Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия: Skype, Gizmo, ooVoo и др- коя е по-добрата и защо?

Featured Replies

Аз лично от изброените ползвам само ICQ & skype и да си кажа, честно, ако трябва да избирам една от двете бих избрала втората. Просто напоследък по-често използвам Скайп, тъй като повечето ми приятели минаха на него и зарязаха ICQ. А иначе за чуждестранни приятели предпочитам Yahoo!, тъй като skype, например, не е много разпространен в USA (лично наблюдение). А Gizmo никога не съм ползвала.

Редактирано от Leslie_ (преглед на промените)

• Отговори 236
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор

И накрая разговор до мобилен телефон в България ми е по-евтин със скайп. Да не говорим че и до land телефон е такава ситуацията. Според мен за България скайп е по-удобен и евтин

И каква е възката между Р2Р програма и VoIP телефония?

Първо за приликата Skype и всички останали както ги наричате са VOIP програми. И само толкова.

Skype e p2p програма/и понеже е затворена система монополиста в лицето на SKYPE/ ви диктува цените.

Всички останали програми/повечето използват SIP протокола/ са отворен тип. Конкуренцията е голяма-и можеш да си избираш доставчик на VOIP.

Напр: казваш,че цената на Skype e по-евтина.ТОВА не е ТАКА.

Отидох на сайта на Skype и какво да видя

--цената до БГ е 0.063 евро с ват

до София е 0.029 евро с ВАТ

мобилен 0.247 евро с ват

Да вземем например VOIPSTUNT http://www.voipstunt.com/en/rates.html всичко също е в евро

bulgaria (Landline) 0.015 0.018 това е за цяла БГ

bulgaria (Mobile) 0.240 0.286

Като си закупя 10 евро имам и право да званя на доста дестинации по 300 минути на седмица безплатнно в продължение на 4 месеца например

в USA united states (Landline) FREE* FREE*

united states (Mobile) 0.010 0.012 Вижте добре, става дума за 2,4 стотинки до GSM

А ако не ми харесва например цената на мобилния до БГ отивам на http://www.voipwise.com/en/rates.html и там цените към БГ са

SuperDeal!

Bulgaria (Landline & Mobile) 0.020 0.024 това е с VAT и пак е в евро и т. н и т. н

Дано да съм дал добър пример разбираем за ползващите VOIP програмите.

А такива базирани на SIP са доста.

Използвайки Voip базиран на SIP отдавна съм отсвирил БТК.

Редактирано от dred (преглед на промените)

И накрая разговор до мобилен телефон в България ми е по-евтин със скайп. Да не говорим че и до land телефон е такава ситуацията. Според мен за България скайп е по-удобен и евтин

Да ползваш Skype Out за разговори до делефони на БТК е пълна ГЛУПОСТ при положение че можеш:

1. да говориш по 60 +10 минути на седзмица напълно безплатно (даже и без да плащаш 4 цента за започване на разговор) от Гизмо и от gizmocall.com от един компютър, а от два стават по 140 мин.

2. да платиш само 10 евро на година и после по 4 цента на разговор от voipbusterpro.com

3. да провериш коя е най-евтината цена с другите програми на Бетамах като например www.12voip.com/en/rates.html и да видиш че до мобилните е още по-евтино от колкото със Скайпа.

Чети всичките мнения от предишната страница е ще намериш линк към сайт за сравнение за цените до България.

А ако прочетеш и аз какво съм писал ще видиш че не препоръчвам да си плащаш за разговори нито от Гизмо нито от Скайп.

Ама нали само едно си знаете да повтаряте без изобщо да сте наясно с развитието на конкуренцията и все тоя Скайп си ви е мил и драг, нищо че отдавна не е най-евтиния.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Нека честно да си кажем,че българинът избира програмите заради външния им вид!Skype стнана известен в България заради по-изчистения си вид,който много бързо се развали.ICQ,Yahoo.... не са по-лоши,но просто нямат визия.ФАКТ-те са по-използвани в световен мащаб от Skype.Това е лично мое мнение.

Да ползваш Skype Out за разговори до делефони на БТК е пълна ГЛУПОСТ при положение че можеш:

1. да говориш по 60 +10 минути на седзмица напълно безплатно (даже и без да плащаш 4 цента за започване на разговор) от Гизмо и от gizmocall.com от един компютър, а от два стават по 140 мин.

2. да платиш само 10 евро на година и после по 4 цента на разговор от voipbusterpro.com

3. да провериш коя е най-евтината цена с другите програми на Бетамах като например www.12voip.com/en/rates.html и да видиш че до мобилните е още по-евтино от колкото със Скайпа.

Чети всичките мнения от предишната страница е ще намериш линк към сайт за сравнение за цените до България.

А ако прочетеш и аз какво съм писал ще видиш че не препоръчвам да си плащаш за разговори нито от Гизмо нито от Скайп.

Ама нали само едно си знаете да повтаряте без изобщо да сте наясно с развитието на конкуренцията и все тоя Скайп си ви е мил и драг, нищо че отдавна не е най-евтиния.

Това по-горе е вярно ако свънях само до България и само до land телефони. Освен това съм минал през няколко доставчика и за сега съм доволен най-много от качеството на скайп. Освен това съдейки по ника ти правиш постоянна реклама на конкретен продукт.

Това по-горе е вярно ако свънях само до България и само до land телефони. Освен това съм минал през няколко доставчика и за сега съм доволен най-много от качеството на скайп.

От един месец насам качеството на разговорите до телефони в София и в западна Европа през Гизмо е много добро.

Това което си го пробвал преди може вече да се е променило. Сървърите на Бетамакс програмите са всичките в Европа.

На бързо , не харесвам скайп , създавал ми е проблеми и не се държи добре . За тия skype out и др неща не ми трябват не ги ползвам нито камерата/изкл. рядко / най-вече ми трябва чат . Ползвам Gizmo и Pidgin/ където имам акаунти във всичко Публикувано изображение и програмката ми заема 15 мб рам / . Иначе за скайп много рядко мога да намеря чужденец с тая програма имам чуството , че в България е твърде популярна и се създава впечатлението , че на всякъде е така . За моя радост не е Публикувано изображение

Това по-горе е вярно ако свънях само до България и само до land телефони. Освен това съм минал през няколко доставчика и за сега съм доволен най-много от качеството на скайп. Освен това съдейки по ника ти правиш постоянна реклама на конкретен продукт.

Не уточняваш за какъв доставчик става дума.

Трябва да се има напредвид,че качеството на разговора чрез VOIP силно зависи от качеството на Интернета на доставчика ти,както и добре настроената ти АТА/става дума за хардуерен IP телефон/ Какви кодеци се ползват и

т.н Но по-отношение на кодеците Gizmo на български може по-добре да го обясни от мен.

Ето ви отново и отново публикуваният от мен сайт,за проверка на VOIP връзката.ТЕСТ

A що се отнася до качеството при разговори от програмата GIZMO--- то то е много добро.

Трябва да се има напредвид,че качеството на разговора чрез VOIP силно зависи от качеството на Интернета на доставчика ти,както и добре настроената ти АТА/става дума за хардуерен IP телефон/ Какви кодеци се ползват и т.н.

Ако му работи нормално Гизмото за разговор до друг гизмо потребител в чужбина, тогава трябва да работи нормално и до телефони щом като казва че със Скайпа добре му работи.

Кодеците за разговори между компютри от Gizmo до Gizmo и от Skype до Skype са същите - iSAC Wide Band и iLBC.

От компютър гизмото ползва iLBC кодека за разговори до телефони. Wengophone също ползва iLBC за разговори до телефони.

П.П. на твоя ATA май нямаш iLBC или GSM (кодека) и ползва G.711 когато звъниш през Бетамаксовите или Гизмовата ти сметка до телефони. Така консумира по +/- 90 килобита на секунда за upload.

П.П. на твоя ATA май нямаш iLBC или GSM (кодека) и ползва G.711 когато звъниш през Бетамаксовите или Гизмовата ти сметка до телефони. Така консумира по +/- 90 килобита на секунда за upload.

Доволен съм от Skype, за Gizmo чувам и виждам добри неща. Никога не съм ползвал ICQ но от хора, които са го ползвали знам, че е тромава, макар и с повече опции, има вируси/да, с по-добра анти-вирусна ще ги хванете/ и хаби повече системни ресурси.

Що се отнася до Skype възможните хардуерни решения са десетки (различни адаптери, ползване от мобилни телефони, и т.н. – повече в сайта на Skype). Искам да отбележа и българския принос с устройството Мобигейтър – http://www.mobigater.com

Цената му е поносима и пести пари от разговори. Сигурен съм, че като се запознаете ще можете да вземете решение.

Цената му е поносима и пести пари от разговори.

Силно съм несъгласен с това мнение. Въпросът беше разискван и в предишната тема. Може ли да говорим в цифри и да се аргументирате?

Аз ползвам VoIP телефония от моя интернет доставчик. http://h323.optisprint.net

Не съм длъжен да ми е включен компютъра, имам си нормален телефонен апарат с ГРАДСКИ номер и всеки може да ми звъни отвсякъде. Вече закрих един фирмен БТК телефон, на който плащах около 40 лв./мес., от които 22 абонамент. Сега плащам само изходящи разговори и разхода ми е около 5 лв./мес. Не водя дълги разговори и правя сравнение:

градски 30 сек. - 13,2 ст. БТК - 2,1 ст. TPN

градски 1 мин. - 15 ст. БТК - 4,2 ст. TPN

градски 2 мин. - 16,8 ст. БТК - 8,4 ст. TPN

Междуградския навсякъде ми е 7,2 ст./мин.

Международните сам си направи сравнението, но и те са доста по - евтини от SkypeOut

Хардуера - 80 срещу 240 лв. пак е ясно.

Така че не твърдете неверни неща че е евтино. Може и да е в USA или Англия. Колегите ви преводачи от Германия и Русия (за други не съм проверявал) не твърдят сляпо каво Вас това. А превеждате едно и също.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Някои неща /Gizmo на български/ ви каза за VOIP или както искате IM клиент GIZMO за връзки с други чат,IM,VOIP

клиенти реших да го онагледя,и да потвърдя.Мой приятел редовно ми звъни от GTALK директно на GIZMO или директно на АТА та.

Публикувано изображение

Ето на това се казва ОТВОРЕН софтуер,пък вие си правете изводите.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Доволен съм от Skype, за Gizmo чувам и виждам добри неща. Никога не съм ползвал ICQ но от хора, които са го ползвали знам, че е тромава, макар и с повече опции, има вируси/да, с по-добра анти-вирусна ще ги хванете/ и хаби повече системни ресурси.

Това беше интересно - аз не знам друга програма да изсмуква така ресурси като Skype ! Да не говорим, че ICQ има поне 100 различни клиенти, наскоро видях един нов руски, който беше 380кбайта мисля - е от това по-малко не знам на къде! Аз ползвам GTalk - за сега не надхвърля и 2МБ, а си има всичко, да не говорим за качеството на разговора и за скоростите на траснфер на файлове. Но най-вече не ми се "препрадва" разговора или трансфера. От опциите може да видиш с кой си се свързал и от къде минаваш - нещо, което е фирмената тайна на Скайп (за да не гръмнеш, като видиш че имаш 20-30 конекции с напълно неизвестни компютри из света).

А този епитет ми хареса - тромава? Я ми обясни какво значи тромава?? И само още един въпрос - трябва ли двамата потребители да са на линия, за да си разменят съобщения в Скайп? Не ми отговаряй - трябва, което прави уникален Скайп. Може би единствената програма, която има такова разбира за offline съобщения. С тромавата ICQ може да си оставиш съобщението и да си излезеш, а отсрещният потребител 101% ще го получи. И то без толеранси от 7 дни.

Все пак масово се използва скайпа,поне у нас,вярно е че е по-голям и има косури ,но в БГ хората го ползват не като по-добра,а като единствено,говоря за масовото ползване.

Силно съм несъгласен с това мнение. Въпросът беше разискван и в предишната тема. Може ли да говорим в цифри и да се аргументирате?

Хардуера - 80 срещу 240 лв. пак е ясно.

Така че не твърдете неверни неща че е евтино. Може и да е в USA или Англия. Колегите ви преводачи от Германия и Русия (за други не съм проверявал) не твърдят сляпо каво Вас това. А превеждате едно и също.

MobiGater не е услуга, а въможност да ползвам любимата си услуга (най-изгодния SIP доставчик или Skype) от мобилния телефон ;)

(доволен ползвалтел на такова устройство)

Ползвам Gizmo и Pidgin/ където имам акаунти във всичко Публикувано изображение

Сега се сетих че последната версия на Wengo = www.wengophone.com съдържа и Pidgin и може да прави същото като него, + че може и да се обаждаш от Wengo до Gizmo и другите SIP програми.

А пък даже Wengo-то е и на БЪЛГАРСКИ, за радост на баба и дядо, или на мама и тате :)

Много е подходящо Wengo-то за ползване като резервна програма.

Сега вече има и видео с Gizmo 4 от тука:

http://download.gizmoproject.com/jasmine/W...o-4-0-0-305.exe

обаче трябва и двамата да натискат бутона с web камерката за да излезе картината и от двете страни.

Също като Скайпа не иска при мене ( за сега) да ми разпознае видеокамерата като източник, а показва само web камерата на USB порта.

А иначе за Скайпа открих вчера един нов недостатък относно новия им кодек SVOPC който се ползва от новите версии. Този кодек изразходва по 9,5 килобайта на секунда за разлика от предишния iSAC WB = само по 6,5 КВ когато Скайпа го ползваше.

Gizmo продължава да си ползва по-икономичния iSAC WB.

Това което Скайпа отчита като трафик е пълна фантазия, показва ми глупости от рода на 1 КВ или 3 КВ и то само за мига в който е сложен показалеца на мишката върху контакта.

По време на (единствения разрешен) безплатен разговор до телефона ми Скайпа показа че ползва G.729 кодека и този път отчете правилно разхода от 3,8 КВ = на това което и DUmeter показваше динамично.

Това, изобщо не са характеристики (трафик), от които логично следва определението „недостатък“ за въпросния кодек в Skype. Прочети малко повече за новата библиотека с кодеци и тогава мери трафик! Не е само SVOPC, има и други които се ползват според страните, участващи във видеоразговора. Skype работи само с устройства позващи USB порт, или такива, които го емулират по софтуерен път. Никога не са били поддържани фотоапарати и др. устройства със собствен интерфейс. Освен това новият Skype поддържа видео с „ВК картина“. За целта е необходимо поне едната страна да разполага с HD видеокамера (отново с USB).

Прочети малко повече за новата библиотека с кодеци и тогава мери трафик!

Е ще трябва да ми кажеш от къде да прочета и какво, защото твоите хора от eBay/Skype не знам къде са писали. На форума когато търсих намерих това:

Actually (May 28 2007) 4 codecs are included : SVOPC (16kHz), AMR-WB (16kHz), G729 (8kHz) and G711

на wiki-то някой е писал че подържал и iLBC & iSAC, но това противоречи на обясненията на един от Супер Юзърите на форума относно последната версия.

Той Скайпа сам си казва кой кодек ползва по време на разговор. При мене показва SVOPC.

Трафика му го меря с програмката DUmeter.

Има и една безплатна която отчита вярно:

http://www.analogx.com/files/nsli.exe

Компютрите и ИП телефона ми са зад рутер със връзка от 600 килобита в секунда към Инетернет. От тук следва и мерака на Скайпа да ползва "пълноценно" SVOPC (16kHz) като Wide Band.

Друго нещо което показва Скайпа сам е:

Relays: 4

Според обясненията на форума трябва да са нула а не 4 при пряка директна аудио връзка мужду два компютъра. Числото 4 било означавало че разговора бил минавал едновременно през 4 компютъра на случайни други потребители на Скайпа т.е. peers.

За видеото си имам sightspeed който си работи с видеокамерата ми през порта Firewire без никакви проблеми, така че не ми е изтрябвал Скайпа нито даже бета видеото на Гизмо за сега. Като ги направят някой ден да работят като хората с видеокамери другите софтуери, тогава може и да ги ползвам.

Ето тука една картинка която нагледно илюстрира един от голямите недостатъци на Скайпа:

Публикувано изображение

него го няма сред другите, което значи че НЕ може да звъните от Скайпа до никой друг софтуер нито SIP телефон безплатно.

Сотуерите които са на снимката освен че могат да си знънят един на друг, могат също да бъдат достъпни и от нормални стационарни телефони без това на вас да ви струва пари. И Скайпа може да е достъпен ама след като си платите за Skype In услугата.

Защо да изберете софтуер който сам се е самоизолирал от останалите?

Я да видиме кой пръв ще познае от кой сайт е тази картинка?

Идва обаче момент, в който точно тези картинки са безполезни. Защото по-голямо тежест придобива РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на даден продукт. Това, което повечето хора ползват, то се налага и е мерило за останалите. Съгласен съм, че взаимната свързаност е добра идея, но тя никога не се реализира цялостно, т.е. ако сте потребител на даден продукт вие да имате достъп до всички функции (и неща, с които сте свикнал) от друг продукт. Защото никой производител няма интерес от това. Интерес от това имат продуктите, губещи позиции и ние на тях разчитаме да ни я осигурят. Вторите, които си позволяват да го правят са икономически чудовища, които решават да хванат пазарна ниша и „се присламчват“, осигурявайки взаимна свързаност на техните продукти с водещите за момента. Засега качеството е отлично или добро при взаимна свързаност на ниво текстови съобщения. В частност на някои от горните продукти няма пълна възможност за провеждане на гласови и видеоразговори м/у отделните продукти (дори и да има такава м/у два продукта, произлезли от общ изходен код, то при тях качеството е убийствено ниско и не може да се приеме за приемливо). Хората търсят качество, надежност и лекота на използване. Продуктът, който предложи това, печели в дългосрочен план, независимо дали предлага, или не, взаимна свързаност с останалите, просто защото е НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕН. От този момент той става „мерило“ за останалите и е много трудно да убедите водещият продукт сам да даде козове на губещите, само защото взаимната свързаност може да ги спаси, освен ако не носят нещо наистина революционно. Но революциите не се случват толкова често, уви. Е, не е ли въпрос на маркетинг взаимната свързаност? Разбира се, че е! След потребителите, които най-много биха се радвали на взаимната свързаност, кой би имал най-голяма полза от нея – губещият или печелещият? Кога един печелещ продукт би се решил на тази крачка и срещу какво? Ето това са въпросите, които би трябвало да ни занимават, а не коя картинка каква е. В частния случай със Skype нещата са много сложни още от самото начало. Единственият коз е революционната технология, която би престанала да носи печалби и предимства на компанията и продуктите (и надпреварата за най-разпространен воип продукт по онова време – 2003 г.), от момента, в който всеки би получил достъп до нея. Е, ако това бяха ваши предимства на пазара вие дали бихте пропуснали шансовете да се развиете, или бихте направили своя код и технологии, достъпни за всеки? Аз, а много други колеги сме поставяли директно този въпрос (за взаимната свързаност). Отговорът е бил „да, това ще се случи!“, но с пояснението, че „това ще стане в най-благоприятния за Skype като компания и пазарни позиции момент“. Нима някой сред вас, който е създал и развил технология би отговорил другояче? Съмнявам се.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Коз ли казваш. Ние сме много далече от бизнеса и маркетинга (в която област е вечно оплювания Майкрософт, но ще берат плодове още години !), за да си чешем езиците. Но ако се мисли логично като техничари, който са се сблъсквали с недомислици в един затовен код бих искал да ти кажа - за да се стиковат нещата с други компании/стандарти/протоколи трябва всичко да ти е изрядно. И да отговаряш на много стандарти. И да може да получаваш и изпращаш информация по тези стандарти. Когато си със затворен код се оказва, че програмистите са творили дълги години нещо, което по никакъв начин не може да се съгласува с останалите на пазара. Лазерни видео дискове да си чувал? Не че не е била революционна технология, обаче я няма вече скоропостижно. Сигурно ще изтъкнеш доводи колко са стабилни Скайп/Е-бей или които стоят зад софтуера и как работят в какви ли не направления. Ще ти отговоря - маркетинг! Само и единствено, или поне 90% (от истината, както имаше такава рубрика). Като доказателство - сертифицирани слушалки, ама да не се чудим защо са сертифицирани, както попита Гизмо, ами да си изясним - защото Skypе работили с USB устройства и за това има нужда да сертифицират, както пък ни обясни ZmeYpc. Моите уважение, но USB е Universal Serial Bus - стандарт за свързавне на устройства, независимо дали периферия, компютри, телефони, проектори, екрани и т.н.! Най-просто казано - притежаваш ли USB букса на устройството, то то ще работи с всяко друго, което притежава също USB букса. Ако не ми вярваш, прочети референциите на комитета, който е утвърдил този стандарт. Ето ти малък пример за парадокса в софтуер като Скайп, всичко е маркетинг. Смяташ ли, че е разпространен толкова, заради качествата си? Съмнявам се - бум получи, когато вкараха "джуджавки" за потребителите под 16 години. А и е резонно - технически грамотните хора, които казват "в Интернет" а не "в Гугле" са по-малко от масовия потребител, който ползват нещо-си-защото-е-цветно-и-е-готино (версия леко-забива-повече-влачи-преинсталация-необходима) само защото е модерно.

Идва обаче момент, в който точно тези картинки са безполезни. Защото по-голяма тежест придобива РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на даден продукт. Това, което повечето хора ползват, то се налага и е мерило за останалите.

Ти май си забравил че за да ти се обади някой на Скайпа трябва задължително да има право да го инсталира на служебния си компютър.

И когато лицето няма администраторски права за инсталиране на софтуер, тогава как ще ти се обади? В много фирми е забранено да се ползва точно Скайпа поради съображения за сигурност.

Сега ще ти проваля мерака да заблуждаваш младите и неопитни потребители че трябва "задължително" да ползват Скайпа ако искат да им се обаждат приятелчетата.

За приемане на разговори не е нужно да се пуска Скайпа да работи.

Абсолютно всеки човек може да види че съм на линия и да ми се обади направо от Internet Explorer-a или Mozilla Firefox ето с това:

www.wengovisio.com

давам му адреса на една страница която изглежда така:

http://www.wengovisio.com/wvisio_v1-1.php?wgo_login=gizmo

,той отива на нея, пише си на кирилица текста с обяснение кой е и за какво ме търси и натиска зеления бутон за започване на разговор даже и с видео ако иска.

Публикувано изображение

Извода е че ползването на Скайпа може да се сведе до минимум т.е. само когато се налага да се обадиш на някой който няма стационарен телефон и ползва само тази програма.

Защото нали знаете че до телефони може да се звъни и без пари от компютър :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.