Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наесен учениците ще се оценяват по нов начин

Featured Replies

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев е наредил на свой екип да изготви промени в оценяването на учениците, което да започнат да действат от новата учебна година наесен.

Това съобщи Вълчев в понеделник, като обясни, че е разпоредил промяната заради случая в столичната Френска гимназия, когато в края на тази учебна година учителите написаха на всички ученици пълни шестици в знак на протест срещу ниските си заплати, предаде Mediapool.

Тогава това бе коментирано като предоставяне на недопустимо предимство на тези гимназисти за сметка на учениците в други заведения.

Образователният министър припомни, че преди време годишните оценки са се образували като средно аритметично на срочните постижения на ученика, но това изискване е отпаднало.

Той коментира още, че въведените тестове след седми клас като изпит за вход в средното образование не са предизвикали стрес в учениците. Постигнатите резултати показаха, че това е по-успешната изпитна форма, каза Даниел Вълчев.

По думите му това означава, че занапред тестове могат да се прилагат успешно у нас. Изпитите по български език и литература и по математика за прием след седми клас чрез тестове се оказаха "по-дружелюбния формат на изпита" в сравнение с изпитите от предишни години при които имаше наизустяване на теми, допълни Вълчев.

Леле :angry: ! Добре че другата година завършвам. Този Вълчев какви експерименти си прави, нямам думи.

Редактирано от estario (преглед на промените)

Да вземат да сложат и след 4-ти клас някой тест...А иначе не разбрах как ще се оценяват от наесен учениците

Да вземат да сложат и след 4-ти клас някой тест...А иначе не разбрах как ще се оценяват от наесен учениците

След 4ти клас имат 4 теста - по БЕЛ, математика, човек и природа, човек и общество. ;)

Леле :clap: ! Добре че другата година завършвам. Този Вълчев какви експерименти си прави, нямам думи.

Ох, добре, ама ние сме първите, на които тоя дебил зачука матура, нищо, че по закон няма право!

Нищо че по закон трябва да завършим по учебния план, по който сме започнали, не! Той е Министър, значи е всемогъщ и ще го спомогне на някои хора, да осъществят интересите си, а именно да се претопим в една безмозъчна, малоумна и неспособна да мисли нация! Тестове моля ти се! Идиот, тоя трябва с линч ние учениците да го свалим от стола му!!!

Хаха, колко интересна теория за претопяването на българската нация. Ако не се вземат някакви мерки в образованието, всички сме на път да се превърнем в "безмозъчна, малоумна и неспособна да мисли нация". Аз нямам против матурите и съм съгласна съм и за двете, още повече при положение, че няма да пишем никакво съчинение, поне се надявам по този начин да се отсеят малко учениците, които влизат във ВУЗ, защото селянията, която преобладава в някои университети е направо плачевна. Но от друга страна е наистина малко странно, че няма да завършим по установения и започнат от нас учебен план, но все пак българското училище има нужда от всичките тези тестове.

На мен някой ми каза, че оценките от матурите щели да се вписват вместо оценки от гимназиалното обучение в дипломите за завършено средно образование. Вярно ли е това? А ако не е вярно, за какво, за Бога, са ни тези матури и къде отиват оценките от тях?

Оценката се пише в отделна графа в дипломата. После въпроса е какво правиш с тази оценка. Ние и за кандидатстудентски изпит и за матура ще учим. Няма проблем господин министър. Защо пък да не си направим малко експерименти.

Или на чист български, випуск 2008 е прецакан по всеки параграф!

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев е наредил на свой екип да изготви промени в оценяването на учениците, което да започнат да действат от новата учебна година наесен.

Този не се спря с неговите промени и експерименти.Жалко за потърпевшите.. ohmy.gif

Абеее министъра нормален ли е бе??!!?първо с кви са тия тестове след 4 клас..те някой още сричаат,той тест ще дава..теста след 7 клас е пълна простотия,щото човек и нищо да не знае все с малко налучкване,ще изкара и 3..а пък за матурите да не говорим!!!за какво е тая матура..нали се говореше,че щяла да бъде като вход за университета,което пък е още по зле,щото декана на нито един факултет няма да се съгласти.ама нищо бе,той нашия човек,докато има власт,нека си експериментира с нас,ние сме като опитни мишкиии angry.gif

Системата ни съвсем на нищо не прилича. Виждам решението - отбират се само качествените преподаватели и всички училища, министерството на образованието (барабар с министъра и всичките "умове") се взривяват - до основи. Само пепел да остане. И всичко да запозне на чисто...

Много ни осраха образованието - който идва на власт, сра на него, ама май трябва да пуснем водата...

П.П: Ще ме прощавате за липсата на цензура, но в последно време не ми се говори културно за политиа и образование - ама то като се замислиш за тези две неща в България няма как да говориш културно....

Системата ни съвсем на нищо не прилича. Виждам решението - отбират се само качествените преподаватели и всички училища, министерството на образованието (барабар с министъра и всичките "умове") се взривяват - до основи. Само пепел да остане. И всичко да запозне на чисто...

Много ни осраха образованието - който идва на власт, сра на него, ама май трябва да пуснем водата...

П.П: Ще ме прощавате за липсата на цензура, но в последно време не ми се говори културно за политиа и образование - ама то като се замислиш за тези две неща в България няма как да говориш културно....

100% истина!

Абсолютно съм съгласен! Образованието ни е под всякаква критика, като започнем от началното и стигнем до висшето. Тооо Вълчев, както и тези преди него само експерименти си правят, ама като гледам от тях полза няма! И с цензура и без цензура си е така! :offtopic_s:

Или на чист български, випуск 2008 е прецакан по всеки параграф!

Съгласен съм с това мнение, щото и за завършвам тая година .. е тоя Вълчев е голям дрисльо.

П.П:Сорка за това, че няма цензура .. ама сега катоси помисля пък тоя Вълчев си е такъв .. ко да се прави.

най-добре е да се изхвърлят всички глупави предмети които само затормозяват тийновете че и хлапаците и вместо да се радват на детството си и да свалят гаджета се занимават с органични химии и още куп тъпотии които 99% забравят всичко след година. Вместо това да се наблегне на някои предмети като предпочитан език, математика, история и география. Тъй като в химията има доста интересни неща може би е добре да се наблегне на тях а не на зубращината и не само в химията де....

най-добре е да се изхвърлят всички глупави предмети които само затормозяват тийновете че и хлапаците и вместо да се радват на детството си и да свалят гаджета се занимават с органични химии и още куп тъпотии които 99% забравят всичко след година. Вместо това да се наблегне на някои предмети като предпочитан език, математика, история и география. Тъй като в химията има доста интересни неща може би е добре да се наблегне на тях а не на зубращината и не само в химията де....

Това добре, но никога няма да стане, защото системата е закостеняла и консервативна в разбиранията си до немай къде. Но наистина е тъпо да зазубряме материал, който никога, ама никога няма да ни е полезен. Както и да е, и други министри на образованието ще има... И те ще ни цакат както дойде.

Значи аз уча в икономическо училище - Ок, хубаво набляга се на икономиката. Преподавателите ни по икономически дисциплини са компетентни по всеки параграф, но...

Не всички сме икономисти. И да сме какво? Нали трябва да имаме елементарни познания по литература? История (ние там поне случихме на прекрасен преподавател).

По литература ни преподава около 45 годишна жена, която не може да се изрази, запъва се, прави правописни грешки, не е запозната с материала (казвам го защото от една година усилено се готвя да кандидатствам с литература). Нервна, злобна, няма и какпка любов към децата, липса на желание да преподава.

И тази жена, където ми е завършила в Шумен и то задочно идва и ме учи на литература....

И това не е най-лошото.

Всякакви безмислени предмети като статистика - на кой му е притрябвала статистика? Който иска да си я учи и в СУ направиха такава специалност.

ИСБЗСОД - най-тъпия предмет. Няма преподаватели за него и са ни сложили мъж с психически отклонения (това сериозно ви го казвам). На всичкото отгове от този предмет имаме по 6 часа седмично. В сряда стоях до 8-ми час ато идиот там - и за какво? Някой като ми погледне дипломата няма да разбере какво е това?

Информационни Системи на Банковото Застрахователно и осигурително дело ?!?!?!

Принципно този предмет няма как да се изучава, защото няма банка, която да си отпъсне софтуера за да се обучаваме по него.

Но нали от министерството са супер олигофрени, Пачиков (преподавателя) трябва да се затвори в онези стайчки с белите стени и да бъде обслъжван от един специфичен медицинси перносал....

И само да вметна - действието се развива в едно от най-елитните училища в Плевен. Поне такова се води, но явно няма кой да обясни на директорте, че вече термина елитно училище в България не съществува.

Омръзна ми от тази свинщина и безхаберие.

Според мен матури трабва да има за тези които сега ще са 8-ми клас (нищо лично cool.gif) щотоака и системата по която учат ще се промени за да може да ги подготви по-добре а не да ги пуснат от тази година и тея дет не са учили по подходящата система те какво ще правят?! ще изкарат кофти оценки и така нашият "ЛЮБИМ" министър ще каже

Ето тези матури са доказателство че в училищата се завишават оценки! Хайде да сложим тестове след всеки завърщен клас за да видим как са учили през годината!" :)

просто нямам думи!!1

Малоумници!! angry.gif

Съгласен съм с това мнение, щото и за завършвам тая година .. е тоя Вълчев е голям дрисльо.

П.П:Сорка за това, че няма цензура .. ама сега катоси помисля пък тоя Вълчев си е такъв .. ко да се прави.

imam wupros4e..az sega zawur6ih..izmu4ih 4e s azi kandodat-studentska kampaniq..a ima ne6to wqrno w towa 4e ot dogodina nqma da ima takiwa izpiti a samo s diplomi 6se wliza wuw wuzowe?ili sa samo mitowe?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.