество. В много страни се продават наръчници по домашно отглеждане на коноп и приготвяне от него на различни продукти; напоследък тази информация е достъпна и чрез Internet. В 13 от щатите на САЩ притежаването на канабис не се смята за престъпление, а в Аляска даже е разрешено производството му, при условие, че не е предназначено за продажба. В някои европейски страни с по-стари либерални традиции канабисът практически е легализиран - най-ярък пример затова е Холандия. Едно изследване в Амстердам е показало, че за кратко време след легализацията на канабиса потреблението му се увеличило, но бързо спаднало и се стабилизирало на ниво, малко по-ниско от предишното. Както са отбелязали отдавна хората със здрав смисъл, огромните усилия в борбата с канабиса изглеждат съвършено нелепи в сравнение с незначителната вреда, която той причинява.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.