Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

Ето моя лог.Кажете има ли някакви проблеми и ако може да ми кажете по-подробро как да разбера кое да поправям ако е нужно при положение,че пак си направя сканиране след време.

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\sched.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avguard.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avesvc.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avmailc.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\AVWEBGRD.EXE

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\WINDOWS\tsnp2std.exe

C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\Common Files\Yandex\Yupdate\yupdate.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\WINDOWS\explorer.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\Documents and Settings\EEE\Desktop\hjt.exe.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = :

R3 - URLSearchHook: (no name) - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - (no file)

R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll

O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O2 - BHO: IE 4.x-6.x BHO for Download Master - {9961627E-4059-41B4-8E0E-A7D6B3854ADF} - C:\PROGRA~1\DOWNLO~1\dmiehlp.dll

O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll

O2 - BHO: (no name) - {D21B96A7-72BB-4D66-92CD-E810A7E8AF0D} - (no file)

O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll

O3 - Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - (no file)

O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [skyTel] SkyTel.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [tsnp2std] C:\WINDOWS\tsnp2std.exe

O4 - HKLM\..\Run: [bigDog305] C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE VIMICRO USB PC Camera (ZC0305)

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] C:\WINDOWS\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [unlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avgnt.exe" /min

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Yupdate!] "C:\Program Files\Common Files\Yandex\Yupdate\yupdate.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'Default user')

O8 - Extra context menu item: Download Using &BitSpirit - C:\Program Files\BitSpirit\bsurl.htm

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Закачать ВСЕ при помощи Download Master - C:\Program Files\Download Master\dmieall.htm

O8 - Extra context menu item: Закачать при помощи Download Master - C:\Program Files\Download Master\dmie.htm

O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O9 - Extra button: (no name) - {85d1f590-48f4-11d9-9669-0800200c9a66} - C:\WINDOWS\bdoscandel.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Uninstall BitDefender Online Scanner v8 - {85d1f590-48f4-11d9-9669-0800200c9a66} - C:\WINDOWS\bdoscandel.exe

O9 - Extra button: Download Master - {8DAE90AD-4583-4977-9DD4-4360F7A45C74} - C:\Program Files\Download Master\dmaster.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Download Master - {8DAE90AD-4583-4977-9DD4-4360F7A45C74} - C:\Program Files\Download Master\dmaster.exe

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll

O16 - DPF: {56762DEC-6B0D-4AB4-A8AD-989993B5D08B} - http://www.eset.eu/buxus/docs/OnlineScanner.cab

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\Skype4COM.dll

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Firewall (AntiVirFirewallService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avfwsvc.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite MailGuard (AntiVirMailService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avmailc.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Scheduler (AntiVirScheduler) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\sched.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avguard.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite WebGuard (antivirwebservice) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\AVWEBGRD.EXE

O23 - Service: Avira Premium Security Suite MailGuard helper service (AVEService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avesvc.exe

O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Apache Software Foundation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

--

End of file - 9848 bytes

:)

Редактирано от jamc (преглед на промените)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

Абе защо го занасяте момчето бе.Ако компа му е тотално заразен няма спасение с инсталация на антивирусна.Най-вероятно е и тя да се скапе.Мисля че Кашперски предлагат опция за създаване на 'Спасителен диск',но трябва да е от незаразен компютър.Прочетох че си с НОД32,това е може би най-вещата антивирусна,но се опасявам че си я инсталирал на вече заразена машина.Има папки като System Volume Information в които никоя антивирусна не множа да погледне.Именно в подобни места се загнездват гадовете.Пробвай със 'Спасителния диск' на Кашперски (сканира под ДОС без да пропуска нищо) и ако не помогне и той...формат.

Спри System Restore (десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => сложи отметка пред Turn off System Restore...)

След което маркирай следните неща и дай Fix Checked

R3 - URLSearchHook: (no name) - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - (no file)

O2 - BHO: (no name) - {D21B96A7-72BB-4D66-92CD-E810A7E8AF0D} - (no file)

O3 - Toolbar: (no name) - {0BF43445-2F28-4351-9252-17FE6E806AA0} - (no file)

Можеш да спреш Messenger услугата ,ако не го ползваш: Start => run => напиши services.msc => кликни двукратно върху Messenger => и от падащото меню избери DISABLED

п.с. Не е зле да направиш и едно допълнително сканиране,изтегли Dr.Web (без инсталация) и я стартирай.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Avast е истината,но ако вече е прекалено късно трябва да си преинсталираш Windowsa,но и да направиш формат на Д,че може и там да са влезли вируси,иначе преинсталацията се обезмисля.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Dr WEB - Twister - Rising търсят и неутрализират вредоносен код и в System Volume Information - бих започнал с руския безплатен скенер ... Поздрави

Не знаещите и не можещите стигат бързо до това "решение" ,нека всеки сам прецени до къде са му възможностите,явно твоите са до там.

Право в десятката ! :)

Абе защо го занасяте момчето бе.Ако компа му е тотално заразен няма спасение с инсталация на антивирусна.

Не мисля, че проблемите описани в заглавния пост са толкова сериозни за да се каже че е "тотално" заразен компютъра... Не съм имал за идея да занасям никого, мисля че и останалите са така - просто се дават насоки и препоръки за решаването на проблема.Никой не спира човека да преинсталира, решението е негово.Хайде сега да не се караме, а да изчакаме автора да изкаже мнението си :) .

Абе защо го занасяте момчето бе.Ако компа му е тотално заразен няма спасение с инсталация на антивирусна.Най-вероятно е и тя да се скапе.Мисля че Кашперски предлагат опция за създаване на 'Спасителен диск',но трябва да е от незаразен компютър.Прочетох че си с НОД32,това е може би най-вещата антивирусна,но се опасявам че си я инсталирал на вече заразена машина.Има папки като System Volume Information в които никоя антивирусна не множа да погледне.Именно в подобни места се загнездват гадовете.Пробвай със 'Спасителния диск' на Кашперски (сканира под ДОС без да пропуска нищо) и ако не помогне и той...формат.

NOD32 също се рови там cool.gif

counterSpy.gif

I Въведение

CounterSpy е мощен anti-spyware инструмент, който открива и изтрива шпионски софтуер от вашият компютър а също така и го передпазва от заразяване. Той има една от най-добрите база данни от дефиниции и се слави с бързината си на сканиране.

II Изтегляне

Официален страница - www.sunbeltsoftware.com

Лиценз - Shareware (Платен)

Изтегли - Тук

III Изисквания

* Windows - 2000 (SP4), Server 2003, Server 2008, XP (SP1-SP2-SP3, Home-Pro-MediaCenter-Tablet), Vista (SP1)

* Processor - Minimum 400MHz

* RAM - Minimum 256MB

* 2x CDROM

* Internet - 56Kbps

* Free disk space - 150MB

Всякакви мнениея, въпроси, проблеми и линкове публикувайте в тази тема.

Много ефективна програма, но не е препоръчителна за резидентна защита поради ресурсите, които ползва, поне в 1-ва и 2-ра серия. Бих казал, че е програма за крайна необходимост, но пък тогава възникват други въпроси - защо например се е стигнало до употребата й...

Любопитно е, че при 3-та серия програмата е "свита" до неузнаваемост - от 70+ МБ на 10-тина. Та ще ми е интересно да чуя мнение конкретно за 3-ката, пробвал ли я е някой?

Много ефективна програма, но не е препоръчителна за резидентна защита поради ресурсите, които ползва, поне в 1-ва и 2-ра серия. Бих казал, че е програма за крайна необходимост, но пък тогава възникват други въпроси - защо например се е стигнало до употребата й...

Любопитно е, че при 3-та серия програмата е "свита" до неузнаваемост - от 70+ МБ на 10-тина. Та ще ми е интересно да чуя мнение конкретно за 3-ката, пробвал ли я е някой?

Аз съм я пробвал и честно да ви кажа хич не товари.Имайте напредвид,че тя сканира,а съм с отворен браузер (Mozilla Firefox 2.0.0.16) и антивириса ми е включен в релна защита (Avast! Pro 4.8.1229).Компютърът ми е слаб - RAM 512MB DDR, Sempron 2800-2.0GHz, ATI Radeon 9250-128MB.

Друго нещо ми е интересно на мен.Тука е дадена,че е 10,2MB премерно версия 3.1.2252,а на официалния им сайт е 60,2MB.Някакви идеи от какво може да е станало това разминаване?

От вчера съм с нея, и засега се държи добре. Успя да изчисти някакви MRU objects, с които AdAware Pro не се справяше. Сработва се с Avast Pro, не усещам някакво забавяне, а компютъра ми не е много мощен - AMD Athlon 2 GHz, 1 GB RAM . На Windows XP SP3 съм. Свалих си я от официалния сайт, защото предната, която дръпнах откъдето ми падна, беше пълна със зарази, и ме доведе до преинсталация. Нямам представа защо има такава разлика в размерите - само папката ми definitions e 74 MB.

Засега единствения недостатък е, че си намерих ключ само за 8 месеца.

Сега пробвах най-новата версия 3.1.2315 изтеглена от тук (10,3МБ) и инсталирана,програмата ми е 88,2МБ с всички ъпдейти,някой да каже 60МБ-товата какъв размер има инсталирана и дали намира разлика м/у двете.

Преди ми беше една от любимите и си остава за мен една от тежките артилерии, които могат да се използват в краен случай...(Другите такива са SpySweeper и Spyware Doctor).

Новия интерфейс не е лош, но забелязах, че липсва модул за имунизация, както във версия 2...

Другото, което леко ме дразни е, че при проверка (Full Scan) не можа да се справи с някои файлове в *.zip формат (като XMPlay 3.4.2.1.zip) и не можа да продължи натататък.Наложи се изтриване на файла и пускането на нова проверка.

Намери ми 3 неща...Едното го делнах (малко от мен да мине), а другите бяха фалшиви тревоги (apt => Advanced Process Termination и още един подобен инструмент, но в момента не се сещам кой).

Ами това са кратките ми впечатления, от няколкото часа работа през които присъстваше на машината ми... cool.gif

Нещо интересно ми се случи на мен с ъпдейт на програмата.Avast ми засича ъпдейта като вирус,някакви идеи дали е възможно това или е фалшива тревога?

1124049_orig.jpg

@nikolaj1990, мисля, че е напълно възможно. Чел съм на много места, че Avast-а давал фалшиви тревоги, но на мен не ми се е случвало. Все пак не рискувай. Това е само ъпдейт, затрий го и ъпдейтвай наново.

@hlevoust, благодаря за инфото, но няма да се възползвам. Преди малко си пуснах пълен скан с CounterSpy - 3 заразени Cookies. После пълен скан с AdAware Pro - общо 14 Cookies и MRU objects, пропуснати от CounterSpy. Така че я махам, и се връщам към AdAware. Докато не намеря нещо по-добро.

Редактирано от Lyubo71 (преглед на промените)

Сега да разправям...:

Значи сканирах с MBAM (8 infected), после със SuperAntiSpyware (95 infected) и накрая с Avast (неъпдейтнат)(не видях колко инфектирани имаше. защото не следях рестарта...).След всички сканирания SuperAntiSpyware пак ми извеждаше, че се сменя началната ми страница...и че евентуално има наличие на addware или spyware...

И накрая какво се получи - не можах да ъпдейтна Avast, защото бяха изтрити драйверите за интернета и разни други работи, свързани с него, и от поддръжката на интернета ми казаха след множество опити да възстановя интернет връзката, че трябва да си преинсталирам Windows-а...

Та сега по-добре ми обяснете как се прави формат и качване на нов Windows? :):sobbing::sobbing:

Благодаря нав сички за съветите! И не съжалявам, че пробвах по интелигентния начин :gift:

П.С. Сега ползвам интернета на гаджето.

...@hlevoust, благодаря за инфото, но няма да се възползвам...

Аз също, не е и нужно в момента. В наличност са малко, но качествени заместители, при това безплатни.

Сега да разправям...:

Значи сканирах с MBAM (8 infected), после със SuperAntiSpyware (95 infected) и накрая с Avast (неъпдейтнат)(не видях колко инфектирани имаше. защото не следях рестарта...).След всички сканирания SuperAntiSpyware пак ми извеждаше, че се сменя началната ми страница...и че евентуално има наличие на addware или spyware...

И накрая какво се получи - не можах да ъпдейтна Avast, защото бяха изтрити драйверите за интернета и разни други работи, свързани с него, и от поддръжката на интернета ми казаха след множество опити да възстановя интернет връзката, че трябва да си преинсталирам Windows-а...

Та сега по-добре ми обяснете как се прави формат и качване на нов Windows? :wors::wors::)

Благодаря нав сички за съветите! И не съжалявам, че пробвах по интелигентния начин :)

П.С. Сега ползвам интернета на гаджето.

Инсталиране на Windows XP

http://www.elcomis.com/content/view/23/30/

Един съвет от мене след преинсталацията и инсталирани всички необходими - основни приложения,които ползваш направи си имидж файл с Acronis ;) както и си избери нещо което наистина ще те пази от въшки.

Поздрави и наистина ти желая УСПЕХ :wors:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Айде някой да обесни,защо на официалната страница програмата е 60,2МБ,а тук в kaldata.com е 10,2МБ?

Пробвах ги и двете и разлика има и то голяма!

Редактирано от Nikolai1990 (преглед на промените)

Нека опита деинсталация в safe режим, и да не вярва на подобни програми. И следващия път да си инталира firefox :-)

Е как да се деинсталира, когато в моя компютър не беше инсталирана?!

С доста усилия и сама я премахнах първия път. :) Появи се отново... Не успях да я премахна. Системният ми администратор също не успя и се наложи възстановяване на компютъра към по-ранна дата...

Почвам да чета темата, дано да науча нещо... Индианка съм, такава ;)

Той Системният ми администратор да чете

Да де, разбрах biggrin.gif ...

Всъщност, то тая програма от какъв вид е ohmy.gif

Antivirus 2008 (XP) е опасна псевдопрограма за сигурност, която използва заразни приложения и инструменти (най-често троянци), за да се инсталира (или самоинсталира) на компютъра ти с фалшив предтекст, че системата ти е заразена. След като се инсталира, обикновено премахва някои от възможностите на съществуващите антивирусни и други програми за сигурност. После предлага срещу заплащане да "оправи" нещата. Програмата е класическо "менте", с цел да те завлече. Затова има форуми и начини за лекуване на пораженията от това менте. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.