Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се справяте със жегата?В къщи, на работното място ?

Featured Replies

Студена бира, дебела сянка и никакво движение ;):yanim:

• Отговори 98
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

В началото на лятото преди големите навалици на море, после по планините на къмпинг примерно и класиката джин с тоник и много лимон! Идеята с чая е правилна, но не обичам чай още от малък! Басейн си имам на 2-3 крачки от вкъщи- общо взето уредил съм се от всякъде!

Редактирано от peps (преглед на промените)

Понеже нямам климатик в къщи, качвам се в колата и там се разхлаждам :clap: Много добре ми действа, но един път щях да припадна, като слязох в Пловдив след каране 300 км на климатик. Иначе с душ и биричка, макар, че бирата не е най-подходящата напитка.

Обаче морето е за предпочитане, особено хладните вечери на някое барче или ресторант ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Понеже нямам климатик в къщи, качвам се в колата и там се разхлаждам :clap: Много добре ми действа, но един път щях да припадна, като слязох в Пловдив след каране 300 км на климатик. Иначе с душ и биричка, макар, че бирата не е най-подходящата напитка.

Лятото ни е горещо, да. Тия дни времето е чудесно и аз още толкова чудесно изстинах sad.gif

Лятото се разхлаждам с... биричка и газирани напитки не пия, но студен чай - ммм. И си абсолютно прав за студените напитки - голяма грешка е да лочиш запотен леденостудени колички, водички и т.н. То е логично, всъщност...

И обикновено все под душа вися. Абе...рекламно лице на Видима Стандарт съм - обичайния лозунг, като съм вкъщи, е "В банята съм!" biggrin.gif

По крака и презрамки :ph34r: и на климатик ;)

На мен топлината не ми пречи стига да съм се излегнала, опънала, в ръката с нещо студеничко и близо до басейнче, моренце...оххххххххххххххх, че кееееееф....

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Фрапе, студен чай и вентилаторче, а наи-добре моренце vacation1.gif Ако няма море - с мечти за море vacation1.gif

• 1 месец по-късно...

Здравеите с риск да повторя някои от темите моля всеки да напише как се справя охлаждането му и какво е???Сащо ако може да дадете предложения за охлаждане на компютъра.Дайте идеи за разполагане на вентилаторите в кутията за да има наи-добър въздушен поток.Кои вентилатори са наи-ефективни и варшат наи-много работа в кутията на компа???Искам да вида идеите ви за да мога да реализирам някоя от тях и да имам по-добро охлаждане!!! Благодаря предварително!!! :yanim:;)

Мразя жегите, мойта кошница има на страничния си капак места за два 80мм вентила, единият вкарва въздух към видеото, а другият към харда. На харда има 40мм вентилче. Иначе от кутията изкарва въздух един 80мм и този на захранването, който е 120мм.

Oтвoри компа и махни прахта от вентилите, можеш да им капнеш и финно машинно масло. Ако махаш охлаждането на процесора и видеото, можеш да сложиш нова паста. Аз вчера си играх с охлаждането на видеото - почистване, смазка, сложих и тънък слоец сребърна паста Akasa AK-450, че е зверски клокнато, а тия жеги ще го уморят ;)

Аз съм с боксово охлаждане на процесора, видеото е с радиатори и не му трябва нищо. Сложил съм захранване от жълтите - с три вентилатора, два от тях "смучат" въздуха а третия го изхвърля извън кутията. Резултатът е 49 градуса Idle и до 54 градуса максимална достигната температура след протължителен товар при 27 градуса стайна температура.

Ако си с калпава кутия и калпави вентилатори, последвай примера ми. Ефекта е 10 градуса надолу на процесора. Просто си махни капака на кутията и пусни Еверест, за да видиш резултата! Тоя трик става и за клокване, ако не те дразни шума.

Успех!

Билдер махнал сам страничните капаци сложих си още вентилатори взех си ново охлаждане и пак неще процесора много грее Celeron d 340.Благодаря ти за предложението ще махна и горния капак сега !!! :handshake:

Мразя жегите, мойта кошница има на страничния си капак места за два 80мм вентила, единият вкарва въздух към видеото, а другият към харда. На харда има 40мм вентилче. Иначе от кутията изкарва въздух един 80мм и този на захранването, който е 120мм.

Oтвoри компа и махни прахта от вентилите, можеш да им капнеш и финно машинно масло. Ако махаш охлаждането на процесора и видеото, можеш да сложиш нова паста. Аз вчера си играх с охлаждането на видеото - почистване, смазка, сложих и тънък слоец сребърна паста Akasa AK-450, че е зверски клокнато, а тия жеги ще го уморят :handshake:

Приятел да не охлаждаш парен котел :lol6:

Аз имам само един вентилатор тойто изкарва въздуха от кутията.

dsc00279cn6.jpg

Така не се ли насабира повече прах? А и повечето са с бюра, които са затворени отстрани. А и става по-шумно. Не го препоръчвам.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Билдер махнал сам страничните капаци сложих си още вентилатори взех си ново охлаждане и пак неще процесора много грее Celeron d 340.Благодаря ти за предложението ще махна и горния капак сега !!! :handshake:

Ами кво да ти кажа, тогава сменяй вентилаторите. Каква е логиката да питаш за потока, след като почти си разкрил чаркалъците? Аз говоря за това, че моята температура спадна с дестина градуса при тежки игри като F.E.A.R, която рестартираше компа ми при достигане на 60 градуса температура от процесора. След това си изиграх играта нормално с моя Celeron 2.7@ 3.2 GHz. Моята щайга е с някаква китайска кутия и безименен вентилатор на процесора. Повече не се и надявам да вдигна честотите, макар, че мога да пробвам. Не мисля, че като насочиш потока в затворена кутия, ще получиш по-добри резултати отколкото сега!

Celeron D-352 : при 100% натоварване минаваше 70 градуса.Тъй-като е гаранционен, ми смениха охлаждането на процесора с по-добро (за моя сметка).Температурата спадна на 63 градуса (пак при 100%).Кутията ми има отпред малък вентилатор, който вкарва въздух.Тъй-като това не ме задоволи достатъчно, взех вентилатора от старото охлаждане и го монтирах отзад да изкарва въздуха - резултата е много добър: 43-47 градуса при нормална работа и до 54 градуса при 100 %.С 5 градуса се намали и температурата на графичния процесор (там е само с радиатор), а също така намаляха и оборотите на вентилатора.А температурата в стаята ми е 30 градуса (Русе !!!!!!!!)

Така не се ли насабира повече прах?

и прах и...изобщо отворената кутия = на добре охладен компютър е една легенда!Тази отворена кутия може да послужи зимата на балкона,но не и в летните жеги,тогава един добър въздушен поток е решението (е има и други решения но по-скъпи biggrin.gif ) bildera,при теб отворената кутия спомага именно заради кофти вентилите които не вършат задачите си добре...,затова ще те помоля да не тръбиш такива идеи (и в друг твой пост бях чел)! :handshake:

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Както е тръгнала тази тема...да задам и аз едно въпросче....значи моят куфар нещо много почна да шуми....като се замисля то това шумене започна доста преди жегите, та ми се струва, че няма да е от това... та ми е интересно дали този шум идва най-вече от захрамването и какво мога да направя по въпроса...

PS: Температурите на процесора ми според Еверест са нормални 49-51-2 градуса, което ме навевжда на мисълта, че няма да е от процесора... захрамването ми е Fortron, има го в подписа ми, но е адски шумно. То е ясно, че ще се сменя това захрамнване, ама не съм 100% сигурен, че е от него.

Както е тръгнала тази тема...да задам и аз едно въпросче....значи моят куфар нещо много почна да шуми....като се замисля то това шумене започна доста преди жегите, та ми се струва, че няма да е от това... та ми е интересно дали този шум идва най-вече от захрамването и какво мога да направя по въпроса...

PS: Температурите на процесора ми според Еверест са нормални 49-51-2 градуса, което ме навевжда на мисълта, че няма да е от процесора... захрамването ми е Fortron, има го в подписа ми, но е адски шумно. То е ясно, че ще се сменя това захрамнване, ама не съм 100% сигурен, че е от него.

Свали капака на компа и го пусни, след това с пръста спирай вентовете един по един и ще разбереш кой шуми cool.gif Е, за захранването можеш да използваш и някой молив, щото ще ти е друдно да го спреш с пръста.

( Личното ми мнение е , че Бокса шуми, щото за него тия температури 49-51-2 градуса са височки. Както и да е , ще разбереш като ги спреш един по един).

Свали капака на компа и го пусни, след това с пръста спирай вентовете един по един и ще разбереш кой шуми cool.gif Е, за захранването можеш да използваш и някой молив, щото ще ти е друдно да го спреш с пръста.

( Личното ми мнение е , че Бокса шуми, щото за него тия температури 49-51-2 градуса са височки. Както и да е , ще разбереш като ги спреш един по един).

Предполагам, че това е някакъв сигурен метод, който няма да развали куфара ми, нали?

PS: F*** заболя ме пръста....Прав си. Благодаря ти за съвета. Определено е боксовото охлавдане...туку що се престраших и го спрях вентилатора на процесора, и се разбра, че е от него, въпроса е какво да правя...сервиз..2...3 месеца чакане докато го сменят евентуално и то за моя сметка....някаква препоръка за по-добро охлаждане на процесора?

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

Предполагам, че това е някакъв сигурен метод, който няма да развали куфара ми, нали?

Хе, спокойно cool.gif Нищо няма да се повреди ! След като освободиш съответния вентилатор, той ще тръгне пак сам ( все пак няма да ги спираш за 5 мин. я). Това е най-лесния начин да провериш кой от вентилаторите вдига шум :baby:

Хе, спокойно cool.gif Нищо няма да се повреди ! След като освободиш съответния вентилатор, той ще тръгне пак сам ( все пак няма да ги спираш за 5 мин. я). Това е най-лесния начин да провериш кой от вентилаторите вдига шум ;)

Ако му сложа малко паста на процесора, дали няма да му падне температурата и да стане по тих :baby::yanim:

и прах и...изобщо отворената кутия = на добре охладен компютър е една легенда!Тази отворена кутия може да послужи зимата на балкона,но не и в летните жеги,тогава един добър въздушен поток е решението (е има и други решения но по-скъпи biggrin.gif ) bildera,при теб отворената кутия спомага именно заради кофти вентилите които не вършат задачите си добре...,затова ще те помоля да не тръбиш такива идеи (и в друг твой пост бях чел)! :baby:

Споделих само опита си с моята безименна кутия и безименно охлаждане. Иначе сигурно си прав.

Поздрави!

Мразя отворени кутии,мисля че е немърливост.Кутията е Foxconn,охлаждането е боксово на Семпрона ми.Спрял съм вентилатора който изкарва въздуха.Едно захранване Fortron с голяма перка също върти.Компютъра не е гасен от два дена защото хоствам нещо на него.Температурите са:

426822_orig.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.