Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя програма за дефрагментиране на харддиска използвате

330 гласували потребители

1. 1. Коя програма за дефрагментиране на хард диска използвате

• Diskeeper
      13%
      34
    • RAXCO PerfectDisk
      12%
      32
    • O&O Defrag
      16%
      42
    • Ultimate Defrag
      7%
      19
    • Vopt
      2%
      6
    • Mstdefrag home edition
      0%
      0
    • Ashampoo magical defrag
      2%
      7
    • Iobit Smart Defrag
      3%
      9
    • Вградения в Windows
      33%
      86
    • Друг (Total Defrag, JKDefrag, Power defragmenter, Auslogics Disk Defrag, ScanDefrag, SpeeDefrag и т.н.)
      9%
      24

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Отварям тази анкета по молба на B-boy[styLe]. Добре ще бъде гласуването ви да е придружено с кратка мотивация на вашия избор.

• Отговори 50
  • Прегледи 30,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Браво stanley56 много си бърз ;)

Пробвал съм ги повечето (да не кажа почти всички)...И засега комбинирам два:

Diskeeper 11 - инсталирам го и увеличавам размера на MFT до препоръчителния с функцията FragShield и после го премахвам и си слагам Raxco Perfect Disk, защото е много ефективен дори при малко свободно дисково пространство...Макар да не е от най-бързите за разлика от други подобни програми, които изискват неколкократно пускане за пълното оптимизиране на хард диска под NTFS този на RAXCO оправя нещата от първия път!!!

RAXCO PERFECT DISK :)

Аз ползвам Ultimate Defrag. Работи бързо и ефикасно. Справя се с натъпкани дискове до козирката... вчера дефрагментирах един диск, на който имаше само 50MB празно пространство. Резултатът беше перфектен (като изключим разкъсания pagefile, с него нямах време да си играя да го правя на ново). Преди време пробвах и PerfectDisk, но нещо не останах доволен.

Аз използвам вградената. Рядко и тази на System Mechanic 7

RAXCO PerfectDisk използвал съм и част от останалите,но тя ми допада най-много !

Вградената макар да съм пробвал повечето.Мисля че подрежда пък и не обичам излишни програми.

PerfectDisk.

Все пак да напомня, че честото дефрагментиране на диска не е много полезно. :rolleyes:

Материалът на дисковете има физическо ограничение за допустим брой запис/презапис, оттам нататък губи данни.

PerfectDisk.

Все пак да напомня, че честото дефрагментиране на диска не е много полезно. :rolleyes:

Материалът на дисковете има физическо ограничение за допустим брой запис/презапис, оттам нататък губи данни.

Това не е напълно изяснено...Изчел съм доста материали и едната страна защитава позицията че не е полезно, другата че има повече плюсове отколкото минуси...А и разликата в производителността е осезаема...Препоръчва се да се прави дефрагментация поне 1 път месечно...А и дори при често триене,местене копиране на файлове последващите дефрагнетирания протичат доста по-гладко и бързо...

Твоето твърдение е по подходящо за флаш паметите...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Аз ползвам AusLogics DiskDefrag ,защото ми я препоръчаха,а и съм много доволен от нея,бързичка е !

Повече от 2 години само и единствено Power Defragmenter и не възнамерявам да я сменям. Да използувам програма от 20-30 MB, която да ми показва картинки с шарени квадратчета и да решава вместо мен кога трябва да се дефрагментира? Не, благодаря.

Хубаво е да има поне 1/5-та свободно дисково пространство за да не се занимава човек с тромави операции като дефрагментация. Иначе бях почитател преди години на Diskeeper, който беше много бърз под НТФС. Под ФАТ32 обаче издишаше, точно където е нужно.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Използвам Contig & Power Defragmenter - справя се много бързо, при това има опция за двойно дефрагментиране на съответния дял. Малка програмка, която дори не се инсталира, а и отнема твърде малко ресурси. Ползвам я около веднъж седмично и съм много доволен.

Ползвал съм почти всички от изброените в анкетата програми, но не съм с кой знае какви впечатления от тях, повечето са претрупани с множество излишни, според мен опции, а и не са ми нужни допълнителни процеси; работят твърде бавно, подобно на вградената, а резултатът често е зацикляне на 10%, да речем.

Много добри отзиви и за JkDefrag и Vopt.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Използвам Config & Power Defragmenter

Да не става дума за Contig ? ;)

Переодично ползвам вградения във Windows.Освен това съм инсталирал Disk Idle Optimizer Pro, която надявам се също върши някаква работа.

Да не става дума за Contig ? :P

Съжалявам, грешката е моя :hush: - програмата е Contig & Power Defragmenter (поправено и в предишния пост).

Ползвам reiserfs. Не дефрагментирам.

Навремето под windows бех си харесал O&O.

мисля че вградената в уиндоуса си върши добре работата при по-често използване да не се тормози излишно се справя не по-лошо от горе изброените,тя нали за това е направена.

Diskeeper. Това е програмата от която MS са взели сорсовете за своята дефрагментираща програма. Освен това има много опции за настроика, компанията има дълъг опит в разработката на дефрагментиращ софтуер и е що годе надеждна (не че зарежда много бързо, но досега не ми е скапвала нещо). Естествено като всяко нещо си има и недостатъци - например почти веднага след като свалиш нещо голямо тя започва за го мести насам натам, понякога дори и преди да се е свалило напълно - хубавото е че с Windows се разбират и когато се отложи таска Windows a продължава да работи с файла все едно нищо не е станало.

вградения дефрагментатор на Windows просто не е ефективен - дефрагментирайте с него и погледнете графиката . После дефрагментирайте с O&O Defrag - резултатите са очебийни . ПРи O&O Defrag просто не ми остават червени сектори . Затова аз лично ползвам нея :)

Преди ползвах Perfect Disk, но скоро я смених с O&O Defrag - поне при мен се справя по-бързо. :eek:

Ползвам вградената . Не мисля че има чак такова голямо значение това дефрагментиране , не изстрелвам совалки с компаси я .

cool.gif

Всъщност, основният проблем при тия програми е свързан с времето за изпълнение на задачата, което понякога и с някои от тях граничи с безкрайността. Качеството също не е без значение, разбира се.

А и определено предпочитам да използвам програми, която няма да ми стоят постоянно включени.

Имам няколко програми,които имат такива функций,но ползвам тази на уиндоус,въпрос на избор и навик.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.