Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Mone, нямам никаква идея. Единствените папки които трябва да ти останат след премахване на скайп е папката с хронологията, ако ти я оставиш естествено. Пробвай да изтриеш C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Skype <-- тази папка ... ако не просто имаш проблем със компа :) някой трябва да ти позволи да инсталираш, хм :) не знам честно не ми се е случвало такъв проблем. Може да пробваш и с по - стари версии на скайп ...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Mone, нямам никаква идея. Единствените папки които трябва да ти останат след премахване на скайп е папката с хронологията, ако ти я оставиш естествено. Пробвай да изтриеш C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Skype <-- тази папка ... ако не просто имаш проблем със компа :) някой трябва да ти позволи да инсталираш, хм :) не знам честно не ми се е случвало такъв проблем. Може да пробваш и с по - стари версии на скайп ...

Мерси за помощта.

Здравейте.Хрумна ми една идея как да се справим срещу спамарите в скайпа, аз лично блокирвам всеки който ми спами,но идеята е следната...Да се въведе някаква настройка или филтър който дане позволява да се пише съобщение повече от 150 букви например и всеки да може да си наглася колко точно.

Дано не го направят! Понякога ми се налага да пействам по-дълъг тест и само ще ми мрънка че съм надвишил лимита та трябва на части да го цепя..като в ICQ

Коя версия е по добра и каква е разликата в тази за Windows и Business

This is a business version of Skype. It has the same features as the standard; however, it also includes Windows Installer (commonly known as MSI).

Бизнес версич на Скайп. Има същите възможности както стандартната, но също е включен и Windows Installer (познат, като MSI).

Business friendly features (това го има само в Бизнес)

* Includes Windows Installer (commonly known as MSI).

* Increased security for business users.

* Easy deployment to multiple machines in your company.

* More control for IT administrators.

---------------------------------------------------------------

All your favorite Skype features (това го има във всички версии на скайп, както и в Бизнес)

* Make free calls to anyone else on Skype, anywhere in the world.

* Video call for free across the world.

* Transfer large files instantly.

* Conference call with up to 10 people for free.

* Chat with up to 100 people in group chats.

* Call phones and mobiles with SkypeOut.

* Get a SkypeIn number, so that people not on Skype can call you.

* Forward your Skype calls to your mobile or landline.

----------------------------------------------------------------

Ако си администратор :) ти препоръчвам Бизнес cool.gif И да ми се обадиш :)

Привет,

покрай рапорта за кражба на конфиденциална информация от Skype се притесних за използването на апликацията като цяло. Съществен проблем е работата й като P2P - по този начин не мога да отворя само една конекция до сървъра и да забраня всички останали входящи и изходящи такива. Все пак как мога да проследя дали реално връзката ми е сигурна и получавания/изпращания трафик не е конфиденциална информация? Освен това друг тествал ли е примера на повечето руски медии за несигурен Скайп?

Как мога да разбера личния статус на абонати, без да ги добавям в списъка си?

Имаше май някакъв сайт за това ....

Проблем е, че протоколът не е отворен и не може да се комуникира със Skype през друг външен клиент, на който имаш доверие.

Затова пък има много други програми, за които всичко се знае, вкл. протокола. И нищо не ти пречи да ги използваш. Също толкова безплатни. И които не правят от твоя компютър сървър за обслужване на другите потребители.

Аз предпочитам да използвам ICQ с Open-Source аплиакция, но когато клиентите ти ползват само Skype и се налага да комуникираш с тях по този начин. Дет' се вика, 'клиентът винаги има право'. :rolleyes:

Не разбирам каква е идеята да е на друг хард, ако на същата система са 2 или 3 твърди диска? Аз имам 2 - един за мултимедия и един работен, но каква е файдата да го качвам на първия, когато той ще има достъп до целия твърд диск?

Вариант е да го пускам само през ограничения акаунт на Linux, който няма директен достъп до Windows партициите (където е важната информация), но тогава в Windows няма какво да позлвам.

• Автор

Тъй като се забелязва повторение на историята от предишната тема, ще помоля хората, които имат какво да кажат във връзка със сравнението между Skype и неговите аналози, да пишат в темата Дискусия:Skype, Gizmo, ooVoo и др.- коя е по-добрата и защо?

Целта на настоящата тема е да се дискутират само и единствено въпроси и проблеми, свързани с използването на Skype.

Така силно съм обезпокоен от този скайп ..

Тревожи ме това че миналата седмица след като си писахме с едно момиче .... един мой приятел знаеше какво сме си писали ... в смисъл той не я познава и едва ли в нея е проблема ... каза ми че може да чете какво си пишеме стига да му присъствам в листа ... не може да има шпионска програма на моя комп или някакъв друг вид гадост.. изпозлвам зоне аларм и пиле не може да премине ... добре съм запознат и със сниферите едва ли е някакъв вид снифър ... нали

скайп са с сигурен протокол и се криптира целия поток ... Просто съм сигурен че от мене изтича информация ... ако някой има представа как ме подслушва и как мога да се предпазя да пише.. че да не отида да тях и да го одуша..

Търся някаква добавка.. дори незнам дали има такава но все пак да попитам.. става въпрос за подобно на това новото което са направили до името на абоната когато си чатиш с НЕГО и има една писалка която се мърда тоест че ти пише.. но има ли такова нещо което ми показва определен абонат дали въобще пише.. не на мене а въобще тоест един вид искам да разбера дали е на компютъра примерно когато е със часовниче може да е на PC-то обаче да се крие..

Във ICQ има такава екстра.

Когато човекът отсреща ти пише се появява един ред където пише никът на човекът и is typing или нещо подобно беше.

Може да пишеш на скайп да сложат такова нещо в някоя нова версия освен ако не е патентовано от някоя фирма.

Първо - огледай се за правописен речник. Като един обикновен потребител нуждаещ се от компетентен отговор ще подмина това поведение целящо малко внимание (мисля че и по други начини можеш да се издигнеш в очите на другите..)

Второ - огледай се къде пише, че Скайп бил сигурен и криптирали потока? Според създателите на скайп и още милиони потребители това е най сигурния протокол. Но може да греша за криптирането...

Трето - логни се от вкъщи и иди от приятеля ти и се логни от там! Не мога да намеря логика а най малко решение на проблема...

И накрая - има неща като кийлогъри, троянски коне и ала-бала други думички, които съм чувал. Ако не забелязваш в горния коментар съм писал "не може да има шпионска програма на моя комп или някакъв друг вид гадост" все неща за които си чувал...

Извинявам се за правописните грешки.

И ще помоля за компетентен отговор.

Стига сте се карали!

@prwu - Topper е достатъчно компетентен на тази тема и го е доказал неведнъж. :singer:

Няма нужда да спорим дали Skype е сигурен или несигурен - равностойно е на спор на тема - Linux vs. Windows.

@fuckfalse - даваш ни супер ограничена информация, каквито и специалисти да има във форума, никой няма да успее да ти помогне...

Значи мисълта ми е дали има някакви известни експлоити или дупки в скайп по който бих могъл да се ориентирам

за решаването на проблема ... може би някакви специални скенери снифери .. и саответно как бих могъл да се защитя от подобен род псевдо хакерски дейстивия.. може би някой инструмент за криптиране на връзката или ограничаване на определен порт... не мога да вмъкна яснота в ситуацията поради причината че и аз незнам точно какъв е начин е извлечена тази информация .. надявам се този път да съм задал въпроса си по разбираемо .

Като за начало си смени паролата - дълга, произволна и най-важното - да не си я ползвал досега. Според мен от някъде ти знае паролата и се логва с твоя акаунт. Както знаеш, ако и ти влезеш в акаунта си и почнеш да си пишеш, чатът ще излиза и на неговия компютър

Мисля че е невъзможно да се докопаш до "незакърпена" дупка в сигурността. Всички известни exploit-и вече са невалидни.

Нека да изключи въмзожностите за паролата поради причнината че никога и никаде не е влизано с моя акаунт, а паролата е различна от другите дори мога да твърдя че не съществува в никой бруте форс речник (отплеснах се от темата).

Да изклучим възможноста да е някакъв вид шпионски софтуеар...

По логиката че през простия команд промп може да видиш ип-то и дали е активен би трябвало да може да се ловят и пакетите който се изпращат разбрах вече че са криптирани но проблема и параноята си остават ... мога ли да скрия информацията си ( ип като имам предвид от скайп усерите) и да сложа по високо ниво на криптиране .

IP-то лесно ще го видиш. Но мисля, че не е скайп причината. Сканирай си компютъра с някой скенер и сподели резултатите. И..сигурен ли си, че мацката и този твой "приятел" не ти правят номер?

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Оказа се, че и аз имам проблем със Skype. Версия 2.5 под Windows XP.

Много хора от контакт листата ми се оплакват, че статусът ми в Skype при тях е такъв, все едно не съм им дал ауторизация, при положение, че отдавна са ми в контакт листата и с някои тях дори много често си пишем.

Аз нямах никакъв проблем с тези абонати и дори можехме да си пишем помежду си. След повторно поискване на ауторизация и одобрение от моя страна приятелите ми отново ме "виждаха" онлайн.

Проблемът е, че не знам на кого още му излизам неауторизиран, което ме притеснява. Имам познати, с които рядко се срещам, а не искам да помислят, че съм ги блокирал в скайп.

Пропуснах да кажа, че ползвам Skype на 2 компютъра, и двата от които WinXP, 2.5 скайп версия. Мисля че и на 2та прави същия проблем.

Редактирано от pemo (преглед на промените)

Хорица хакнали са ми паролата в skype и в 3 пощи в АБВ ще има ли начин някъкси да се възтанови паролата от skype защото са ми хакнали точно тази поща в която е посочен и меил адреса на skype профила. И сега не мога да видя и каква ми е паролата. Ще има ли някакъв начин да се възтанови това?

Хорица хакнали са ми паролата в skype и в 3 пощи в АБВ ще има ли начин някъкси да се възтанови паролата от skype защото са ми хакнали точно тази поща в която е посочен и меил адреса на skype профила. И сега не мога да видя и каква ми е паролата. Ще има ли някакъв начин да се възтанови това?

Ситуацията е доста сложна. В такива случаи от екипа по поддръжка могат да ти сменят мейла, за да си "поръчаш" нова парола, но се изисква да докажеш, че акаунта е твой като представиш детайли за твоя покупка на Скайп продукт (SkypeOut, Skype Voicemail и т.н). Силно се съмнявам, че си купувал нещо от Скайп, затова е възможно от поддръжката да ти откажат смяна на мейла. Все пак пробвай - може и да се съгласят. Изпрати искане за поддръжка до правилния отдел. На един от осемте възможни езика опиши подробно проблема. До максимум 4 дена трябва да имаш отговор. В случай, че срещнеш затруднения с писането на искането, не получиш отговор или отговора е отрицателен се свържи с мен по Скайп (от нечий друг акаунт или си създай нов) и ще се опитам да ти съдействам за възстановяване на акаунта. cool.gif (в пълномощното се представи кой си и защо ме търсиш, за да приема)

Успех! :)

Редактирано от Калински (преглед на промените)

Хора проблема ми е, че гаджето ми не харесва че използвам скайп а аз работя онлайн, така че без скайп почти не мога

Как мога да го скрия от систем трея, да му променя иконите на всички файлове, и когато ми чатят да има начин да не ме хване, тъй като разбирам малко от компютри ще съм ви много благодарен ако просто предложите някаква програма с която мога да "хакна" скайп.

значи тя например готви, чисти и като ме види на компа вижда скайп, и ми се кара, та искам следното програма с която да влезна в истинските файлове на програмата, и да ги променя така че като чатя да не излиза нищо, просто текста който си чатим с другия човек, нито в систем трей, нито в лентата със задачите, а останалото го правих от настройки

за трея и лентата със задачите се оправих помагайте за остатъка

търся най - вече програма тъй като едва ли ще ме разберете

Редактирано от dragozow
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.