Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 часа, Aumi написа:

Тенденциите сочат, че само растителното хранене и намаляване на приема на месо, ще спаси планетата!

Тенденциите сочат, че само консумацията на месо и намаляване на земеделието ще спаси планетата.

комисия по изменение на климата (IPCC)...: Спрете да ядете толкова много месо. 

Почваш да се повтаряш вече. Климата може да се промени и с лозунгът "Спрете да ядете толкова много растения."

Факт е, че самото съществуване на милиарди хора едновременно на планетата консумира много природни ресурси и само лелеяния геноцид върху тях ще намали влиянието им върху околната среда.

Да, хората са били създадени

Да си дойдем на думата. Като вярваш, че хората са създадени, тея, които са ги създали да си оправят бакиите, не да виниш хората.

Да, хората са били създадени, не за да ядат други животински видове, и са станали месоядни след Ледниковата епоха. 

Ква Ледникова епоха, има много ледникови епохи. Да ти припомня, като на вярваща, че земеделеца Каин убива пастира Авел. Първото убийство в света е дело на вегетарианец, а първият убит е месояден. Толкова за "добрите ви намерения", вегета.

Kain-kills-Avel-fresco.jpg

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

Прекрасен представител на растителноопасните - крава. Средната дължина на червата от 51 метра (достига до 63 метра). В допълнение - 4 стомаха, повръщане на цялото погълнато съдържание от храна, предъвкване наново и пак изяждане. Дъвче между 6 и 8 часа дневно, а храната се усвоява до 2 дни.
Месоядни хора - средна дължина на червата от 6 метра. 1 стомах. Не повръща храна, храната престоява в стомаха от 2 до 5 часа.

96-2.jpg

Обърнете внимание на талията и на обема пригоден за храносмилане за да живее съответния организъм - единият на растения, другия с месо.

180510152838zaglawna.jpg

Само боговете и вегатарианците си позволяват да говорят, когато фактите ги оборват.

Човекът няма възможността за синтез на ензима целулаза, защото не е тревопасно, заради което човешкият организъм не е способен да преработи най-разпространения източник на енергия на нашата планета – целулозата, и в резултат на това той използва изключително малко на брой растителни продукти.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Човекът няма възможността за синтез на ензима целулаза, защото не е тревопасно

Човекът не яде само зеленолистни храни. Има още много растителни храни, с които може да се храни човекът.

преди 1 час, Aumi написа:

Човекът не яде само зеленолистни храни.

Ти само това ли прочете?

Те и кучетата могат да ядат хляб, ама не съм чул да са станали тревопасни.

И двамата изоставате ,с инфото за месото . Както е тръгнало до 3-4 години фермите може да изчезнат.

https://www.digital.bg/proizvodstvo-na-izkustveno-meso-ot-3d-printeri-shte-zapochne-prez-2021g-article986518.html

преди 35 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

И двамата изоставате ,с инфото за месото . Както е тръгнало до 3-4 години фермите може да изчезнат.

https://www.digital.bg/proizvodstvo-na-izkustveno-meso-ot-3d-printeri-shte-zapochne-prez-2021g-article986518.html

Много "обичам", когато някой ми посочва колко съм изостанал. Щото ти някога си работил с 3D технологии, за разлика от мен.

Redefine Meat не правят нищо ново, протеин си има в растителни храни, даже преди повече от 15 години съм ял "пържоли" от соя. Фирмата опитва да пусне на нов глас стара песен, като се старае да пусне продукт, който максимално прилича на истинска пържола, заедно с фибрите и кръвта. За какво им е, един Господ знае.

Доколко го докарват е друг въпрос.

5f50f7be7ed0ee001e25d397?width=600&forma5f50f91c7ed0ee001e25d39a?width=1100&form

Може би не си обърнал внимание, но това е моята концепция за бъдещето, естествено още в примитивен вид (само улесняващ дъвченето):

на 3.03.2021 г. в 21:59, Myanmar написа:

Един хранителен коктейл, ще спести години от човешкия живот за готвене, хранене и пазаруване. Ще се преустанови разхищението на храна, земя и енергия.

Аз съм добър пророк, това е просто въпрос на време.

преди 6 часа, Myanmar написа:

, даже преди повече от 15 години съм ял "пържоли" от соя. 

То и сега си ядем салам Бургас с 70-80% соя . По важното в случая е да се намали глутена в храните .

Да питам, пазителите правата на животните, защо нищо не правите, а охлюви биват разплаквани най-безобразно заради женската красота.

96.jpg

преди 6 часа, Myanmar написа:

Да питам, пазителите правата на животните, защо нищо не правите, а охлюви биват разплаквани най-безобразно заради женската красота.

96.jpg

Не ползваме такива продукти.

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

Авторът на „Болестта като път" не яде месо от 50 г., препоръчва „миротворна" храна и укрепване на имунната система

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

По време на страшната пандемия от испански грип преди сто години, имало двама лекари, които не са се борили с вируса, както трябва да е според университетската медицина, а са се погрижили за имунната система на човека. Направили са терена" по-добър, помогнали са на хората да подсилят имунната си система, имунната си реакция. Това са д-р Максимилиан Бирхер-Бенер (може би сте чували за мюслите с неговия бранд). Той ръководел по онова време болница с над 150 легла, която била пълна с млади войници, болни от испански грип. Пандемията отнела повече от 50 милиона души по целия свят и над 25 милиона в Европа, но в болницата на Бирхер-Бенер никой не умирал. Той ги излекувал с пресни зеленчуци, плодове и пълноценна органична храна - онова, което днес аз наричам миротворна" храна (Peace Food).

Можем да се поучим от това и да го направим

Аз го направих преди десетилетия - вече над 50 години не ям месо и никога не съм харесвал мляко и млечни продукти, не ям и яйца. И вече 40 години оставам извън грипните вълни и грипните епидемии. При тези около мен, които водят същия начин на живот, се случва същото. Ние сме защитени от грипните вълни, те не могат да ни засегнат, опитайте и вие. Има голяма надежда.

Сега знаем, че ако имате ниво на витамин D над 50 nmol/l, то нямате симптоми. Може да сте заразени с вируса, но нямате симптоми. Или имате съвсем леки симптоми. Ако нивото на този витамин в кръвта ви е под 50 nmol/l, то симптомите стават по-тежки. Починалите са били с много ниски нива на витамин D. Сега разполагаме с подобна информация за витамин С и за витамин А, който модулира имунната ситуация в тялото. Сега знаем много повече и имаме научни доказателства за ползата от растителната природосъобразна храна.

https://spisanie8.bg/здраве/2021/0301/д-р-далке-към-българите-вие-решавате-не-чакайте-държавата.html?fbclid=IwAR0blUlGaqZbWgr-lHBLv3SrGZoX1Hm-svdqTaTzGr3RJFqNSvRQnyGORpk

преди 12 часа, Aumi написа:

Не ползваме такива продукти.

А козметика? Почти всичката е изпитана първо върху животни, вкл. бозайници.

Той ги излекувал с пресни зеленчуци, плодове и пълноценна органична храна - онова, което днес аз наричам миротворна" храна (Peace Food).

Ще перифразирам, защото въвеждаш в заблуждение. Хората, които не са яли плодове и зеленчуци са боледували от това - липса на витамини и т.н. Самото ядене на плодове и зеленчуци не може да те излекува от нищо.

преди 4 минути, Myanmar написа:

А козметика? Почти всичката е изпитана първо върху животни, вкл. бозайници.

ВСЯКА СЕКУНДА СЕ ПРОДАВА ПО 1 ВЕГАН ПРОДУКТ! *

https://www.thebodyshop.bg/vegan-kozmetika?gclid=Cj0KCQiAv6yCBhCLARIsABqJTjZYzF7ovLmWyoGKfzDwH734w2Z64unLcVxskwZRe-ReN3d-eIcwrFUaAlPwEALw_wcB

вече над 50 години не ям месо и никога не съм харесвал мляко и млечни продукти, не ям и яйца. И вече 40 години оставам извън грипните вълни и грипните епидемии.

Много хубаво, само научната постановка липсва в това изказване. Аз ям месо всеки ден и също съм неподатлив на вируси. Само ковида ме измъчи, ама аз си бях болен отпреди да го пипна, та не е ясно защо толкова бавно го избутах.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Хората, които не са яли плодове и зеленчуци са боледували от това - липса на витамини и т.н. Самото ядене на плодове и зеленчуци не може да те излекува от нищо.

Могат и още как. Редовното хранене с разнообразна растителна храна изгражда силен имунитет. Но дори и да се заразиш, може изобщо да не усетиш нищо.

преди 5 минути, Aumi написа:

ВСЯКА СЕКУНДА СЕ ПРОДАВА ПО 1 ВЕГАН ПРОДУКТ! *

Под "веган продукт" и краставиците ли влизат? Питам, щото купените от жените краставици често се употребяват не в орален аспект haha.png

преди 3 минути, Aumi написа:

Редовното хранене с разнообразна растителна храна изгражда силен имунитет.

Отново въвеждаш в заблуждение. Преди 100 години хората са умирали най вече защото не са се хранили. И не разнообразни треви, а разнообразна храна е ключът към здравето. Човешката хранителна система е адаптирана към нуждите на тялото, а те изискват и меса и млека и растения и плодове. По-лесно е да оцелее без последните и е невъзможно да оцелее без първите!

преди 2 минути, Myanmar написа:

Под "веган продукт" и краставиците ли влизат

Какво означава веган козметика – това са козметични продукти, които не съдържат абсолютно никакви съставки с животински произход и не са тествани върху животни в нито един етап от производството (като отделни съставки или като краен продукт). Всъщност, четейки съдържанието на козметичните продукти, е доста трудно да се ориентираме дали са веган или не.

http://the-vegan.org/378/веган-козметика/?fbclid=IwAR3EexgeymTTMKCqHQiAhvYaYMOeJ5cL4UBvwtwp_xrJLlsSKa7RYISoCIo

Можеш да видиш и колко компании не тестват продуктите си върху животни и не съдържат животински съставки.

преди 6 минути, Aumi написа:

1 продукт на секунда е все едно такава търговия изобщо не съществува. То излиза, че по-често се търгуват забранени слонски бивни, отколкото вегански продукти.

Новината, която не си разбрала е, че фирмата, която продава вегански продукти и ти е дала тази статистика, говори за своите продукти. Ама голям праз. Те докато си напиша статията и са изядени 1 млн. агнета.

преди 2 часа, Aumi написа:

Сега знаем, че ако имате ниво на витамин D над 50 nmol/l, то нямате симптоми. 

Знаят таратанци. Цитираш "Списание 8", което е популярно с това, че е псевдосписание. Само от това и вече трябва да те е срам. Същите бяха и против имунизацията на бебетата (манту срещу туберкулоза и т.н.).

А основен източник на витамин D е рибеното масло, яйцата и черния дроб. Демек този си признава, че да си вегетарианец означава да си съсипеш здравето или да ядеш овес или да си купуваш портокалов сок. Допреди 20 години, когато портокал можеше да видиш 1 месец годишно, излиза, че трябва да пасеш с овцете за да не хванеш рахит.

преди 4 минути, ncl написа:

Според мен е най-добре всеки да яде това, което му харесва, без да го налага на другите.

Никой нищо не налага. Тук споделяме опит и тенденции в храненето, както и ползите и вредите от една или друга храна.

преди 12 минути, ncl написа:

Според мен е най-добре всеки да яде това, което му харесва, без да го налага на другите.

Ако всеки можеше да яде каквото и колкото си поиска, смъртността щеше да е по-висока и от тази вследствие на вредните храни.

преди 7 минути, Aumi написа:

Тук споделяме опит и тенденции в храненето, както и ползите и вредите от една или друга храна.

Споделяме ги, ама ти не си в това число. Ти споделяш дезинформация, че бебетата не трябва да пият мляко, че трябва да се забрани на хората да ядат месо, с което ще избиеш 3-4-5-6 млрд. от раз, че хората ядящи разнообразна храна трябва да имат чувство за вина, че уж хората хранещи се с месо вредят повече от убийците вегетарианци, че трябва да се срамуваме от това, че сме хора и че еволюцията ни е позволила да правим чудеса с умовете си, благодарение на месото и т.н. престъпни изцепки.

преди 2 часа, Aumi написа:

Сега знаем много повече и имаме научни доказателства за ползата от растителната природосъобразна храна.

Сега знаем и повече и имаме научни доказателства и за вредите и болестите следствие на консумация на растителна храна. Пиша го, защото така представено го изкарват все едно нещо е станало по-полезно от вчера и вече е по-смъртоносно, ако не ядеш киноа и мед от Австралия, за разлика от бабите ни, които са доживявали до 100 години със сланина и свинско.

преди 22 минути, Aumi написа:

Редовното хранене с разнообразна растителна храна изгражда силен имунитет.

Е, ти откри топлата вода. Естествено, че няма нищо по-полезно за човешкото тяло от това да консумира плодове, зеленчуци, меса и мляко. Лишаването на което и да е от това води до... ЛИШАВАНЕ на тялото от нужни вещества и източници на енергия.

Макар че всичките тези изследвания, статистики и числа ме убеждават, че са силно преувеличени и преекспонирани, защото аз се храня изключително ЕДНООБРАЗНО, с много ограничен прием на зеленчуци и плодове и не мога да се оплача нито от боледуване, нито от липса на сили и капацитет. Почвам да си мисля, че и без задоволяване на перфектния баланс в тялото, може да се води много висок стандарт на употреба на тялото. Вегетарианците го доказват - не всички, които се лишават от месо се разболяват, умират или страдат осезаемо от това.

преди 22 минути, Aumi написа:

Какво означава веган козметика – това са козметични продукти, които не съдържат абсолютно никакви съставки с животински произход и не са тествани върху животни в нито един етап от производството

Да те светна, че без тестове върху човешки същества, такъв продукт не може да бъде пуснат на пазара. Това е равносилно да пуснеш лекарство, без да си го тествал. Освен ако тези козметични продукти не са гола вода - примерно вода с аромат на рози, които рози са тествани, ама от други и то върху цялата палитра от животинското царство - от влечуги, през птици до бозайници и накрая хора. Ама щом те кефят такива заблуждаващи етикети, плащай им. Не е луд тоя дето си продава баницата, а тоя дето я купува.

преди 26 минути, Aumi написа:

Можеш да видиш и колко компании не тестват продуктите си върху животни и не съдържат животински съставки.

Мен измамниците, които пускат кукички с просо не ме интересуват. Но е хубаво да се прочете за приноса на животните към човешката козметика:

Acetate – алифатен (мастен) алкохол. В повечето случаи се извлича от черния дроб на някои риби или от яйчен жълтък. Не винаги е с животински произход, растителни източници на ацетата са морковите и маслото от пшеничен зародиш. Други наименования, под които можете да го срещнете са Retinol и Palmitate.

Allantoin – доста често срещана съставка в кремове и лосиони. Извлича се от пикочната киселина на кравите.

Arachidonic Acid – използва се най-вече в кремове за третиране на екземи. Представлява мастна киселина, извлечена от животински черен дроб.

Beeswax (cera alba, cera lava), bee pollen, propolis, Royal Jelly, honey) – Пчелен прашец, прополис, восък и мед са пчелни продукти, тоест не са веган.

Biotin – произвежда се от мляко или от култивирани дрожди (мая). Известен е също като Vitamin H и Vitamin B Factor.

Carmine (cochineal, cochineal extract, crimson lake, natural red 4, C.I. 75470, E120, carminic acid) – тъмночервен пигмент от стрити на прах буболечки. Използвасе като съставка в червилата, пудрите и ружовете.

Caprylic Acid – мастна киселина, която се съдържа в парфюмите и шампоаните. Неин източник е кравето или козето мляко. Други наименования са Caprylamine Oxide, Capryl Betaine, and Caprylic Triglyceride.

Carotene – пигмент, извлечен от животинска плът. Възможно е да се използват и растителни източници.

Casein – млечен протеин, който се използва в разкрасяващите маски. Други наименования са Caseinate и Sodium Caseinate.

Castor/Castoreum – извлича се от гениталиите на бобрите и ондатрите. Използва се в парфюмерията (мускус).

Cetyl alcohol – доста често срещана съставка особено в продуктите за почистване на лице. Може и да сте я забелязвали на етикетите като Cetaphil. Познайте какво е? Восък, извлечен от главата на кашалоти и делфини. Други названия са Cetyl Palmitate, Spermaceti и Sperm Oil .

Chitosan – тъкан от черупката на някои ракообразни. Използва се като свързваща съставка в козметиката за лице и коса, както и продукти за орална хигиена.

Cholesterol – извлича се от говежди гръбначен мозък и се използва в продукти за коса.

Civet – понякога се използва в парфюмерията. Използва се секрецията на жлеза, намираща се близо до гениталиите на виверите (цивети). Извличането обикновено се извършва докато животното е живо и е много болезнено за него.

Collagen – протеин, който се среща при всички гръбначни животни. Протеинът се извлича при термична обработка на животински кокали, хрущяли, съединителна тъкан и кожа. Открива се в съдържанието на лосиони, кремове и червила. Въпреки че има алтернативни растителни източници, много компании продължават да използват животински колаген.

Cysteine/ L-form – аминокиселина, която се извлича от животински косми.

Egg Protein – яйчен протеин. Използва се като съставка в много шампоани и кремове. Не е веган.

Elastin – много подобен на колагена. За производството се използват клетки от съединителната тъкан на кравите.

Estrogen/Estradiol – хормон, който се съдържа в урината на бременни кобили. Често се използва в контрацепцията, но може да бъде открит и в някои лосиони и парфюми.

Fish Oils (Oleyl Alcohol, Ocenol, Oleths, Oleyl Arachidate или Oleyl Imidazoline) – рибни масла, които се използват най-вече при производството на сапун.

Gelatin – протеин, извлечен от костите, кожата и сухожилията на крави и прасета. Открива се в съдържанието на шампоани и маски за лице.

Glycerine – понякога се прави от животинска мас, макар че има и растителни източници на глицерин. Ако е извлечен от зеленчуци, на опаковката ще бъде указан като vegetable glycerine. В останалите случаи можете да сте сигурни, че е с животински произход. Други наименования, с които е известен са Glycerol, Glyceryls, Glycreth-26 и Polyglycerol. Използва се в козметични продукти и сапуни.

Hyaluronic Acid– популярна подмладяваща съставка, която масово се използва в съвременната козметика. Представлява животински протеин, извличан най-често от пъпната връв на животните.

Hydrolyzed Animal Protein – използва при производството на шампоани и други продукти за коса.

Guanine (aka CI 75170, Pearl Essence) – произвежда се от рибешки люспи, които се остъргват от телата на мъртви риби, накисват с в алкохол и се използва полученият перлен екстрат. Среща се като съставка в пудри, фон дьо тен, сенки за очи, лакове за нокти и червила.

Keratin – протеин, който се произвежда от смлени рога, копита, пера и животински косми. Открива се в състава на много продукти за коса.

Lactic Acid – съставка, чиито източник са животинска кръв и мускулна тъкан.

Lactose – извлича се от животинско мляко и се използва като съставка в различни лосиони.

Lanolin – източник на ланолина е животинската вълна (най-често овча). Представлява восъчна субстанция, която се секретира от мастните жлези на животното. Среща се и под други наименования като Isopropyl Lanolate, Laneth, Lanogene, Lanolin Alcohol, Lanosterols или Triterpene Alcohols.

Lard – свинска мазнина, която се открива в състава на кремове за бръснене и сапуни.

Lecithin – широко разпространена съставка в козметичните продукти. Произвежда се от яйца, кръв, нервни тъкани, но също така от царевица и соя. Познат е също като Choline Bitartrate, което е синтетичен веган вариант.

Milk Protein/Hydrolyzed Milk Protein – извлича се от кравето мляко и се употребява в гримове, шампоани, балсами и овлажнители.

Mink Oil – масло от норка.

Placenta Polypeptides Protein – извлича се от матката или плацентата на животните. Използва се в много кремове, лосиони за кожа и шампоани.

Pristane/Squalane/Squalene – извлича се от черния дроб на акулите.

Progesterone – животински хормон (стероид), който се използва в много продукти против бръчки.

Shellac/Resinous Glaze – произвежда се от екскрецията на някои насекоми.

Silk/Silk Powder – Масова заблуда е, че източник на коприната са растенията. В процеса на производство копринените буби се варят.

Stearic Acid (Stearamide, Stearamine, Stearates, Stearic Hydrazide, Stearone, Stearoxytrimethylsilane, Stearoyl Lactylic Acid или Tallow) – мазнина от стомаха на крави, овце или прасета. Понякога се използват и телата на евтанизирани кучета и котки.

Stearyl (Stearamine Oxide, Stearyl Acetate, Stearyl Citrate, Stearyldimethyl Amine, Stearyl Glycyrrhetinate, Stearyl Heptanoate или Stearyl Stearate) – произвежда се от мазнините от тялото на кашалота.

Urea (Carbamide или Uric Acid) – съставка, извлечена от урина и други животински течности. Открива се в състава на дезодоранти, бои за коса, лосиони.

Vitamin D – извлича се от яйчен жълтък, мляко или черния дроб на рибите. Използва се в различни лосиони и кремове.

ПП: Всяко трезвомислеща жена следва да избере козметика тествана върху животни, преди да си я залепи на лицето, между краката или която и да е безценна част от тялото.

преди 32 минути, Aumi написа:

Всъщност, четейки съдържанието на козметичните продукти, е доста трудно да се ориентираме дали са веган или не.

Всички са минали животински тестове. Какво неясно има!?

Хайде кажи, че не ви манипулират като кретеноиди, за да си продават продуктите с измислени думи като "растителна плацента".

ampuli-za-birz-rasteg-na-kosata-trivitam

преди 8 часа, Myanmar написа:

Хайде кажи, че не ви манипулират като кретеноиди, за да си продават продуктите с измислени думи като "растителна плацента".

Не ме засяга, защото не ползвам такива продукти.

преди 13 часа, Myanmar написа:

Сега знаем и повече и имаме научни доказателства и за вредите и болестите следствие на консумация на растителна храна

Пишеш си приказки, които нямат нищо общо с истината и реалността!

Всички съвременни болести са в следствие на прекомерната консумация на животински храни.

преди 3 часа, Aumi написа:

Не ме засяга, защото не ползвам такива продукти.

Ти наскоро писа, че имало месни реклами. Аз ти казах, че не съм срещал "яжте месо, защото е по-полезно от морковите", "яжте месо и това ще ви направи по-умни" или каквото и да било. Ето сега, обаче, аз открих, че вегетата продават плацента от растения. Кой манипулира обществото - вегетата или всеядните?

Пишеш си приказки, които нямат нищо общо с истината и реалността!

Е как да няма. Кълновете са едни от най-опасните храни на пазара, писах за това. Изброих и как яденето на зеленчуци и плодове може да е разболяващо и дори фатално. Една много малка част от растенията може да бъде консумирана от човешкия вид. Повтарям, една изключително малка част, при това почти всичко от нея е генно модифицирано, може да бъде безопасна в човешкото тяло. А месо може да яде всеки от всяко животно. Това до какви изводи те води?

Всички съвременни болести са в следствие на прекомерната консумация на животински храни.

А, ето заради такива лъжи пиша в тази тема. За да не те прочете някоя момиченце, да те послуша, да хване рахит, цял живот да ходи по доктори, а след това да убие бебетата си като ги лиши от кърма, ако изобщо е способно да зачене.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.