Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Деградирало ли е обществото

Featured Replies

Е как да не деградира?!

Репортажа на НТВ ясно го показа.тийнейджърите от гимназиите не знаят поне двама герои от "Под игото",не знаят кои са били съперници във Втората световна война,но знаят Азис за кой се е оженил.Не знам на къде отива света.Аз на 3-4 години знаех половината столици в света,Химна на България и можех да чета преди да започна първи клас!Никакво възпитание няма вече вкъщи

Вярно е, че всяко поколение говори за идващото след него, че са нехранимайковци, че не се вълнуват от "истинските" неща, че вървят по "лош път" и т.н. Ние също можем да говорим така за сегашните малчугани, но си е факт, че се учат сами, знаят много неща, които възрастните не знаят, но, както каза Иво, доста неща, които би трябвало да научат, не ги знаят, а и не се интересуват от тях. Все пак не всичко е компютри, игри и интернет. Поне да се позаинтересуват малко повечко от българската история и литература, да речем

Вярно е, че всяко поколение говори за идващото след него, че са нехранимайковци, че не се вълнуват от "истинските" неща, че вървят по "лош път" и т.н. Ние също можем да говорим така за сегашните малчугани, но си е факт, че се учат сами, знаят много неща, които възрастните не знаят, но, както каза Иво, доста неща, които би трябвало да научат, не ги знаят, а и не се интересуват от тях. Все пак не всичко е компютри, игри и интернет. Поне да се позаинтересуват малко повечко от българската история и литература, да речем

Тези, които ги влече историята ще се интересуват.

Не е необходимо всички да знаят подробностите от развитието на Втората световна война.

Виж, като гледам колко неграмотно пишат доста от тях, направо ми се плаче и накрая ще започна на неграмотно написани въпроси да не отговарям.

Деградирало е,но не само нашето общество,а света като цяло. Проблемът идва от пренаселването на планетата - оттам тръгва всичко. Бедност,простотия,агресия,борба за надмощие и оцеляване,всичко. Ако населението на Земята стане около 200-300 милиона,проблемите много бързо ще започнат да отпадат един след друг. Затова трябва да има тотален контрол над раждаемостта - а не разни там,които искат "голямо и щастливо семейство",да правят по 3-4-5-6 деца и да допринасят за увеличаване на мизерията по света.

Колкото повече човек не се страхува толкова по-малко запазва устоите на които са се крепили обществата преди нас. И въпреки това мисля че обществото не деградира. Според мен е нормално да се възмущаваме от моралното поведение на днешните тинейджъри, сигурно и на нас са се възмущавали също когато сме били на тяхната възраст. Технологично обществото се развива, развива се и начина на живот - към добро или лошо всеки сам може да прецени. Колкото до затъпяването на младото поколение определено вина има семейството и след това училището. Няма тъпи деца, има хора които незнаят как да ги научат. Може би точно тези репортажи и примерите които виждам всеки ден около себе си ми напомниха за пореден път какъв родител не искам да бъда някой ден.

Деградирало е,но не само нашето общество,а света като цяло. Проблемът идва от пренаселването на планетата - оттам тръгва всичко. Бедност,простотия,агресия,борба за надмощие и оцеляване,всичко. Ако населението на Земята стане около 200-300 милиона,проблемите много бързо ще започнат да отпадат един след друг. Затова трябва да има тотален контрол над раждаемостта - а не разни там,които искат "голямо и щастливо семейство",да правят по 3-4-5-6 деца и да допринасят за увеличаване на мизерията по света.
Тъпо sad.gif
Колкото повече човек не се страхува толкова по-малко запазва устоите на които са се крепили обществата преди нас. И въпреки това мисля че обществото не деградира. Според мен е нормално да се възмущаваме от моралното поведение на днешните тинейджъри, сигурно и на нас са се възмущавали също когато сме били на тяхната възраст. Технологично обществото се развива, развива се и начина на живот - към добро или лошо всеки сам може да прецени. Колкото до затъпяването на младото поколение определено вина има семейството и след това училището. Няма тъпи деца, има хора които незнаят как да ги научат. Може би точно тези репортажи и примерите които виждам всеки ден около себе си ми напомниха за пореден път какъв родител не искам да бъда някой ден.
Когато училището поеме по-голямата част от възпитанието на децата, тогава нещата ще се пооправят. Съгласете се, че за едни работещи родители е трудно да възпитават децата си и те първо се надяват на детската градина или родителите си, после на учлището изцяло. Но когато училището е спънато от закона при възпитанието на децата, какво трябва да стане? Може би църквата на Мун да се намеси? Ха! Според мен вина на първо място има парламентът и правителството, които ограничиха влиянието на учителя върху децата. Ние отдавна знаем, че нашето образование бе светлинни години напред пред американското и европейското, но въпреки всичко приехме техния начин на образование. Дадохме г*зовете си на Европа и Америка и сега търсим вина в родителите! Това е тъпо!

Проблема не е в броя на хората, правил съм опити с мишки, колкото и да ги наблъскаш в една клетка пак ще направят място на следващата. Но вземи да ги разделиш да поживее всяка сама ... свикнат ли, особено мъжките и после ако ги събереш в една котърка и става бой до смърт. sad.gif

Така че всичко е въпрос на хормони, щото и ние сме си тъпи говедца и не можем да се контролираме кой знае колко по-добре от мишоците. sad.gif

Иска ми се да съм оптимист, но като гледам колко егоизъм има наоколо, а и дори хората се гордеят, че са егоисти ... как да съм оптимист?!

Проблема не е в броя на хората, правил съм опити с мишки, колкото и да ги наблъскаш в една клетка пак ще направят място на следващата. Но вземи да ги разделиш да поживее всяка сама ... свикнат ли, особено мъжките и после ако ги събереш в една котърка и става бой до смърт. sad.gif

Така че всичко е въпрос на хормони, щото и ние сме си тъпи говедца и не можем да се контролираме кой знае колко по-добре от мишоците. sad.gif

Иска ми се да съм оптимист, но като гледам колко егоизъм има наоколо, а и дори хората се гордеят, че са егоисти ... как да съм оптимист?!

Като каза хормони... И ние като млади бяхме с много хормони, но я погледни сега! Колко бабаити са още бабаити? С възрастта човек уляга. Даже и аз ;) Така, че споко. Децата ни ще улегнат, ще си направят собствен свят, може би различен от нашия, ще хулят техните деца пАк и всичко така ще си отиде във вечността ;)

Като каза хормони... И ние като млади бяхме с много хормони, но я погледни сега! Колко бабаити са още бабаити? С възрастта човек уляга. Даже и аз ;) Така, че споко. Децата ни ще улегнат, ще си направят собствен свят, може би различен от нашия, ще хулят техните деца пАк и всичко така ще си отиде във вечността ;)

Дано все пак не я откараме до вечността, че иначе наистина с право ще ни наричат говеда. sad.gif

Дано все пак не я откараме до вечността, че иначе наистина с право ще ни наричат говеда. sad.gif

Ха, ха, веселяк ;)

Деградирало ли е обществото и ако "да" до колко? Какво всъщност обуславяме като деградация на обществото? Деградацията ако я има само в нашето общество ли е или е в човешкото общество като цяло?

Не е. Винаги на по -старото поколение му се струва , че новото по- пропаднало.

Добри и лоши хора(и управници) винаги е имало , и ще има .

Така е абсолютно прав си... sad.gif

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Нима наистина е така, не мислите ли че всички пороци вече ги е имало и преди , просто всеки път приемат по модерен вид с движението напед във времето. Каква е разликата между мутра с яке , дънки и пищов и мутра в костюм пак с пищов, хората и пороците са същите само визията се променя. Пак питам "има ли деградация или си въобразяваме"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.