Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия: Skype, Gizmo, ooVoo и др- коя е по-добрата и защо?

Featured Replies

За това и попитах ;) Защото "най-добрата" да не може да изпраща офлайн съобщения....и да трябва да си постоянно на линия! Всъщност, това им е ключовият момент в стратегията за изграждане на мрежата им - да стоиш на линия, за да си нод от мрежата им. Аз винаги се питам, за какво ли се ползва тази мрежа, нищо да не правиш, винаги имаш по 4-5-6 конекции към теб (ако не ги реже някой рутър ;))

• 11 месеца по-късно...
  • Отговори 236
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор

Получих го преди 20 дни:

Hello,

Gizmo5 is writing to let you know that we will no longer be providing service starting on April 3, 2011. A week from today, March 11, 2011, you will no longer be able to add credit to your account.

Although the standalone Gizmo5 client will no longer be available, we have since launched the ability to call phones from within Gmail at even more affordable rates.

Thank you,

The Gizmo5 Team

You have received this mandatory service announcement email to update you about important changes to your Gizmo5 account.

Че отвори gizmo5.com и ще разбереш :cant believe: Ако не си следил новините...

• 1 месец по-късно...

Ще пиша повече за интеграцията на програмни решения за VOIP които,доста ме вълнуваха,и за което намерих решение. С прекратявянето на GIZMO се прекъсна връзката по SIP за достигане до акаунта/тел.номер на Google Voice/ чрез SIP . Има различни решения като GV-sipgate ,но това налага да използвам стационарни у-ва. Напомням,че трябва да имате регистриран GV от територията на USA за да ви дадат свободен реален телефонен номер. Ако имате Gmail регистриран в USA ,ще можете да използвате функцията за безплатно обаждане до USA чрез акаунта си в Gmail. И така : имам два Gmail единия рег в БГ,а другия от USA. Имам и регистрирани два GV с два USA номера. Обаждам се до роднините си от акаунта на Gmail от лаптопа си,което все пак е решение,обратното е по-трудно. Все пак за този случай /обаждане от USA-до мен/ използвах другия си акаунт в Sipgate. Имам на разположение и АТА. Регистрирах си Sipgate акаунта в АТА та по SIP. И пренасочих обажданията от GV до Sipgate,и воала, обаждането на родниите ми от Ню Йорк-отиват дирекно на моя телефон в БГ-а всъщност те звънят на USA номер. Т.к имам смартфон с Android реших да намеря мобилно и по-лесно решение. Проблема е че като смъкнеш приложенито на андроид за GV-то ти проверява номера на GSM ,естествено аз съм в БГ и веднага ме изхвърля. Използвах различни програми,докато се спра на GrooVe IP v1.1.4 рещаващо всичките ми проблеми. Да напомня,разговорите с USA са безплатни. Мога вече да се обаждам от GSM/по Wi-Fi / т.к нямам безлимитен инт. от оператора,а и там,ще ме таксуват по-трафик. Mогат да ме избират по USA номера ми ,и да ми звъни моя GSM. Освен това могат да ми звънят и от Google Talk. Дано да съм бил полезен за хората с подобни проблеми. Инст. GrooVe IP /платена е,но струва към 5,80лв/

• 2 месеца по-късно...

Ясно е, че скайп не е най-доброто решение, но какво да се прави, като е най-разпространеното... не казваш дай си ooVoo-то, или дай си yahoo messenger-а(поне в България), а казваш дай си скайпа... Не можеш да тръгнеш сам да правиш революция, всички ползват скайп, щеш, не щеш и ти... иначе какво, сам ли ще си пишеш? Трябва скайп много жестоко да фейлнат или да се създаде видимо по-различна и по-добра програмка, защото другите месенджъри се различават с една или две НЕЗНАЧИТЕЛНИ екстри от скайп, а това, че са по-добре оптимизирани и харчат по-малко ресурси, средно-статистическия потребител(даже 90%) не го знае и няма как да го разбере, а даже да го научи като информация, не го интересува, защото не разбира какво точно губи като ползва скайп... Както и да е, да се надяваме, че сега като скайп е под контрола на майкрософт, майкрософт ще фейлнат програмката и всички ще се преместят на по-добрите заместители :lol6:

• 1 година по-късно...

Skype това е наи хубавата и бърза програма за чат !

Някой да те е питал коя е най хубавата програма за чат? Щом тя е най добрата, напиши моля те нейните предимства пред другите за да не питаме повече!

С офлайн съобщенията си и възможността да ти получават съобщенията на друго място :)

• 1 година по-късно...

В началото ползвах скайп с удоволствие. Но след 4-тата версия вече не ми допада. Товари много и яде много ресурси, затова сега съм със 4.2 и го включвам рядко. Тъжно е, че вече дори facebook предпочитам пред скайп.

Ползвам изключително /90%/ ооVоо и 10% скайп. И двете програми ги ползвам от почти тяхните начални версии. С добра камера съм и за да съм честен, при ooVoo имам много по-добра картина и звук, отколкото при скайп. Последните версии на скайпа въобще не ме удовлетворяват но такива са нещата. Все пак тя датира от повече от 13 години и е редно да има много ползватели.Само това и е предимството за мен. Започнал съм със версия - 0879 ,а сега е...6 и кусур с хиляди ненужни по нея дрънкулки. Естонеца направи някаква нова, но все още не съм я видял реално в интернет пространството.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Аз лично никога не съм бил някакъв голям фен на скайп.

Предпочитах Live Messenger-а преди от Майкрософт да го "убият".

Харесваше ми като интерфейс и като начин за кустомизация. 
Честно казано така и не разбрах защо не стана популярен в България. 

В момента, като че ли ползвам само facebook и скайп на компютъра и Viber на телефона. 

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Някой да ползва тази програма https://tox.im/bg#aboutи ме интересуват мненията ви за нея ако сте я използвали .Също така казват ,че е криптиран разговора и се чудя и не вярвам на очите си нали има политика на сащ ли на кой беше ,че анонимноста не довежда до нищо добро само до терористични атаки .Как така ще има програма ,която да не се четат  и подслушват комуникациите.Направих тест разговор с един приятел каза ,че кристално ме чува.Скоро я сложих на андроида ,но още няма разговори само чат за андроид.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.