Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Какво мислите за вегетарианството? Имате ли познати вегетарианци? Бихте ли станали вегетарианци? //Аз например спрях да ям всякакво месо от 8 години...и до сега не ми липсва.Липсата на месо(определено витамин B1 който се съдържа в него) компенсирам с кашкавал, сирене, яйца(понякога), млечни продукти. Иначе има хора които ядат само растителна храна...за тях ми е трудно да си помисля как успява техния организъм да устои на липсата на важни въглехидрати, бетълчини и витамини...Иначе защо съм станал вегетарианец...ми по принцип още от малък не съм бил голям любител на мръвките, и дори родителите ми насила ме караха да ям месни изделия...мразех миризмата на месото, сланините, жилите...и най вече ми беше ми гадно...Е преди 8 години реших сам да не ям повече месо...и до сега не съм вкусил нито една мръвка. В интерес на истината установих, че при активно спортуване - каране на колело, ходене по планини, бягане, вдигане на тежести, вече се изморявах доста по малко от преди да спра да ям месо изцяло. Та това е накратко за мен... ;)//

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

бившата ми зълва си докара сериозни неприятности от вегетарианство...лично аз хапвам месце, но определено предпочетам пилешкото или ако ям свенско задължително да не е тлъсто

лично аз хапвам месце, но определено предпочетам пилешкото или ако ям свенско задължително да не е тлъсто

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също си падам повече по пилешкото, но по принцип не държа да има винаги мръвка на масата...
Аз също си падам повече по пилешкото, но по принцип не държа да има винаги мръвка на масата...

<{POST_SNAPBACK}>

Момчето отговори вместо мен. Аз също съм се ориентирал към "леките" меса като пилешко, заешко и др. Обвинявали са ме, че без месо ще умра, но това не е вярно. Мога и без месо, но общо взето гледам да разнообразявам.

Баща ми е вегетарианец,чичо ми също!!!Но ако тръгна да ги съпоставям м/у двамата има много разлика(освен годините през които не ядат месо)-чичо ми е пълен вегетариянец,т.е. не консумира яйца,кашкавал,но сирене и мляко-много рядко!!!Докато баша ми си ги консумира(вярно че при него е и по здравословни причини не се предпочита пълното вегетарианство)!!!Аз лично не съм вегетарианка,но месо не обичам и ям доста рядко!!!Вегетарианството определено е начин на живот!!!С удоволствие бих предприела тази стъпка,но при мен има и други фактори,които не ми го позволяват(възраст,липсва на витамини и др)!!! :hush:

Бихте ли станали вегетарианци?

<{POST_SNAPBACK}>

Не! Ако не ям по два пъти на ден месо, все едно не съм ял :hush: . Но ям диетични меса- без сланина (или почти), на пилешкото избягвам кожата.
  • Автор

Аз имам познати семейство вегетарианци имат 2 децата и те вегетарианци и мога да ви кажа и до сега всички те са в цветущо здраве. А и родителите са вече на по 60 години, ама изобщо не бих им дал толкова години, хората изглаждат като на 40...няма майтап страшно запазени и не боледуват. Иначе имам познат, който се опита да спре да яде месо(по мой пример), ама без месо му беше страшно кофти и едвам издържаше, всякаш всичката му енергия взе да се стопява.. Та общо взето това е при различните хора е различно. Чувал съм че има някакво отношение с кръвната група...Относно месото, мисля че в последно време се нароиха страшно много фирмички, качеството на месните продукти чувствително падна и започнаха да слагат доста боклуци в кренвишите. Месото в месарниците пристига сивкаво-синьо на цвят, а за да не изглежда гадно го оцветяват в червено за да изглежда приятно за окото. Всичко което казвам за месото го знам от един приятел производител и притежаващ цех за обработка на месни продукти. Иначе всеки може да яде каквото иска, то си е негово право и начин да оцелее. :hush:

Аз не съм вегетарианка и нямам познати вегетарианци.Има дни,в които не ми се яде месо,но обикновено ми харесва.Предпочитам пилешкото или филетата и шунката.Не понасям мазните неща и ципите,просто не мога да ги ям.Не харесвам неща от сорта на бахур...

Аз по принцип винаги си хапвам месце, харесва ми :) Обичам всякакво, но да не е мазничко. Не познавам вегетарианци Публикувано изображение малко странно нали? По принцип си мисля че никога няма да стана вегетарианец освен ако не е крайно наложително за здравето ми, дано да не се случва ;)

• 2 години по-късно...

Аз пък ям каквото намеря...

Ям за да живея а не живея за да ям Публикувано изображение

Аз съм полу-вегетарянка.Не мога да ям никакво домашно месо,а от купеното само някой видове(в който сигурно няма месо) :eek:

Аз месо почти не ям - риба хапвам, но от другото не пипам. Много рядко, даже в последните години почти не се допарвам до подобни неща Публикувано изображение

И аз се присъединявам към мнението на Ken ! ;)

Ами то ако прасенцата по празниците решат и те да празнуват и да хапнат месце, та човешкото им се ослади не ви виждам ;) .

Мръвкояди, я не закачайте хората, които не ядат месо - то освен месото и зеленчуците има и друг вид храна;)

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Хапвам си месце постоянно:speak: но не всякакво някой животинчета като зайци не ям защото ми е тъжно за тях. Общо взето пиленца и прасенза си хапвам само Публикувано изображение

Aко на някой не му се яде месо - хубаво, нямам нищо против. Стига да не ми изнасят лекции защо НЕ трябва да се яде месо. Аз лично си ям ежедневно и съм 69кг :speak:

Aко на някой не му се яде месо - хубаво, нямам нищо против. Стига да не ми изнасят лекции защо НЕ трябва да се яде месо. Аз лично си ям ежедневно и съм 69кг :)

Едното няма особена връзка с другото. Който е станал вегетарианец, защото иска да отслабне, е в голяма заблуда. Повечето, да не кажа всички диети включват месо - на скара, без кожата, без сланина (естествено), или варено, или задушено без мазнина. Обикновено пилешко, че е най-бедно на мазнини или телешко.

Вегетарианците сме много зле, когато се опре до диети, защото остават много малко храни които можем да ядем - обикновени млечните продукти не се включват към диетите, а ние именно от там си набавяме животинските протеини. Затова трябва повечко риба да се хапва - аз ям риба.

и аз съм месояден. ;) "Я не сакам да е брано,ами да е драно"-както викал шопът едно време Публикувано изображение

Присъединявам се към хората които казаха, че ядът к'вото падне... не съм по диетите камули да не хапна някоя пържола ;)

Добавям анкета.

Публикувано изображение

Васко, много "постно" / съвсем в унисон с темата/ - трябваше да добавиш нещо от рода на

• "и на мърша не отказвам",
  • "не пипвам даже и мляко - не искам да взема на горкичкото теленце дажбицата",
  • "не ми ли лъха на тучни поля, не барам",
  • "само на "Кубети" живея - аз съм мУдерен",
  • "месце - само ако е алангле",
  • "какво е вегетарианец, който яде само "Вегета" ли?"

и т.н. Публикувано изображение

ПП. който не знае какво е Вегета /т.6/ - това е добавка към ястия ;) /нещо като онези фиксове на Маги/

Не хапна ли мръвчица,все едно не съм яла ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.