Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се справяте със жегата?В къщи, на работното място ?

Featured Replies

Ако му сложа малко паста на процесора, дали няма да му падне температурата и да стане по тих :help::hush:

Първо трябва да разбереш кой от вентовете шуми, след това да предприемаш каквото и да е. Ако наистина е Бокса, дето вдига шум , тогава може да се свали и да му се смени пастата... но Бокса си е шумен поначало, пък и процесора никак не е хладен.

Изобщо... провери първо кой от вентовете вдига шум, пък после ще го мислим ( то пък какво ли има да се мисли, бръмчащият вент се сменя с нов, за предпочитане тих и шума намалява).

• Отговори 98
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Първо трябва да разбереш кой от вентовете шуми, след това да предприемаш каквото и да е. Ако наистина е Бокса, дето вдига шум , тогава може да се свали и да му се смени пастата... но Бокса си е шумен поначало, пък и процесора никак не е хладен.

Изобщо... провери първо кой от вентовете вдига шум, пък после ще го мислим ( то пък какво ли има да се мисли, бръмчащият вент се сменя с нов, за предпочитане тих и шума намалява).

Преди малко го написах, на предният си пост, по погрешка, за това има разминаване...

Предполагам, че това е някакъв сигурен метод, който няма да развали куфара ми, нали?

PS: F*** заболя ме пръста....Прав си. Благодаря ти за съвета. Определено е боксовото охлавдане...туку що се престраших и го спрях вентилатора на процесора, и се разбра, че е от него, въпроса е какво да правя...сервиз..2...3 месеца чакане докато го сменят евентуално и то за моя сметка....някаква препоръка за по-добро охлаждане на процесора?

Та какво мога да направя, поне временно докато сменя бокса, и също ако може някаква насока към някой добър?

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

Преди малко го написах, на предният си пост, по погрешка, за това има разминаване...

Та какво мога да направя, поне временно докато сменя бокса, и също ако може някаква насока към някой добър?

Временно можеш да си инсталираш SpeedFan и с негова помощ да намалиш оборотите на вента..., което обаче не е за препоръчване, щото ще повиши и без това високата температура.

Купуваш си едно такова охлаждане и забравяш за шума ( струва 65 лв. с ДДС -Плесио и Жар , мисля се намираха).

Временно можеш да си инсталираш SpeedFan и с негова помощ да намалиш оборотите на вента..., което обаче не е за препоръчване, щото ще повиши и без това високата температура.

Купуваш си едно такова охлаждане и забравяш за шума ( струва 65 лв. с ДДС -Плесио и Жар , мисля се намираха).

Благодаря за съвета ти, ще потърся този вентилатор, въпреки, че не успях да го намеря в сайтовете им....

Корекция: да не би да е това

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

За да стане добро охлаждане според мен трябва да се направи добър въздушен поток, който да охлажда повечето части като преминава директно през тях. Съвсем случайно в Техномаркет Европа видях една готова конфигурация с доста подходяща кутия за създаване на въздушен поток. Ето и кутията за която става въпрос. Та ги питах хорицата от магазина, кой им доставя тази кутия. Оказа се, че фирмата е ComputerLand. С възможността за монтиране на два 120мм вентилатори отпред и отзад мисля, че ще се получи доста ефективен поток, който ще охлажда HDD, Chipset-а, PCI слотовете и видеото. Задният вентилатор и този на захранването пък ще изкарват вече нагнетения от предния вентилатор въздух. Има си и фуния за вентилатора на процесора, за да се охлажда с въздух отвън. Взех такава кутия преди няколко месеца за компютъра на приятелката ми. Изработката е добра, визията също. Захранването обаче е жълтичко малко. Тогава се продаваше със захранване. В сайта на фирмата сега пише, че се продава без. Но както и да е. Хората, които си имат хубави захранвания едва ли ще им е проблем.

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

За да стане добро охлаждане според мен трябва да се направи добър въздушен поток, който да охлажда повечето части като преминава директно през тях. Съвсем случайно в Техномаркет Европа видях една готова конфигурация с доста подходяща кутия за създаване на въздушен поток. Ето и кутията за която става въпрос. Та ги питах хорицата от магазина, кой им доставя тази кутия. Оказа се, че фирмата е ComputerLand. С възможността за монтиране на два 120мм вентилатори отпред и отзад мисля, че ще се получи доста ефективен поток, който ще охлажда HDD, Chipset-а, PCI слотовете и видеото. Задният вентилатор и този на захранването пък ще изкарват вече нагнетения от предния вентилатор въздух. Има си и фуния за вентилатора на процесора, за да се охлажда с въздух отвън. Взех такава кутия преди няколко месеца за компютъра на приятелката ми. Изработката е добра, визията също. Захранването обаче е жълтичко малко. Тогава се продаваше със захранване. В сайта на фирмата сега пише, че се продава без. Но както и да е. Хората, които си имат хубави захранвания едва ли ще им е проблем.

Моята кутия е почти същата само където няма фуния на процесора на охлаждането

Благодаря за съвета ти, ще потърся този вентилатор, въпреки, че не успях да го намеря в сайтовете им....

Корекция: да не би да е това

Ето го , както казах, на сайта на Плесио - цък .

Що се отнася до останалото охлаждане на кутията, за него не е станало въпрос, защото е дискутирано доста във форума. Накратко - един 120 мм вент отпред вкарва въздух, един 120 мм отзад изкарва и един 120 мм на мрежата на кутията над видеокартата, който също вкарва и охлажда и видеото и двата моста на чипсета ( това при положение, че кутията има съответните опции ! Апропо - този СМ Elite е страшно добър като изпълнение, опции, обем ит.н. -захранването обаче не го бъде).

Аз днеска си реших проблемите с жегата.2 вентилатора 120мм вкарват ваздух и 2 80мм изкарват+ този на захранването.Сега е ок работата малко шуми но се трае,Лятото ще го избутам!!! :):baby::gift:

Не съм сигурен защо, но аз имам един на захранването и един на видеото.. без допълнителни, които да винтилират въздуха в кутията, и без да махам капаците, температурата на процесора е 37 :rolleyes:

:hush:

Мразя отворени кутии,мисля че е немърливост.Кутията е Foxconn,охлаждането е боксово на Семпрона ми.Спрял съм вентилатора който изкарва въздуха.Едно захранване Fortron с голяма перка също върти.Компютъра не е гасен от два дена защото хоствам нещо на него.Температурите са:

426822_orig.jpg

Какво правите бе хора :rolleyes: горките ви компютри!!! Аз съм със 2х120mm единия на захранването, а другия съм го монтирал наи-отгоре на кутията, защптото там се събира вцичкия топъл въздух, а той го вади cool.gif . На процесора съм с някакъв змислен китайски box който мн шуми и мн ме рдазни затова след ден, два ще слагам течностно cool.gif , то има мн по добър температурен коефициент 0,17 °C/W и шум 0,9 , в сравнение с оригиналния box окйто е с температурен коефициент 0,23 °C/W и шум 4,9. Е да струва 40лв. ама е по добро. :blink: . На HDD съм сложил 2х40mm, видеото ми е с месингов радиатор и вентилатор 40mm. Кутията ми е затворена и нямам вентилатори които да ми вкаржат въздух!!! В стаята е 32°C, а в кутията е 37 °C , ето и др. температури:

Дъно 35 °C (95 °F)

Процесор 31 °C (88 °F)

HDD 33 °C (91 °F)

cool.gif Разбира се не трябва да забравям и регулатора на вентилатора на кутията cool.gif С него сам решажам кога колко да смуче, така се намалява допълнително и шума!!! След ден два 6те сложа регулатор и на вентилатора на процесора и ще стане мн тих :hush: и мн по добре охладен!!! cool.gif Ако направите и вие това. което съм направил аз, няма да имате проблеам и 40°C да стане cool.gif

:hush:

Какво правите бе хора :rolleyes: горките ви компютри!!! Аз съм със 2х120mm единия на захранването, а другия съм го монтирал наи-отгоре на кутията, защптото там се събира вцичкия топъл въздух, а той го вади . На процесора съм с някакъв змислен китайски box който мн шуми и мн ме рдазни затова след ден, два ще слагам течностно , то има мн по добър температурен коефициент 0,17 °C/W и шум 0,9 , в сравнение с оригиналния box окйто е с температурен коефициент 0,23 °C/W и шум 4,9. Е да струва 40лв. ама е по добро. . На HDD съм сложил 2х40mm, видеото ми е с месингов радиатор и вентилатор 40mm. Кутията ми е затворена и нямам вентилатори които да ми вкаржат въздух!!! В стаята е 32°C, а в кутията е 37 °C , ето и др. температури:

Дъно 35 °C (95 °F)

Процесор 31 °C (88 °F)

HDD 33 °C (91 °F)

Разбира се не трябва да забравям и регулатора на вентилатора на кутията cool.gif С него сам решажам кога колко да смуче, така се намалява допълнително и шума!!! След ден два 6те сложа регулатор и на вентилатора на процесора и ще стане мн тих и мн по добре охладен!!! Ако направите и вие това. което съм направил аз, няма да имате проблеам и 40°C да стане

Браво, браво :yanim: откри топлата вода :wors:

....

В стаята е 32°C, а в кутията е 37 °C , ето и др. температури:

Дъно 35 °C (95 °F)

Процесор 31 °C (88 °F)

HDD 33 °C (91 °F)

Не съм съгласен с показаните цифри. При липсата на водно охлаждане с принудително изпарение на водата или подобен "климатик" в компа е невъзможно въздуха в стаята да е с 32 градуса температура а на процесора да е с 31... :rolleyes: Освен това температурата на процесора е нормално да е с 1-2 до 5 градуса по-висока от тази на дъното при празен ход или т.н. ненатоварен режим на машината.

Погледнах при мен как е, 27 градуса в стаята, 37 на дъното, 38 на процесора, 50 на графичния процесор (7600 ГТ), 750 оборота на вентилатора на проца (КМастер). Предполагам, че има разминаване при теб в показанията на датчиците, приемам и, че моите са нормални. Освен това количествените напрупвания на перки в такова тясно пространство водят единствено до неприятен бял шум...

Браво, браво :rolleyes: откри топлата вода :nono:

Аз мн отдавна съм я открил cool.gif

Не съм съгласен с показаните цифри. При липсата на водно охлаждане с принудително изпарение на водата или подобен "климатик" в компа е невъзможно въздуха в стаята да е с 32 градуса температура а на процесора да е с 31... :rolleyes: Освен това температурата на процесора е нормално да е с 1-2 до 5 градуса по-висока от тази на дъното при празен ход или т.н. ненатоварен режим на машината.

Погледнах при мен как е, 27 градуса в стаята, 37 на дъното, 38 на процесора, 50 на графичния процесор (7600 ГТ), 750 оборота на вентилатора на проца (КМастер). Предполагам, че има разминаване при теб в показанията на датчиците, приемам и, че моите са нормални. Освен това количествените напрупвания на перки в такова тясно пространство водят единствено до неприятен бял шум...

И аз не съм съгласен!!!

1.Водно охлаждане няма!!! Течностно да, но течността не е вода!!! cool.gif

2.Съжалявам но това при теб не е нормално!!! Разликата 27 и 38 е 11 градуса е тожа е мн!!!

3.Относно шума не тревожи, женлилаторите ми се тихи!!! cool.gif

Е-е, отдавна чакахме някой да дойде да ни открехне и тук .

( особено като се изразява на перфектен и разбираем български език)

Някоя и друга грешка в бързината няма да промени нишо нали!!! cool.gif

Някоя и друга грешка в бързината няма да промени нишо нали!!! cool.gif

:rolleyes: Така е!Нишо не се променя! :ph34r::whist:

:P Дълго мислих как, пускайки климатика в колата, фаровете и вентилатора, да понижа разхода си на гориво, но така и не можах да открия досега Перпетум Мобиле. Явно някои колеги са открили нещо подобно, след като успяват да постигнат работна температура на процесора, по-ниска от охлаждащия елемент! Предлагам да обменим опита си и да го приложим в автомобилите. Много пари ще изкараме, замисли се колега! Предлагам ти да станем не милионери, а милиардери!

А що се отнася за моя F.E.A.R. ... Ами най-накрая успях да си го изиграя с ОТВОРЕН КАПАК, без да ми се рестартира компютъра през 20-30 минути! Не отричам, че добрия поток в кутията е по-доброто решение, но когато имаш само 3 вентилатора, мисля, че това е по-доброто временно решение. Освен това и харда ще си покачи температурата при липса на поток в кутията.

Правя си сега един експеримент. Слагам капака на кутията и чакам. Температурите на видео - 66 ( нормално в покой) и 40-42 на процесор, след половинчасова работа на 100 % и моментна работа на около 20%. Часът е 16.30.

В 16.35:

Видеото не мърда, не го товаря.

процесорът е вече 45-47 градуса, взависимост от грешката на Еверест

16.39:

видео 66 отново

процесор 47-49 градуса, без да променям натоварването - а то е музика и пулене в калдата.

16.40:

стабилно процесорът закова на 49 градуса. другите температури не мърдат не мърдат.

16.41:

вече достигна 50 градуса!

Ще чакам още малко и натискам ентера.

Изпиках се и виждам, че явно това е границата. Процесорът закотви стабилно на 50 градуса в 16.44.

Това са десет градуса за 15 минути със затворен капак, така, че не приемам мнения против това, да си оставя капакът отворен!

А, да, сега виждам, че стигна и 51 градуса!

Имам и лог на Еверест, който не вярва, мога му пратя.

видеото и то за момент стигна 67 градуса, а харда не мърда.

Поздрави и без лоши чувства от мен ;)

ПП: махам капакът в 16.59

температура на процесора 48 градуса

17.02:

39-41 градуса

17.04 закотви на 39 и достига 38!

Натоварването е все същото. Движи се около 20-те процента

Ще чакам още няколко минути и натискам ентера ;)

17.08:

Ами явно това е границата на безплатното охлаждане ;)

Между другото термометърът в стаята ми показва 27 градуса.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

:clap:

biggrin.gifcool.gif;)biggrin.gif

затваряме - ;)

Напълно ти вярвам, но опитай да си купиш 2 големи вентилатора (9-12см), които да сложиш отпред и отзад на кутията, и няма да се налага да махаш капака (по-малко шум и по малко прах вътре). Ще ти стъпи към 24 лева общо ;)

Редактирано от pit (преглед на промените)

Само за информация на елман, като най-близък пример до форума и темата - в доста от бившите електронно-изчислителни центрове... по живково време... работеха точно на принципа на принудителното изпарение на водата, на специална конструкция за целта, водата падаше през тънки отвори във вид на капчици и се обдухваше с въздух, от принудителното изпарение тя се охлажда до 7-8 градуса. Това се прави на две или три нива последователно за максимален ефект и по-ниска температура и след това се използва за охлаждне. Сигурно и надежно решение, което работеше години наред. И още нещо, температурата на въздуха в модерните климатици, излизащ от тялото в режим на охлаждане е около 4-5 градуса.

А за строителя искам да споделя макар и малко като спам, също по темата за водата от по-горе написаното и вечния двигател, че имаше работещи прототипи на дизелови двигатели с принудително добавяне на прегрети водни пари в смукателните колектори. След няколко оптимистични статии се замълча по въпроса. Също и по въпроса за обработката на горивната смес в смукателните колектори със силни електро-магнитни полета. И доста от сорта решения и предложения, явно сме доста желаещите за милионери :rolleyes:

:rolleyes:

biggrin.gifcool.gif:yanim:biggrin.gif

затваряме - ;)

Напълно ти вярвам, но опитай да си купиш 2 големи вентилатора (9-12см), които да сложиш отпред и отзад на кутията, и няма да се налага да махаш капака (по-малко шум и по малко прах вътре). Ще ти стъпи към 24 лева общо :eek:

2 вентилатора още? Ти да не си луд? Стига ми и тоя шум, а за праха не си прав. Работя в завод, който е пълен с прах. Държа GSM-a си затворен с цип в джоба ми и въпреки всичко след по-малко от година е пълен със ситни алуминиеви прашинки! Нямаш си напредстава, че и от г*за си всеки ден вадя такива!!!!! Заеби тия затворени кутии, все същия х** е! Освен това не вярвам да ми стъпи на 24 лева, както не ми стъпа на 20 и скапаното захранване!5 вентилатора вместо три си е жива лудница. Виж, ако ми беше казал да си сменя вентилатора на процесора с някой марков, щях да се замисля, но тук в тоя форум има доста тайни рекламни агенти на разни фирмички, продаващи чаркалъци. Абе отде ще си охладя процесора бе? Ами вентилаторът му си дърпа директно свеж въздух и без 2 вентилатора! Температурата на видеокартата и харда не се променя, така , че не виждам смисъл! Точка, 3 години вече процесора си бачка и му е гот без вентилатори! Който иска да хвърля луди пари за неща, с които компонентите му ще изтраят точно толкова, клкото и без тях! пак казвам точка, купувайте си вентилатори, а който има скапано охлаждане и не му се дават пари, нека последва съвета ми. Не видях никой да защити тезата си с линк или каквото и да е изследване. Аз поне загубих час, за да се уверя в правотата си!

Само за информация на елман, като най-близък пример до форума и темата - в доста от бившите електронно-изчислителни центрове... по живково време... работеха точно на принципа на принудителното изпарение на водата, на специална конструкция за целта, водата падаше през тънки отвори във вид на капчици и се обдухваше с въздух, от принудителното изпарение тя се охлажда до 7-8 градуса. Това се прави на две или три нива последователно за максимален ефект и по-ниска температура и след това се използва за охлаждне. Сигурно и надежно решение, което работеше години наред. И още нещо, температурата на въздуха в модерните климатици, излизащ от тялото в режим на охлаждане е около 4-5 градуса.

А за строителя искам да споделя макар и малко като спам, също по темата за водата от по-горе написаното и вечния двигател, че имаше работещи прототипи на дизелови двигатели с принудително добавяне на прегрети водни пари в смукателните колектори. След няколко оптимистични статии се замълча по въпроса. Също и по въпроса за обработката на горивната смес в смукателните колектори със силни електро-магнитни полета. И доста от сорта решения и предложения, явно сме доста желаещите за милионери :shy11:

Привет !

Тия с вечните двигатели и магнитните джаджи бяха от моя град. Навремето ми беше интересно, но не им повярвах напълно. Имаше май такива магнитни джаджи в Мототехника и уж вършели работа. Толкова се чудех навремето, защо не се въведат ноовъведенията. Ама как при температура от 32 градуса на охлаждащия въздух да постигнеш 31 градуса на работеща и грееща мнооого част? Явно биотокове трябва да имаме някакви, че да успеем, ама и тогава само вода на 27 метра под земята, можем да открием с пръчка! Гледах и едни идиоти от Първа програма ( или втора, не помня), дето пускаха автомобила си ( Лада 2104) в един баир в една българска планина и той тръгваше назад , вместо напред! Само не беше ясно камерата как беше нивилирана! Спомням си и за онова адашче - КИКИ, дето чукаше един път за "да" и два пъти за "не" ! И какво от това?

:blink: Така е!Нишо не се променя! :wors::blink:

Добре, ако искате и запетайките ми гледайте даже???

Човек съм и греша, но поне си го презнавам. :wors:

Незнам за вашите температури ама аз сам маи наи-зле сега процесор натоварен е 66 градуса дано 33 харда единия е на 25 дръгия на 33 като се има предвид че живея в панелка и е адски топло.Вмомента ми е 30 градуса в детската.И имам 6 вентилатора и пак немога да се охладя някои да даде схема на охлаждане или нещо такова за да знам как да ги поставя тези 6 вентилатора които не шумят кои знае колко!!! 2по120мм 2по80мм 1по80 на захранването и един ZALMAN CNPS7000B-CU на процесора.Дайте схема или предложение как да ги поставя!!! :blink:

Мисля, че е редно да припомня на някои от Вас част от правилата на форума:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани.

Ако не се съобразите с това, ще преминем директно към правило 2.18, което гласи:

Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Daredevil, приятел Celeron D печат яко, не ги слушай другите. Особено, ако го клокнеш, под 60 градуса няма шанс да го смъкнеш. Виж ми Stability test-a ето и още инфо. При самото пускане на компютъра след като не е работил повече от 6 часа CPU-то е 60 градуса, т.е от толкова почва. Кутията е модната и въздуха от процесора излиза директно навън. Каквото и охлаждане да слагаш то само ще поддържа тази температура. Разбира се, водното ще е най-стабилно. Аз го охлаждах моя със това животно, виждаш резултата от стабилити теста. Наскоро ми попадна P4 Northwood на 2.4Ghz и се учудих с бокс охлаждане седеше на 37 градуса idle и 44 натоварен 100%. Дръж го процесора под 75 градуса и ще работи идеано, а ако искаш нещо по хладно е време да смениш процесора.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Правилото за въздушен поток е следното: отпред и отдолу вкарваш въздух с вентилатори (някои кутии имат възможност за инсталиране на вентове отстрани, но те са сървърни общо взето), а отзад и отгоре изкарваш с вентилатори. За да опростим нещата като за home user става опред вкарваш отзад изкарваш. Понеже кутиите имат един куп дупки е по-добре да изкарваш повече отколко вкарваш. Вариант е и да балансираш 2 вента вкарват 2 изкарват.

При мен един вкарва отпред и 2 изкарват отзад. Пробвал съм да добавя и 1 вент отдолу да вкарва, но шума и вибрациите станаха брутални, защото единия набива в другия. За отварянето на кутиите не съм съгласен, защото кутията е проектирана така, че в нея да става въздушен поток, който да охлажда всички компоненти. Като я отвориш, някои компоненти не се охлаждат от тоя поток.

При проблеми с температурата 1 изчистете си компонентите и радиаторите от прахоляк 2 сложете си свестни вентилатори и 3 сменете пастата между радиатори и чипсети.

ПС като си клокнете нещо, имайте предвид, че производителят ги продава тези компоненти на тези честоти, за да гарантира стабилната им работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.