Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия: Skype, Gizmo, ooVoo и др- коя е по-добрата и защо?

Featured Replies

Първо си изясни, че морални категории не могат да се ползват за обективна оценка на продукти. После прочети Богомил Шопов и осмисли жалките фукания на нашите полицаи. След това гарантирай с факти, че такива изверги не ползват гизмо, венго и ово и гугълток. Надявам се, така да е по-кратко и ясно за теб. А иначе в момента точно 11 560 302 абоната използват Skype. Колко ползват гизмо в световен мащаб и къде да прочета достоверна цифра?

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 236
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глупави аргументации не ми се четат, извинявай, топер. Повтаряш и предъвкваш все едно и също. Не било туй, а онуй било.

Не намесвай капитана. Той каза конкретно за един блог. И каза, че не е официален. Аз ти цитирам Википедия, цитирам ти Жан Мерсие, цитирам ти Хъдсън Бартън, които пък са цитирани във Википедия

И какво ми доказваш с твоето объркване?

За какво ми е този „линк”. Стойността му е нулева.

Жалък патос. Ще се разплача :)

Значи вече и линкове от собствените страници на Скайп не вървят? Или те не съдържат истина? Жан Мерсие - че кой е той, някой тук освен теб знае ли :P Уикипедия доколкото знам никога не е била надежден източник, защото такъв като теб или Жан Мерсие могат да напишат каквото си пожелаят

Жалък, много жалък. Продължавай с рекламните си напъни.

ПП:Webaware какво е?

Защото този софт (който го намерих днес с елементарно търсене в Гугъл) има награди от:

Telecom Council - . JAJAH was awarded the Graham Bell Award as the best Communications solution in 2008 as selected by a group of 25 global telcos.

Red Herring

Red Herring magazine is a sophisticated insider’s guide to the business of technology, featuring unparalleled insights on the emerging technologies driving the economy, from the Internet to wireless communications and digital entertainment. JAJAH was named as a winner of the annual ”Red Herring 100 North America”

Fierce VoIP-JAJAH was awarded the Fierce 15 award in 2006 for being one of the top 15 leaders in the VoIP industry. JAJAH received the Fierce Leader in VoIP award in 2008.

Always On - JAJAH was honored with the top 100 companies award in 2007

Тук съзирам обяснението - това е конкуренцията в Северна Америка, там, където ....ама то вярно, че данните бяха нула :)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Топер, за трети път най-учтиво ти напомних, че това е тема за Skype, не е тема за реклама на други конкурентни програми.

Преди това капитана те призова:

Бих желал да приканя спорещите страни да се въздържат от спорове несвързани с темата. Отворете тема (то май даже имаше) и спорете там. Тук е място за техническа помощ!

Ето ти дискусията: Skype, Gizmo, ooVoo и др- коя е по-добрата и защо?.

Гледам, че продължаваш да се питаш „грамотен ли си?“. Аз се убедих в твоята грамотност и не я поставям повече под въпрос, но искам да те попитам: „Ти нормален ли си? Разбираш ли прости изречения, написани на книжовен български?“ От поведението ти в тази тема заключавам, че явно не.

ПП Помолих модератор да изтрие (премести) към правилната тема от коментара ти рекламните фрази за друг продукт. Ако се наложи ще се върна и ще докладвам всички подобни фрази от предишните твои и на гизмо писания. Явно ти само от това разбираш – когато се намесят модераторите. Друго обяснение на неадекватното ти поведение в темата за Skype аз нямам и искрено те съжалявам.

Съвсем скоро ще "помолиш" и модераторите с някоя рекламка на сайта. Точно както правят и Майкрософт :clap: Което не ги прави нито по-добри, нито по-праведни. Имам много ярки примери за комерсиализиране и (в последствие) затриване на такива сайтове в нашето пространство. Което всъщност ще последва и Скайп - веднъж като почнат да се продават на големите акули и не генерират достатъчно печалба, отиват в кръглата папка :clap: По план де, както казваш ти, по план ще се уволняват.

Та я кажи сега, как ще опонира Скайп с "революцията си" в чаша на цените например на VoipBuster, VoipDiscount, JustVoip и т.н.? С безплатни разговори в 120 страни срещи 10 eur, които на всичкото отгоре си ги изговаряш до последния цент. А не както Скайп - искаш 10, плащаш 12.5, говориш 9.5 :wors: Я да видим цените:

http://www.justvoip.com/en/calling-rates.html

Ами то каква революция е направил Скайп?? Аха, ясно - вместо безплатни, разговорите са станали платени. Готина революция.

А ще отговориш ли тук - колко ще е GPRS/WiFi трафика? И кой ще го плаща :wors:

Че абонатите току виж почнат да се карат с GSM операторите - ето бе, аз говоря безплатно по скайп, а я виж ти какво станало.... а?

Webaware какво е?

Че май само ти знаеш

Ей не се отучваш от това да вкарваш подтекст, какъвто няма и това е!

Нека оставим на бъдещето да покаже кой какво. Безспорен факт обаче е, че към момента Skype имат поне 12 милиона реални потребители, от които около 3 милиона ползват платени услуги, т.е. тези функции, за които се плаща.

Ако това като обем не те удовлетворява и ти се вижда малко дай да видим колко е при конкуренцията и да сравним. Но първо да се уточним какво е конкуренция: тези „конкуренти“, които си посочил са недействителни: нито имат влияние, нито са в състояние да оказват някакво влияние. Слагам кавички не за да умаловажажвам! Кавичките са, за да се подчертае, че тук няма място за сравняване.

С какво се характеризират VoipBuster, VoipDiscount, JustVoip и т.н. (не мога да изредя всички производни):

1. Нищожно разпространение в глобален мащаб на тези продукти.

2. Недоказан брой потребители, нито ясни финансови резултати.

3. Лошо качество и невъзможност за сравнение със Skype, що се отнася до резутатите от качеството на разговор, видеоразговор и т.н.

4. Липса на каквато и да е сигурност за личните данни на потребителя в тези продукти.

5. Непрекъснато роене на разновидности и честа смяна на бизнесмоделите на тези „конкуренти“.

Поради горните причини смятам, че е невъзможно да се правят каквито и да било сравнения, или да се цитират ценови листи. Ясно е, че тези компании, на които ножът е опрял в кокъла ще предложат най-ниските цени без да държат и да гарантират качество и сигурност на услугите.

Ако това, което казвам беше невярно, то тогава тези „конкуренти“ щяха да са водещи продукти, а те не са такива. Факт!

Skype Technologies S.A. неведнъж е заявявала, че тя не ги разглежда като конкуренти, имащи реално присъствие на пазара. Според Skype Technologies S.A. преки конкуренти на Skype са VOIP продуктите на Microsoft, AIM, Yahoo и отчасти Google, но само с Google Talk.

От своя страна Microsoft, AIM, Yahoo и отчасти Google разглеждат именно Skype Technologies S.A. като свой конкурент за своите VOIP продукти. Не тези „конкуренти“, които изтъкваш! (Това е важно, гледай да не го забравяш; можеш да го прочетеш в документи на тези компании)

ДОПЪЛНЕНИЕ

Ето една новина от последния час: „Мобилният чат ще измести SMS-те“. Става дума за проучване на TNS Technology сред сред 17 000 души от 30 държави. Много е възможно Skype Mobile може да доведе точно до такава промяна в близките няколко години. Дали това е революционно, или не е оставям на теб да си теглиш изводите.

Предлагам първо да отговориш с цифри и факти по поставените от мен 2 въпроса, за да можем да сравним финансовите и социалните резултати на Skype с тези на един от преките му конкуренти от Microsoft, AIM, Yahoo и отчасти Google (Google Talk).

Така ще е най-политически коректно, освен ако не желаеш само да вдигаш врява с недоказан подтекст.

ПП За наградите Webware кои са, какви са и т.н. съм ти дал препратка, но ти ползвай търсачката – тя ще ти каже.

Ти вярно си много нагъл, нещо си мислиш, че като си станал преводач на Скайп-ан - си хванал Всевишния за шлифера ли?

Ей, я се осъзнай бе - колко е категоричен в оценките си! Ми да - JaJaH имат 12 милиона, само в Северна Америка, многознайко ! Питах те кой ги награди Скайп - някой блог-ар сигурно, Жан Жак Ано ?

Не са водещи разбира се, нито имат реклама - просто си вършат работата. И знаеш ли, дори и с теб да гововорят на Скайп-Ин номера ти, пак няма да разбереш. Това са програми, които са създадени с цел да работят. Срещу 10 евро за 120 дни. 30 евро на година, капиш ?? Май не може да рабере дървената ти глава с IRC програмката.

Когато Скайп се опита да се намърда на Северноамеркинаския пазар и предложи безплатно разговори (от онзи нулев линк на адреса нула.skype.com) - тогава това е гениален ход, революция. Хранител ненадежден, единнкокодов при това и движителен. За Майкорсофт няма други фирми, самият Бил Гейтс го е казвал неведнъж - така и еБей са велики в огледалото си.

Знаеш ли, не ми пука какво става със Скайп. Вече има надеждни български разработки за 100% неутрализирането му в корпоративна мрежа. Само ще почакам да видя как ще се самоизядат или не, новите им собственици по план ще ги уволнят един по един. Ти да знаеш, че до сега в историята на Гугъл няма 1 (един) уволнен? Дори по план! Ха ха, далече е от мисленето ти - дето рекламираш как за 24 дни са отстранили 85 бъга - ами защо ги допускат? Знаеш ли кога е излязла последната версия на GTalk и "за учудване на професионалистите" работи без никакви проблеми. Иначе мен ако ми къса камерата и прекъсва - саботирам компанията.

С цифри и факти ти отговорих, но ти блогърчето веднага "авторитетно" отрече. Да ти дам линк към поста ми или сам ще си го намериш. Може да питаш някои от 600 инжинера, пък може и с финансовия мениджър като си пиете кафето да го обсъдите - колко са загубите на еБей, та биха шута на създателя на Скайп. По план !

ПП:Къде е препратката, инвалидизира ли се вече?

Допълнение от последния час - близо 2-3 години хората ползваме мобилно ICQ, без да знаем, че ще дойде революцията Скайп-Ан

Новини от последните години - някой докато си правят революция в офиса, за да си спасят местата пред шефовете, други работят. Тихо, без шум, с $270 млн. оборот:

Публикувано изображение

Не думай, явно нещо си прихванал бяс. Какъв поток словесен и безсмислен! ПП1 Погледнах току-що сайта на jajah. Пишат 10 милиона потребители, да ама Skype говорят за 309 милиона. Аз ти говоря за данни колко в реално време едновременно го ползват. За Skype – 12 милиона, за jajah – ?? (няма данни). После погледнах номерата за jajah.direct, което съм ползвал при познат: България липсва. Топер, хитреци аграрен кого заблуждаваш? Себе си най-вероятно! ПП2 За другите „конкуренти“ не ми се търси.

Явно съм - органически не понасям жалки измамници. Анонимни най-вече. Които паразитират на гърба на някой малко по-известен и с фалцет обявяват как тяхното куче е най-глямото.

Като манипулатора Филипов - ПОБЕДИТЕЛЯ В КАТЕГОРИЯ ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕФОНИЯ. Ми няма такава категория бе, има избрани 10 продукта, които ТЕПЪРВА ще бъдат класирани в категория комуникация. Ама ти си ги подредил по азбучен рееееед. Само дето сигурно е твоята азбука :clap:

А. Електронни пощи

1. Windows Live Hotmail

2. Yahoo Mail

3. Gmail

Б. Мигновени съобщения

1. meebo

2. iChat

3. Pidgin

В. Телефония по интернет

1. Skype

2. AIM

3. Microsoft Windows Live Messenger

4. ooVoo

По коя азбука Skype е отпред? Ето изцепката на г-н Преводача

ПП:Май ти е време за една гега ??

ПП2: Толкова си елементарен в разсъжденията си, колкото и в преводите - намерих с едно търсене JaJaH, за да ти докажа, че ти като не знаеш нещо, това автоматично не означава, че не съществува. И са си написали 12 милиона, могат да напишат и 120 милиона - имат пазара, където Скайп не може да пробие. Че и пишат Awarded by the world’s 25 largest carriers as the Best Communication Solution - точно като в скйп блог. С "нулева стойност" цитирам те. И си много прав, разбираш ги ти нулите

Отговора на темата е елементарен - Гугъл

Как пък никъде не фигурира Скайп(ан) ааааа... световен заговор :hush:

Защо ли да не вземе да си изгубя ценното време да паса прев...крави де и да взема да запозная потребителите що за "великани" са Скайп и как се губят на фона на другите компании. Дето не са "конкуренция"

Мога например всеки ден да публикувам по някоя безплатна програма, която ви предоставя възможност да провеждате разговор с ВСЯКАКВИ телефони (наземни и мобилни) до 75-120 страни.

Или пък да взема да ограмотя г-н Н.Филипов - кой са аджеба тези JaJaH. И то с материали извън Скайп-блог-мрежата. Да кажем от блога на:

Tom Keating: CTO, VP, Founder of TMC Labs; Journalist reporter for Internet Telephony Magazine; B.S. Computer Engineering, 14 years telecom experience, 29 years programming, tinkering with and breaking computers. Gadgets, consumer electronics, and VoIP are my favorite topics on this blog

И MVP, да не го пренебрегваме човека. Та той написал още преди доста време за "мобилната революция", а имено AJAH Apple iPhone and iPod Touch App Launches

Не толкова уникално, като Скайп-мобилен, не толкова революционно, просто защото вече е правено. Ама пък за iPhone!

Та дали да не взема всеки ден да публикувам по един такъв преглед на революционни технологии от миналата година ?

Виж, топер, не можеш да ме засегнеш, но вземи си оправи селския (аграрен) речник. Понамали квалификациите и подтекста. Подредил съм нещата по видове: А, Б, В и по значимост: 1, 2, 3 в конкретната подкатегория. Не съм казал, че са по азбучен ред. Както вече си намерил Webware и аз писах там са по азбучен ред (латиница) и няма разграничение по бизнесмодел. Всичко точно съм описал. Не прочетох твой отговор къде са „конкурентите“ в тази класация за отличените продукти Webware 2008 категория „Комуникации“? (ТЕ ВЕЧЕ СА КЛАСИРАНИ! Спри да манипулираш – ти вече печелиш моята класация „измамник 2008“) !?

Смях. Най-популярното може да се нарече по-доброто. Нали не искаш да си записваш специално gizmo ли oovoo за да говориш с някои и после да я изтриеш, не е ли по-лесно всички да имат skype? Това е все едно някои да тръгне с/у (btc) домашните телефони, няма как да бъдат изместени, поне не скоро.

Най-популярното може да се нарече по-доброто. Нали не искаш да си записваш специално gizmo ли oovoo за да говориш с някои и после да я изтриеш, не е ли по-лесно всички да имат skype?

Това е все едно някои да тръгне с/у (btc) домашните телефони, няма как да бъдат изместени, поне не скоро.

Аз точно това се опитвам да обясня на гизмо и топер в тази тема от самото начало. Без да искам да обидя някого, или да засегна някого. Описал съм това, което и ти споделяш, m0x.

Виж, топер, не можеш да ме засегнеш, но вземи си оправи селския (аграрен) речник.

Понамали квалификациите и подтекста. Подредил съм нещата по видове: А, Б, В и по значимост: 1, 2, 3 в конкретната подкатегория. Не съм казал, че са по азбучен ред. Както вече си намерил Webware и аз писах там са по азбучен ред (латиница) и няма разграничение по бизнесмодел. Всичко точно съм описал. Не прочетох твой отговор къде са „конкурентите“ в тази класация за отличените продукти Webware 2008 категория „Комуникации“? (ТЕ ВЕЧЕ СА КЛАСИРАНИ! Спри да манипулираш – ти вече печелиш моята класация „измамник 2008“)

!?

Ти минаваш границата на всякаква наглост. Цитирам те:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=898267

Ето всички номинирани в категория „Комуникации“ (тук подреждането и разделянето е условно; както ще видите от горната препратка 10-те отличени приложения са подредени в азбучен ред.)

А ти как ги подреди:

А. Електронни пощи

1. Windows Live Hotmail

2. Yahoo Mail

3. Gmail

Б. Мигновени съобщения

1. meebo

2. iChat

3. Pidgin

В. Телефония по интернет

1. Skype

2. AIM

4. ooVoo

В препратката ти виждам "Webware 100 winner: Windows Live Hotmail"

Би ли ми дал точната препратка, да видя къде пък е тази категория "В. Телефония по интернет" или това са твоите болни интерпретации? Отличени!

Смях.

Най-популярното може да се нарече по-доброто. Нали не искаш да си записваш специално gizmo ли oovoo за да говориш с някои и после да я изтриеш, не е ли по-лесно всички да имат skype?

Това е все едно някои да тръгне с/у (btc) домашните телефони, няма как да бъдат изместени, поне не скоро.

Схвана уловката на Н.Филипов :)

И той си мисли, че всичките потребители са скайп-ирани....

Аз ако ползвам JustVoIP ще ти се обадя, верятно безплатно, в най-лошия случай за 4 евро цента и без да те ангажирам да имаш компютър, интернет и "разбира се" Скайп. Че и да си платил за СкайпИН номер! Проста комуникация - ако щеш и без да съм абонат.

Филипов, дай си номера да те набера от уеб страницата на един от 20-те непознати на Скайп С.А. доставчици на услуги :)

Тотално си се побъркал. Излизам. До после. Дал съм препратка и там 10 отличени в категорията „Комуникации“ са подредени азбучно в низходящ ред по латиницата. Аз съм ги разделил в подпродуктовите категории и съм ги подредил по значимост според пазарно присъствие (за удобство). Ясно е на пръв поглед, че една уеббазирана поща няма, или има малко общи неща с voip продукти. В. Телефония по интернет 1. Skype 2. AIM 3. Microsoft Windows Live Messenger 4. ooVoo Степенуването е мое, както казах, по пазарно присъствие. Но и 10 продукта са отличени и носители на Webware за 2008 година. ПП Ако отново продължаваш с аграрните изцепки по мой адрес, то ще се обърна към капитана, или друг модератор да ти коригира речника.

Значи в общи линии си измисли класацията? Манипулираш ли ? Че и категориите промени, без да искаш сигурно. ПП:Коригирай се ти - в твоя речник е! Да не се налага да се коригира по друг начин, без модератори.

Нещо ме заплашваш? Ти и BG's дето ти извади кирливите ризи и те разобличи си заплашвал с физическа разправа, нали? Класацията е в интернет на сайта на Webware. Аз съм разделил продуктите по подвидове (продуктови подкатегории) и съм ги степенувал по пазарно присъствие. Дал съм препратка към оригинала. Та в какво ме обвиняваш. Моля, модераторите да направят забележка на топер, че заплашва с физическа саморазправа. Разполагам с ЛС на топер до BG's, което мога да предоставя. (Човекът ми го препрати за сведение и ми е дал право да го използвам)

И аз мога да ги дам, може и други да дам. Ти нещо параноя ли те гони, какво ?

М/у другото познай защо е баннат BG's ? И интересно кои кирливи ризи изкара - над 5 пъти те питах какво е фалшивото на екрана, но ти без блог явно не можеш да мислиш сам.

А от теб поисках номера ти, за да ти се обадя от "друг доставчик", не от Скайп - да видиш, че става. Какво, това физически ли те притесни :)

Теб те обвинявам в манипулация:

Класацията на Webware

Winners in this category:

# AIM

# Gmail

# iChat

# meebo

# Microsoft Windows Live Messenger

# ooVoo

# Pidgin

# Skype

# Windows Live Hotmail

# Yahoo Mail

И твоята измама:

А. Електронни пощи

1. Windows Live Hotmail

2. Yahoo Mail

3. Gmail

Б. Мигновени съобщения

1. meebo

2. iChat

3. Pidgin

В. Телефония по интернет

1. Skype

2. AIM

4. ooVoo

С цифри, за по-достоверно :)

Голям спор сте заформили..Ще дръпна юргана към мен и ще кажа, че ekiga ми върши по-добра работа от скайп, само че повечето ми познати са на скайп и няма мърдане..Повечето потребители (ще ме извините за израза), ама са като овце-видят нещо че е модно и се хвърлят, без да осъзнават, че има и по-добро и по-функционално.

Голям спор сте заформили..Ще дръпна юргана към мен и ще кажа, че ekiga ми върши по-добра работа от скайп, само че повечето ми познати са на скайп и няма мърдане..Повечето потребители (ще ме извините за израза), ама са като овце-видят нещо че е модно и се хвърлят, без да осъзнават, че има и по-добро и по-функционално.

Разбира се, bagdad! Аз от самото начало винаги съм твърдял, че всеки е в правото си да ползва каквото иска. Уважавам и всяко лично мнение против Skype, стига то да е лично и да не се прекалява с изразяването на негативното отношение. Аз съм ползвал ekiga и съм с отлични впечатления също. Но така и или иначе в личен план съм се ангажирал малко повече със Skype. И затова пиша в темите за Skype в калдата. Тази тема е за дискусия защо някоя от VOIP програмите е по-добра и защо – та всеки да споделя впечатления. Тя беше замряла до оня ден, докато модератор не премести рекламните коментари на топер от специалната тема за Skype тук. Не мисля, че водим някаква съдържателна дискусия. Просто този човек си чеше крастата и засвидетелства натрупаната си омраза към Skype, както личи от това, което пише. И отделно лични нападки. Не знам дали е полезна за четящите. Но е по-добре темата за Skype да не се замърсява и да остане място за решаване на проблеми на Skype, а не арена за заяждания от страна на този потребител от Панагюрище. Всичко добро!

Понеже ми омръзна да се занимавам с този „търсещ под вола теле“ тук пускам своя коментар №1039 във вида, в който го пуснах в темата за Skype. Няколко неща: 1) топер не беше и чувал за тази награда 2) дал съм препратка към категория „Комуникации“ от сайта на Webware на английски 3) степенувал съм 10-те победители в категорията като условно съм ги разделил в 3 подкатегории по специализация: А. Електронни пощи Б. Мигновени съобщения В. Телефония по интернет и съм ги подредил неазбучно по пазарно присъствие за 2008 г., доколкото намерих цифри за потребители и влияние в глобален мащаб. Това не са номинации, а са крайни отличия, така, че всичко е вярно. Ако вземем предвид телефонията по интернет става ясно, че иновативни според редакторите на Webware за 2008 г. са 1. Skype 2. AIM 3. Microsoft Windows Live Messenger и 4. ooVoo (за подреждането казах). Това може да е спорна класация, но Webware е авторитетна награда, нищо, че топер не знае за нея. Това не му попречи да ме обвинява в манипулации след като другите му тези се разпаднаха „на трески“. Вместо да приведе данни: финансови и статистически за пряк конкурент на Skype, той се захваща с поредната манипулация. Но аз съм му свикнал. И нещо любопитно: преди време топер захвана тази тема „ Skype – как да контролираме, проследяваме, блокираме“. Голям смях! Там дойде един българин от чужбина, системен администратор (BG's), който разби тезите на топер и дори го хвана в манипулация на екран в опит да докаже, че ZoneAlarm Pro не блокирала копие на изпълнимия файл на Skype. Пазя материалите на BG и дори кратко филмче, което нагледно показва измамата на топер с екрана. Топер си коригира изказването за защитната стена, но твърди, че не бил манипулирал (след всяко споменаване на въпроса той публикува един и същ екран, очаквам пак да го направи, а далаверата се вижда от филма). Темата я затвориха, но топер втора такава тема не захвана. Въобще смях! Който иска да се рови и има нужда от допълнителните бонус материали – да ми пише в ЛС! Аз и преди това на няколко пъти (2 мисля) го хванах в подобни измами. Единият май беше със сертификатите, но това го има в 2-те части на темата за Skype. Според мен топер е човек, който има нужда от внимание и вероятно е с противни на Skype икономически интереси. Негова си работа! Иначе всеки нормален човек, който е ПРОТИВ някаква си програма не си губи времето да ходи в специалната тема в калдата на тази програма, за да досажда и да дразни всеки, който харесва, или има проблем с програмата и се нуждае от съвет за нея, нали? Мисля, че никой от вас, както и аз не бих си губил времето да ходи в темата за ICQ и да дразни авторите там, след като така или иначе не ползвам ICQ. Смях! Какво да го правиш – топер!

Skype е отличена в Webware 100 за 2008 година

От първоначалните 5000 предложения редакторите на Webware са подбрали 300 програми, за които са подадени 1,9 милиона гласа общо за всички категории.

Skype бе отличена като водещо приложение в категория „Комуникации“ за 2008 година!

Ето всички номинирани в категория „Комуникации“ (тук подреждането и разделянето е условно; както ще видите от горната препратка 10-те отличени приложения са подредени в азбучен ред.)[в „червено“ и размер №2 СПЕЦИАЛНО за топер! Смях!]:

А. Електронни пощи

1. Windows Live Hotmail

2. Yahoo Mail

3. Gmail

Б. Мигновени съобщения

1. meebo

2. iChat

3. Pidgin

В. Телефония по интернет

1. Skype

2. AIM

4. ooVoo

То не е лошо, но даже и в най-разширената оферта липсват ключови за мен държави...

Съгласен съм, че не всекиго ще го устройват тези 35 страни. Лично мен ме устройват (Испания, Германия, Франция, САЩ и Канада). Най-глупавото е, че още няма входни номера (online numbers) за България. Ето това най-много ме вбесява, но уви причината не е в компанията Skype: доколкото разбрах преговорите за тази година отново не са дали резултат. Вероятно ще опитат пак през 2009 г., или в края на 2008 г. Иначе новите абонаментни планове дойдоха като по поръчка за доста мои познати и фирми в България. Това трябва да се свърже и с промяната на контролния панел за бизнеспотребители на Skype, за което не съм писал в тази тема, но вече е в сила: месечният лимит е увеличен на 1000 ? и има др. отстъпки.

Змей змей, непоправим фанатик, но щом си на хонорар е обяснимо :)

И другия път поясни - Класацията на Н.Филипов, а не на Webware.

Като не си чувал за Jajah (нормално, в скайп блогове няма да го напишат) погледни поне новините тук Yahoo подписаха партньорство с JaJah Ти не ги знаеш, но явно Yahoo ги знаят и ще им ползват мрежата. Към същата услуга според колеги се стреми и Скайп - да продава мрежата си, която е изградена от р2р потребители (и то без капка инвестиция от фирмата, а-ла троянски кон). Дали пък няма да направят и GSM P2P мрежа с новата си "революция" ?

Смях.

..., не е ли по-лесно всички да имат skype?

И да се смееш сам и да не се смееш, няма как да накараш всички хора да ползват постоянно програма която им навърта излишен трафик и им товари излишно процесора на компютъра им. Тези гадости ги прави само Скайпа.

Друго, в Зап. Европа и Сев. Америка все повече и повече хора си купуват ИП телефони които се свързват към Интернет и работят без да им трябва компютър. А скайпа не ти върши никаква работа ако искаш да се обадиш до ИП телефон, трябва ти безплатна СИП програма.

В голямите супермаркети навсякъде продават най-евтиния модел ИП

телефон на Сименс. И се харчи добре защото с него идва и дълъг списък на SIP VoIP доставчици на услуги за всяка отделна западноевропейска страна.

Моят доставчик на телефонни услуги (като БТК-то) сега вече продава Modem-Router за ADSL с вграден адаптер (ATA = ИП телефон). Всеки нов потребител който си купи модем на практика има и ИП телефон в него, да си го регистрира към който си иска сървър.

Ти мислиш ли че човек който ти е дал СИП номер да му се обаждаш постоянно безплатно ще почне да си оставя компютъра да му бръмчи на главата сама защото ти имаш инсталиран само Скайпи?

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

...Ти мислиш ли че човек който ти е дал СИП номер да му се обаждаш постоянно безплатно ще почне да си оставя компютъра да му бръмчи на главата сама защото ти имаш инсталиран само Скайпи?

Ето едно комбинирано решение от български производител за Skype и SIP-базирани програми. За да видиш, че отдавна не си прав (поне от 2 години): http://mobigater.com/index.php?l=bg

Устройството струва в момента 169 лв. (с ДДС): Публикувано изображение

Решението за Skype е сертифицирано Skype Certified. И откакто се предлага не е необходимо да се ползва Skype само от компютър. Разбира се съществуват и десетки други решения (софтуерни и хардуерни), които позволяват да се ползва Skype без компютър.

Понеже потребителят топер отново си позволява безпочвени нападки и квалификации по мой адрес и ме обвинява в несъществуващи неща, тук публикувам адреса на 100-те победители в 10-те категории на наградите Webware: http://www.webware.com/html/ww/100/2008/winners.html

Категория „Комуникации“, в която Skype е отличена, заедно с още 9 приложения има много интересна подсказка (трябва да задържите мишката в/у иконата на тази категория): „Communication. E-mail, chat, voice“, т.е. подразделянето в рамките на тази категория на три групи е дело и на самите редактори на Webware, а не както топер безнаказано се опитва да манипулира. Това разделение в рамките на категорията се налага от специализацията на всеки от продуктите. Ясно е, че пощите са си пощи, а програмите за VOIP (Skype, AIM, Microsoft Windows Live Messenger, ooVoo) са в подраздел voice. И е ясно, че това е крайната класация на победителите за 2008 г.

Мисля, че култовата реплика на Стивън Сегал в „Под обсада“: Be prepared son! е много добра илюстрация колко важно е, всеки да е подготвен с факти, когато твърди нещо. Не обратното. Иначе излиза, че неоснователните обвинения на топер са само от желание да се се оригиналничи.

Със здраве и много успехи в БТП!

Разбрах те ;)

За теб освен цифрите че не са верни, и писанията вече не са. ($3,1 млрд не са $3,1 млрд, класацията не е класация, по азбучен ред Skype винаги е отгоре...)

Ти се научи кои са Yahoo и кои JaJah. И престани да се оправдаваш :P Кажи си - за мен е така, а не за Webware

Публикувано изображение

И м/у другото, вземи се научи как ми се чете ника. Крайно време е, не мислиш ли ?

И откакто се предлага не е необходимо да се ползва Skype само от компютър.

Не съм твърдял че Скайп може да се ползва само от компютър.

Има безкрайно повече ИП СИП телефони продадени по Света от броя на устройствата за скайп работещи без компютър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.