Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

за да си купи евтино злато като им върне скъпите хартийки!така в Русия остава златото,а при другите-хартишки! :)

Брей, докъде са я докарали ! Да купуват долари, с които да купуват злато.

Велика е руската финансова мисъл !

• Отговори 778
  • Прегледи 52,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Брей, докъде са я докарали ! Да купуват долари, с които да купуват злато.

Велика е руската финансова мисъл !

да!някой,които нямат злато по изключение плащат с долари газта и руската мисъл веднага  ги връща,като си купува злато с тях!руска им работа!утре ако рухне долара,те ще имат злато!

да!някой,които нямат злато по изключение плащат с долари газта и руската мисъл веднага  ги връща,като си купува злато с тях!руска им работа!утре ако рухне долара,те ще имат злато!

Верно.

Трябва им много злато за дворците на олигарсите.

Ама това са автомобили Форд, предназначени изключително за руския пазар.

Не знам кой е двуличникът в случая - Америка или Володя.  :D

В Русия всички автомобили се произвеждат за руския пазар, защото управниците там са умни, не като при нас, дето ни дават коли със 130 mm просвет и гуми 195/50 R15 като стандарт и само като опция се предлагат гуми с височина 65. А иди карай из нашите дупки да те видя, колко ще изтраят тия джанти.  А Форд бяхя запланували големи инвестиции и завладяване на руския пазар още преди Майдана. Тогава Форд Фокус бе най-продаваният чуждестранен автомобил. Руския автомобилен пазар бе почти равен на германския и въпрос на няколко месеца бе да го мине по продажби на нови автомобили. Ръста бе като тоя в Китай, че и по-голям. Само че Украйна обърка всичко, а от там и големите компании почнаха да се чудят какво да правят. Форд още от началото бяха твърди противници на санкциите спрямо Русия и заявяваха, че въпреки всичко, те няма да спират инвестиционната си програма. Явно така и правят, така като чета новините. та ей и затова карам Форд - марка, подкрепяща Русия, както мен   :P Да не говорим, че Хенри Форд е бил и голям привърженик на Хитлер, че и "спонсор". Изобщо, марката на американците  - Форд, си е била и "фашистка" и сега "русофилска", хаха. Ей това се казва работа - интересите преди всичко. А е явно, че интересите на Америка минават и през Русия. Виж, GM  се изтеглят, но тях никой не ебава за слива в Русия. Те и без това залязваха. GM  изтеглиха марката си Шевролет дори от Европа така, че не бива да се учудваме и на отстъпленията им на други пазари. 

... Та прибраха парите на хората и след това вързаха към марката - 1000 и направиха деноминация.

Аз по мои сметки тогава, чисто търговски, реалния курс на лева бе 200-250 за марка. По тоя начин ни ограбиха за нула време 75 % от парите. Ако лева бе фиксиран на 250, ние нямаше да изпитаме никакви трусове през 1998 година. Да, ама не. Костов след това разпродаде държавата на безценица и се тупаше в гърдите, как стабилизирал нещата. А те нещата можеха да се стабилизират много по-рано, ако всичко бе направено както трябва. Но нали ония, дето се нагушиха с марки и долари трябваше да си сменят парите на по-висок курс? ей затова бе цялата работа и бедността на народа през 1998 година, продължила дълго време след това. Навремето спорех с тъпите икономисти за тия неща и никой не ми даде смислено обяснение, защо лева бе фиксиран на 1000, след като реално и цени и заплати отговаряха на 200-250. Много заблудени овце имаше и тогава. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Интересно, Руските валутни резерви в доларово изражение не се увеличават, а, по израз на един от коментиращите, плавно спадат.

http://www.cbr.ru/Eng/hd_base/?PrtId=mrrf_m

Спрямо миналата година има спад от ок 24%, със забавяне в последните месеци, но не и възстановяване.

Златните резерви също не показват тенденция за нарастване в абсолютен размер, т.е. харчат се долари, а не злато.

Едномесечният курс на рублата към долара също така "плавно" отлетя от 48,67 до 54,76 рубли за долар, спад от 12%, като това отчита малкото подобрение от последната седмица.

http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=1M

Е, знам, че това не е много страшно, но е добре светът да се гледа не през розови очила, за да няма после както уважаемият билдър писа - излъгаха народът.

Ай ай ай, горките руснаци, намалели им били валутните резерви, и това автоматично означавало че отиват на дъното :D  Е на това му се вика гениална Економическа мисъл на велик специалист ..

Абе джанъм, това може да се обясни с много причини, не на последно място плащания по външен дълг, и намаляване на доларовите операции при търговия.... Ако не се сещаш да напомня, още от предни години и РФ и Китай сериозно си говорят че целят търговията им да е все по-малко зависима от долара, и то лека полека се получава .. Дори Газпром от месеци дори почна да продава газта за рубли, и то с партньори от ЕС  ( което явно ти си пропуснал, но иначе уж много четеш нали ) ... Китай също намалява доларовите си резерви и то от години, и това според теб означава че икономиката на Китай отива на кино?? Да бе да, след като ръста на БВП за 2014 им е над 7,7 % .. ( само за 2014-та , на Китай доларите са намалели с над почти 100 милиарда за сведение ,  ) 

Та вземи преди и по икономически въпроси да говориш да прочетеш малко повече... а не само анализите на разни гешефтари от Уолллсрахме ти в гащите, и Фашингтон нещо си агенцийки ......  Икономиката не е само далавера  от типа сорсоидни гешефти и алъш вериш на ценни книжа и игра с лихви .....

Ай ай ай, горките руснаци, намалели им били валутните резерви, и това автоматично означавало че отиват на дъното :D Е на това му се вика гениална Економическа мисъл на велик специалист ..

Абе джанъм, това може да се обясни с много причини, не на последно място плащания по външен дълг, и намаляване на доларовите операции при търговия.... Ако не се сещаш да напомня, още от предни години и РФ и Китай сериозно си говорят че целят търговията им да е все по-малко зависима от долара, и то лека полека се получава .. Дори Газпром от месеци дори почна да продава газта за рубли, и то с партньори от ЕС ( което явно ти си пропуснал, но иначе уж много четеш нали ) ... Китай също намалява доларовите си резерви и то от години, и това според теб означава че икономиката на Китай отива на кино?? Да бе да, след като ръста на БВП за 2014 им е над 7,7 % .. ( само за 2014-та , на Китай доларите са намалели с над почти 100 милиарда за сведение , )

Та вземи преди и по икономически въпроси да говориш да прочетеш малко повече... а не само анализите на разни гешефтари от Уолллсрахме ти в гащите, и Фашингтон нещо си агенцийки ...... Икономиката не е само далавера от типа сорсоидни гешефти и алъш вериш на ценни книжа и игра с лихви .....

Дъра-бъра, дъра-бъра, хиляди празни приказки. Не е нужно да си на всяка манджа мерудия.

Валтните резерви не са в долари, а в доларов еквивалент, т.е. това е с което Русия разполага, а може в юани да са. Ни ти май си пропуснал изобщо дискусията и за какво съм писал аз, типично поведение на хора, които не искат да има неизгодна за тях дискусия и се хвърлят да маскарят опонента си.

А обикновените руснаците са горки, но пък са свикнали

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

В Русия всички автомобили се произвеждат за руския пазар, защото управниците там са умни, не като при нас, дето ни дават коли със 130 mm просвет и гуми 195/50 R15 като стандарт и само като опция се предлагат гуми с височина 65. А иди карай из нашите дупки да те видя, колко ще изтраят тия джанти.  А Форд бяхя запланували големи инвестиции и завладяване на руския пазар още преди Майдана. Тогава Форд Фокус бе най-продаваният чуждестранен автомобил. Руския автомобилен пазар бе почти равен на германския и въпрос на няколко месеца бе да го мине по продажби на нови автомобили. Ръста бе като тоя в Китай, че и по-голям. Само че Украйна обърка всичко, а от там и големите компании почнаха да се чудят какво да правят. Форд още от началото бяха твърди противници на санкциите спрямо Русия и заявяваха, че въпреки всичко, те няма да спират инвестиционната си програма. Явно така и правят, така като чета новините. та ей и затова карам Форд - марка, подкрепяща Русия, както мен   :P Да не говорим, че Хенри Форд е бил и голям привърженик на Хитлер, че и "спонсор". Изобщо, марката на американците  - Форд, си е била и "фашистка" и сега "русофилска", хаха. Ей това се казва работа - интересите преди всичко. А е явно, че интересите на Америка минават и през Русия. Виж, GM  се изтеглят, но тях никой не ебава за слива в Русия. Те и без това залязваха. GM  изтеглиха марката си Шевролет дори от Европа така, че не бива да се учудваме и на отстъпленията им на други пазари. 

Въпреки санкциите всички западни фирми, работещи с Русия, продължават да работят, дори и кадри си търсят.

Просто вносът не минава през Украйна, а през други канали, което оскъпява продуктите поради бутането на рушвети из разни инфрастуктурни и бюрократични бариери. В крайна сметка от цялото това упражнение страда само крайният руски потребител. 

Виж, в бизнеса е трудно да се говори за русофили или фашисти, когато всичко е подчинено на бога, наречен "печалба".

Този бог има способността да стопява и преминава над всякакви предубеждения, включително и политически. :D

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Въпреки санкциите всички западни фирми, работещи с Русия, продължават да работят, дори и кадри си търсят.

Просто вносът не минава през Украйна, а през други канали, което оскъпява продуктите поради бутането на рушвети из разни инфрастуктурни и бюрократични бариери. В крайна сметка от цялото това упражнение страда само крайният руски потребител. 

Виж, в бизнеса е трудно да се говори за русофили или фашисти, когато всичко е подчинено на бога, наречен "печалба".

Този бог има способността да стопява и преминава над всякакви предубеждения, включително и политически. :D

За съжаление най-вече морални.

Дявол да ги вземе - вече повече от 50 г. ги чакаме да фалират и все не става! Ще повярвам чак когато на нашите русофили децата почнат да бягат не на Запад, а към Русия! Пустият му капитализъм !

Съгласен съм. Чудя се, как да пиша в подобни теми, защото ми иде отвътре да иронизирам нещата. Както и да е, приеми го като ирония всичко. Много ясно, че са намесени пари, а не политически пристрастия, каквито има в политическите отношения между цитираните страни. Но още по-ясно е, че компания като Форд не може сама да си завира главата там, където някой може да я клъцне, а именно собственото и правителство. Виж, GM  миналия месец обявиха, че се оттеглят временно от Русия. Може и политическа да е причината, защото GM  бе спасен от собственото си правителство. Форд след кризата от 2008 година не взе никакви спасителни заеми от правителството на САЩ и причината е по-скоро икономическа и плод на случайността, защото малко преди това Форд си бяха осигурили 20 милиарден заем, който им дойде добре по време  на кризата. Само че те в голяма степен останаха независими от правителството си, за разлика от GM и Crysler, който бе спасен и продаден на FIAT. GM остана подвластен на американското правителство и това вероятно е една от причините за затваряне на част от производството в Русия. Само че Форд нямат вземане даване със собственото си правителство, въпреки че бяха заплашвани преди няколко месеца да не се занимават с Русия. Както се вижда, не само че Форд не се е уплашил от собствените си бирници, а и е предприел смела стъпка за разширяване на производството в Русия. разбира се, няма как компания като Форд да остане напълно независима от правителството си, макар че знаем примери за мнооого голяма италианска компания, която се изтегли от собствената си страна и премести седалището си в Холандия. Говоря за FIAT! Допускам, че подобна възможност Форд да си премести централата примерно в Китай, е и една от причините за лекото затваряне на очите от американското правителство. Да, Форд продава много на своя пазар, но всъщност най-много продава в страни като Китай, където са и насочени интересите в близките 6-7 години, както и в Русия, който поазар рано или късно ще мине германския и то с много. 

Американците няма как да забранят нещо на една от най-влиятелните и големи компании в света. Форд имат силно лоби. Форд са един от най-влиятелните и мащабни работодатели.

Това обаче е валидно със същата сила и за Русия http://www.fordsollers.com

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

А мен ми намирисват малко нещата около Форд. Алън Мълали скоро напусна  Форд, а точно той носи славата на мениджъра, изкарал Форд от кризата през 2008 година без да иска държавни заеми. Ето, напусна и Форд се насочват отново към Русия. Какво ли са си говорили на горните етажи? Между другото, Алън Мълали дойде от  Боинг преди десетина години. Още една от най-влиятелните американски компании. Сега като прочетох тая информация за инвестициите в Русия и като си спомних за по раншните закани към Форд да не инвестират в Русия, нещата се навръзват. Повод за това ми дава и съвсем пресния скандал във Фолксваген между Фердинанд Пийх и Винтеркорн. Отново истории около американския пазар, както и спорове около инвестиционната програма на концерна. Пак някой натиска някой и ето резултата - единия е аут от хитлеровата компания. Е, тая компания наистина е създадена по инициатива на Хитлер. Мълали напуска Форд на 1.07.2014 година, тоест в разгара на санкциите срещу Русия. И макар да се насочва към Google,  то съвпаденията ми се струват много. И всичко това е забулено в тайна, идващо като гръм от ясно небе, точно когато Форд напредват технологично. ето една показателна снимка:

0000175056-article3.jpg

Мълали целува златната кокошка на Форд или по-точно златното пиленце, защото това е с формат A4. И изведнъж - АУТ. Как стават тия неща? Статията е от 26.06.2014, една седмица преди Мълали да напусне Форд. Честно, аз ако съм на гребена на вълната, не бих си и помислил да се махам. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ми продайте си доларите и си купете рубли. Що стоите ?

Ето ме на мене. Викам да живей Америка, да живей НАТО. Долу Русия. И си държа парите в долари.

Обаче рашистите какво правят ? Викат долу Америка. Да живей Русия. Долу НАТО. Америка да фалира дано. И си държат парите в долари.

Ми продайте си доларите и си купете рубли. Що стоите ?...

Защото на малкия "играч" (или този който се има за играч) още не му е дошло времето....след 4-5 месеца...!

Иначе "големите" започнаха да купуват имоти , злато и книжа . Правят инвестиции в Русия въпреки санкциите....И харчат на поразия $-и за глупости (фиксирам Украйна) , защото много добре знаят на къде отиват работите ....

И Русия (нали са прости :) ) купува с доларите злато.....

Т.е. или спекулираш с времето залъгвайки тук присъстващите , или не виждаш по-далеч от носа си !

Характерно е за дребни спекуланти - с лопата да ги ринеш.....нашенския Андрешко , или Реджеп Иведик от съответния турски филм - тарикати на дребно....на всякъде си ги има такива !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Дъра-бъра, дъра-бъра, хиляди празни приказки. Не е нужно да си на всяка манджа мерудия.

Валтните резерви не са в долари, а в доларов еквивалент, т.е. това е с което Русия разполага, а може в юани да са. Ни ти май си пропуснал изобщо дискусията и за какво съм писал аз, типично поведение на хора, които не искат да има неизгодна за тях дискусия и се хвърлят да маскарят опонента си.

А обикновените руснаците са горки, но пък са свикнали

Аха, значи не били в долари, а във валутни резерви.... И кои точно валутни части от видовете валута са намалели предимно??  Понеже си много знаещ да чуем твоето велико специлаистко гешефтарско мнeниe...

Казвал съм ти и преди, нито за икономист ставаш с такива познания, нито за чеп на каца с кисело зеле..... гледай си там сметките на магазинчето, а глобалните икономически тенденции и теории по добре мисли 7 пъти преди да пишеш глупости.......иначе хъса ти да постваш уж някакви видите ли лоши икономически, както и военни новини за РФ е ясен до предел... дерзай... аз само гледам , чета и ти се смея на претенциите за можене и знаене .... смехурко ;)

Видите ли долларов еквивалент били, ама не се знае коя точно част от валутите била намаляла..... :D  типично поведение на недомислещ кой съм аз  знаете ли .... пфф...  :whist:  :D  да постнем мнение ,базирана на нещо като данни, но без да помислим, аджеба какво може да е реално и за какво става дума .. също като изцепките че видите ли руското Уики имало особености, а хамериканското сякаш няма.... бах си плиткоумието на мислене.....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Хайде пак, за по-малко схватливите измежду участниците във форума.

Публикуваме руски официални данни, на Руската Централна Банка.

http://www.cbr.ru/eng/hd_base/?Prtid=mrrf_m

Данните съдържат доларовия еквивалент на международните резерви на Русия. Т.е. самите резерви са някакъв портфейл от валути и други активи (вкл. злато, което се показва и отделно като доларов еквивалент). Валутите може да са всякакви - юани, рупии, долари, донги, но в края на всяка седмица се измерват по разменен курс в долари.

Ерго, твърдения за преориентиране на Русия към търговия в юани не променят значението на тези данни (за това те се следят и публикуват толкова често).

Няма и тенденция за увеличаване на размера на резервите деноминирани в злато, т.е. ново злато не се купува/задържа от собствено производство в резерва.

Напълно разбирам нервността на колегата Синбад, темата не е съвсем проста и изисква известно задълбочаване. При преодоляване на предизвикателството възприемане на нова материя е съвсем нормално човек да се напрегне и изнерви.

PS. Забравих. Това как са изхарчени парите няма особено значение, освен ако не са инвестирани в капиталови натрупвания (които ще увеличат приизводствения изход на икономиката). И аз харча съвсем смислено пари всеки месец, но към края му имам по-малко и разумността на разходите не ми помага, освен ако няма да ми донесат пари прим.

Стига сте се карали. Когато УСА най-накрая слезе от позицията на държава №1, тогава всички ще заживеем в един по-добър и хармоничен свят. Дано това се случи по-скоро. 

Ми продайте си доларите и си купете рубли. Що стоите ?

Ето ме на мене. Викам да живей Америка, да живей НАТО. Долу Русия. И си държа парите в долари.

Обаче рашистите какво правят ? Викат долу Америка. Да живей Русия. Долу НАТО. Америка да фалира дано. И си държат парите в долари.

БРИКС  скоро ще промени статуквото досега - там е друго развитие с участието на около 3 000 000 000 жители на планетата.   Руската федерация е невъзможно да бъде изолирана и заплашвана с неадекватни санкции.  Те могат да си преориентират всичко и накрая да не се окажем потърпевши ние с ЕС!?   И това заради ... САЩ...   Доларът си танцува от 1.30 до 2.30 лева - ние сме свикнали вече почти 20 години   Влязохме във валутен борд на 01. 07. 1997 г. при 1.71 лв за долар - сега курсът е почти същия

мдам, ти му говориш, то неговото си знае...че и пак продължава да се бие в гърдите демек аз знам понеже съм учил Хекономист в свиШШоФФ или тем подобни :D

Та айде отначало като за малоумни първокласници...

Та викаш намалявал доларов еквивалент във валута..и това демек значело че икономиката върви на зле нали така господин учил недоучил?

Та питах, аджеба , откъде накъде намалването на доларов еквивалент означава автоматично загуба за икономиката? И второ, защо си мислите че това все пак не са долари, за които РФ отдавна говори за отказване, и като резерв и като операции, Китай тоже, да не говорим за страните от БРИКС??

Значи според господина гешефтарчев магазинер, плащания по дълга например, не могат да доведат до спад на валутни резерви? Или че валутни резерви намалели, автоматично означава лоши показатели за икономиката ... Нали това ти беше първоначалната мисъл и велико изказване тука? Видите ли, според руската централна банка, намалели валутните резерви пореден месец, и извод на великия ни Еконо Мисист  е " хехех, е сега рашистите ще видят дебелия, или го видяха сега  " ..или подобно ехидно малоумно базирано на меко казано селско тарикатски  манталитет оценка .....

Та, да видим сега, кой все пак е внимавал....А уроците за джобните си магазинерски сметки  примери ,може да си ги запазиш... не ни мисли за толкова елементарни, и ние си правим сметки за приходи и разходи, за това какво и в какво да инвестираме, или за какви удобства да похарчим доходите си, както и откъде може да ги получим разбира се , и така нататък....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Иначе "големите" започнаха да купуват имоти , злато и книжа . Правят инвестиции в Русия въпреки санкциите....И харчат на поразия $-и за глупости (фиксирам Украйна) , защото много добре знаят на къде отиват работите ....

И Русия (нали са прости :) ) купува с доларите злато.....

http://www.kitco.com/scripts/hist_charts/monthly_graphs.plx

Златото е на цената си от 2010г. Доста други активи (ценни книжа основно) повишиха цената си значително.

За мен е спекулативен залог върху златото.

Русия не купува злато с долари, Руските официални златни резерви са без промяна от месеци. За неофициалните не знам :)

Да се притечем отново на помощ на господин Синбад, леко ни притеснява неговото объркване и логично следващо леко и временно психично разстройство.

Изводи за руската икономика не сме правили, въпреки, че косвено може да се заключи, че щом не спестява пари (или не създава производствен фонд), то тя не пращи от здраве.

Можем да използваме прост пример - силните икономически държави имат без изключение големи валутни резерви, просто защото произвеждат повече отколкото консумират. И точно както в живота, не е много лесно дълго време да консумираш без да имаш собствени средства.

Ако комбинираме клонящата към галопираща (http://www.answers.com/Q/What_are_the_Definitions_of_galloping_inflation - за Русия между 40 и 50% на годишна база, за последната година, в зависимост от базовата валута, в която е сравнявана) инфлация на рублата с устойчивото и сравнително бързо намаляване на валутните резерви, не можем да не отбележим някакъв негативен тренд. Не че е дошъл краят, за разлика от този на САЩ (по спомени, беше планиран за Септември тази година, не си спомням имахме ли точна дата и по календара на ацтеките ли беше), но някак не звучи много добре.

Краят на Америка може да е много желан, но е малко вероятен, ако се опитаме да бъдем обективни, на което аз никак не настоявам за околните.

Руските официални златни резерви са без промяна от месеци. За неофициалните не знам :)

Русия попълни резервите си рекордни 1,2 милиона унции физическо злато

http://etfdailynews.com/2014/10/21/russia-adds-a-record-1200000-ounces-of-physical-gold-to-their-reserves/

Русия попълни резервите си рекордни 1,2 милиона унции физическо злато

http://etfdailynews.com/2014/10/21/russia-adds-a-record-1200000-ounces-of-physical-gold-to-their-reserves/

Глен, данните ми са от Руската Централна банка. Ще предпочета нея за момента като източник.

Ето ти за период от 5 години: http://www.cbr.ru/eng/hd_base/Default.aspx?Prtid=mrrf_m

Златните резерви на Русия в доларов еквивалент са на нивото си от втората половина на 2011 г. Не мога веднага да кажа как е като физическа наличност.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.