Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на McAfee - мнения, препоръки, дискусия

Featured Replies

/офф

Винаги е бил и винаги ще бъде. На едната ми машина се ползва още от версия 4.5 и досега не е видял вирус. По едно време реших да пробвам нод32 заслепен от рекламата му по телевизията и на 2-рата седмица виках касапа да сбори 2-ма 3-ма злосторника. :)

Това е защото много цъкаш наляво-надясно. Но това не е оправдание за NOD32, разбира се.
  • 3 месеца по-късно...
  • Отговори 176
  • Прегледи 42,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте :) Преди 1 месец си инсталирах антивирусна програма на Mcafee - VirusScan Enterprise 8.5i . Забелязах,че след като оставя компютъра повече от 1ч. без да работя на него, интернет връзката прекъсва и отново се появява когато седна да работя. Сигурно има някаква настройка, която трябва да се види, но не я знам. Ще съм благодарен, ако някой ми помогне ;)

• 5 месеца по-късно...

Антивирусната ми защита отчита краковете на игри(например Crysis,NFSProStreet)като троянци.Попитах на няколко места за това и единственото което получих в отговор е "Краковете са един вид вируси" на това да вярвам ли?Някой може ли да ми разясни точно защо ги смята за вируси или те наистина са вируси? :angry:

Антивирусната ми защита отчита краковете на игри(например Crysis,NFSProStreet)като троянци.Попитах на няколко места за това и единственото което получих в отговор е "Краковете са един вид вируси" на това да вярвам ли?Някой може ли да ми разясни точно защо ги смята за вируси или те наистина са вируси? :angry:

НИщо чудно краковете да имат в себе си вируси или троянски коне. За да се предпазиш... купуваш си играта

НИщо чудно краковете да имат в себе си вируси или троянски коне. За да се предпазиш... купуваш си играта

Значи тези които играят кракнати игри са заразени без да го осъзнават?

Има сайтове, който предлагат фалшиви кракове, които са троянци. Но обикновените кракове обикновено не съдържат вируси.

Има сайтове, който предлагат фалшиви кракове, които са троянци. Но обикновените кракове обикновено не съдържат вируси.

Даже не е задължително да са фалшиви, може да си вършат "работата" и да заразяват тихо и мирно, създавайки за по-дълго лъжливо чувство за сигурност

В случая на ProStreet съм я дръпнал от Zamunda отборът e RELOADED не мисля,че трябва да има проблем,може да е защото McAfee е настроена на максимум защита,но не си спомням да съм го правил даже сега проверих настройките всичко е нормално... :angry:

В случая на ProStreet съм я дръпнал от Zamunda отборът e RELOADED не мисля,че трябва да има проблем,може да е защото McAfee е настроена на максимум защита,но не си спомням да съм го правил даже сега проверих настройките всичко е нормално... :angry:

Знам че звучи параноично (професионална деформация), но да познаваш някой от този отбор? Да са ти дали гаранции? Сигурен ли си че преди това някой не е подменил нещо?

Добра идея. Провери даже на повече места (имам предвид онлайн скенери). Аз редовно като свалям нещо кракнато глупавата антивирусна(тази дето е в офиса) пищи че е троянец (дрън дрън та пляс). Като пробвам от нас същите тези заразени кракове с няколко онлайн скенера и с мойта си антивирусна няма никакви проблеми. Самият код на краковете и пачовете в повечето случаи се разпознава от някои антивирусни (особенно ако е дадено по-високо ниво на защита) като троянци,даунлоудери,вируси,спайуеър и т.н. Ако 3-4 онлайн скенера не ти потвърдят че е троянец или вирус действай спокойно.

НО никога не е изключено да си е наистина вирус така че внимавайте.

"""" Ако 3-4 онлайн скенера не ти потвърдят че е троянец или вирус действай спокойно"""" Подобно мислене е погрешно.... Замислете се има ли някой мотив или причина да Ви подарява безплатно каквото и да било.... Не упреквайте антивирусите - това им е работата ! Правилно е да карантинирате установените вредители .... Поздрави

Ами от години ползвам кракове,пачове и тем подобни евентуални вирусоносители. Не съм имал проблем до сега (да чукна на дърво). Но това идва от култура на ползване на интернет и сайтове за кракове и т.н. които са проверени. Съгласете се и с мен че не всеки път когато някоя антивирусна засече вирус то непременно е вирус. Това важи за пред някой несигурен потребител за когото е достатъчно да му светне червената светлинка за вирус и да се откаже от по нататъшно ползване на крака (нищо лошо няма в това разбира се), всеки си знае за себе си най-добре. Но какво правиме в случая когато съм свалил същата игра като потребителя по-горе и понеже съм с друга антивирусна която не показва че има вирус си я пусна и си играя без да подозирам че може да има вирус. Никога не можеш да се довериш на 100% на нещо.За това пробваш мнението на другите. А относно мотива на кракърите да ти подаряват нещо безплатно в много от случаите те го правят, за да покажат, че могат да го направят. Правят си реклама и то не малка която ще им послужи за нещо далеч по-изгодно(поне така мисля) Айде успех.

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

Помолих един приятел да сканира същия крак с неговата антивирусна Kaspersky 7 и Kaspersky не намира нищо и казва че файла е ОК.Ами сега на кое да вярвам?Коя от двете антивирусни е права(Аз съм с McAfee VirusScan Enterprise 8.5.0i а приятелят ми е с Kaspersky 7.0.1.325)?

Ето линк 32 антивиросни го проверяват фаила които им дадеш.след проверка колко са това че е виросен файла и колко него виждат като вирос и сам си направи преценка.Ползвам сайта от много време и никога не съм имал проблем.

http://www.virustotal.com/ru/

Помолих един приятел да сканира същия крак с неговата антивирусна Kaspersky 7 и Kaspersky не намира нищо и казва че файла е ОК.Ами сега на кое да вярвам?Коя от двете антивирусни е права(Аз съм с McAfee VirusScan Enterprise 8.5.0i а приятелят ми е с Kaspersky 7.0.1.325)?

В Конкретния случай - довери се на американската програма! Поздрави

Ето линк 32 антивиросни го проверяват фаила които им дадеш.след проверка колко са това че е виросен файла и колко него виждат като вирос и сам си направи преценка.Ползвам сайта от много време и никога не съм имал проблем.

http://www.virustotal.com/ru/

Единствената разлика при мен е че искам да проверя 40мб-ов файл и сайта ми дава грешка че файла е прекалено голям :)

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Въпросът ми е как да го изчистя напълно McAfee Internet security Suite with SiteAdvisor 2008. КИС 2009 не иска да се инсталира защото открива някакъв остатък от него. Почиствал съм ненужни файлове и регистри с помощта на RegCleanr, CCleaner, TuneUp Utilities 2007, но не засичат нищо.

Mcafee си имат премахващ инструмент наречен -"McAfee Consumer Products Removal tool".Може да го изтеглиш от ТОЗИ САЙТ.По принцип за премахване на програми използвай Revo unninstaler,ако ползваш вградения в системата който не е ефективен.

Step 1 - Uninstall your McAfee consumer products using Add/Remove Programs in the Windows Control Panel

Windows 2000/XP

1. Click Start, Settings, Control Panel.

2. Double-click Add or Remove Programs.

3. Select the McAfee SecurityCenter product.

4. Click Remove and follow the steps provided.

Windows Vista

1. Click Start, Search, type Programs and Features, and click Go.

2. Double-click Programs and Features.

3. Select the McAfee SecurityCenter product.

4. Click Uninstall and follow the steps provided.

Step 2 - Download and run MCPR.exe

1. Download the removal tool from:

http://download.mcafee.com/products/licens...atches/MCPR.exe

2. Click Save and save the file to a folder on your computer.

3. Navigate to the folder where the file was saved.

4. Make sure all McAfee windows are closed.

5. Double-click MCPR.exe to run the removal tool.

Note: Windows Vista users must right-click MCPR.exe and select Run as Administrator.

6. Restart your computer after receiving the message CleanUp Successful.

Your McAfee product will not be fully removed until the system is restarted.

Спазвай инструкциите - по принцип при деинсталирането на такива програми,се спират модулите и,и се деинсталира от техният си деинсталатор.След което се ползва специалният инструмент.

Опс..Сега видях,че горе е посочен линк към сайта. Сори

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Компютъра ми се рестартира,преди да се появи това съобщение CleanUp Successful.Мога ли да считам,че всичко е наред.

Компютъра ми се рестартира,преди да се появи това съобщение CleanUp Successful.Мога ли да считам,че всичко е наред.

Пускаш отново инсталацията на КИС и ще разбереш.

Сам ли се рестартира или те подкани за това и натисна ОК? По принцип трябва да те подкани за това действие.

Да,точно така стана.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.