Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за марихуаната

Featured Replies

Или викаш да се друсат децата... То полезно ?!

Всичко от витамин А до Цинк.

Сега по-сериозно.

DemoVision имам един върпос към теб. На 18 си, може би няма да можеш да ми дадеш конкретен отговор или поне ще ми дадеш такъв като на 18-годишен, а не като на зрял човек.

Един ден, живот и здраве, когато имаш дете и с години на ред си го гледал, трудил си се да му осигуриш всичко, старал си се да бъдеш добър баща. Представи ли си картинката?

Сега си предтсави тотален срив - детето си започва да взима наркотици и стига до момента, когато започва да краде от джоба ти, да не ходи на училище със седмици, да се държи грубо...Представи ли си го? (едва ли и много развинтена фантазия да имаш пак няма да успееш).

А сега си представи, че близките ти, роднини, приятели, всички други знаят, всички освен теб? Как ще се почувстваш? И никой не ти е казал, защото "човек не трябва да се бърка в чужди работи". Как ще се почувстваш ако с детето ти стане най-лошото и ти не си имал възможността да го спасиш, точно защото никой не е искал да се "бърка в чужди работи"?

Когато (не ти го пожелавам) някой твой много близък или просто уважаван от теб човек изпадне в такава ситуация съм сигурна, че ще си промениш мирогледа. По постовете ти съдя, че не ти е ясно за какво става на въпрос и за това бих те посъветвала да не говориш за нещо от които не разбираш.

А питам аз , тези деца сами ли си отглеждат тревичката ? МВР-то да гони дилърите, не малките пубери.

Човек първо трябва да се научи да търси вината в себе си и около себе си преди да тръгне да я гони по стълбицата на йерархията (МВР, политици и т.н.).

• Отговори 340
  • Прегледи 87,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама продължаваш да пишеш в тая "маловажна" за теб тема, а? Хайде тихичко, като нямаш какво да добавиш, освен да спамиш.

• Източник: РИА Новости На снимката: Кристен Стюърт от сериала "Здрач" Честита да ни е новата 2010-та!

• Ами тогава не пишете тук, бе другарко. Намерете си тема за лелички със закостенели мозъци, не се бутайте при свободномислещата младеж.

Ами интересна ситуация, но едва ли може да й се даде обективен отговор, без тя да е вече в развитие . . .

Казах му, ще се видим утре и ще си поговорим на дълго и нашироко ;) Надявам се да успеем да го измъкнем от кашата, в която се е забъркал (братовчеда де), че иначе много лошо ще го издуха...

Казах му, ще се видим утре и ще си поговорим на дълго и нашироко :) Надявам се да успеем да го измъкнем от кашата, в която се е забъркал (братовчеда де), че иначе много лошо ще го издуха...

Аз смятам, че е за добро и определено това не е доносничество. Вероятно някой ден ще ти балгодари

Радвам се, че си успяла да му кажеш, дано ситуацията има положителен развой и всичко се оправи! Но, за това са нужни много време, любов, грижи, подкрепа и търпение!

По-добре да имаш жив братовчед, който те мрази, отколкото мъртъв, който те е обичал..Така , че давай смело!!!! Няма какво да се чудиш според мен

Ето това изречение е най-важно от цялата тема ( без да се обижда никой ) за мен. DemoVision - имам чувството, че нещо си се объркал ( ако мога да го кажа по-леко ), защото твоите изказвания до сега са най-малкото недообмислени, да спестя повече епитети. Стегни се малко, това не е нормална реакция за 18-годишен човек. Най-малкото трябва да се поставиш на мястото на момичето, което е искало да защити приятеля си. Дано не ти се налага да кажеш и ти на някой родител, че детето му се друса ...

Публикувано изображение

14-годишната седмокласничка Александра Киркова от ОУ “Васил Априлов” във Варна е била пребита от трима свои съученици. Драмата се е разиграла в събота, около 14 часа в района на Руското училище.

За инцидента стана ясно на пресконференция, посветена на националната програма “Работата на полицията в училищата”, предаде БГНЕС. Седмокласничката е била нападната по инициатива на приятелката си Ганика Рачева. Александра споделила пред лелята на Галика, че последната пуши трева, уточни Фокус. За това разбрала майката на злоупотребилата девойка. След като разбира, че е натопена, въпросната пушачка, с още двама младежи, нанасят свиреп побой на Александра. По думите на момичето, освен че са я блъскали и налагали с юмруци, са я замеряли и с яйца. За да могат да й се подиграват, гаврата е била документирана със снимки, направени с телефон. От побоя момичето е с комоцио, аркада под едното око, кръвоизлив в ухото, натъртвания на челюстта и охлузвания по тялото. Ден след това издевателството продължило, чрез заплахи по телефона. Случаят е постъпил в Първо РПУ. Побойниците ще бъдат извикани на разпит със своите родители. “Полицията ще си свърши работата. Няма да оставим проблема така, случаят ще се отработи професионално”, заяви Иван Иванов, инспектор “Детска педагогическа стая” към Второ РПУ. 16% от деветокласниците употребяват наркотици, се разбра неотдавна по данни на синдиката на българските учители. Нагоре в училището процентът расте, като за дванайсетокласниците достига 30%.

Dir.bg

Ако не се лъжа това е новината тук. И май ти не си я чел.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

В тази тема искам да разбера какво ви е мнението за Марихуаната и да науча нещо. Чел съм в много сайтове, че тя не вреди и дори е полезна. Има дори рецепти за готвене с трева... какво ще кажете вие ? Вреди ли тя? И повече ли от алкохола? Вие пробвали ли сте? Какъв е ефектът? Голям ли е процентът на престрастяване? Трябва ли да бъде легализирана и какво ще се случи, ако това стане? Кои са предимствата и недостатаците в пушенето на трева?

Редактирано от cecko0 (преглед на промените)

Еми.. да кажеш, че не е вредна не можеш. По принцип не би трябвало да води до пристрастяване. При добрата трева без примеси ефекта е около 2 часа, през които очите ти стават като понички. Може да има различно въздеиствие - необуздана радост, неконтролируем смях, внезапен страх, изгубване на представата за време, понякога са възможни и леки халюцинации. тук има интересни неща по въпроса, както и доста начини за свиване.

P.S. следват изказвания колко е вредна тревата, как води до пристрастяване и опропастява днешната младеж. Ако става на въпрос то и цигарите са "леки" наркотици ама всеки само говори колко са вредни ама никой не спира да пуши.

Твърдо ПРОТИВ наркотиците!!!

Дори и леките.В никакъв случай не трябва да бъде легализирана,защото всички пубери сега я дънят като за световно,а ако се легализира,все едно казваме на децата "самоубивайте се".Взимала съм наркотици и повярвай ми,едва се измъкнах.В днешно време това е най-големият страх на родителите на подрастващите.

Деца,не правете грешката да пробвате дори от любопитство,защото повярвайте ми,ще повторите,потретите и т.н.Искам да призова всички:Нека живеем в свят без наркотици.Да кажем НЕ на дрогата!!! :rolleyes::rolleyes::nono:

Еми.. да кажеш, че не е вредна не можеш. По принцип не би трябвало да води до пристрастяване. При добрата трева без примеси ефекта е около 2 часа, през които очите ти стават като понички. Може да има различно въздеиствие - необуздана радост, неконтролируем смях, внезапен страх, изгубване на представата за време, понякога са възможни и леки халюцинации. тук има интересни неща по въпроса, както и доста начини за свиване.

P.S. следват изказвания колко е вредна тревата, как води до пристрастяване и опропастява днешната младеж. Ако става на въпрос то и цигарите са "леки" наркотици ама всеки само говори колко са вредни ама никой не спира да пуши.

Ти пък все едно му казваш "свий си една цигарка и пробвай".Да,естествено,че ще следват,само че цигарите не водят до пристрастяване към по-твърди наркотици,а тревата води.

Редактирано от helenasilvia (преглед на промените)

Ако беше така половин България да е на Хероин. А и тревата, смесена с тютюн води понякога до зависимост от тютюна, не от Mary Jane

Ако беше така половин България да е на Хероин. А и тревата, смесена с тютюн води понякога до зависимост от тютюна, не от Mary Jane

Ами наркоманите в държавата са страшно много,което е плашещо,без значение на какво са.В града,в който живея може би едно 80% са наркомани.И от такива като теб,които защитават тази теза,децата се друсат.Тревата не е вредна.Деца,друсайте се на воля!(естествено с огромна доза ирония го казвам).

Не съм казал, че не е вредна. Според огранизма може да доведе до зависимост. И сега пък излязох виновен за тия дето се боцкат или дишат лепило и каквото и да е. Трябва да питаме доктора какшо ще каже по темата.

Не съм казал, че не е вредна. Според огранизма може да доведе до зависимост. И сега пък излязох виновен за тия дето се боцкат или дишат лепило и каквото и да е. Трябва да питаме доктора какшо ще каже по темата.

Ако така е прозвучало ме извини.Но пуберите като четат това и така ще го приемат.Нищо лично.

Спокси. Сега чакаме трето мнение

В много цивилизовани страни канабиса е не само признато лекарствено средство, но и се продава легално в специализирани магазини и се предписва с рецепта от лекари. България, все още е доста далече от мисълта за легализиране дори на марихуаната за медицински цели, но това не пречи да бъдеш осведомен за ползата от пушенето на трева и за болестите, на които помага редовното пушене.

Редактирано от M1st3r_X (преглед на промените)

В тази тема искам да разбера какво ви е мнението за Марихуаната и да науча нещо. Чел съм в много сайтове, че тя не вреди и дори е полезна. Има дори рецепти за готвене с трева... какво ще кажете вие ?

Вреди ли тя? И повече ли от алкохола?

Вие пробвали ли сте? Какъв е ефектът?

Голям ли е процентът на престрастяване?

Трябва ли да бъде легализирана и какво ще се случи, ако това стане?

Кои са предимствата и недостатаците в пушенето на трева?

Cecko0... Хубави въпроси задаваш. Яд ме е , че не си разбрал отговорите сам.

1- Вреди ли тя? ------- Да , МНОГО

2- Вие пробвали ли сте?------ НЕ! НЯМА И ДА ПРОБВАМ!

3- Голям ли е процентът на престрастяване? -------- Да , голям е , но това не е най-важното. Важно е да се подчертае , че след едно продължително употребяване , ставаш тъп като манастирска джапанка...

4- Трябва ли да бъде легализирана и какво ще се случи, ако това стане?------- В никакъв случай не! Ако това стане някога ( не че ще стане ) , то това ще е една голяма грешка , която тотално ще довърши младежта!!! А ТОВА Е ВАЖНО!

5- Кои са предимствата и недостатаците в пушенето на трева? ----- Реторичен въпрос ли бе това?

Знаеш ли кое е най - важното в случая? За кое трябва да се замислиш? Замисли се с какво използването на наркотици ще подобри живота ти? Не си харесваш живота ли? Ми промени го , защо трябва да проваляш живота и на всички около теб? Какво ти липсва под дяволите , че имаш мерак да взимаш наркотици? От гъзария? Само хора със слаба психика опират до наркотици , или пък такива, които се чудят как да се преебат и издънят.

Аз, като за финал ти препоръчвам да се замислиш хубаво над моите въпроси и ти гарантирам , че тогава ще успееш да си отговориш на собствените.

Cecko0... Хубави въпроси задаваш. Яд ме е , че не си разбрал отговорите сам.

1- Вреди ли тя? ------- Да , МНОГО

2- Вие пробвали ли сте?------ НЕ! НЯМА И ДА ПРОБВАМ!

3- Голям ли е процентът на престрастяване? -------- Да , голям е , но това не е най-важното. Важно е да се подчертае , че след едно продължително употребяване , ставаш тъп като манастирска джапанка...

4- Трябва ли да бъде легализирана и какво ще се случи, ако това стане?------- В никакъв случай не! Ако това стане някога ( не че ще стане ) , то това ще е една голяма грешка , която тотално ще довърши младежта!!! А ТОВА Е ВАЖНО!

5- Кои са предимствата и недостатаците в пушенето на трева? ----- Реторичен въпрос ли бе това?

Знаеш ли кое е най - важното в случая? За кое трябва да се замислиш? Замисли се с какво използването на наркотици ще подобри живота ти? Не си харесваш живота ли? Ми промени го , защо трябва да проваляш живота и на всички около теб? Какво ти липсва под дяволите , че имаш мерак да взимаш наркотици? От гъзария? Само хора със слаба психика опират до наркотици , или пък такива, които се чудят как да се преебат и издънят.

Аз, като за финал ти препоръчвам да се замислиш хубаво над моите въпроси и ти гарантирам , че тогава ще успееш да си отговориш на собствените.

Браво,AXL,много добре и на място казано!Свалям ти шапка

т.4: И да не би Холандия да е най-скапаната държава?

Да не би в Холандия децата да са се нагледали на простотия и деградация през целият си живот? Казвам го , защото тук повечето деца и вече тинейджъри са родени 1989 и нагоре. Децата в Холандия от този набор на какво са се нагледали??? На беззаконие? На безнаказаност?

Еми не съм от там и не знам на какво са се нагледали ама случайно от легализацията да не е станала най-пропадналата държава? Какво ще кажеш по въпроса с обикновените цигари? Да беше въпрос за LSD - тогава можеш да кажеш, че ставаш тъп.

helenasilvia напълни темичката с клишета от рекламите и кампаниите против наркотици. :whist: Материалът е доста деликатен и въобще не се изчерпва с лафовете: Тревата е супер вредна и Не бих пробвал/а. Никога . Обществото усилено отказва да разгледа въпроса обективно и зряло. Цялата работа се проваля именно от крайните мнения и в двете направления. Едните ръкопляскат на другите, трети - на четвърти. И в крайна сметка нищо. Нещата се оставят на самотек , пък каквото стане. Младите в бг стават все по-разкрепостени, но старата генерация усилено отказва да приеме промените и свободите, които ни предоставя новото време. Всъшност истината е някъде там - между Legalize it и НЕ НА ДРОГАТА. Ние обаче сме прекалено заете сами със себе си и едва ли ще я открием скоро. . .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

В много цивилизовани страни канабиса е не само признато лекарствено средство, но и се продава легално в специализирани магазини и се предписва с рецепта от лекари. България, все още е доста далече от мисълта за легализиране дори на марихуаната за медицински цели, но това не пречи да бъдеш осведомен за ползата от пушенето на трева и за болестите, на които помага редовното пушене.

Мигрена - това е заболяване, свързано с остро главоболие, което може да трае часове и дни, често придружено със смущения в зрението, гадене и повръщане. Около 20% от населението страда от мигрена, като жените са по-податливи на заболяването.

Марихуаната може да бъде приложена с цел да предотврати по-краткотрайните пристъпи или като болко успокояващо, след като вече главоболието е започнало. Канабиса е горещо препоръчан за пръв път през 19в. от д-р Дж. Б. Матисън, който писал през 1891г, че едно от най-важните приложения на канабиса е в борбата с мигрената. Позовавайки се на собствен опит, Матисън пише, че употребата на марихуана не само облекчава болката, но и напълно спира пристъпите. През 1913г. Уилям Ослър изразява съгласие, казвайки, че канабиса е вероятно най-задоволителното лекарство за мигрената.

Правени са опити за лечение на мигрената в ранна фаза с редовно пушене на марихуана. Резултатите били забележителни - канабиса имал не само болко успокояващ ефект, но и действал против гаденето. Механизма на действие още не е изяснен напълно, но се прдполага, че канабиноидите действат по някакъв начин на биохимията на мигрената.

Използвана литература :

Mattison J.B. (1891) Cannabis indica as an anodyne and hypnotic. St Louis Medical Surgical

Journal 61: 266

Osler W. (1913) The priciples and practice of medicine 8th ed. (New York: Appleton) p1089

Volfe Z., Dvilansky A. and Nathan I. (1985) Cannabinoids block release of serotonin from

Епилепсия - това е неврологично заболяване, засягащо средно 1 на всеки 100 човека. В зависимост от това в каква степен е засегнат мозъка, болният изпада в безсъзнание и получава конвулсии. Някои видове епилепсия се контролират успешно с анти-конвулсивни опиати, но при някои форми на заболяването и те не дават резултат. Повечето анти-конвулсивните вещества имат опасни странични ефекти - омекване на костите, подуване на венците, намаляване продукцията на червени кръвни телца и психически отклонения. Понякога като страничен ефект от терапията с анти-конвулсивни лекарства се проявяват тикове и загуба на координация. Често се достига до кома и дори смърт.

Канабисът е отдавна познат като анти-конвулсивно лекарство, като тези му свойства са описани още през 19ти век. Аналозите на канабиса се използват за предотвратяване на пристъпите, като се комбинират понякога със стандартните лекарства. Някои пациенти твърдят, че дори след като са спрели предписаните лекарства, не получават повече пристъпи или поне не толкова често, стига да си приемат редовно дозата марихуана.

Дейвис и Рамси (1949г.) предписали ТНС на 5 деца, които не се потдавали на стандартното лечение с phenobarbital и phenoytin. Едното от децата напълно се излекувало от пристъпите, едно ги намалило, а състоянието на другите три останало без промяна.

Консрой и сътрудници (1975г.) описват случай на млад човек, чийто пристъпи не се влияели от стандартните медикаменти. Когато започнал да пуши марихуана със своите приятели, пристъпите му спряли. За съжаление, когато прекратили лечението му с медикаменти, пристъпите се върнали. От това Консрой направил извод, че канабиса действа комбинирано с останалите лекарства.

Използвана литература :

Davis, J P., & Ramsey, H.H. (1949) Antiepileptic Action of Marijuana-active Substances. Federation Proceedings 8 284-285Consroe, P.F., Wood, G.C. & Buchsbaum, H. (1975) Anticonvulsant Nature of

Marihuana Smoking. J.American Medical Association 234 306-307

Cunha, J.M., Carlini, E.A., Pereira, A.E. et al. (1980) Chronic Administration of Cannabidiol to Healthy Volunteers and Epileptic Patients. Pharmacology 21 175-185

Има приложение и при лечението на глаукомата

:yanim: Вие сте най-заблудените и глупави хора ! Не мисля че марихуаната изобщо вреди на каквото и да било защото пуша от 14 годишен.А такива ограничени същества като вас едва ли някога биха ме разбрали какво искам да им кажа защото за вас всичко над цигарите са наркотици.Ми аз не съм някой неинформиран като вас и да се наливам с алкохол,а години по-късно да пукна от цироза на черния дроб.Предпочитам да си пуша джойнта и да си ми е готино.Не мисля също така и че марихуаната подхлъзва към другите наркотици ,ако някой пушач би опитал друго то би било от любопитство а не поради друга при4ина ! Публикувано изображение

Редактирано от GanJa7a (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.