Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на McAfee - мнения, препоръки, дискусия

Featured Replies

Значи имам проблем с антивирусната Mcafee не може да се изтрие

Моля помощ

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 176
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако се опитваш да я изтриеш или деинсталираш докато антивирусната или някой нейн модул си работи няма да успееш. Спри всичките й процеси от Task Manager-a и ако след това не иска пак да се изтрие може да е останал някой процес, за който не знаеш че е на антивирусната и затова си го пропуснал. Свали си Process Explorer от тук и с негова помощ ще видиш дали не е останало още някое и друго активно процесче. Прекъсни ги и след това деинсталирай от контрол панела или използвай някоя програма - Your Uninstaller, Ashampoo Uninstall, Totall Uninstalll или някоа друга

Ако пак не се изтрие, влез в папката където си инсталирал програмата и започни да триеш на ръка. Използвай Unlocker ако ти изпише, че някоя папка или файл не може да се изтгрие. След като изтриеш всичко на ръка с помощта на някоя програма (можеш да използваш CCleaner ) си почисти регистрите и проблема трябва да се реши.

Успех :-)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Значи имам проблем с антивирусната Mcafee не може да се изтрие

Моля помощ

Една приятелка имаше такъв проблем, трила какво правила и аз незнам ама се и излизали някакви табелки при стартиването на копютъра!

Как трбва да се подходи според мен в такива случаи!

1.ако нещо е объркано от потребителя да се инсталира на ново същата версия и да се премахне правилно!

2.Използването на Your Uninstaller при ънинстал е за предпочитане : не и в Агресивна настройка!

3.Ако вече са изтрити някакви работи и е... една каша.. :ph34r: : RUN>msconfig - всички процеси на програмата да се премахната(след това рестарт) и доизтриване не папки и файлове . След това е хубаво да се ползва програма за почистване на регистри.

4.Директно RUN>regedit и там триеш регистри на програмата... хубаво е да знаеш какво правиш! :)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте.

Взех си въпросния пакет и много ми харесва, НО с едно изключение. В защитната стена са зададени по подразбиране привилегии за winlogon.exe, userinit.exe, services.exe, lsass.exe и svchost.exe - "достъпът разрешен", и няма възможност за промяна на привилегиите за тези процеси.

От опит знам, че ако разреша само на svchost.exe достъп до интернет, всичко си е Ок.

Затова искам да блокирам другите процеси.

Някой знае ли заобиколен начин (чрез регистъра или редакция на някой файл или нещо друго) да забраня тези процеси? Все пак мисля, че е редно потребителят да избира кое да разреши, кое не, а не програмата да му натрапва своето виждане за нещата... Публикувано изображение

1.Радвам се че ти харесва пакета...наистина е мощен...но е доста тромав, използва несигурни ActiveX протоколи (дори още по време на инсталирането си) и често възникват конфликти с неговите модули по време на работа...

2.Ако си сигурен какво правиш...на твоя глава може да използваш малката програмка за да видиш и затвориш връзката на различни процеси с помоща на Currports...

http://www.nirsoft.net/utils/cports.html

3.Ръководство за настройване нa McaFee Firewall

http://download.mcafee.com/products/manual...rGuide_2006.pdf

Не е възможно и този да няма подобни функции...щом ZoneAlarm и Sygate Personal Firewall го могат...

Публикувано изображение

4.Това също може да е от ползва:

http://www.firewallleaktester.com/wwdc.htm

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Благодаря ти за предложенията. Програмките са хубави, ще си ги ползвам даже, но за конкретния случай не ми вършат работа.

За съжаление контактът със McAfee е доста труден (регистрации и т.н.), иначе бих ги питал какво да правя...Не че вярвам, че ще ми кажат как да "хакна" тяхната програма :P

Ако има други предложения, готов съм да пробвам. Иначе ще трябва да си ползвам старата защитна стена, което обезмисля моята покупка :rolleyes:

П.С. "Не е възможно и този да няма подобни функции...щом ZoneAlarm и Sygate Personal Firewall го могат..."

Има функция за задаване на привилегии, но за посочените по-горе процеси няма възможност за променяне на зададените от McAfee настройки. Което ме изумява Публикувано изображение

Редактирано от andig (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

строго непрепоръчим за Виста Публикувано изображение

блокира възможноста за инсталиране на каквато и да е орограма

Харесвам продуктите на Mcafee,макар и в момента да използвам единствено SiteAdvisor-а им.Дълго време бях с McAfee VirusScan Enterprise от който бях останал с отлични впечатления,на няколко пъти ме е спасявал от разни гадинки и най важното-никога не ме е занимавал с излишни съобщения за това че има нови вирусни дефиниции или нова версия на програмата примерно.С две думи прекрасна програма чиято инсталация си я държа на харда,ей така за всеки случай-ако ме издъни сегашната антивирусна... Публикувано изображение

Чудесен софтуер според мен. Имах trial за три месеца на Virus Scan и съжалявам че отминаха отдавана. Това е антивируса, който просто работеше истински. Независимо от името хващаше и шпиони и нежелани програми и модули. Просто ме остави с впечатлението за желязна защита. Минах и през NOD32, Kaspersky, AVAST,AVG, Bit Defender, Panda и какво ли не но никоя от тях не ми направи подобно впечатление. Единственият минус на новите версии McAfee, според мен, е че изисква немалко ресурси. :)

Много от модулите влизат в конфликти помежду си...а и в предишните версии изискваше активни ActiveX контроли за да се инсталира...поне за по-старите версии http://www.securitytracker.com/alerts/2004/Apr/1009956.html

Една статия тук за версия 2007

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1070&t=24#

Към настоящия момент в ТОП-3 на антивирусните компании в света влизат Symantec, McAfee и TrendMicro.

Към настоящия момент в ТОП-3 на антивирусните компании в света влизат Symantec, McAfee и TrendMicro.

Предполагам става въпрос за пазарен дял защото за сигурност едва ли е това подреждането.

Предполагам става въпрос за пазарен дял защото за сигурност едва ли е това подреждането.

ТОП-3 на производителите на антивирусен софтуер. Едва ли ако са калпави ще продават най-много.

ТОП-3 на производителите на антивирусен софтуер. Едва ли ако са калпави ще продават най-много.

Едва ли в световен мащаб хората се занимават с кракове и подобни и са подложени на такъв голям риск от зарази както ние българите. Така че едва ли мкафе е добър избор за кракоиздирвачи. Тука трябват здрави машини като касперски например. :offtopic_s:Публикувано изображение

Едва ли в световен мащаб хората се занимават с кракове и подобни и са подложени на такъв голям риск от зарази както ние българите. Така че едва ли мкафе е добър избор за кракоиздирвачи. Тука трябват здрави машини като касперски например. ;)Публикувано изображение

Айдееее, както обикновено се тръгва към мерене на пишки.

И откога Касперски = машина ?

Съгласен съм с dragozow.Това че е най-популярна не значи че е най-ефективна...но всичко се разбира с течение на времето...Просто тези фирми имат най-голям финансов ресурс и повечето са сертифицирани партньори на Microsoft.Не искам да убеждавам кой какво да ползва, но добре е известно че Symantec не е на това ниво което беше преди 2003 година...Оттогава компанията уволни част от служителите си и се опита малко да върне позициите си на пазара...но продукта Symantec антивирус е в пъти по-добра от Norton и няма чак такова негатовно влияние на процесите на стартиране и Shutdown на системата...Mcafee както казах че освен проблемите с модулите и използването на несигурни ActiveX никога не са били и бързи с обновяването на дефинициите...иначе сканиращия им алгоритът е на много високо ниво спор няма!Trendmicro се дъни на всички тестове след 2004 година...Не казвам че са много обективни, но като сложим и това че зарязаха евристичния анализ няма какво повече да коментирам...Предполагам че има много тяхни доволни потребители и не искам да ги убиждам нито да почва пак на кой антивирусната е по-добра просто изразявам становище като потребител!!!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Ползвах преди време пълен комплект на McAfee 2006, но не бих казал, че съм останал доволен от него. Останах с впечатлението, че модулите са като орел, рак и щука... А и този център за сигурност, който се създава автоматично, май не си пасва особено с вградения. Що се отнася до McAfee VirusScan Enterprise, то версия 8.5 е последната антивирусна програма, с която на домашния си компютър (под Windows 2000) лепнах някакъв вирус (вече не помня какъв бе, пък и бе доста отдавна) който ме принуди да правя преинсталация. Стана дума и за пазарен дял - преди време, може би година и половина или две ми попадна една статия точно по въпроса, но за съжаление някъде се затри и не бих могъл да я покажа. Symantec и McAfee бяха с колосална преднина пред всички останали производители на защитен софтуер, двете държаха над 3/4 от общия дял. Може би сега разпределението да е малко по-различно, но едва ли статуквото е променено кой знае колко. Не съм бил в САЩ и Канада, но имам доста приятели, които често ми пишат, че е излязъл поредният вирус и ме съветват незабавно "да си ъпдейтна Нортън-а или Макафи-то". Малко не ме разбират когато им отговарям, че ползвам други продукти за защита, особено финландски с руско потекло и прочие. Липсва популярност и за спомената японска Trend Micro, за която имам много добри впечатления, независимо от данните за провали на тестовете напоследък. Ще обобщя с едно изречение по темата - не бих доверил защитата си на McAfee.

Нямам особено добри спомени от нея. Едни *****, дето бяха дошли уж нет да ми слагат ми я бяха сложили тъз програма вместо НОД и на третия ден бъках от гадини. Тъпа е.

Редактирано от tigertron
цензора (преглед на промените)

Нямам особено добри спомени от нея. Едни *****, дето бяха дошли уж нет да ми слагат ми я бяха сложили тъз програма вместо НОД и на третия ден бъках от гадини. Тъпа е.

и с тоя нод системата ти е станала по сигурна тая рекламна антивирусна програма никога не е хващала нищо

като тест може да инсталираш BsPlayer или Deamon Tools ако не каже нищо значи (тези които знаят знаят)

F-secure е моя избор

Нямам проблеми с компа - изчезващи документи, не ми забива, не ми се рестаритра. Нета ми върви добре .... Тогава не виждам никакъв проблем в антивирусната си програма ;) Не я позлвам заради рекламата, а защото ми я бяха сложили и съм се убедила, че пази.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.