Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия: Skype, Gizmo, ooVoo и др- коя е по-добрата и защо?

Featured Replies

...а и като гледам форума за Skype то от проблеми не му се вижда края. ...

Дред, извинявай другото си е твое мнение, което уважавам. Искам по повод на това, което изтъкваш да внеса три уточнения:

1. Това, че форумът на Skype има много докладвани (споделени от потребителите) проблеми, според мен, означава, че програмата се ползва доста. Същото смятам и за специалната тема за Skype в калдата.

2. Много хора се оплакваха, че Skype непрекъснато излизат с нови версии (едва ли не всеки месец). Лично аз предпочитам да се пускат често нови версии с оправени грешки, отколкото да се пускат издания само с оглед на маркетингови събития.

3. Дори съседната тема, посветена на проблеми при използването на Skype (като изключим препирните и заяжданията), мисля, че е най-посещаваната в подфорума за VoIP на калдата. Просто е нормално щом хората ползват предимно Skype да има място, където да споделят своите затруднения и въпроси. И забележи не само по отношение на МС, а и на разговори, хардуер и т.н.

Може да не се съгласиш – твое право е, но според мен изводите са:

1. Колкото по-използвана е една програма (Skype в случая), толкова повече проблеми се установяват и се нуждаят от решение. Дали това става бързо, или не е относително, но по всички споделени проблеми се търсят приемливи решения от инженерите.

2. Броят на докладваните проблеми (за Skype) не бива да плаши никого, нито е довод за неползването, или некачествеността на програмата. Точно обратното: колкото по-малко потребители ползват една програма, толкова по-малко са проблемите, които реално се установяват и толкова по-малък е шансът тези проблеми да се вземат под внимание в жизнения цикъл на програмата. Т.е. програмата няма шанс да се развива добре.

Нека си спомним как излизат ключовите версии на Skype: с дълъг помен от оправени грешки и оптимизирани или нови функции. Това е благодарение на хилядите потребители, които вземат отношение. Skype е млада програма. Тепърва ще се доказва, но мисля, че основата ѝ за разработка (връзката с потребителите) е добра.

• Отговори 236
  • Прегледи 78,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много реклама, много празни думи - Скайп за известни с ЛИПСАТА на поддръжка. Това ми е лично мнение от тук подвизаващяит се "самоволен съпорт" както и мнение на член №1 на ZDNet J.A. Watson

Skype NON-Support

Така че вече стана доста смешно с тези нови версии и лъскавите обещания за оправени бъгове и следователно - появата на още 100. Както проблема с RDP сесиите, който е само 2-3 годишен. Но ми е ясно, че няма да го и оправят, нарушава им се принпципа на изграждане на автономна мрежа.

Или пък супер качественото видео - може за някой да е супер, само че процеса за изграждане на връзката с неколкократно премигване/замръзване на камерите (първоначално помислих, че машината заби, после го видях на още 2-3 компа) лично на мен ми говори за доста нескопосан алгоритъм. оВо също предлага високоразделително видео, но си прави проверките за капацитета на линията ПРЕДИ да пусне видеото.

За коментарите за мноооогото потребители (1/3 от които от България, пък имаше новина на кое място сме по ползване на алтернативни начини за разговор.... на сайта тук :P) хич не ми се коментира, познавам 13 годиншни с над 10 ника, 300 души в контакт листата и ако им спре Скайп те изпадат в истерия и абстиненция.

Всичко е реклама, но "само да внимаваме да не се удавиме, водно колело" както се пееше в една песен, както стана и в една друга тема и някой налапа въдицата ;)

Революцията в мобилните комуникации - 98% спестяване

А именно:

Или да ползвате това: http://www.talkster.com/Countries.aspx от Публикувано изображение

Ако имате неограничен абонаментен план със Skype можете да ползвате Talkster, за да избирате мобилни номера от 34 страни на цената на национален разговор (SkypeOut разговор със стационарен номер).

Докато истината за ОСТАНАЛИТЕ потребители е следната:

Или пък не слушате глупостите и не купувате СкайпАут кредити, ами направо говорите :)

Ако щете дори директно от мобилният си телефон

Или пък ако ви е по-удобно от GTalk ;)

* Always Free

* No Credit Cards

* No Registration

* No Conditions

* Unlimited

* No Sign-up

* Call to any phone, landline or mobile

* More than 30 countries supported

Гореописаните условия и предимства се отнасят за употребяващите GTalk, за скайп потребителите ще им се наложи да си платят, за да говорят.

Публикувано изображение

като добавите номера, който ви е най-изгоден (или локален)

За справка и ръководство

Змей, пак ли правиш реклама (защо ли питам) и заблуждаваш потребители (защо ли се учудвам) "купете си скайпаут за да говорите безплатЕно"

В началото Skype покриваше норматива за лека и удобна VOIP програма,която с удоволствие ползвах,сега обаче това не е така ,а и като гледам форума за Skype то от проблеми не му се вижда края. А и непокрива условието за евтини разговори към Land и GSM мрежи към Б-ия,което важи и за програмата GIZMO. Така ,че ще трябва да ползваш Skype само за чат и в зависимост от връзката и за видео.Ако това те удволетворява О.К не е проблем. Ако се поразровиш и не само в този форум,ще научиш и как най-евтино,ще си говориш например с баба си на село и едновременно с това да си бъбриш с гаджето си,което например се намира с САЩ със щатски GSM номер/ United States (Landline & Mobile) SuperDeal! FREE* безплатно или за накакви 1-2 стотинки на минута/ и много други подобни благинки.

Можеш да погледнеш и тука За Skype от

мой пост от 27.10.2005г. в 15:57ч. Тe така. Май имам повече опит от тебе в ползването на VOIP програми,вкл. Skype.

dred Аз не съм тръгнал да споря кой от двамата има повече опит в използването на VOIP, Skype точно за това го използвам интернета ми е с добра скорост и нямам проблеми с видео разговорите, дори са с много добро качество, звука също е много ясен и всичко се разбира.

dred Аз не съм тръгнал да споря кой от двамата има повече опит в използването на VOIP, Skype точно за това го използвам интернета ми е с добра скорост и нямам проблеми с видео разговорите, дори са с много добро качество, звука също е много ясен и всичко се разбира.

Само питам от лично любопитство - друга програма ползвал ли си? Защото така излиза, че едва ли не само Скайп може да води видео разговори...

А с телефони (мобилни и стационарни) водил ли си разговори ;)

Хм ... абееее кфо спорите .. най-добрия месинджър е на центъра на кафе Публикувано изображениеПубликувано изображение Иначе ... хм ... естествено,че ще кажа скайп ... не казвам,че е най-добър,но съм свикнал с него ... а и в него има дооооста потребители ... Вярно има бъгове ама си ми върши работа и ми допада ... ооVoo го имам и не ми харесва изобщо ... макар,че той си има извинение,че е от по-кратко време .... Gizmo мисля,че го бях инсталирал ... но ... абе за него нямам наблюдения

Skype прекроява и разширява абонаментните планове за неограничени разговори

Автор: Джим Къртни Дата: 20 април 2008 г. Източник: www.skypejournal.com

Плановете по Skype Pro са сменят с нова единна тарифа за неограничени международни планове за разговори, обхващащи 35 страни.

Skype заменя всички свои Skype Pro планове с няколко различни абонаментни плана, които ще позволят на потребителите да изберат една месечна единна тарифа за разговор със стационарни телефони в 34 страни, както и с мобилни телефони в определени страни; Мексико е включена като 35-а страна за разговори, започнати от Канада, САЩ или Мексико. Ето основните положения:

• Обикновените Skype към Skype разговори и видеоразговорите в цял свят остават безплатни (видеоразговорите сега са 28% от всички Skype към Skype разговори);
  • Няма изискване за подписване на договор;
  • Потребителят сам избира как ще плаща: месечно, тримесечно или годишно;
  • Потребителят на такъв план не заплаща такса за свързване при разговор;
  • Абонаментите са разширяеми – примерно за разговори, започнати от Канада или САЩ, потребителите могат да изберат един от трите абонаментни плана: разговори само с Канада и САЩ, обновяване на този план с добавяне на Мексико към страните и обновяване на плана за включване на стационарните телефони в допълнителните 32 страни по света.
  • Определящото условие за включване на даден разговор към някой от тези планове е страната на терминиране (или дестинацията). Например канадец, който е на посещение в Мексико може да избира номера в Канада, САЩ и Мексико съобразно своя план „Мексико“ от всеки хотел в Месико, предлагащ свързване с интернет. От друга страна немец с неограничен план „Европа“ може да избира телефонни номера във всяка от 20-те европейски страни от Канада, но ще трябва да плаща SkypeOut цените за разговор при свързване по интернет, когато се намира в Канада и САЩ към всеки стационарен и мобилен номер в Канада и САЩ (освен, ако не обнови своя план до неограничен „Свят“, докато е в чужбина);
  • Потребителят има право на временно обновяване на своя план – например канадец или американец, който е на двуседмично посещение в Европа може да избере едномесечен неограничен световен план за времето на пътуването;
  • Всички планове включват безплатно пренасочване на разговори (SkypeIn или Skype към SkypeOut) до номера от целевите страни, включени в плана на потребителя;
  • Всички планове включват 50% отстъпка за закупуване на SkypeIn номер;
  • Всички планове включват гласова поща;
  • Всички планове включват Skype To Go номер;
  • Всички планове са предмет на политика за честно използване в размер на 10 000 минути месечно (малко повече от 5 часа разговори дневно);
  • 33% отстъпка за всички 3-месечни или 12-месечни абонаменти, които бъдат направени до 1 юни 2008 г. За 3-месечните и 12-месечните абонаменти след промоционалният период се предвиждат отстъпки в по-малък размер;
  • Съществуващите SkypePro и Skype неограничен за Северна Америка се продължават до датите на тяхното изтичане.
Ето какви са някои типични абонаментни планове:

За потребителите в Канада и САЩ съществуват три плана:

• Неограничен „САЩ и Канада“ – неограничени разговори със стационарни и мобилни телефони в САЩ и Канада с/у 2,95 щ.д. на месец;
  • Неограничен „Мексико“ – неограничени разговори със стационарни в Мексико сити, Гуадалахара и Монтерей, както и отстъпки до 80% от нормалните SkypeOut цени за избиране на стационарни телефони в останалите населени места в Mexico (в т.ч. мексиканската Ривиера с Канкун и Козумел) и отстъпки до 40% от нормалните SkypeOut цени за избиране на мобилни телефони в Мексико с/у 5,95 щ.д. на месец;
  • Неограничен „Свят“ – добавя неограничения план „Мексико“ за неограничени разговори със стационарни телефони в още 32 страни с/у 9,95 щ.д. на месец.
За потребителите в Европа:

• Неограничен „Страна“ – неограничени разговори със стационарни в европейска стана по избор с/у 2,95 ? на месец;
  • Неограничен „Европа“ – неограничени разговори със стационарни в 20 европейски страни с/у 3,95 ? на месец;
  • Неограничен „Свят“ – неограничени разговори със стационарни в 34 страни по света с/у 8,95 ? на месец;
Подобни абонаментни планове се прдлагат за потребителите в Азия, Бразилия и „Oстаналия свят“.

Когато попитахме Дон Албърт вице-президент и главен мениджър на Skype – Северна Америка „защо точно сега се въвеждат тези абонаменти?“ той изтъкна три причини:

• Разширяване на модела на единната тарифа в международен мащаб.
  • Нарастване на разговорите със стационарни и мобилни телефони.
  • Поощряване на увеличаващия се брой на новите потребители на Skype.
Откъс от „глобалното“ съобщение за пресата на Skype:

Стефан Оберг, вице-президент и главен мениджър на „Телекоми“ в Skype заяви: „Този ход е естествена стъпка за Skype. Skype бе основана с принципа да направи безплатните разговори и безплатните видеоразговори достъпни за хората по цял свят. А сега правим това още по-лесно за общността на Skype, като им предоставяме възможостта да изберат своите приятели и близки, които все още нямат Skype. Нашите абонаменти предоставят на хората лесен и незатрудняващ ги избор как и кога биха желали да се свържат с любимите им хора.“

Оберг продължава: „Ако например живеете в Лондон срещу само 2,95 ? на месец вие можете да разговаряте с баба си в Полша, когато поискате, като говорите до шест часа непрекъснато на ден, без да се притеснявате колко ще ви струва. Баба ви не трябва да знае какво е интернет. Вие използвате своя абонамент в Skype, за да проведете разговора, а баба ви трябва само да вдигне телефона. А ако имате приятели или близки разпръснати по света можете да се свързвате с тях за сумата от 8,95 ? на месец. Като комбинирате безплатните функции, с които Skype е известна – от обмен на мигновени съобщения, през конферентни разговори до безплатни видеоразговори – с нашите абонаметни планове, става трудно да се намери по-добра алтернатива.“

Обобщение на промените:

• Разширяване на единната тарифа с планове за неограничени разговори към 34 страни по света;
  • Добавяне на Мексико към страните за потребителите в Северна Америка, имайки предвид факта, че на мексиканския пазар Telmex държи „фактически монопол“ в областта на телекомуникациите; това е голям пробив за Skype;
  • Премахване на таксите за свързване за всички абононирани в световен мащаб (преди само абонираните за Skype Pro в Северна Америка не заплащаха такси за свързване);
  • Възможност за придобиване на тримесечен абонамент на цената на два месеца или на едногодишен абонамент на цената на осем месеца за времето на промоционалния период до 1 юни 2008 г.;
  • Опростяване на плана за разговори в сравнение с предишните Skype Pro предложения.
Други коментари: VoIP Watch: Skype с нови тарифни планове за разговор Associated Press: Skype продава неограничен план за международни разговори за 9,95 щ.д. на месец.

Eвропа: Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Норвегия, Обединено кралство, Полша, Португалия, Унгария, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария и Швеция.

Други страни: Австралия, Гуам, Канада (ст. и моб.), Китай (ст. и моб.), Малайзия, Нова Зеландия, Пуерто Рико, Сингапур (ст. и моб.), Съединени щати (ст. и моб.), Тайван, Хонконг (ст. и моб.), Чили, Южна Корея и Япония, – (ст. и моб.: избиране на стационарни и мобилни номера)

ПОЯСНЕНИЯ:

1. Препечатвам този материал (от 21 април), който разбуни духовете, но промени много ползването на Skype от бизнеса и обикновените хора.

2. В близките дни ще го осъвременя, за да отразява актуалното положение след 1 юни т.г.

3. Месечният лимит за купуване на Скайп кредит от абонати на Skype, регистрирали се като бизнеспотребители е увеличен на 1000 ?. Това означава, че през страницата на своя бизнес контролен панел те могат да преразпределят закупените Скайп кредити, услуги, абонаменти и др. м/у Скайп имената, които са добавили за администриране.

4. Услугата Talkster Публикувано изображение (за която писах по-горе) ви позволява, ако имата такъв абонамент да избирате мобилни номера от посочените на http://www.talkster.com/Countries.aspx държави като местни мобилни номера за страната, за която сте заявили абонамент.

5. За мобилната версия на Skype за различни мобилни телефони писах. За съжаление все още не работи с избиране на Скайп имена и стационарни и мобилни номера от България. Но можете да бъдете избиран. Моето мнение, е, че засега в България е по-добре да се ползва Fring; IM+ също, защото поддържа доста стари модели апарати.

ПП 1. Надявам се това да е достоен отговор на необоснованите нападки и подмятания, печатни грешки и опити за каламбурене на топер. Сега очаквам километрични постове на английски език за прИмоции на конкурентни програми, ползвани от неясно какво количество потребители. Ясно е, че прИмоциите свършват (т.нар. ГРАТИСНИ минути, периоди – все тая), и че на тоя свят безплатен обяд няма. Добре е, че се задават нови прИмоции все пак.

ПП 2. Ясно е, че всяко нещо си има някаква цена. В случая Skype предлага абонаменти на месечен признак, които могат да включват всички 35 участващи държави, или само една страна по избор на потребителя. Планът може да се сменя с друг и обратно всеки месец, а при ползване на Skype To Go и за времето на пътуване в една от страните, която е част от абонаментните планове. Конкурентните продукти също имат абонаментни планове, които също струват някакви пари и затова всички ние, потребителите, печелим. България наскоро бе обявена за страната в ЕС с най-високи цени за мобилни разговори. Мисля, че благодарение на VOIP всичко става малко по-поносимо; така и така плащаме за интернет.

ПП 3. Моето уточнение на коментара на Дред бе САМО към него с нужното достойнство и уважение. Мисля, че човекът ме разбра какво имах предвид (количеството докладвани проблеми е правопропорционално на количеството потребители, ползващи дадена програма; съответно и количеството на оправените грешки расте, което способства и е признак на развитие на продукта, макар да не е еднозначен показател за жизнеспособността му. Тоест, това, че във форумите на Skype са докладвани множество проблеми, не значи, че програмата е с много проблеми, а само, че повече хора ползват и повече докладват. Голяма част от тези проблеми са вече решени; друга, също голяма, не са, но по всички основателни въпроси се работи и всяка версия съдържа поправки на такива затруднения. Всичко това обаче може да бъде отнесено и към други програми; не само към Skype, но предимството за Skype е, че по-този начин развитието ѝ е облекчено, защото хиляди хора едновременно подават отзив за нещо, което не работи, което ги притеснява, или което те искат да се промени. Аз мисля, че това е предимство, а не недостатък.). Не мога да разбера обаче, ЗАЩО някои хора тук се чувстват длъжни да вземат отношение за поддръжката на Skype – нещо от което, В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ, тези хора най-малко разбират. Затова като папагали цитират и влачат тук материали, за които и един диагонален прочит стига да се разбере, че са необективни и нямащи нищо общо с реалността... Но какво пък малко „аграрна“ пиперливост е нужна все пак, за да се подправи нашата суха дискусия!

Както винаги си прав :rolleyes:

А ти давам цитати, за да не си помислиш (недай си Боже) че аз си измислям нещо - хората така писали извън SkypJournal, аз к'во да направя

Но какво е член №1 на ZDNet пред твоите дъъълги и безсмислени приказки. Много те влече това село ей... мога да ти уредя нещо ;)

From ZDNet J.A. Watson Skype NON-Support

ПП.Я да попитам, гледам един ADSL модем тук има опция Enable uPnP - това да не му открива слушалките или микрофона :wors:))

Пословичен стана с бисерите си, ама поне в този форум можеше да се оглеждаш от време на време ;)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Както винаги позната картинка: неизменен топер. Ако прочетеш пък какво пише в интернет за източника, който си открил (най-сетне) и видиш как е коментиран... (само недей в калдата да постваш на английски и да мъкнеш оттук-оттам цитати) ще се убедиш, че това си е едно лично и определено пресилен коментар, частно отношение, на каквото има право всеки, пък бил той №1. Подобни на този коментар има много (забележи, че става въпрос за период по пробването на 4.0 бета1 и е нормално повечето поддръжка да е концентрирана в това, а не в поддръжка на версии, които така или иначе няма да се развиват), но всичко това няма отношение към реалната документация, поддръжка и решения, които вече съществуват за отстраняване на неизправности в Skype 2,хх–3,хх. Недоволни винаги има, но да се твърди, че няма поддръжка е несериозно. Все едно някой да се зачете в тема в калдата и на базата на оплаквания за нерешаване, или нереагиране на по-знаещите да се заключи, че системата за взаимопомощ по дадената тема не работи. Но ти тия неща прекрасно ги съзнаваш: играта ти е друга... но много плоска и предсказуема, уви. Ти няма как да се изказваш за поддръжката на Skype, защото не си запознат и си некомпетентен. Точка. И понеже ИЗОПАЧАВАШ написаното и четеш БУКВАЛНО така и не разбра какво писах за внедрената в Skype uPnP тяхна разработка. Знам, че пак умишлено търсиш под вола телета. Няма нужда да ти обяснявам. Хората, за които писах ме разбраха.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Безнадежден дървен специалист. Аз това бих казал само. Ок, вече никой няма да има мнение, особено срещу програмата ти, която ти плаща. Значи съм открил "най-сетне" - за твое сведение такива неща се намират много лесно, и не само в ZDNet, достатъчно е да отговориш на въпрос като "Има ли скайп телефон за поддръжка (НЯКАКЪВ) след като има милиони абонати" примерно ? Май не, а ! Сериозна работа. Сигурно и за това г-н Уотсън дава готино определение за Skype Journal - Отбора на мажоретките. Като те гледам, доста е прав обаче, шум, крякане, грешни стъпки, много бисери... Наслада за публиката :angry: Не разбрах, за к'во му е на един рутър uPNP, останах с впечатлението, че е за мултимедийна периферия, де у него слушалки? Или просто защото е Skype Friendly ще сложи и рутъра един слушалки, да има :speak: Палячо... Ти не можеш да преведеш "implement" ще ми говориш за разработка. Така сигурно се хвалиш и с твои "разработки". ПП.Да не забравиш на някой модератор да се оплачеш. Може и за уронване престижа и реномето ти :clap:

За пореден път се убеждавам, че аграрната ти психика, топер, не може да се откаже от лични нападки, упреци, подмятания, каламбури, само не и от спокойно и културно обсъждане на въпроси по темата. Няма да се повтарям. Важното написах в предния си коментар. Иначе продължавай – на всички е ясно какво си що си и как не можеш да се аргументираш без емоции.

• 6 месеца по-късно...

няма какво да се спори - най-добрият месинджър (стабилност, системни ресурси, бързина на обмен на файлове или на цели директории, лекота на ползване) си остава Miranda IM на Mirabilis/ICQ протокол. да, имам скайп, но го пускам точно два пъти в седмицата, че да се обадя на родителите без пари. Скайп е бъгав, кичозен (слава Богу, че поне бетата е малко по-сносна като дизайн), непредвидим и най-тъпото - лаком за системни ресурси. на 4ГБ рам и E7300 при мен се усеща коренна разлика в работата на компютъра, след като скайп бъде пуснат (без никакви екстри и т.н., само чист скайп), а самият му "студен старт" е такъв зор за всяка нормална машина, че не ми се говори...

Редактирано от kaldata.com (преглед на промените)

няма какво да се спори - най-добрият месинджър ...

Има за какво да се спори.

Пренасянето на глас и картина по Интернет Протокол-а не е съвършенно и нуждите на потребителите са различни.

Например аз се обаждам на моите родители от ИП телефон до ИП телефон без да пускаме компютри и пак си ни е без пари (ако не смяташ абонамента за Интернета). Има и ИП видеофони ако ти е кеф.

Ти от твоя "най-добър" софтуер можеш ли да се обадиш без пари на някого който не си е пуснал компютъра? Щото с два от посочените в заглавието може да стане.

Някои хора искат да са достъпни по всяко време, други предпочитат да са достъпни само по час два до като висят пред компютъра. Въпрос на избор си е това. Също както и ти и аз сме си избрали някакво уж по-добро място за живеене, без аз да ти викам че моето е по-добро от твоето. Така и със месинджърите, има ги и на френски има ги и на немски и пак на български си говориме по тях. Важното е какво ще си казваме и на кого ще го казваме.

Що не погледнеш в Saturn или в Media Markt на щанда за телефоните за един Siemens Gigaset C470 IP, па да го пратиш на мама и на тате да не се мъчат повече със Скайпан на компютра?

п.п. извън .de съм не далеч от гр. Trier

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Имам следния проблем: Вскайпа ми се появи съобщение за надграждане с цел по-добър звук и картина и аз надградих. Оказа се, че с новата версия (4,0) не мога да използвам иконата за втори скайп и деинсталирах и инсталирах моята си версия (3,6,0,216). Сега скайповете работят, но при пускането на компютъра, след зареждане на операционната система, се появява следното: Run-time error 13 Type mismatch Когато пускам втория скайп на него пише: "Провалено сглобяване на базата данни на Skype. Вероятно друго копие на Skype я ползва." Чистих регистрите, но проблема остава. Какво да правя? Ако някой е имал такъв проблем или знае как да се оправи, да пише. Благодаря предварително на всички отзовали се. С WINDOWS XP съм.

Интресувам се някой знае ли къде мога да си дръпна skype за windows 98?

иди виж в темата за Скайпан, има линкове или питай гугъл от къде ако ти е по-лесно
  • 4 месеца по-късно...

Лично аз използвам Skype тъй като всичките ми приятели го използват. За нещастие програмата не ми много харесва. Вярно има някой големи плюсове, ни като всеки друг software си има и недостатъци ;) . OOVOO - общо взето по дизайна е докаран и все пак му липсват много неща. GIzmo също не е лоша VoIP програма, но лично аз не я предпочитам. В крайна сметка засега най - големи впечетления имам от ICQ. Лек, удобен... Вярно, че няма някой предимства от скайп ни начина по който работи е на доста по добро ниво.

• 3 месеца по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

E, оказа се че Гугъл ги купи  http://www.techcrunch.com/2009/11/09/exclusive-google-has-acquired-gizmo5/ не се знае каква ще е съдбата на сип сървъра за ИП телефоните ни.

• 3 седмици по-късно...

E, оказа се че Гугъл ги купи

http://www.techcrunch.com/2009/11/09/exclusive-google-has-acquired-gizmo5/

не се знае каква ще е съдбата на сип сървъра за ИП телефоните ни.

Няма съмнение,че се готви нещо голямо от страна на GOOGLE.Това наред с притежанието на Google Talk и на практика с

интегрираната поща GMAIL,чрез която ,можеш да изпращаш съобщения,да провеждаш разговор вкл.видео ,а сега и закупуването

на GIZMO. Всичко това наред с пускането на Google Voice/за сега функциониращ напълно в USA/ ни дава представа ,какво

би могло да се случи в този сегмент на VOIP-a.

Накратко-по една щастлива случайност,бе ми изпратена покана за Google Voice.

Направих регистрация/от USA разбира се/ т.к от Б-я на тази етап е недостъпна.

Та получих реален входящ USA номер на избран от мене щат/където живеят роднините ми/

Регистрирах в GV номера ми от GIZMO . Можеш ако си в САЩ да добавиш домашния и номера на GSM си.

Самия ГИЗМО има функции за пренасочване към SIP,SKYPE и реален телефонен номер.

Когато звънна на реален номер в USA от моя в GV ,то се осъшествява връзка м/у USA номера и ГИЗМО напълно безплатно.Ако пък регнеш SIP на ГИЗМО в АТА та,

то си разговаряш направо от телефона.

А ако ми звънят от USA на моя GV реален номер ,то този кото съм посочил започва да звъни, и се осъщ. връзка. Има гласова поща и уведомление,

вкл. гласово за пропуснати позвънявания в GMAIL.

Това е накратко,без да изброявам всички допълнителни функции ,вкл SMS и т.н

Дори и да си променяш номера на GSM и дом.тел ,то наличието на един GV номер и съответните пренасочвания вкарва в ужас сегашните телекоми.

Google Voice

P.S Поста ми малко измества темата,но нe ми се отваряше друга ,а и сега ГИЗМО е част от Google.

Ето http://newbusiness.bg/articles/view/636/google-voice--sledvashtata-staypka-v-obedinenite-komunikatsii

едно добро описaние.

Редактирано от dred (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Да ама спряха безплатния СИП сървър за трите ми сметки и още една за в България. Като им писах да оправят проблема, най-накрая във он-лайн формуляра те подканват да си купиш кредити т.е. 10 долара за разговори, щото те оправяли техническите проблеми само на тези които плащали от време на време. Иначе софтуера си работи, ама за кво ми е като няма безплатен СИП сървър. Може след време евентуално пак да го пуснат, но ние вече сме на друг безплатен европейски СИП сървър. Жалко че от Гугъл са решили така да се отнасят към потребителите. Беше супер удобно да се ползва СИП сървъра им в съчетание с Гизмо5. От софтура си виждах колко разговори с кого по колко време, кой ме е търсил в колко часа и т.н. И ти говореха на английски като те информираха кога не е включен ИП телефона на някого, за да не се чудиш що не отговаря.  Абе хубаво беше, ама май свърши безплатната баница. 

• 1 месец по-късно...

И какво ти е дилемата толкова :)

Втората не съм я пробвал,Gizmo със сигурност е по-добра от Скайп.MSN live messenger със сигурност е по-добър и от двете.Имай предвид че този с който говориш трябва да има същата програма така че май остават вариантите Скайп и MSN live messenger.

Напротив!!! :) Скайп е най добрия

Най-добрия в какво? Да не би да са му множко минусите :)

Напротив!!! :down: Скайп е най добрия

Точно пък най-добър :baby:

yahoo messenger,windows live messenger и icq си остават най-добрите за мене.Много по-удобни са от skype,не са толкова бъгави и не лапат толкова ресурси.Въпреки това имам skype защото е най-популярен,но както и казах има доста по-добри програми за комуникация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.