Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първанов-сътрудник на ДС

Featured Replies

Значи, много е просто: парите, които са заработили днешните пенсионери преди 89- та (когато, очевидно, не са били пенсионери), в хаоса около падането на режима просто... изчезнаха. Днес пенсионерите в по- голямата си част получават пенсии, на практика заработени от днешната работна сила или там квото е. Къде биха могли да отидат тези пари? Не мисля, че вятърът на промяната просто ги е отвял.

Хилядите избити в България след 44- та са били избити без независима намеса на съда ( в повечето случаи без каквато и да било намеса на съда). Arcopix, май имаш нужда от отва да си припомниш фундаменталните разлики м/у тоталитарната и демократичната система на управление. Според първата властта може да трепе наред и да прави каквото си иска, т.е. става въпрос за единение на трите власти. Според втората всеки е невинен до доказване на противното и дори държавният глава няма право да докосне с пръст дадена личност, ако на лице не са доказателства за нейната вина, т.е. тук имаме разделение на властите, при което съдебната власт по принцип би трябвало да е независима от другите две.

На мен просто ми е чудно едно: след като е документирано (в аналите на ДС), че дадена личност (примерно Георги Марков), е нарушавала едно (поне) от човешките права, и то неколкократно- правото за лична неприкосновеност, защо просто не се задейства процес срещу нея и не се осъди? Този малоумен въпрос следва да получи малоумен отговор- ами може би защото самият Георги Марков е конституционен съдия. Днес. А това е само един пример, капка в морето.

Убитите в средата и края на 40- те са били наказани според, меко казано, субективните критерии на развилняли се идиотизирани пролетарии. В по- голямата си част бившите агенти на ДС трябва да бъдат съдени според обективните критерии на демократичните закони, без много отмъстителен патос и с повече прагматизъм. Техните престъпления лесно могат да бъдат доказани, но просто доста хора имат сериозна мотивация да не го правят.

Ако и сега не си се убедил, че между двата случая няма никаква прилика и не могат да бъдат слагани под общ знаменател, то значи явно един от нас има нужда от професионална помощ.

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Така... Зли евреи ръководят света и очевидно имат много голям интерес от оставките на корумпирани бивши ченгета, заемащи ръководни постове в нашата държава, за да изпълнят пъклените си планове? :)

Ми че то родолюбие без капка нацизъм май не е никакво родолюбие в днешно време.

Да драги, винаги идва един момент, когато даден човек става неудобен за някой. Погледни милата ни история. Колко известни личности са починали от естествена смърт? Ето и мен някои хора ме възхваляват заради едно или две мои мнения, без да са прочели всичките ми. Аз не съм виновен затова! А ако си мислиш, че евреите не те управляват, значи си още много млад и зелен. То си личи и от аватара ти де ;)

Интересно! Всички приемаме, че България се управлява от ДС, а не приемаме, че светът се управлява от шепа хора! Каква е разликата бе! Ай замислете се малко и после пускайте бисери из форума!!!!!

...А ако си мислиш, че евреите не те управляват, значи си още много млад и зелен. То си личи и от аватара ти де ;)

Интересно! Всички приемаме, че България се управлява от ДС, а не приемаме, че светът се управлява от шепа хора! Каква е разликата бе! Ай замислете се малко и после пускайте бисери из форума!!!!!

Теорията за злия еврейски заговор е просто една от многото теории на конспирациите... Има такива и за масонски, тамплиерски, че дори и за нудистки тайни общества- всички те обаче звучат еднакво нелепо за здравомислещия ум. В днешния свят действително има един доста тесен кръг от хора, разполагащи с много повече власт от всички останали хора, но просто младият ми и зелен мозък отказва да повярва, че някакви пъклени еврейски планове стоят зад всичко това.

user-offline.pngwindowpane, ако прочетеш постовете ми малко по-нагоре ще усетиш къде бъркаш относно критицизмът ти спрямо моето мнение. Аз не правя сравнение между демократична и тоталитарна ситема, аз и не искам да правя, моето сравнение беше между някои потребители / хора, които викат "Долу комунитите! Боклуци! Всички бивши комунисти / кадри на ДС / членове на БКП, не трябва да имат право да участват в обществото!" и тъй омразните им комунисти. Вярно първите действат само на думи, и от тях не зависи почти нищо, но тези мои сравнителни / осъдителни мнения целят само да покажат моята гледна точка...

Абре VEELVET, като си толкова голям философ, пък гледам разбираш от всичко, я да те попитам няколко въпроса:

>> Вярно ли е, че една немалка част от пенсионерите твърдят, че при комунизма им е било по-добре?

>> Коя социална група е основният фактор при парламентарните / президентските избори?

>> Коя е в момента партията с най-голямо "представителство" в парламента?

>> Чии гласове докараха именно тази партия на първо място?

>> Какъв е основният електорат на тази партия?

>> Има ли връзка между тази партия и ПартияТА преди '89?

>> Кой в момента се оплаква, че му е ниска пенсията -> същите тези избиратели или някой друг?

Не е нужно да ми отговаряш публично... Тези въпроси са си за теб, отговори им, пък да видим, тогава от чий кладенец ще ми вадиш доказателства.

Теорията за злия еврейски заговор е просто една от многото теории на конспирациите... Има такива и за масонски, тамплиерски, че дори и за нудистки тайни общества- всички те обаче звучат еднакво нелепо за здравомислещия ум. В днешния свят действително има един доста тесен кръг от хора, разполагащи с много повече власт от всички останали хора, но просто младият ми и зелен мозък отказва да повярва, че някакви пъклени еврейски планове стоят зад всичко това.

От де да почна? Сам те оставям да прецениш, що за стока са евреите, инвестирали в БГ и имащи бизнес с БГ. Наистина, новата ми количка я имам благодарение на евреите. Но моята фирма продава почти на загуба на тях! Колко еврейски фирми в БГ плащат повече от минималната заплата за страната ни? Да оставим евреите настрани. Явно ние българите сме най-големите тарикати, щом само тук ни управляват група хора, подставени лица на ДС! И как е в другите държави? Буш старши, Буш младши, Буш пеленаче...Или да кажем просто евреи и да не говорим повече :) Навремето имаше един вестник за конспирации. Не си спомням името му вече, но колкото и да бе жълт, ме удиви нещо в него. Почти всички световни лидери са евреи, а както е известно, евреин е всеки, който има кръвна връзка с евреин. Точка по въпроса. Темата за евреите не ме вълнува изобщо( освен в личен план, защото имам зъб на един гадняр), но я засегнах, защото виждам колко заблудени има в България. Не ДС ви е главния проблем, а друг световен проблем - глобализацията!!!!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Oтносно евреите и конспирацията - защо мислите и поради каква причина след освобождението от турското подтисничество отнякъде цъфва някакъв цар, чуждоговорящ, на който му се дават хиляди декари българска земя, пари и имоти за да направи куп пакости на българите и България. И защо великите британци са си избрали кралица, в чието родословие няма нищо британско - пак Сакскобургите.

А към тези хлапета дето скачате, че прабабата ви била много добре и не била лишена от нищо. Какво имате в предвид, че е имала какво да яде и топло през зимата ли? А това, че 27 лева пенсия я правят зависима от нечие благоволение и не и оставят възможност за никакви други стремежи. Едно скотско съществуване. А пенсионерите, работили цял живот, но останали без деца по определена причина...?

Парите от осигурителните фондове са ПРИВАТИЗИРАНИ безплатно, на който не му е ясно. Сега това го изпитваме на гърба си, тези които не сме участвали в тази приватизация.

Редактирано от universum (преглед на промените)

Сега ще се опитам да го направя на разбираем език,hlevoust !

Доносници-това са хората,които бяха внедрени навсякъде в общественият живот на страната,а главната им цел и задачи,бяха да информират органите за настроенията сред хората от всички сфери.

Сътрудници/агенти/ на ДС-служители-разузнавачи,контра разузнавачи,военно контра разузнаване/тогава към ДС/...

Май Гоцето не е бил на щат, значи е доносник според теб?

Спомням си смътно Методи Димов и това, че защитаваше българското в емигрантите от Македония!

Защо тогава името му не се споменава от президента?

Почти всички световни лидери са евреи, а както е известно, евреин е всеки, който има кръвна връзка с евреин.

Няма такова нещо, евреин е този, чиято майка е еврейка. Виж израелец може да стане всеки който има роднинска връзка с евреи.

• 18 години по-късно...
преди 3 часа, miro20 написа:

https://demokrat.bg/archives/59351

Георги Първанов: БСП влиза в битка с Радев! Той е част от тройния модел с Борисов и Пеевски! Няма да гласувам за него

:giggle1:

18 години по-късно...

Намерил тема и с големи букви пише забрадката. :clown: как ги изравяте тия теми? 🤣

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.