Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми програма подобна на TuneUp Utilities

Featured Replies

Здравейте,незнам дали се повтаря темата във форума-несъм гледал,ако да се извинявам много.Така към темата:ИСКАМ ХОРАТА С ПО-ГОЛЯМ ОПИТ ДА СИ КАЖАТ ДУМАТА И ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРОТО ''UTILITI''.За информация аз съм с TuneUp 2007.Благодаря Ви предварително!!!

Редактирано от stanley56
Неточно заглавие (преглед на промените)

Здравейте,незнам дали се повтаря темата във форума-несъм гледал,ако да се извинявам много.Така към темата:ИСКАМ ХОРАТА С ПО-ГОЛЯМ ОПИТ ДА СИ КАЖАТ ДУМАТА И ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРОТО ''UTILITI''.За информация аз съм с TuneUp 2007.Благодаря Ви предварително!!!

И аз съм с него и ми върши работа. Защо искаш да го сменяш ?

Добри програми са (ползвам ги от години): jv16 PowerTools (тя е за почистване на регистъра - много е сигурна - това го гарантирам, защото през годините съм ползвал доста програми, и след някои от тях съм преинсталирал Уин-а), Ace Utilities (също е сигурна за регистъра), System mechanic (добра е, но новата версия 7 не предлага кой знае какво по-ново от 6-та), ползвам и CCleaner (безплатна и доста елементарна, но върши добра работа) и разбира се това, което спомена TuneUp Utilities 2007. Мисля, че с този набор от инструменти, човек си гарантира доброто състояние на ПЦ-то.

От своя предлагам

WinXP Manager-само за ХР е май

Advanced WindowsCare- тя също е добра. Потърси ги в замундата има ги и двете. И двете са платени.

Имам и един съвет за регистрите. Понякога програмите които почистват регистрите не винаги го правят както трябва. Понякога се отразява негативно, а не положително. Това го знам от личен опит. Иначе jv16 Power Tools е НАЙ-ДОБРАТА програма за почистване на регистрите. Няма по-добра от нея.

Имам и един съвет за регистрите. Понякога програмите които почистват регистрите не винаги го правят както трябва. Понякога се отразява негативно, а не положително. Това го знам от личен опит. Иначе jv16 Power Tools е НАЙ-ДОБРАТА програма за почистване на регистрите. Няма по-добра от нея.

така си е jv16 power tools е може би с system mechanic и ccleaner наи-добрите програми за оптимизация на windows-a!

• Автор

Първо искам да Ви благодаря за бързото отзоваване по темата момчета.Така-пуснах тази тема,защото много бях объркан от резолтатите в следния сайт: http://pc-system-utilities-software-review...tenreviews.com/ разгледайте го,ако желаете.Както добре се вижда в сайта,избранеят Utilities за 2007г. е Advanced.System.Optimizer,какво милите за този продукт и ваобще за класациите.Ето и кокретните класации,за които говоря включително и линкът по-горе,който съм посочил : http://anti-spyware-review.toptenreviews.com/ и http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ .

Благодаря Ви,отново!!!

Класациите са нещо относително и според мен не бива само те да бъдат ориентир за качествата на даден продукт!Много по-важно е мнението на ползвалите този продукт и оттук разбираш за плюсовете и минусите на дадена програма!А TuneUp си е много добра и не виждам причина да я сменяш ! По скоро можеш да ползваш допълнително някои от препоръчаните програми!

Редактирано от bob4o (преглед на промените)

Ако става въпрос за почистване на регистри и някои оптимизации, моето мнение е, че TuneUp не върши добра работа на затлачени машини като моята. Твърде много неща не коригира в регистрите, а и не само там. Подобряване на производителността не се забелязва. Така, че е добре да се пробват и други програми, както правя аз. Всъщност не ги пробвам, а използвам. Иначе признавам, че TuneUp не е само чистачка на регистрите. От години ползвам теми за Windows на тая програма и за нищо на света не искам други! Има много ценни неща в TuneUp. Само да беше малко по-агресивна в оптимизацията, та да се усети ефекта, както се усеща от други програми. Наистина, при последната преинсталация на Windows преди месеци, си бях сложил само тая програмка и всичко беше ОК, докато броя на инсталираните ми програми не мина 100. Наложи се да ползвам и други програми, които успяват да свършат по-добра работа.

А за класациите. Не знам какъв е тоя сайт, щото не хващам много английския, но ми прави впечатление, че има класации във всички раздели, програмите са само платени и има линкове към закупуването им. Явно някой си плаща, за да му сложат програмата. Еми такова животно нема - да сме специалисти във всичко, та чак и Топ 10 да правим. Ако някой е разбрал, как се правят класациите, нека пише тук, че не ми се кьори да превеждам дума по дума. А и като гледам класациите, оценки се дават за много неща, така, че винаги е възможно дадена програма, която е назад в класацията, да се окаже по-подходяща за даден човек от друга,която е по-напред.

...

Romel42, Advanced WindowsCare V2 има версии Pro и personal. Втората по нищо не отстъпва на първата. Но мисля, че тая програмане е от класа на TuneUp, тоест липсват много неща в нея. От тоя клас е WinXp Manager. Програмата е супер за оптимизация, но при условие, че преди това се ползва една безплатна и безценна руска програмка - Work With Registry. Защо да я ползваме преди това? По простата причина, че намира определени грешки в регистрите, които намира и WinXP Manager. Разликата е, че Work With Registry изтрива грешките за секунди, о откриването им трае около 2 минути за машина като моята, а WinXP Manager нещо се бъгва и му трябват над 5 часа за същото действие!! Говоря за грешки,които са от порядъка на хиляди. Забелязах, че и още една програма прави тоя проблем - тоест трие много бавно. Затова, евала на руснаците. След това спокойно може да се пусне 1 click и да се дооправят работите.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Темата за класациите е разисквана многократно, няма как да бъде избегната субективността при подредбата. Винаги ще има подкрепящи и отхвърлящи подобни топлисти, аз определено съм от вторите - трябва ми съответната програма, а не класация, с награди компютър не се пази, оптимизира и т.н., според предназначението.

Съвсем по темата - ползвам TuneUp от много време, което означава, че ми допада, но не бих изтъкнал кой знае какви суперлативи за нея - и тя, както всички останали самостоятелно не върши достатъчно добра работа. А и не очаквам чудеса. За мен оптимизираща програма е тази, която може безопасно да ме отърве от излишното в компютъра - мъртви регистри, остарели ключове и т.н. Освен TuneUP ползвам Registry Repair и CCleaner. Редувам ги за почистване в произволен ред и всяка намира по нещо след другите. Дори веднъж си направих труда да сравня намереното - имаше и съвпадения, но и различия, вероятно породени от различен алгоритъм на работа. По тази причина в момента ползвам 3 програми, преди време ползвах 4-5, но и 10 да са, все нещо ще остане. Очевидно почистването на регистрите е само част от оптимизацията, но за мен е водеща - не съм привърженик на смяна на икони и прочие екстри.

Няма перфектна оптимизираща програма, която да обезличава останалите, ще съм безкрайно благодарен ако някой ме обори.

• Автор

И в крайна сметка,сега момчета коя програма ще ми препоръчате между: 1.WinXP Manager 5.1.4

2.TuneUp Utilities 2007

3.Advanced system optimizer 2.01.4

4.Ace Utilties 3.3.0

И в крайна сметка,сега момчета коя програма ще ми препоръчате между: 1.WinXP Manager 5.1.4

2.TuneUp Utilities 2007

3.Advanced system optimizer 2.01.4

4.Ace Utilties 3.3.0

Ми пробвай всички и си харесай,всеки ще ти препоръча различна.

Програми с подобна цел, както и сайтове на такава тематика колкото щеш...

Виж тази:

Tweak-XP 4.0.8

http://www.kaldata.com/comments.php?id=137...hlight=tweak-xp

Както и тези теми:

Какви програми за чистене на компютъра използвате?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...amp;hl=чистачки

Каталог на КАЛДАТА:

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...n=cat&id=74

Включвам се отново - що се отнася да Advanced System Optimizer наистина доста класации е извеждат напред. Според мен програмата е добра като набор от различни инструменти за оптимизация и почистване на ПЦ-то, но като цяло мисля, че тези инструменти не са така добре работещи като някои други програми, които предлагат само отделна функция. Колкото пъти съм е ползвал (специално за почистването на регистъра) не открива кой знае колко много неща, които други програмки откриват (имам предвид излишни неща).

Иначе съм съгласен с едно от момчетата - глупаво е да казваш коя програма е най-най, по скоро всеки си има някакви предпочитания, но като цяло наистина има програмки, които са се доказали като добри.

Аз лично предпочитам jv16 PowerTools, Ace Utilities, CCLeaner, System mechanic. Навремето имаше една руска NBG Registry - не съм е ползвал от години, не знам дали е има още. Вършеше добра работа, но беше доста бавна и имаше доста "дървена" външност.

от трите класации според мен най-точна е за Антивирусни програми, макар че аз лично бих сложил на 2ро място AVG щото е лека и ефективна , а NOD 32 не е чак толкова добра само е прехвалена.

Иначе при инструментите TuneUp Utilities е с най добър интерфейс и има най много функции, особено относно външността на Windows. Коя друга програма от подобен вид ще може да сменя boot-скрийна и logon-скрийна и да пакетира всички икони от компа така че да се сменят с 1 кликване ? Просто ако я разучите добре тя ще ви е любимата, гаранция ! :help wanted3::yanim:

• Автор

-=PSC-79=- за мен пък тези класации ВЪОБЩЕ не са верни,като се замислиш,че избраният от тях браузер е IE7 пред Opera 9 и MozillaFirefox 2.Наистина е възможно да си плащат някои за тези класации (Microsoft-например).Но нека оставим на страна класациите и да преминем на темата.Така,от много препоръки и четене във форуми реших да си сложа две програми (RegSupreme Pro 1.2.0.38-за регистрите и CCleaner 1.41.544-за оптимизация и почистване).Кажете дали е добре така и малко повече инфо (Avast AntiVirus 4.7.1001 , Sygate Personal Firewall , SpyBot S&D).

Редактирано от Nikolai1990 (преглед на промените)

-=PSC-79=- за мен пък тези класации ВЪОБЩЕ не са верни,като се замислиш,че избраният от тях браузер е IE7 пред Opera 9 и MozillaFirefox 2.Наистина е възможно да си плащат някои за тези класации (Microsoft-например).Но нека оставим на страна класациите и да преминем на темата.Така,от много препоръки и четене във форуми реших да си сложа две програми (RegSupreme Pro 1.2.0.38-за регистрите и CCleaner 1.41.544-за оптимизация и почистване).Кажете дали е добре така и малко повече инфо (Avast AntiVirus 4.7.1001 , Sygate Personal Firewall , SpyBot S&D).

Първата е супер за регистрите. Ползвал съм я много, но след някои проблеми с Windowsa ми и по-точно с шрифтовете, се отказах от програмката. При първа възможност пак ще я инсталирам. CCleaner e ОК , но според мен трябва и още нещо. Oще някоя програмка за Junk Files, действаща по-агресивно от CCleaner. Защо това? Ами просто CCleaner трие временни файлове , по-стари от 48 часа, което не допринася много за производителността на системата. И изобщо ако търсиш производителност, едва ли CCleaner ще направи нещо по въпроса. От наблюденията ми, добра работа върши безплатната версия на SBMAV Disk Cleaner Lite, а също така WinXp Manager и някои други. Лично за мен откритието е една руска програма - Work With Registry. Препоръчвам ти да я пробваш. Но Reg Supreme 1.2.0.38 е най-правилния избор според мен за чистене на регистри и последващото повишаване производителността на системата. Аз лично ползвам 4 или 5 програмки чистачи. Мисля, че това е оптималния брой. По-големия брой програми до голяма степен се припокриват, а по-малкия не върши достатъчно ефективна работа.

...Така,от много препоръки и четене във форуми реших да си сложа две програми (RegSupreme Pro 1.2.0.38-за регистрите и CCleaner 1.41.544-за оптимизация и почистване).Кажете дали е добре така и малко повече инфо (Avast AntiVirus 4.7.1001 , Sygate Personal Firewall , SpyBot S&D).

За мен не е добре - RegSupreme Pro е добър чистач, намира май най-много боклуци за изтриване, но е единствената програма от този род (версия 1.4.0.48, т.е. последната засега), поради която съм правил принудителна преинсталация - не разчитай твърде на бекъп-а, който програмата прави при почистване.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.