Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Бекъп е най-бързото решение за всички проблеми (3-5 минути и имате новичка инсталация, заедно с целия софт и настройки). Освен това не е хубаво да се съхраняват важните неща на системния дял. А за да не ви спохождат неприятности, ползвайте добра защитна стена; сигурен браузър; мислете, преди да стартирате някой файл и го проверявайте с антивирус и няма да имате проблеми. Ако сте направили и някои оптимизации (например с nLite) много е малко вероятно да имате проблеми. Напоследък ползвам няколко опен сорс и фрии програмки и то в портативната им версия (демек без инсталация, чистят всичко от регистрите при затварянето) и мисля че са много по-добри от платените им аналози. Това ще ви освободи да си търсите кракове от съмнителни сайтове.

Аз не съм привърженичка на бекъпа,резултатът е едно много сериозно омазване! Аз, досега ,полза от бекъп не съм видяла, освен това, че ОС започва да работи с пъти по-бавно!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Аз не съм привърженичка на бекъпа,резултатът е едно много сериозно омазване! Аз, досега ,полза от бекъп не съм видяла, освен това, че ОС започва да работи с пъти по-бавно!

Нещо не си правила както трябва, според мен. При мен резултата е бил винаги един и същ - връщам системата точно в състоянието, в което съм направил бекъп. Обаче ще си призная нещо - от година съм изтрил последния си бекъп и не съм правил нов поради липса на място - запълнил съм си компютъра с всякакви глупости като филми и т.н., а много ме мързи да записвам на DVD-та :) Тъй или иначе не съм имал никакви проблеми и мисля, че няма и да имам :)

едит: след бекъп единственото което настройвам, е часовника...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Нещо не си правила както трябва, според мен. При мен резултата е бил винаги един и същ - връщам системата точно в състоянието, в което съм направил бекъп. Обаче ще си призная нещо - от година съм изтрил последния си бекъп и не съм правил нов поради липса на място - запълнил съм си компютъра с всякакви глупости като филми и т.н., а много ме мързи да записвам на DVD-та :) Тъй или иначе не съм имал никакви проблеми и мисля, че няма и да имам :)

едит: след бекъп единственото което настройвам, е часовника...

С коя програма работиш?Правила съм бекъпи на системата, но досега не съм оставала доволна!

Не ми пречи да опитам пак. :)

Бекъп-а не го броя за решение отдавна.След рестор сума програми са стари ,липсват критични кръпки, трети съм заменил.Следва деинсталиране на 80 % от софта и инсталиране на нов.При това положение чистия инстал е песен.

Edit:

Впрочем има едно предимство - да го правиш когато инсталираш подозрителен софт и си правил адски много настройки.

С коя програма работиш?Правила съм бекъпи на системата, но досега не съм оставала доволна!

Не ми пречи да опитам пак. :)

Norton Ghost 9

Бекъп-а не го броя за решение отдавна.След рестор сума програми са стари ,липсват критични кръпки, трети съм заменил.Следва деинсталиране на 80 % от софта и инсталиране на нов.При това положение чистия инстал е песен.

Не съм съгласен. Каквото ми трябва като ъпдейти го държа на друг дял, но пък и бекъп се прави периодично, когато всичко ти работи добре и си сложил ъпдейти и т.н. Не инсталирам всеки ден нови програми, а и както казах, в момента ползвам около 50-ина портативни програмки, които освен че не се инсталират и съхраняват всички настройки в папките си, също държа на друг дял. След малко ще кажа кои са те.

Продължение от горния ми пост...

На повечето програми им трябваше лека модификация за да станат портативни. Например макар да е на пръв поглед uTorrent da e портативен, в папката където го сложите трябва да се създаде файл settings.dat за да не се съхраняват настройките в регистрите. Подобно и със Skype и т.н.

Media Player Classic

Screamer Radio

Winamp

flvplayer - плеър за флаш

AMCap (TV)

ListTV

Ant Movie Catalog

SubtitleWorkshop

GSpot

VirtualDub

XnView

IrfanView

7-Zip

AEDictionary - не е съвсем portable

AMP Font Viewer

Foxit Reader

FSCapture

KeePass

Detects keylogger

MD5

The Sage

TrueCrypt

Universal Extractor

UPXshell

Yadabyte Dictionary

Z-Info

LockNote

PMeter pixel meter

Converber

metricconverter

pstick

pcurrency

pcrypt

KNot

DoubleKiller

freeCommander

FreeUndelete

PrcView

Scanner

ProcX

System Information - siw

CCleaner

WinAudit

XPredit

TweakUi

WhyReboot

WinOFF

Portable Opera

Firefox Portable

FileZilla

Utorrent

abilon

OpenOffice Portable

ClamWinPortable

GreatNews

PortableScribus - заместител на PageMaker, опен сорс

Не съм някакъв маниак на портативните програми, просто скоро се снабдих с едно симпатично USB flash-че на OCZ, но си ги държа и на харда. Не ползвам всичко от горните, просто една част от тях. Освен безплатните програми, има портативни версии и на платените Photoshop, Illustrator, Partition Magic, UltraISO, Nero, Registry Mechanic, System Mechanic Mobile, FontExpertv, IsoBuster, EssentialPIM Pro и други.

едит: за малко да забравя прекрасния KMPlayer (няма мултимедиен файл, който да не отваря)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

wowgeleto, да не би твоя адвокат да има маркова машина от вида на IBM или Dell ? Преди 3 месеца имах подобен случай но с по-леки поражения, два от компютрите бяха IBM, със скрита партиция с ХП-то и драйверите за възстановяване и пре-инсталция ? По подразбиране систем рестора беше на макс и беше заразен добре, само в него имаше 3-4000 заразени файлчета. След изтриване на заразените файловете от антовирусната /първо Аваст, после сложих НОД/ IBM менажерчето автоматично възстановяваше изтритите файлове, например на офиса, като си "вадеше" необходимото му от рестора. И стана като в приказката за дядо поп и кучето му, което... Е само 1 час беше така, докато се усетя. Скритата партиция нормално не се вижда ако закачиш такъв диск на друга машина. И след бутиране в служебното меню и активиране на пълно възстановяване - край с вирусчетата. Е, край и със всичко по диска, просто всичко изчезва и системата се връща във вида в който си я купил. Много удобно, съгласен съм с джаги по въпроса за бекъпа, всички големи батета продават поне от миналата година така машините си, разбира се и на лаптопите им. Имах два случая с такива лаптопи. Първия път се почесвах тук там заради драйверите, обикновено не успявам от първия път да нацеля правилните драйвери на лаптоп ако нямам оригинален диск... и после всичко стана много лесно и бързо. Втория го направих за 1.5 часа със всички допълнителни програмки и с МП3-ките дори.

Втория ми въпрос към wowgeleto - твоя човек имал ли е договор за поддръжка/профилактика на машината си. Или някой, който е навътре с нещата минавал ли е ей така, да "нагледа" машината, да я поочисти ? Ако не - това е грешка и следващия път да не я прави.

Подкрепям джаги за бекъпа, препоръчвам го, малко уточнение, ако се прави веднъж месечно поне, отнема няколо минути. За един месец повечето хора я качат 2-3 нови програми я не ? А и интернета вече е доста по-добър, колко му е да се дръпнат разните ъпдейти ? Освен на антивирусната и евентуално на вин-а няма други сериозни или поне не се сещам в момента. А има различни стратегии и начини за правене на бъкъп или на архив, но това е друга тема. От понеделник съм малко в отпуска и затова днес в 19:00 преди да си тръгна от фирмата си записах всички проекти, пощи и служебни неща на едно ДВД и направих си и копие на файловия сървър.

Инсталацията ми на служебното ПС е от май 2001 година.../през април излизе първото ХП.../, миналата година само си прехвърлих системата на нов, по-голям диск. Постоянно съм по сайтовете за кракове, витамини и подобни. През моята машина минават и заразените клиентски дискове. И съм чист и здрав, да чукна на кухо... Сменил съм няколко антивирусни, през 2001 си спомням, че бях с чадърчето - Antivir, един от първите в България. Твърдя, че основния проблем е в задкормилното устройство - т.е. потребителя а не в антивирусните. Не че харесвам Пандата например - напротив, не бих си я сложил и пари да ми дават, както и Касперски, само да не ме разберете погрешно. Освен това от опит зная, че не трябва да се вярва на всички проказки на клиента. Некоректно е спрямо клиентите, но след подобни твърдения като на въпросния адвокат съм виждал такива чудесии по машините, че нямам думи. Понякога близки на клиента - деца, роднини или приятел/и дори и веднъж да са седнали на компютъра му правят поразии-мечта. после върви, че му обеснявай или пък колкото и псуваш пандата или друга програма, тя не е 100% виновна на пораженията. Увлякох се в писанията, моля да ме извините cool.gif

компютъра който има моя човек "Адвоката" не е маркова ,а сглобявана конфигурация

Celeron 2,81 GHz ,Gigabyte G8 xxxx,512 RAM, HDD Maxtor 80 GB и DRV/RW LG ,Radeon 7000 Видео !!!

Това е машинката която има по памет ги изреждам нещата защото сега не е пред мене и немога да дам точно инфо.

Но какво е по-важното харда беше само със един партишън ,дъното потдържа бекъп на системата ,но нямаше.Незнам как е във България "не сам бил там от 2 годинки " ,но тука във Испания компютрите във повечето случай ги продават със един партишън само на харда и дори няма направен бекъп.

Във случая говоря за сглобяваните компютри ,а не за марковите.

За анивирусната програма ,немога да кажа дали е била изключвана ,но когато аз видях компютъра за първи път тя си работеше перфектно ,разгледах и сетинга и всичко беше настроено както трябва.

Човека ми каза ,че се е обаждал на телефона за съпорт за да си направи настройките и те са му помагали.По неговите думи никога не е пипал антивирусната само е сканирал със нея профилактично на седмица по един път ,аз немога да кажа дали е 100 % така ,но му вярвам във случая.

Никой няма интерес да си спре защитата за да пипне вирус нали :hush:

За това ,че скенера на Panda ,че е добър спор няма ,но защитата и във реално време не струва.Особено ако разчиташ само на антивируса и не използваш защитна стена .

А много хора не са просветлени във това ,че защитната стена до някаде се оказва по-вжна от антивирусната програма.

Panda-та която използваше моят човек беше интернет секюрити 2006 ,демек със всичко необходимо за да се защитиш.

Всъщност тука във Испания 80 % от потребителите на компютри ползват Panda или Norton .Практика е да си закупиш компютър със една от двете защити ,че дори и сглобяван компютър се продава така.

Сигурно точно заради това всички мой познати се оплакват от вируси .А аз никога не сам се оплаквал ,че дори и не сканирам профилактично понякога по 3-4 месеца на моят компютър.Използвам Kaspersky и на който сам заместил Norton или Panda със Kaspersky всеки ми е благодарил след време ,че повече не е имал проблеми със вируси на компютъра си.

Не ,че хваля Kaspersky ,но просто Panda наистина е една безсмисленна защита за компютъра "казвам защита защото не защитава ,а само открива вирусите

ПС

За бекъпа не сам съгласен и аз ,аз сам привърженик на имиджа на харда и когато имам някакъв нерешим проблем винаги прибягвам до него "Acronis True Image "

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

За съжаление wowgeleto, в България пандата също има доста продажби. Имам в предвид, че бяха закупени доста лизензии за различни подразделения на държавната администрация. Дори съм виждал в държавните структури едни малки компютърчета, с големина на марково 500 вата захранване, с линукс и панда антивирус - това са т.н. хардуерни гейт-дефендери на входа на мрежите. Сложиха ги и ги махнаха след 1 месец... Ама първо бяха платени доста парички от нашите, българските, твоите също... ама това е извън темата. Може твоя човек просто да е нямал късмет, на всеки се случва. Само да не се повтаря ! Поздрави на Испания и наздраве :hush:

п.п. И още нещо, извън темата, дано не ме накажат, днес отново попаднах на тракер на испански език, на който, при регистрация, в комбото с държавите не излиза България ! Драсни им 2 реда, моля те, да оправят това, че нещо съм на вие с испанския, ето последния адрес: http://tracker.dvdquorum.es/tracker/index.php

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Бекъп е най-бързото решение за всички проблеми (3-5 минути и имате новичка инсталация, заедно с целия софт и настройки). Освен това не е хубаво да се съхраняват важните неща на системния дял.

.....

Edit:

Впрочем има едно предимство - да го правиш когато инсталираш подозрителен софт и си правил адски много настройки.

Бекъпът е единствения начин да се запазят важните неща! Ако това не беше така, то нямаше да бъдат създадени дори специални устройства, които да правят бекъп на данните! Съгласен съм с djagi - бекъпът е най-бързия начин за възстановяване на системата, тъй като в зависимост от големината й де, но не отнема повече от 10-15 минути. А и когато се прави периодичен бекъп, не е необходимо деинсталиране или обновяване на 80% от програмите! Най-много да се наложи да се обнови антивирусната и да се настрои часовникът (между другото моят се настройва автоматично от биоса). Та ползите от бекъпът са изключително големи!

;)

Да споделя нЕкои впечатления от Panda Internet Security 2006 от един конкретен случай.

Първото което забелязах след инсталацията на горепосочения продукт, беше че спря нета - поне изходящия трафик беше моментално рязнат.

И второ, компютъра на който беше инсталиран продукта ( Пентиум 2.6 Гхц 512Мб рам), тотално сгъна чадъра - държеше се така сякаш е Селерон 300А със 64Мб памет. Реших че това е временен ефект и го изчаках около час - нъцки, все тая. В крайна сметка хората от фирмата, чийто е компютъра казаха да го махам и да сложа нещо по-лайт. Пиха една студена вода за парите които са дали за лиценз на Панда-та, даже и мен почерпиха ;) .

Поздрави.

Касперски не е параноичен, а си върши работата. Тоест, да обясня! Някои вируси се копират във DLL и/или временни файлове, които след засичане и изтриване на ехе-то се възстановяват от там! Много антивирусни не сканират тези допълнителни файлове и затова засичат по-малко. Касперски засича и тези "резервни" копия на вируса и премахва и тях, затова много често бройката на засечените вируси и сканираните файлове е доста по-голяма при Касперски. А това за формата е често явление за днешните вируси, които остават активни в паметта до приключване на формата, след което се самокопират на харда (или друга постоянна памет). Единственото решение е стартиране от чиста дискета или диск и пълен формат на постоянната памет на компютъра, тоест на харддиска. А също така много вируси когато са заразили даден компютър изпращат информация за ИП-то му към определен сървър и когато има интернет връзка се започват постоянни атаки към даденото ИП и се правят (както виждав тук успешни) опити за копиране на кодът на вируса на компютъра. Затова след включване на интеренета пак са се появили вируси. Този процес е автоматичен! А за забиването на компютъра причината може да е, че дори и при изчистени вируси, те може да са нанесли осезаеми повреди в изпълнимите файлове на операционната систева и следователно тя не може да функционира коректно. Така че пълен формат и преинсталиране е единственото решение при зараза с повече вируси!

Супер лекция- много полезна и интересна ;):wors:

Касперски антивирус ми съобщава за наличие на троянски кон във Уинамп 5.13 и в

ATI Tray Tools на уважавания Rey Adams!!!!!!!Питах Rey и той категорично отрече такова нещо!!!

Моля за съдействие-ако има друг с подобен проблем,нека пише! Особено ако друг скенер! декларира същото нещо! sad.gif:hush:

Конят е Troyan-PSW.Win32.LdPinch.axb!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Според Касперски е троянец,ЕТО.Моя съвет е,ТРИЙ.

Сканирай въпросния файл в някой от тези 2 сайта:

virusscan.jotti.org

www.virustotal.com

Споко,не се шашкай,може да е просто фалшива тревога ,коя ли подред от прословутия Касперски :)

Той е известен с това че дава доста фалшиви тревоги,да не говоря за другите му недостатъци.Просто сканирай и с някой оналйн скенер и ще се убедиш,ако Касперския ти позволи разбира се хаха :):question:

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Това, че даден файл е заразен с троянец(примерно) не означава, че този троянец се е взел при инсталацията на програмата, в която е файла. Фалшиви тревоги много рядко се наблюдават при касперски,и те са основно при хващането на riskware,spyware и пр. Но при хващане на троянец твърдението "фалшива тревога" поне при касперски ми се струва смешно, не съм чувал подобен проблем. И все пак скенирай с други скенери. Моята препоръка е да оставиш касперски да поправи двата файла,а ако не успее да ги истрие щом е нужно.

Успех. ;)

On 13th of September, an F-Secure Anti-Virus database produced a false alarm on a component of NSIS installer as 'Trojan-PSW.Win32.LdPinch.axb'. The false alarm appeared with the 2006-09-13_01 update. The problem was resolved with the 2006-09-13_05 update that was published at 1:00pm Finnish (EEST) time. We are sorry for any possible inconvenience that this false alarm might have caused to our customers.
http://www.f-secure.com/v-descs/ldpinch_axb.shtml

NSIS False Positives

From NSIS Wiki

There are hundreds of installers false positive made with NSIS. This page contains a list of some of them.

Bolded entries are still detected by the AV!

* F-Secure - Sep 13, 2006

* Kaspersky - Sep 13, 2006

* Norman - Sep 11, 2006

* AVG Antivirus - Sep 11, 2006

* Fortinet - Jul 3, 2006

* AntiVir - Jul 1, 2006

* Norton & Symantec - Jul 1, 2006

* Kaspersky - Jun 21, 2006

* BitDefender - Jun 13, 2006

* OneCare - Jun 07, 2006

* AVG Antivirus - Jun 06, 2006

* Norton - May 20, 2006

* AntiVir - Feb 22, 2006

* Ad-Aware - Nov 22, 2005

* Mcafee - Nov 16, 2005

* AntiVir - Oct 12, 2005

* ArcaVir - Aug 21, 2005

* MS Antispyware - Aug 09, 2005

* MS Antispyware - Jul 26, 2005

* AVG Antivirus - Jul 10, 2005

* MS Antispyware - May 18, 2005

* MS Antispyware - Apr 22, 2005

* AVG Antivirus - Apr 21, 2005

* MS Antispyware - Mar 01, 2005

* PCCillin - Sep 17, 2004

* BitDefender - Aug 29, 2004

* Mcafee - Aug 26, 2004

* Sophos AV - Aug 16, 2004

* Norton - Aug 09, 2004

* Mcafee - Mar 11, 2004

* Norton - Feb 24, 2004

False Positive By Anti-Malware programs

* MS Antispyware: 5

* Norton: 4

* AVG Antivirus: 4

* AntiVir: 3

* Mcafee: 3

* Kaspersky: 2

* BitDefender: 2

* F-Secure: 1

* Norman: 1

* Ad-Aware: 1

* ArcaVir: 1

* Fortinet: 1

* OneCare: 1

* PCCillin: 1

* Sophos: 1

* Total False Positives: 31

http://nsis.sourceforge.net/NSIS_False_Positives

NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) is a professional open source system to create Windows installers. It is designed to be as small and flexible as possible and is therefore very suitable for internet distribution.

http://nsis.sourceforge.net/Main_Page

Надявам се това да хвърли светлина върху проблема, btw касперски са оправили дефинициите няколко часа след първите репорти за фалшива тревога.

@Morfey_A- можеш ли да се аргументираш, ама по- детайлно- опит, примери и прочее?

Мислех да не пиша в тази тема, защото има вече предостатъчно такива, но не се здържах:

Касперски антивирус ми съобщава за наличие на троянски кон във Уинамп 5.13 и в

ATI Tray Tools на уважавания Rey Adams!!!!!!!Питах Rey и той категорично отрече такова нещо!!!

Моля за съдействие-ако има друг с подобен проблем,нека пише! Особено ако друг скенер! декларира същото нещо! sad.gif:)

Конят е Troyan-PSW.Win32.LdPinch.axb!

Споко,не се шашкай,може да е просто фалшива тревога ,коя ли подред от прословутия Касперски :)

Той е известен с това че дава доста фалшиви тревоги,да не говоря за другите му недостатъци.Просто сканирай и с някой оналйн скенер и ще се убедиш,ако Касперския ти позволи разбира се хаха :) :)

Morfey_A Май пак си търсиш белята! Касперски не дава много фалшиви тревоги (естествено че са възможни), особено за такива неща! Ако thomson използва фрий версията на Уинамп не се и съмнявам да са сложили някой скрит троянец в кода му, който така прословутия НОД, който хвалиш, въобще и не засича. Само ще кажа, че във фрий версията на BSPlayer има гад - НОД засича ли ти я! Проблемът със засичането на някои инсталатори като троянци, не е в Касперски, а в използвания код, който прилича (по поведение) на троянец! И това, че НОД не ти казва за това, означава колко е добра, а не че Касперски дава фалшива тревога! Анализаторът на Косперски е засекъл поведението на кода, което отговаря на поведението на троянец и е дал предупреждение за това! На мен лично ми се е случвало засичането на троянци в инсталационни файлове, за които и аз си мислех, че са фалшива тревога, но след анализиране се оказа, че не са! Така че ще те помоля да се здържаш от коментари при положение, че не познаваш продукта и начина му на работа и сканиране!

Огромно благодаря за навременната помощ,господа! :speak: Така вече е по-добре. :clap:

Проблемът никога не е едностранен. За това имат вина както енждина на антивирусната, така и самия код. Въпросът е не кой е виновен, а какво е съотношението.

За другото също не съм особено съгласен. Не мисля, че параноята е особено положително качество. Не казвам, че и е изцяло отрицателно. То и при мен преди Panda-та ми беше изпонамерила гадина в сума ти и mp3-ки и ги беше изтрила. И в песните ли кодът е зловреден? Ако така е по-добре, нека антивирусните засичат и когато имаш файлове на компа - "Внимание, имате файлове на компютъра. Плъзнали са из целия компютър: avi, mp3, wav, iso, mpg, jpg, bmp и много други. Не съм сигурен дали са вируси, ама за по-сигурно си форматирайте харда или най-добре си го хвърлете през прозореца."

Хахахаха, колега, колега ...... Не ми се води спор - безсмислено е, ще ти отговоря така. Вируси вече са интегрирани в почти всички файлови формати. За МР3-ките вирусите бяха имплантирани още преди повече от 4-5 години, виждал съм имплантирани вирусни кодове във JPG файлове, дори и в BMP. Също така съм виждал вируси, които копират кодът си в текстов файл, за да не бъде сканиран от антивирусните програми. Също така ще ти кажа, че щом антивирусната ти е засекла вирусите в МР3-ките, но ги е изтрила, а не ги е изчистила, то тя не става - просто не върши работа. Преди 4 или 5 години имах подобен проблем! На една позната на компютъра имаше вирус заразил МР3-ките й. Сканирах с F-prot и той също като пандата ме пита дали да ги изтрие. Не се съгласих с него и инсталирах Касперски. Програмата предложи да изчисти вирусния код или да изтрие песните. Избрах да ги изчисти. След като си свърши работа, то от около 3000 или и повече май бяха песни само 3-4 припукваха като свирят. Всичко друго си беше нормално. Та кажи ми сега не става ли въпрос за кодов анализатор от високо ниво? А и тогава Касперски беше къде, къде по-назад и пак предложида изчисти вируса, а да не изтрива файловете!

И ... стига вече с безсмислени постове. То по твоята логика дай да нямаме компютри и да не си вършим работата на тях!

Мислех да не пиша в тази тема, защото има вече предостатъчно такива, но не се здържах:

Morfey_A Май пак си търсиш белята! Касперски не дава много фалшиви тревоги (естествено че са възможни), особено за такива неща! Ако thomson използва фрий версията на Уинамп не се и съмнявам да са сложили някой скрит троянец в кода му, който така прословутия НОД, който хвалиш, въобще и не засича. Само ще кажа, че във фрий версията на BSPlayer има гад - НОД засича ли ти я! Проблемът със засичането на някои инсталатори като троянци, не е в Касперски, а в използвания код, който прилича (по поведение) на троянец! И това, че НОД не ти казва за това, означава колко е добра, а не че Касперски дава фалшива тревога! Анализаторът на Косперски е засекъл поведението на кода, което отговаря на поведението на троянец и е дал предупреждение за това! На мен лично ми се е случвало засичането на троянци в инсталационни файлове, за които и аз си мислех, че са фалшива тревога, но след анализиране се оказа, че не са! Така че ще те помоля да се здържаш от коментари при положение, че не познаваш продукта и начина му на работа и сканиране!

Точно и правилно. И аз се опитах да им обясня, че твърдение "много фалшиви тревоги от касперски" е най-малкото смешно.. Но дано човека си е оправил проблема, излишни спорове се получават м/у фенове на различни програми.. На който не му харесва kaspersky да не си го слага! Толкова е просто.. Щом е сигурен в защитата, която е сложил, добре, няма нищо по-хубаво от това cool.gif

просто фалшива тревога ,коя ли подред от прословутия Касперски

Той е известен с това че дава доста фалшиви тревоги

tigertron незнам къде какво си чел,но пак не си разбрал със сигурност.Първо аз не съм с НОД32,а с Ф-секюр клиент секюрити,второ,беше изписано доста за параноичните особености на Касперски,които добре че при моята антивирка използваща част от тяхната технология отсъства.

И на последно,затова че критикуваме Капсерски за това ли си търсим белята ми отговори,доказано е че Касперски греши.Изписано е много,някой просто трябва да го прочете,няма смисъл да повтаряме едно и също в сума ти теми.

Със здраве,и недей се пали толкова

Да, изписано е, но никъде не е написано за "доста грешки от прословутия касперски" Има голяма разлика. Мисля, че е безмислен спора, всеки да си стои със собствените си разбирания и виждания :clap:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

съгласен съм напълно с тебе и аз ползвах преди време Kasparsky верно добре сканираше нз до колко е добра щото още немах интернет ;) обаче само цепеше всичка е примерно NFS underground 2 се сасипваше да цепи

сега съм с NOD32 и мога да кжа супер програмка бате признавам я лека и сигурна щом долови вирус всичко спира и нема пропускане :)

На ме Касперски ми показва:открит потенциално опасна програма Invader(loader)Процес:C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe.Как да го разбирам това?

Темата е разчистена от офтопици и безмислени спорове на тема Касперски-Нод32 след оплакване от потребители.Спорове бихте могли да си водите в раздел "Празни приказки",тука има проблем и доколкото разбрах вече е решен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.