Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за марихуаната

Featured Replies

За насилието в училище вина имат и учителите. Вината им е в тяхното бездействие. ....

УОУ ;)

Какви са правата на учителите спрямо учениците ????

Единственото право им е , че могат да преподават. Питай някой учител какво правят учениците в клас!

Питай го също какво става ако един учител се опита да вземе контрола в свои ръце и да не позволява своеволия в час

Практиката показва че учители които са направили забележка, повишили са тон или са изгонили от час някой ученик - в повечето случаи съжаляват много затова. Причина - бой над учител(гледай новините); потрошаване на автомобила му (гледай новините) и т.н.

А има и други случаи - "татко богат , кво ме интересуват учителите най много да го изгонят , тате ще уреди работата с директора" - хоп краката на чина , разговор по GSM , снимане с GSM-а , пушене на цигари и др. , и това всичко по време на час.

• Отговори 340
  • Прегледи 87,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама продължаваш да пишеш в тая "маловажна" за теб тема, а? Хайде тихичко, като нямаш какво да добавиш, освен да спамиш.

• Източник: РИА Новости На снимката: Кристен Стюърт от сериала "Здрач" Честита да ни е новата 2010-та!

• Ами тогава не пишете тук, бе другарко. Намерете си тема за лелички със закостенели мозъци, не се бутайте при свободномислещата младеж.

"Но какво всъщност могат да направят полицията и учителите? Няма как до всеки тийнейджър да стои униформен или педагог."

"Вярно, има и училище. Но там даскалите са заети със стачки и реформи.

И едва им остава време криво-ляво да претупат учебния материал, камо ли да се занимават с проблемите на закона и морала."

За насилието в училище вина имат и учителите. Вината им е в тяхното бездействие. След края на часа гледат как да се докопат до учителската стая или да изпушат по някоя цигара. Последствията са слаб контрол в стаите, в двора на училището, за района няма и да споменавам. Покрай лафовете с натоварения график на учениците рязко спадна нивото на образованието. Програмите стават все по-повърхностни,а извънкласни дейности не съществуват ( освен събирането по празниците в някоя механа ). На учителите не им се работи, на учениците не им се учи - населението затъпява. Но и на кого му трябва образован народ. Вярно в ранните си години една личност се формира и под влияние на семейството, но един ученик прекарва не по малко време с него отколкото в училище и със съучениците си. За мен училището е основната среда, в която се формира мисленето на децата (=> и поведението им в обществото)и още и още. . .

Навремето имаше дежурни учители в междучасието и раздаваха яко шамари, даже и бащите на циганетата нищо не можеха да направят, освен и те да ядат бой от милицията ;) Ставал съм свидетел на такива "побоища". Не, че пак нямаше бой ( даже много се биехме), но за фрапиращите случаи имаше и наказания като изпращане в интернат. Имах един даскал по БГ, който ако не раздадеше 30 шамара на час, значи е бил болен и отсъства :) Даже и стихотворение бях написал за него. Оня беше бивш щангист и моряк с 2 виши образования и не му пукаше за нищо. После влезе в политиката, но СДС се разпадна вече :) Имах и един даскал турчин ( лека му пръст), който беше много справедлив и не държеше на това, дали си турчин, циганин или българин. Отнасяха го всички провинили се, но най-вече наблягаше на своите и циганите. Сега такова чудо не ми се вярва да има. Изобщо боя беше нещо нормално в училище - ученици - ученици и Учители -ученици. Имаше някакво равновесие. Сега равновесието се загуби, защото второто го няма, а трябва да го има.

Така се прави, трябва да има дисциплина, а не като сегашната разпасана работа, където келешчетата бият учителите.

erasernew аз казвам това, което съм видял от първо лице, а не скалъпени и целенасочени кадри от новините. И не съм споменавал някакви крайности и изключения като:

"Практиката показва че учители които са направили забележка, повишили са тон или са изгонили от час някой ученик - в повечето случаи съжаляват много затова. Причина - бой над учител(гледай новините); потрошаване на автомобила му (гледай новините) и т.н.

А има и други случаи - "татко богат , кво ме интересуват учителите най много да го изгонят , тате ще уреди работата с директора" - хоп краката на чина , разговор по GSM , снимане с GSM-а , пушене на цигари и др. , и това всичко по време на час. "

Ето на това му викам аз иключение. В София може и да е пълно са разни богаташчета(които си позволяват такова държание), но в """"провинцията"""" ми се струва, че такива елементи са крайни изключения.

Моята практика пък показва, че една част от учителите са супер балъци ( и не само онази порта си е заслужила боя, но със сигурност и битите даскали . . . да ги *** гнидите, плъхове. ..) . И плюмката си не бих изплюл върху тях. 12 години съм бил свидетел на тяхното бездействие и твърдо отстоявам позицията, че в голяма степен училището направи децата такива. Това е. Не ми се обяснява повече. . .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

12 години съм бил свидетел на тяхното бездействие и твърдо отстоявам позицията, че в голяма степен училището направи децата такива. Това е. Не ми се обяснява повече. . .

А училището го направиха такова политиците, а политиците ги направиха такива парите, а парите са водещи в "западния демократичен свят"... няма какво повече да обяснявам на пубери...

Аз съм почти на нейните години, на 16 съм (и даже я познавам) и мисля, че днес при подрасващите е супер актуално да решават проблемите си с бой, но все пак живеем в България... и както прочетох по-нагоре "и все по-страшно ще става" :nono: ПС: спред мен (доколкото я познавам - а то много малко) мисля, че историята няма нищо общо с тази, съобщена из медиите

Редактирано от cecko0 (преглед на промените)

DemoVision, не ми се влиза в подробности, но имам щастието да съм в близост с учители и преди и сега и да ти кажа си много леко далеко от истината.

Вслушай се в думите на батя си bildera_. Той е наредил мъдри слова.

Ама като се замисли човек... За какво ходим на училище? Ооо, ами да, да си покажем новите дрешки, да се пробваме колко цигарки можем да дръпнем в междучасието, да пробваме колко пияни можем да влезем в час без да ни изгонят, да видим колко ракетки можем да направим в часа по немски... Пък ако има и да сритаме някой, какво повече му трябва на човек. "Корабът потъва бавно, но сигурно!"

След като разбира, че е натопена, въпросната пушачка, с още двама младежи, нанасят свиреп побой на Александра. По думите на момичето, освен че са я блъскали и налагали с юмруци, са я замеряли и с яйца.

Такива май трябва да ми дойдат на мене. Явно са големи са биячи щом са решили да бият момиче.

Моята практика пък показва, че една част от учителите са супер балъци ( и не само онази порта си е заслужила боя, но със сигурност и битите даскали . . . да ги *** гнидите, плъхове. ..) . . .

Майка ми е детска учителка в средно голям град - в групите при нея ходят деца от 3 до 6 годишни. Разказвам няколко случаи от практиката и последните години:

- 5-6 годишни идват в градината с GSM-и - цял ден звънят къде им падне и за каквото се сетят.

- 5-6 годишни прави беля - удря свое друго дете - Присъстващата учителка - го кара да се извини на удареното дете - Реплика на детето :"К'ва си ти ма нищо не можеш да ми направиш"

- забележка към 5-6 годишно дете да не троши играчките - Отговор на детето " Не ме вълнува тати има пари, и ще плати да те набият"

На някой ще му се сторят смешни тези случки - все пак 5-6 годишни деца - но точно тези 5-6 годишни деца са бъдещите разпасани хулигани дето ще бият и тормозят по обикновенние деца.

Та цялата ми мисъл беше че дори и 5-6 годишните деца знаят че освен родителите им никой друг не може да ги наказва мъмри и т.н. (в много случаи дори не зачитат и родителите си , но това е грешка в родителите)

ПС

Вчера или оня ден се появи слух , че ще започват да отнемат права на родители , които не са способни да си възпитават децата!

Редактирано от erasernew (преглед на промените)

Може би ще мръднем крачка напред в образованието , ако пак се въведат униформите, забранят се педерастките прически, обичките, нацапосването с гримове....Може би...

Все пак отиваш да придобиеш знания, които ще са ти от полза в живота, а не да се изфукаш колко обеци имаш на носа или колко кичура си си направил/а...

Чувал съм учители да казват: Всяко следващо поколение е от зле, по зле...Не им вярвах въобще...И така допреди година-две....Вече знам , че е така...

Това сарказъм ли е бе човек, или така мислиш? Има вярно в това, но може би трябва да се замени "от зле по-зле" с "от различно по-различно". Ами кво да кажа. Познавам деца на тая възраст ( примерно това на братовчедка ми, а и някои други). Да, отворени са, но не прекаляват толкова. Правят това, което им разрешим. А ние им разрешаваме по-голяма свобода, защото на времето на нас не ни се е предоставяла такава. Хубави деца. Чатил съм с много интелигентни 12-14 годишни . Дори в тоя форум има такива. Не бива да слагаме всички под един знаменател. Май както на времето имаше мърши, така и сега. Мършите в момента са в пандиза или правят всичко възможно да отидат там. Да, някой набил някой, че издал нещо - нормална детска реакция. На времето и аз бих постъпил така, ако някой ме беше издал, че пуша фасове . Много, ама много голям противник съм на наркотиците, но съм голям противник и на доносничеството. Аз никога не съм доносничил на родителите си или на когото и да било, кой какво е направил и от какво е недоволен. Това си е за мен, аз си правя заключенията, затова и пиша сега тиради в тоя форум, а не се задоволявам с едно изречение от рода на " Така е!" . Хубаво е да се пресекат тия прояви на време и ако трябва със затвор ( интернат). Никой досега не каза мнението си за интернатите, а всеки търси причината в родители, учители или политици. Като малък най съм се дразнил от мнението на големите. И сега е така - децата не приемат възгледите на по-глемите. Това трябва да се приеме от възрастните за даденост и да се постараят да не натякват на децата какво трябва и какво не трябва да се прави. Има си начини за това - децата да разберат, че това и това е грешно. Не е задължително това да е наказание, а просто едно разбиране от страна на възрастните. Като казах затвор за подобни прояви, имах предвид, че преди това има детски предагогически стаи, а още преди това разговор с учители ( или греша? ). Родителите разбира се са най-онеправданите, защото не могат да зарежат 18 години от живота си , за да поучават децата си ( незнайно с какъв успех ще го направят). Аз дори и месец да зарежа от работата си - значи съм загубен и ще трябва да я карам като циганите - без да плащам ток...Тук задълженията се разпределят между държавата и родителите. Родителите дори имат много малък процент във възпитанието на подрастващите - да кажем първите 7 години. После държавата поема наследството си.

Имам чувството, че вече се повтарям много пъти. Кръгът е омагьосан, даже аз пак се включих в темата :rolleyes:

Тая тема се разисква по БТВ в момента.

Може би ще мръднем крачка напред в образованието , ако пак се въведат униформите, забранят се педерастките прически, обичките, нацапосването с гримове....Може би...

Все пак отиваш да придобиеш знания, които ще са ти от полза в живота, а не да се изфукаш колко обеци имаш на носа или колко кичура си си направил/а...

Чувал съм учители да казват: Всяко следващо поколение е от зле, по зле...Не им вярвах въобще...И така допреди година-две....Вече знам , че е така...

Явно отдавна не си бил на училище?

Униформите, прическите и гримовете не могат да променят бавния, но сигурен път на милата ни образователна система - това са супер повърхностни неща, които нямат нищо общо с това, че децата (някой) просто не са възпитавани. Мога да ти кажа, че всички горе долу се обличаме еднакво - дънките, някаква блузка, потник или ризка, маратони (аз лично само спортни обувки нося, на токчета и пари да ми давате не се качвам). Тук-таме се срещат някой с по-шантав (или по-скоро по индивидуален) стил на обличане - размъкнати дрехи, шантава прическа, някоя обеца, или понякога някоя мадама решава да оплакне очите на момчешката част от випуска и идва с къса пола, но като цяло всички се обличаме прилично и нормално, че даже и почти еднакво.

Колкото до знанията - да, така е (макар, че ако влезеш в часа ми по Литература ще се зачудиш как от кръга "Мисъл" /там Славейков, Яворов/ как още не са се вдигнали от гробовете и не са я обесили тая жена на българското знаме дето се вее пред училището, ама хайде това е една друга тема).

Аз мисля, че просто учениците (най-вече момичетата) просто искат да излеждат добре (макар, че не могат да оценят колко по-красиви ще бъдат ако са естествени), а не толкова да се изтъкват - съмнявам се, че сутрин като застанат пред огледалото си казват "Дали изглеждам добре за училище", а просто си преценяват дали изглеждат добре за самите себе си (и по принцип) - така се появяват и хора с по-индивидуални и нестандартни слилове на обличане, които ти наричаш "педерастки".

Ама и какво съм седнала да преподавам уроци по мога :rolleyes:

За такава новина просто какъв коментар да оставиш .... аз см на 15 иии ми се е случвало да казвам на нечии родители за това какво са правили децата им но да чукна на дърво не са ме били до сега .... Това с тревата е абсолютна простотия иии четох нечии пост не помня вече на кого, че възрастните били виновни.. е да ама не всеки избира сам пътя си и каквото и да направи един възрастен убедила съм се че тийнейджърския инат е много по силен Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Тук въпросът не е на инат, а на възпитание, за което все пак смятам, че са отговорни възрастните, и не визирам само родителите.

Само искам да направя една препратка към тези, които смятат, че момичето си го е "изпросила", понеже ги е "изпортила". Преди няколко години един приятел на брат ми (в настоящия момент те са най-добри приятели) дойде вкъщи и ни каза, че той е започнал да взима хероин. Добре, че ни го каза на време, защото сега брат ми най-вероятно щеше да е мъртъв. Да чуккна на дърво - две години опорита борба, сега е съвсем различен човек и се опитва да помогне на разни негови познати и непознати изпаднали в подобно положение. Та въпросната "порта" на времето спаси живота на брат ми (знам, че тук става въпрос само за трева, но все пак...).

За такава новина просто какъв коментар да оставиш .... аз см на 15 иии ми се е случвало да казвам на нечии родители за това какво са правили децата им но да чукна на дърво не са ме били до сега .... Това с тревата е абсолютна простотия иии четох нечии пост не помня вече на кого, че възрастните били виновни.. е да ама не всеки избира сам пътя си и каквото и да направи един възрастен убедила съм се че тийнейджърския инат е много по силен Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Права си, само се постарай по-леко с клюките. Идва момент, когато кръгът се затваря ( или бих казал, че се омагьосва) и вече не знаеш на кого какво си казала и какво трябва да кажеш. Не е лесно да живееш добре с всички. Или ще мълчиш за деянията на някой твой познат, или ще държиш на своето и няма пред единия да си така и пред другия да си онака. Запомни, че клюкарите не ги уважава никой. Постави се на мястото на някой твой познат, който те мисли за приятел, но ти го изклюкариш на друг човек, който също те мисли за приятел. Ами първо не е коректно, второ ти сама си слагаш таралеж в гащите. Знам, че клюките поддържат духа на човек ( особено ако е жена), но това деяние се мрази от всички, особено, ако клюките се отнасят за тях. Замисли се над това.

Поздрави за избора ти да не се замесваш ( поне така ми прозвуча) в подобни деяния. А ината си го има и магарето, това не му пречи все пак да мине по моста.

Аз в момента съм в същата позиция. Принудена съм да кажа на кръстника ми, когото много обичам и уважавам, че братовчед ми не ходи на училище с дни и се друса, като за тревата знам със сигурност и се страхувам да не е нещо по-страшно. Дали, ако се опитат мен да ме пребият така, отново ще чета мнения от сорта "тая порта си го заслужава"?

Ако наистина обичаш и уважаваш кръстника си му кажи, без да мислиш, че в очите на другите ще бъдеш "порта". Това, че няма да си "порта" е криво разбрана солидарност, която, ако се случи най-лошото цял живот ще ти тежи на съвестта. Ако кръстника ти е човек, който гледа реално на нещата и наистина държи да спаси сина си няма да те издаде от къде е дошла информацията!

По-добре да имаш жив братовчед, който те мрази, отколкото мъртъв, който те е обичал..Така , че давай смело!!!! Няма какво да се чудиш според мен.

И аз мисля така. Когато е за добро, не е портаджийство, тук си говорим за човешки живот, а не за обикновени неща или интриги, които да се портят!

Ако искаш може да опиташ да кажеш на някой познат на кръстника ти да му съобщи новината. Може да каже, че го е видял надрусан или нещо такова. Така няма да си навлечеш омразата на момчето и ще си свършил нещо добро.

Ако искаш може да опиташ да кажеш на някой познат на кръстника ти да му съобщи новината. Може да каже, че го е видял надрусан или нещо такова. Така няма да си навлечеш омразата на момчето и ще си свършил нещо добро.

Доста глупаво е да се доверяват подобни задачи на трети лица...

Не ясно как, ще разберат информацията, или как ще я интерпретират. Освен това едно е да ти го каже, човек когото уважаваш, на когото вярваш, а съвсем друго да ти го изтърси някой познат.

Изказвам предложение. Съжалявам, че се опитвам да помогна. Усетих колебанието на DeadSmurf и реших да се намеся с моята скромна идея. А не смятам, че може да има грешна интерпретация на "Синът ти се друса". Всеки баща би се замислил по въпроса дори да го чуе от някого, с когото не е в близки отношения.

Редактирано от estario (преглед на промените)

Като го гледам снимката( http://www.dnes.bg/article.php?id=37249 ), на момичето нищо му няма. Даже малко бой са и хвърлили. Чудя се, как може да изпорти

приятелката си за такова нещо . Защо въобще се меси в чуждите работи! Сигурно е някое зубърче и е искала да набере точки пред родата си,а и тази на Ганика. . .

А питам аз , тези деца сами ли си отглеждат тревичката ? МВР-то да гони дилърите, не малките пубери.

Отделно задавам въпроса, кога ще има ( защото НЯМА ) контрол върху продажбата на цигари и алкохол на непълнолетни? По този начин някои проблеми биха намалели. . .

Бе, я не се бъркайте в чуждите работи :) .

То ако зависеше от тебе, вече да са ни теглили едни бой, а? И така по-якичък да е, поне с няколко фрактури...

Или викаш да се друсат децата... То полезно ?!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.