Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

hA05438D1

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 30 минути, Aumi написа:

Happy Vegan Day, November 1

Каква е тази безсмислица на постера. Каква кучешка свобода, вегетарианците да не са забранили кучешките каишки и поводи?

преди 2 минути, Myanmar написа:

Каква е тази безсмислица на постера. Каква кучешка свобода, вегетарианците да не са забранили кучешките каишки и поводи?

Къде на постера видя точно кучета?
Отнася се за хуманно отношение към всички животни.

преди 4 минути, Aumi написа:

Къде на постера видя точно кучета?

Ми това е кучешка лапа. Ти не знаеш ли как се рисува кучешка лапа?

Ако беше издължена щеше да е вълк. Верно си расла в саксия, за да станеш истинска тревоопасна.

преди 4 минути, Aumi написа:

Отнася се за хуманно отношение към всички животни.

Веригите и каишките на гръцмуля към хуманното отношение ли се причислява?

преди 8 часа, Myanmar написа:

Ми това е кучешка лапа. Ти не знаеш ли как се рисува кучешка лапа?

Ако беше издължена щеше да е вълк. Верно си расла в саксия, за да станеш истинска тревоопасна.

Без значение каква е  - това е обединяващ символ на етика към животните.

Душите на плодовете ще преследват убийците на растения!

123080462_3191073181003397_6346905732787

преди 14 часа, Myanmar написа:

Веригите и каишките на гръцмуля към хуманното отношение ли се причислява?

По мълчанието ти разбирам, че си прекалено заета да забраняваш на хората да ядат, че да пазиш правата на животните.

Пример за манипулация:

fbimg.php?i=6733

Истината:  За тая "зелена сила" са нужни над 8 пъти по-големи количества за достигане на същите калории.

3f34b00a-2a87-4a10-84f8-870292c7b2a9

Който има нервите да преживя денонощно повърната храна, за да се пребори с тези количества, има сложен многокамерен стомах с търбух, мрежа, книжка и същински стомах и шкембе на крава, нека си чупи здравето с тревоядство.

Глобалната коронавирусна пандемия помага на най-големия спад в консумацията на месо в света от десетилетия.

COVID-19 подхранва най-големия вегетариански бум от десетилетия

2020 г. ще е втората поредна година с намалена консумация на месо на глава от населението - повратна точка за раздираната от проблеми индустрия

Редица фактори допринасят за промяната. Икономическите последствия от коронавируса означават, че потребителите се опитват да харчат по-малко. Затварянето на ресторантите пък намали търсенето, тъй като повече хора ядат месо, когато се хранят извън къщи. В Китай – където е една трета от световната консумация, все повече нараства недоверието към животинските продукти, след като коронавирусната епидемия в страната бе свързана с консумацията им. Пречките в производството, като огнищата на коронавирус в заводите, които предизвикаха криза в индустрията в САЩ, също доведоха до проблеми със снабдяването и по-малка консумация на месо.

Екоактивистите от години призовават за намаляване на консумацията на месо. По някои параметри земеделието произвежда повече парникови газове в глобален мащаб, отколкото транспортният сектор, най-вече заради животновъдството. Само месото и млечните продукти са отговорни за до 18% от парниковите газове, произведени от човека.

Това, което предстои да стане ясно, е до каква степен промяната, причинена от пандемията, ще се задържи. Ако потребителите свикнат да ядат по-малко месо, то това ще постави ли началото на нова ера в начина ни на хранене?

Налице са известни сигнали за структурни промени – милиони хора приемат повече растителни протеини заради притеснения за околната среда. В същото време експлозията на коронавирус в кланици и преработвателни цехове – от САЩ през Бразилия до Германия, подчертава последствията за служителите на индустрията, които се занимават с рискова дейност за малко пари. Но и тук все още е рано да се каже дали новият фокус върху условията за работа във фабриките за се отрази на търсенето на месо.

Междувременно от американския Център за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че до края на май 16 233 работници в американски месокомбинати са били заразени с коронавирус, като 90% от тях са хора от малцинствата. От всички болни 86 души са загубили живота си.

Фактори за увеличаване на риска от зараза са продължителният близък контакт, както и общите работни пространства, транспорта и общуването с други работници, показва доклад на института.

Месният бизнес е един от най-тежко засегнатите сектори по време на бума на коронавирус в САЩ. Болните работници станаха причина за затварянето на редица обекти и намалените количества свинско, телешко и пилешко в търговската мрежа.  Докладът е изготвен на база данни от 239 обекта в 23 щата в САЩ.

В Европейския съюз консумацията на свинско се очаква да намалее до седемгодишно дъно през 2020 г., като тази на телешко и пилешко също намалява, показват прогнози на американското земеделско министерство.

https://m.investor.bg/analizi/91/a/covid-19-podhranva-nai-golemiia-vegetarianski-bum-ot-desetiletiia-307733/?fbclid=IwAR08kr6kOroY-GKYsF2leBGVb5Sn4XlvH5W6C0IiC8tLYibcSWuYxQeKaxs

преди 54 минути, Aumi написа:

Глобалната коронавирусна пандемия помага на най-големия спад в консумацията на месо в света от десетилетия.

Е, на криза като на криза. Най-малко месо се ядеше на Виденовата зима. Твоят мечтан свят!

преди 58 минути, Aumi написа:

COVID-19 подхранва най-големия вегетариански бум от десетилетия

Какъв вегетариански бум, какви глупости сънуваш haha.png Американците ядат средно по 75 кг месо годишно, а сега по 72 кг. Направо вегетарианци haha.png

Останалите лъжи няма да ги коментирам, в темата са изобличени многократно.

123819439_3748940285151195_6428314401472475356_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fLQJ97asIQEAX_Oe5-a&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=5b1680310b0344cae5b02e103a6e2f98&oe=5FCC4530

Вероятно първата ви реакция е да извърнете очи от гледката, защото крехките ви чувства и сърце не понасят насилието. Всъщност, ако се храните с части от това или друго животно, вие сте част от същото това насилие. Ако затворите снимката, вие ще спрете да страдате, но страданието на тези животни - не. Не и докато парите ни не спрат да поддържат тази кървава, нечовешка индустрия!
Това е лицето на бекона, пържолата и шунката. Снимката е част от ежедневието в кланица, в която всеки ден се убиват и разчленяват животни. Много често работниците на едно такова място придобиват жесток и груб характер по обясними причини. Затова преди да убие прасето е поискал да демонстрира с ножа си чувството си за превъзходство, удоволствие или просто комплексите си пред колегите и пред себе си.
Не, мили хора, тук не говорим за изключение, а за ежедневие.
И няма никаква разлика от прасе, агне, крава, куче, котка или дете! Всички те притежават Централна Нервна Система, т.е. еднакво изпитват чувства, страх и болка...

https://www.facebook.com/693628737349047/photos/a.693633357348585/3748940281817862/

преди 11 часа, Aumi написа:

Всъщност, ако се храните с части от това или друго животно, вие сте част от същото това насилие.

Глупости. Насилието над животните е незаконно и подсъдимо. Ако някой го упражнява върху прасета, това не означава, че вече не трябва да ядем прасета.

То има и родители, които си малтретират децата, но не съм чул това да е причина да се забрани правенето на деца.

Аман от простотии от теб. Това сме го дискутирали вече.

преди 11 часа, Aumi написа:

И няма никаква разлика от прасе, агне, крава, куче, котка или дете! Всички те притежават Централна Нервна Система, т.е. еднакво изпитват чувства, страх и болка...

Е, не можа да не покажеш пропуските си от средното образование haha.png

Това е Пътят на Човечеството!
Или ще умре от вируси и болести, предавани от животните на човека. Или ще стане веган и ще спаси себе си и планетата!
преди 22 минути, Aumi написа:

Това е Пътят на Човечеството!

Предпочитам си моята пътека ... докато има диви животни ... ще си похапвам ... 

Какво е супер веган: Човек който си синтезира храна от камъни и не пие вода, а само синтетичен спирт, за да не убие някоя жива твар.  

на 23.11.2020 г. в 8:08, iИ.дИоNд.Ni написа:

Предпочитам си моята пътека ... докато има диви животни ... ще си похапвам ... 

Какво е супер веган: Човек който си синтезира храна от камъни и не пие вода, а само синтетичен спирт, за да не убие някоя жива твар.  

Заколи ли прасето? Напълни ли бурканите и фризера, та да си имаш мезенце за ракийката и винцето през зимата?

току-що, Aumi написа:

Заколи ли прасето? Напълни ли бурканите и фризера, та да си имаш мезенце за ракийката и винцето през зимата?

Не! Станал съм по-мързелив от 2017. Тогава го правих. Сега доволно имам информация от къде на цена без ДДС и директно от производител да си снабдявам с качествени храни, напитки и ред други битови неща. 

В действителност, тук на село от край време е разпространена бартерната търговия, която не ползва парични значи като разменна монета. ;) Хората тук се мръщят, ако им предложиш пари. Просто гледаш от какво имат нужда, купуваш го и ... те така ... те доволни и ти доволен. ;) Няма сърдене по отношение, че еди къде си е по-евтино и да принуждаваш производителя да ти го дава на сметка. :) 

Определено селския живот ми се отразява добре! :) 

п.п. Мъжа на една моя братовчедка сподели: Трябва да имаш план отивайки на село, защото в другия случай се пропиваш. ;) Батко ми е и не спорих с него, че преди плана трябва да имаш цел, но това са подробности. ;) Преди целта обаче е идеята .... :) 

преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не! Станал съм по-мързелив от 2017. Тогава го правих. Сега доволно имам информация от къде на цена без ДДС и директно от производител да си снабдявам с качествени храни, напитки и ред други битови неща. 

Да разбирам, че си напълнил фризера и мазето  и няма опасност да останеш без най-важните продукти за зимата!

преди 12 минути, Aumi написа:

Да разбирам, че си напълнил фризера и мазето  и няма опасност да останеш без най-важните продукти за зимата!

Разбирай, че доволно са ме опознали комшиите що съм човек и ще помогнат, ако не съм го направил. ;) 

Аз съм този който пълни фризера и мазето в София. Как го правя не споделям! По-важно е, че споделям вид продукция от село с наследниците ми в града. 

По това отношение мислите ми са вече за Великден. За агнец пореден, който да им позволи набавяне на вид неща след копривата. 

Да сме живи, здрави и се хванем за коприва! Иде зима. До тогава който каквото е направил като вид зимнина. 

Успех! 

п.п. Ти нямаш грижа. В магазина доволно има изкуствени неща! Не ни мисли нас селяните = оцеляваме въпреки липсата на помощ от гражданите. Все ще се намери една кокошка и си направим поне истински хранителен бульон. :) 

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Разбирай, че доволно са ме опознали комшиите що съм човек и ще помогнат, ако не съм го направил. ;) 

Аз съм този който пълни фризера и мазето в София. Как го правя не споделям! По-важно е, че споделям вид продукция от село с наследниците ми в града. 

По това отношение мислите ми са вече за Великден. За агнец пореден, който да им позволи набавяне на вид неща след копривата. 

Да сме живи, здрави и се хванем за коприва! Иде зима. До тогава който каквото е направил като вид зимнина. 

Успех! 

п.п. Ти нямаш грижа. В магазина доволно има изкуствени неща! Не ни мисли нас селяните = оцеляваме въпреки липсата на помощ от гражданите. 

Пожелавам ти здраве на теб и на близките ти.

Аз не трупам храни във фризера, освен някои плодове и зеленчуци, и то в минимално количество.

Моята храна е лесна и проста. Не ям нищо, което не е приготвено на момента.

преди 11 минути, Aumi написа:

Пожелавам ти здраве на теб и на близките ти.

Също и на теб.

п.п. Печените чушки съхранявани във фризера не си губят вкусовите качества, за разлика от други зеленчуци. (В действителност жената е по-запозната, но определено споделям на мен кое ми е било най-вкусно от намиращо се във фризера. :) ) Принципно битовите фризери са за съхранение на храна до 12 м. макс. За запазване на продуктите си трябва не само да са на студено, но да са минали и вид първична термична обработка било то чрез "огън" или въздействие на вид продължително излагане на храната на Слънце, за да могат да останат само "добрите' бактерии. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.