Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли нещо за случая "Царичина"?

Featured Replies

изгледа ли интервюто с нея ?

http://vbox7.com/play:1c0d9aab

..и интервюта,както и в прочит на книгата й"Колелото на съдбата" в която пък има други интервюта..както и противоречия за които тук са вметнали и други съфорумци.. Но,моля и сподели - какво точно в аспектът на темата те притеснява,било то в негатив или в позитив?..

• Отговори 124
  • Прегледи 28,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

..и интервюта,както и в прочит на книгата й"Колелото на съдбата" в която пък има други интервюта..както и противоречия за които тук са вметнали и други съфорумци.. Но,моля и сподели - какво точно в аспектът на темата те притеснява,било то в негатив или в позитив?..

че подценявате Царичина - играете си огъня е слабо казано...

Една мнооооооооооого скъпа дупка. Със същите паранормални качества, като тая, която изкопаха вчера от ВиК зад блока.

че подценявате Царичина - играете си огъня е слабо казано...

..продължете с издържани и безапелационни аргументи в тази насока на тема за да се види - къде е надценяването на Царичина..?!

.. П.п...само като инфо и което не се шири по НЕТА - на посветените военни в разкопките Царичина, достатъчно им са се случвали нещица там и за които са споделяли в специализирани книжни материали, недостъпни за шир-употреба!

А  като са недостъпни ,ти как ги прочете.Питам защото , през ръцете ми не е минавало.Една голяма далавера, но в размирни времена всичко е възможно.И Людмила търсеше някаква котка в Странджа.

И Людмила търсеше някаква котка в Странджа.

каква котка - за това или не се сещам, или не съм чувал...

А  като са недостъпни ,ти как ги прочете.Питам защото , през ръцете ми не е минавало.Една голяма далавера, но в размирни времена всичко е възможно.И Людмила търсеше някаква котка в Странджа.

..така,както ти между редовете инспирираш "котки",било то в Странджа,Египет или в Перу и поставяш капани за индиански ниши с привкус на "капани -сънища",така в натЮрел пък, някакви люде взеха,че приложиха един здрав тупаник на един от Орфеистите-тракийци....поради Що?!

..така,както ти между редовете инспирираш "котки",било то в Странджа,Египет или в Перу и поставяш капани за индиански ниши с привкус на "капани -сънища",така в натЮрел пък, някакви люде взеха,че приложиха един здрав тупаник на един от Орфеистите-тракийци....поради Що?!

Все по-загадъчни неща пишете. Няма ли да ме посветите? ;)

Все по-загадъчни неща пишете. Няма ли да ме посветите? ;)

..нека да сме по-лежерни и нямам нищо против да си говорим на ти,без това да е елементарна фамилиарност?

..та по същество - преди годинки назад в Малко Търново се разиграват подобия на случаят - Царичина..

Нищо не инспирирам.Попитах те , къде ги прочете тези материали?И то воени и секретни .

Редактирано от родина (преглед на промените)

Нищо не инспирирам.Попитах те , къде ги прочете тези материали?И то воени и секретни .

..поради достъп и специфика на част от работата ми..

...сега по-ясно ли става?

Такива въпроси не се задават. Ако ти отговорят, после трябва да те убият, предполагам.

...сега по-ясно ли става?

Внимавай, колега, да не завършиш като Сноудън.

...сега по-ясно ли си

Не съм ,сигурен в това което казваш.Защото на мен това ми е работата.

Такива въпроси не се задават. Ако ти отговорят, после трябва да те убият, предполагам.

Внимавай, колега, да не завършиш като Сноудън.

...готино,та готино казано!!....,търсенето и дълбаенето в таз материя НЕ е като оназ политика - Стадото да реве и да се поддържа Неграмотно!

...готино,та готино казано!!....,търсенето и дълбаенето в таз материя НЕ е като оназ политика - Стадото да реве и да се поддържа Неграмотно!

Напротив , не сме неграмотни .Именно разумните хора не вярват на този мит Царичина.Има доста хора който се занимават с мистика дълги години и именно, те са най големите скептици за такива чудеса.

Не съм ,сигурен в това което казваш.Защото на мен това ми е работата.

..оо,имаш правото да се съмняваш,както е мое право и избор да не тръгна да те убеждавам в онова,което в достатъчност тук съм споделила.. ..със сигурност ти казвам още и уютна вечер...

Напротив , не сме неграмотни .Именно разумните хора не вярват на този мит Царичина.Има доста хора който се занимават с мистика дълги години и именно, те са най големите скептици за такива чудеса.

... и Троя е била мит,ама пък взел,че се пръкнал един Шлиман и ти да видиш какви "чудеса"? - взел,че разбил скептицизмът и доказал колко реална може да е една мистика!..то всъщност не е и единичен случай,де.. ;) 

..оо,имаш правото да се съмняваш,както е мое право и избор да не тръгна да те убеждавам в онова,което в достатъчност тук съм споделила.. ..със сигурност ти казвам още и уютна вечер...

... и Троя е била мит,ама пък взел,че се пръкнал един Шлиман и ти да видиш какви "чудеса"? - взел,че разбил скептицизмът и доказал колко реална може да е една мистика!..то всъщност не е и единичен случай,де.. ;)

Царичина не е мит.Тя е една лъжа.

Царичина не е мит.Тя е една лъжа.

..това колега по форум, само Времето ще го докаже един ден и няма да е лъжа - ако сме живи дотогава?!

единственото което става ясно е,че ,ако ти имаш достъп до такава информация никога,ама никога няма да я споделяш публично и то в нета..да ти обясня ли защо? :wink12::tongue2: :tongue2:

Обясни му като колега на колега. Аз по-горе го предупредих как може да завърши, но той не слуша. ;)

мммм,какъв колега...само аз съм равна на себе си :lol6: :lol6: :whist::tongue2:

Имах предвид, че ти си от Мосад, пък той е от нашенския му еквивалент. :tongue2:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

..я,виж ти как нищо и никаква "дупка"Царичина разбунва духовете в разни ветрове със завидна скорост?! ;)  Такаа и оставяйки закачките ще се постарая да бъда кратка: - какви лични достъпи имам и съм имала за Царичина ще е губене на време за любопитството на някой , няма да е и в подчертание към-то любознателността!..пък и отгоре на всичкото езикът ми отказва да се чеше в еквилибристики словестни - времето е ценно за мен! - и затова да НЕ звуча голословно с фалшив тон при това излято,отново конфиденциално ще споделя инфо и което също го няма нито в Нета,нито се разнася по разни специализирани списания за археология - преди 4 г. в една местност край Ямбол е достигнато до гробница в която са намерени 2 скелета с ръст - над 3 метра!..Те са в погреб не типичен,защото са в седнало положение,обточени с червени краски,а изработката на накитите и досега са проблем на кураторът,поради фиността на изработката..Само за една нощ артефактите са пренесени в София,а на участниците в разкопките е наредено - цип на устичките! ..малЕЙ,то почти 6-та серия на Индиана Джоунс да се сътвори,само дето и реален екшън пак в една тъмна нощ пердах изяде и братчето на Стефан Гайд,щот и той много си отварял устата за някои нещица свързани с Орфеизма и сие..! - а, който иска и се интересува от "метросексуалният ахил",като грамотен човек ще знае как и в какви насоки на търсене да удоволетвори още повече Знанията си,както би и прочел ВедаСловена в която също се упоменава за онуй същество от въпросната "дупка"! Къде се подвизава тази Веда словена? - ами за компетенциите,няма да е затруднение,дори за който и да е Мосад, да узнае Къде е и даже де визо да я пипне.. Не забравям още,че темата е за Царичина и няма как да разказвам за троянски войни тук на...кореспондентката от "вестник"микенски новини" :ph34r:

- и затова да НЕ звуча голословно с фалшив тон при това излято,отново конфиденциално ще споделя инфо и което също го няма нито в Нета,нито се разнася по разни специализирани списания за археология - преди 4 г. в една местност край Ямбол е достигнато до гробница в която са намерени 2 скелета с ръст - над 3 метра!..Те са в погреб не типичен,защото са в седнало положение,обточени с червени краски,а изработката на накитите и досега са проблем на кураторът,поради фиността на изработката..Само за една нощ артефактите са пренесени в София,а на участниците в разкопките е наредено - цип на устичките!

..малЕЙ,то почти 6-та серия на Индиана Джоунс да се сътвори,само дето и реален екшън пак в една тъмна нощ пердах изяде и братчето на Стефан Гайд,щот и той много си отварял устата за някои нещица свързани с Орфеизма и сие..!

Има ли за тази Ямболска област някакъв мит за великани, като да кажем за Търново, че е било построено от такива?

http://ald-bg.narod.ru/biblioteka/folklor/tur_nas/slav-padane-ternovo.htm

Макар названието „Жид” да се свързва с евреите, то по предание жидовете са също великани, които са построили Търново – Славейков прави интересен опит да свърже названието жид, жит с гетите.

Кое според теб е притеснителното в "орфизма", та трябва така "да се потулва в тайна"?

Преди време,във форума отвотих тема "траки-интересен поглед", която във момента е архивирана и не може да се пише в нея. Тя е "твърде стара". Може би, в нея щях да пусна следващия линк:

http://sfera.logica-bg.com/treasures/orfei.pdf

Представям на форума книгата на Никола Гигов "Орфей и азбуката", която също е интересен поглед към тракийската култура. Лично на мен ми харесва най-много частта, превода на автора на каменния надпис от село Гела. То се намира на 6 километра от с. Широка лъка, където пък е едно от фолклорните ,музикални български училища, символ на нашата самобитна българска култура.

Тука във форума наблюдавам някакви евреи, които се инерпретират като богоизбран народ, но аз смятам, че дори българското православие е видоизменено от културния балкански традиционализъм. Не мога да не забележа примерно, че в синодалната библив има "старозаветен превод" за макавейците, който е от гръцки. Да кажеме , че той отсъства от някои варианти на библиите "онлайн": Примерно тук

http://biblia.bg/index.php?k=40&tr[]=1

А го има в тези версии:

http://bible.pc-freak.net/

Иначе, при макавейците за последен път е спомената думата "исполин".А протоирей Александър Мен, историята я свързва с посмъртното битие:

http://www.pravoslavieto.com/history/20/1935_prot_Al_Men/posmurtnoto_bitie_spored_Biblijata.htm

Тук, по българските земи имаме племе, преставителите ,на което се нарича "гети". А билейски убития от Давид Голиат е бил гет.

Също библейски ,има разказ за пренасянето на "божия ковчег", именно в замята Гет.Ще се дистанцирам от това, къде се намира земята...

Но да кажеме какво ми прави впечатление при едно лекуване на сляп човек от Христос:

1-во, от онлайн библията:

Марк 8 глава

22 Дохождат във Витсаида. И довеждат при Него един слепец и молят Му се да се докосне до него.  
23 И Той хвана слепеца за ръка, изведе го вън от селото, и, като плюна на очите му, положи на него ръце и го попита: Виждаш ли нещо?  
24 И той, като подигна очи, каза: Виждам човеците; защото виждам неща като дървета, които ходят.  
25 После пак положи ръце на очите му; и той втренчи очите си, оздравя, и виждаше всичко ясно.

А сега православната версия:

ОТ МАРКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

23. Като хвана слепия за ръка, изведе го вън от селото и, като плюна на очите му, сложи върху му ръце и го попита: вижда ли нещо?

24. Той, като погледна нагоре, каза: виждам човеците да минават като дървета.

25. После пак сложи ръце на очите му и го накара да погледне. И върна се зрението му, и виждаше всичките ясно.

26. И го изпрати дома му, като рече: нито се отбивай в селото, нито пък разказвай някому там за това.

Сега питам, колко са големи дърветата , дали са спрямо хората са като исполини? Христос ,първо не достатъчно добре излекува слепия или му показва част от отвъдния живот?

Тези въпроси ще ги остава без отговори. Но имам едно предположение, че Христос , неговото разбиране никога не е било за евреите, или пък други християнски църкви. Те затова са си йудеисти, католици. Нямат си специфичния балкански отенък... Самобитен род и култура.

И така ,Давид убил Голиат, ама не съвсем...

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Второзаконие [32:8] Когато Всевишният даваше дялове на народите и разселяваше синовете човешки, тогава тури граници между народите по броя на синовете Израилеви     Това е от Вулгата .                                                                                                             А ето и от Септуагинтата   Когато Всевишният даваше дялове на народите и разселяваше синовете човешки, тогава тури граници между народите по числото на Божите Ангели.   Има и други примери на манипулации ,но не това е темата.Всеки си интепретира както му е изгодно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.