Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Видях че във форума има същите теми прочетох ги изпробвах някои неща но нищо не ми помогна.Затова реших да пиша и да създам нова тема.Та значи компютъра ми създаде проблем който ме наведе на мисълта че имам вирус.Сканирах с NOD 32(тази антивирусна изполввам) но не откри нищо.После сканирах с онлайн скенер на Касперски и той ми откри един вирус и един заразен обект.Вируса е TROJAN CLICKER.HTML.AGENT.Пробвах с няколко програми за изчистване но те пък не го откриват(Касперски,Есет,Хайджак и още една,две).Моля ви помогнете да изчистя тази гад!!!!!Обяснете ми моля ви по подробно как да го направя,защото отскоро имам компютър и огромна част от нещата изобщо не са ми ясни!!!!!Благодаря ви предварително!!!!!

Пробвай със Kaspersy Internet-sekuriti.Ако не стане послушай Bfaf.Успех.

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Добре, как така онлайн скенера на Касперски го открива а самата антивирусна не! Това е странно, тъй като самата атнивирусна има много по-добри алгоритми за сканиране и чистене на вируси! Пробвай да изтриеш ръчно файловете, които ти казва че са заразени в онлайн скенера!

Не знам за кой път вече повтарям, че кракнатият Нод 32 не е добра защита за компа, тези, които ползват кракната версия на Нод, е крайно време да разберат, че "Есет" имат може би най-добрата интернет-полиция и нелегалните номера веднага биват засечени от компанията, така юзерът е ощетен, понеже получава само обновяване на вирусните дефиниции, без АЛГОРИТЪМЪТ на анти-вирусната програма да се обновява. По този начин не сте защитени от последните интернет заплахи и Нодчето ви ще пропуска вирусчета, както е в този случай!

Дано вече юзърите, работещи с кракнат Нод, разберат това и повече да не се налага да повтарям едно и също, когато тази програма пропуска вируси, а юзърът не може да си обясни защо! cool.gif

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Отиди на http://www.nod32.bg и погледни вдясно при Чистач за вируси и си избери cleaner. Там се позагледах малко и още в началото намерих cleaner-а, който ти трябва. Пробвай с него. Ако не стане си свали версията на NOD32 за DOS и стартирай компютъра с дискета на Windows 98. От там си пусни nod32, който трябва също да е на дискетата или на друга, няма значение. Е тогава и ако това не помогне ще ти се наложи да преинсталираш заради тази гад. Успех.

Каква преинсталация?Хората му казаха:Изтрий си Temporary internet files.Не му трябват никакви чистачи,иструменти и др. .

а някои плюеха касперски..... :nono:

Да имаш предвид занапред-Касперски изобщо не го пуска тоя гад и го трие веднага,

щом попадне на харда.Трий всичко в темпорари интернет файлс и не се бой.Ръчно няма да го намериш!

thomson, не заблуждавай човека. Разбира се, че може да намери файла ръчно. Щом операционната система го вижда, значи и потребителят може да го намери.

По принцип цялата папка Temporary Internet Files не може да се изтрие. Windows не го позволява. Вътре не се вижда папката, в която е гадинката и дори показване, както на скритите, така и защитените системни файлове няма да накара папката да се появи. Има един доста елементарен трик. Просто се добавя името на папката в адресната лента и с натискане на Enter се влиза в папката.

За всеки случай ето шотче:

bar2zd3.png

Подчертаното със синьо трябва да се замени със съответното потребителско име, а подчертаното с червено трябва да се добави ръчно и воала! След това вътре може да се развихри човек. Може да има някои предупреждения от Internet Explorer, но само се клика Yes, за да се продължи.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Значи сканирах с още три,четири онлайн скенера и никой не го откри.Пробвах ис Касперски но и той не го засича.Може ли от многото санирания тази гад да се е скрила някъде и затова нищо да не го открива?????Как да изтрия тази папка с временните интернет файлове?????Има ли възможност да се е преместил някъде извън тази папка?????

Значи сканирах с още три,четири онлайн скенера и никой не го откри.Пробвах ис Касперски но и той не го засича.Може ли от многото санирания тази гад да се е скрила някъде и затова нищо да не го открива?????Как да изтрия тази папка с временните интернет файлове?????Има ли възможност да се е преместил някъде извън тази папка?????

Нееее, не се е преместил или скрил някъде. Най-вероятно се е изтрил с изтриване на временните файлове. Това е скрипт, който изпълнява команди, не се премества. Сигурно се е изтрил вече ;)

Как да изтрия тази папка с временните интернет файлове?????

Ако си с IE : Tools -> Internet options -> Delete files - Маркирай - Delete all ofline content и OK

Значи забравих да ви кажа че сканирах с WINDOWSECURITY и там при много бързо сканиране ми даде да ицтрия три неща-едно куки и две traces(не знам какво означава това),но никъде не се споменаваше за троянец.Има ли възможност по този начин да съм го изтрил и за това да не го засичат скенерите?????

Дали тази гад е бил traces?????Сега необходимо ли е да трия цялата папка?????

thomson, не заблуждавай човека. Разбира се, че може да намери файла ръчно. Щом операционната система го вижда, значи и потребителят може да го намери.

По принцип цялата папка Temporary Internet Files не може да се изтрие. Windows не го позволява. Вътре не се вижда папката, в която е гадинката и дори показване, както на скритите, така и защитените системни файлове няма да накара папката да се появи. Има един доста елементарен трик. Просто се добавя името на папката в адресната лента и с натискане на Enter се влиза в папката.

За всеки случай ето шотче:

bar2zd3.png

Подчертаното със синьо трябва да се замени със съответното потребителско име, а подчертаното с червено трябва да се добави ръчно и воала! След това вътре може да се развихри човек. Може да има някои предупреждения от Internet Explorer, но само се клика Yes, за да се продължи.

Е,с твоите указания може и да успее. :stop:Даже като гледам,май се е оправил вече.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Tapion,започна да ми излиза в Eventviewer в System един Warning по няколко пъти на ден.Ставаше въпрос в него,че браузера се опитва да езтегли листа със сървъри от мастер браузера.Говорих с техниците от доставчика ми и те ми обясниха,че това не може да стане и че при мен има програма,която се опитва да направи това нещо.Писах и във форума,но никой не можа да ми каже коя може да е тази програма и защо се оптва да прави това.После се сетих,че този Warning започна да излиза в деня ,в който NOD-а ми изпищя,даде ми тогава само TERMINATE PROGRAM и понеже и друг път само това е давало тогава реших,че няма проблем,но явно е пропуснал нещо.Та затова реших днес да проверя дали няма вирус.

Искам да попитам нещо с цел моето ограмотяване.Възможно ли е ако примерно както беше при мен Касперски да отчете наличието на вирус и после ако вируса все още си е в компютъра при повторно сканиране след известно време със същия скенер(Касперски) да не го открие?

Tapion,започна да ми излиза в Eventviewer в System един Warning по няколко пъти на ден.Ставаше въпрос в него,че браузера се опитва да езтегли листа със сървъри от мастер браузера.Говорих с техниците от доставчика ми и те ми обясниха,че това не може да стане и че при мен има програма,която се опитва да направи това нещо.Писах и във форума,но никой не можа да ми каже коя може да е тази програма и защо се оптва да прави това.После се сетих,че този Warning започна да излиза в деня ,в който NOD-а ми изпищя,даде ми тогава само TERMINATE PROGRAM и понеже и друг път само това е давало тогава реших,че няма проблем,но явно е пропуснал нещо.Та затова реших днес да проверя дали няма вирус.

Искам да попитам нещо с цел моето ограмотяване.Възможно ли е ако примерно както беше при мен Касперски да отчете наличието на вирус и после ако вируса все още си е в компютъра при повторно сканиране след известно време със същия скенер(Касперски) да не го открие?

Всичко е възможно.Освен,че имаш съмнения този вирус да се е загнездил някъде по харда ти,имаш ли други проблеми с компа?Сканирай с нещо друго,BitDefender,Panda.Разгледай си процесите.Споко cool.gif

Не се притеснявай ! Причината не е вирус.

В предишната ти тема ПРОБЛЕМ:Стартирани програми дадох линк където е описано кога се появява това съобщения в EventLog-а.

CAUSE

This problem occurs when one or more of the following is true:

• Your computer performs an acting role as a master browser because of a forced election.

• Your computer network cards are linked to the same subnet.

• Your computer network cards are not linked directly to the same subnet, but are linked indirectly to the same subnet through other subnets that they are connected to.

• The master browser is using an incorrect subnet mask.

Не се дължи на някаква мистериозна програма а е действие на самия Windows, свързано с получаване на списък на компютрите в мрежата със статут на Master Browser.

Претърсването на мрежата (Microsoft Network) за BrowserMaster компютри става по следния начин:

С помощта на механизъм за избори (elections) се определя комютър, който става главен браузър (Master Browser). На него се пази цялата информация за включените в мрежата компютри, и той в случай на получаване на запитване от страна на друг компютър, дава сведения за мрежовото обкръжение. Ако в мрежата съществува домейн тогава контролера на домейна (Primary Domain Controller) става главен браузър на домейна (Domain Master Browser).

В твоя случай, компютъра ти по някаква причина не може да получи списъка от MasterBrowser-a.

CECOV ти си прав.Значи във връзка с предишния проблем говорих с доставчика и там ми обясниха че няма как да се отвори листа със сървърите на МАСТЕРБРАУЗЪРА защото самите те са си настроили системата така.Обясниха ми също че тогава откогата е започнало да го иска най вероятно съм качил някоя нова програма или ми се е инсталирало нещо виртуално.Знам че не съм качвал програма/ми,за нещо виртуално ми се струваше малко вероятно.Пробвах с изключване на някои програми в СТАРТЪП но проблема си оставаше.Забравих да кажа че даже да е от WINDOWSA не ми се виждаше нормално да показва този WARNING постоянно при условие че досега не съм имал никакъв проблем.Тръгнах от деня в който започна да излиза WARNINGA,започнах да търся нещо необичайно в този ден което в последствие да причинило проблема.Затова решх да сканирам онлайн и Касперски ми откри този Троянец.Естествено беше да мисля че причината е в него.Просто когато NOD 32 изпищя(описах го в горния пост)същата вечер започнаха да излизат непрекъснато тези WARNINGI.Затова търсих проблема в Троянеца.

Да си правил някакви промени в мрежовите настройки ?

Каква хардуерна конфигурация използваш ?

Значи не съм првил никакви промени в мрежовите си настройки.Във връзка с проблема с warninga за който става на въпрос ги проверявах за всеки случай но всичко си беше наред.

Ето за какво иде реч - хванал съм си някакъв тронец и просто няма оттърване от него. С какво ли не съм го мъчил няма и няма. НОД32, Ф-Прот разните им там АдУеъри и т.н. Проблема идва от там, че когато съответната програмка тръгне да сканва файла и следва мощно забиване - толкова мощно че освен прекъсване на захранването друго спасение няма. Някои да има по-добра идея от преинсталиране? Проблема не е хардуерен със сигурност!

Ами пробвай онлайн скенерите (виж търсачката има спец. тема за такива)

Та аз ти препоръчвам Online сканирането на Панда.

Виж тук - http://www.pandasoftware.com/products/activescan.htm

Виж къде е въпросния троянец и се опитай да го изтриеш ръчно..

Въпросният онлайн скенер изтрива автоматично вируси и троянци, така че едва ли ще се наложи да го трие ръчно. Просто пусни сканиране, но се регистрирай с валиден e-mail!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.