Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте съвет за ъпгрейд на s.478.

Featured Replies

Здравейте! Две години не съм ъпгрейдвал компа, но май му е време. Играя доста игри, а вече излизат все по-тежки и по-тежки. Дайте някой съвет какво да променя. Не ми се ще все още да сменям дъно, затова предпочитам да ъпгрейдна с AGP видеокарта. Обаче как стои въпроса с процесора? С какво мога да го заменя тоя архаичен Celeron? Ако говорим за пари, все още не съм решил точната сума, но да кажем до около 400 лева за видео и процесор, като извадя сумата от евентуалната продажба на старите компоненти.

Благодаря предварително за предложенията!

Свойства на процесора:

Тип централен процесор Intel Celeron

Псевдоним на процесора Northwood-128

Издание на процесора D1

Engineering Sample Не

CPUID име Intel® Celeron® CPU 2.70GHz

CPUID версия 00000F29h

Честота на процесора:

Честота на процесора 3189.3 MHz (реален: 2700 MHz, overclock: 18%)

Множител на процесора 27.0x

Шина на процесора 118.1 MHz (реален: 100 MHz, overclock: 18%)

Шина на паметта 157.5 MHz

Съотношение Памет:Шина 4:3

Кеш памет на процесора:

L1 трейс кеш 12K Instructions

L1 даннов кеш 8 KB

L2 кеш 128 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Свойства на дънната платка:

ID на дънната платка 08/19/2005-i865P-6A79YG05C-00

Дънна платка Gigabyte GA-8I865P(-G) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Свойства на чипсета:

Чипсет на дънната платка Intel Springdale i865P

Латентност на паметта 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)

SPD модули памет:

DIMM1: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

DIMM3: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

Свойства на BIOS:

Дата на системния BIOS 08/19/05

Дата на видео BIOS 06/10/05

Тип Award BIOS Award Modular BIOS v6.00PG

Съобщение на Award BIOS Intel 865P AGPSet BIOS for 8I865P-G F4

Версия на DMI BIOS F1

Свойства на графичния процесор:

Видеокарта nVIDIA GeForce 6600 AGP

Кодово название на графичния процесор NV43AGP (AGP 8x 10DE / 00F2, Rev A2)

Честота на графичния процесор 301 MHz (реален: 300 MHz)

Честота на паметта 250 MHz (реален: 250 MHz)

ами да ти кажа чесно-моето мнение е да замениш и дъното.този сокет 478 вече нз...вариантите са да заминиш този селерон с някой пентиум 4 от същия сокет.въпреки че не съм го срещат вече от доста време.та обобщено-съветът ми е ako си решил да оставаш на 478-да смениш процесора с някой пентиум 4 с.478 и задължително една добра видео карта щом си геймър-SAPPHIRE X1950GT 256 GDDR3 AGP .но все пак-препоръчвам ти за продадеш и дъното и да си актуализираш напълно машината!

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

ами да ти кажа чесно-моето мнение е да замениш и дъното.този сокет 478 вече нз...вариантите са да заминиш този селерон с някой пентиум 4 от същия сокет.въпреки че не съм го срещат вече от доста време.та обобщено-съветът ми е ako си решил да оставаш на 478-да смениш процесора с някой пентиум 4 с.478 и задължително една добра видео карта щом си геймър-SAPPHIRE X1950GT 256 GDDR3 AGP .но все пак-препоръчвам ти за продадеш и дъното и да си актуализираш напълно машината!

Подкрепям напълно.Няма смисъл да наливаш пари в остарял сокет и AGP видео,а и трудно ще намериш някой Пентиум за него.

По-добре събери някой лев повече и смени и дъното - ще имаш SATA поддръжка, видео на PCI-E,DDR2 памет и куп други неща.Да не говорим,че ще можеш да си купиш спокойно един C2D процесор - примерно Pentium E2160 или E2180 и пр.,а разликата между тях и старите процесори за сокет 478 мисля че няма нужда да коментираме.Но все пак ти даваш парите - ти си и решаваш.

Поздрави и успех.

Nvidia подгoтвя AGP GeForce 8 (виж и коментарите отдолу)

http://www.kaldata.com/comments.php?id=250...ighlight=nvidia

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на отзовалите се, но на някой да му се намира линк за тестове на подобни карти върху игри? А за цяла смяна на дъното - доста голяма инвестиция ще стане. Това съм си го мислил и преди две години. Сега ми трябва за временно закрепване на положението ( то кога ли не е било така ).

Благодаря на отзовалите се, но на някой да му се намира линк за тестове на подобни карти върху игри? А за цяла смяна на дъното - доста голяма инвестиция ще стане. Това съм си го мислил и преди две години. Сега ми трябва за временно закрепване на положението ( то кога ли не е било така ).

да,ще закрепиш временно положението но после след известно време като смениш дъното да кажем този пентиум или карта с AGP слот ще станат излишни и може да ти ги изкупят за прекалено малко пари.по-скоро-изчакай докато събереш за по-ново дъно и тогава инвестирай всичко събрано-тези който ще събереш дотогава и тези 400лв които си отделил сега.иначе ако намеря тестове ще ти дам линкове.. :rolleyes:

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

• Автор

Поразтършувах се малко из нета и открих няколко сравнителни теста на 7600GS и някои други видеокарти. От цялата работа видях, че 7600 GT е с около 30 % по-бърза на 3D Mark 05. Рaзбира се, от карта до карта и от фирма до фирма има разлика. То май е доста трудно да се ориентирам. А какво ще кажете за тия видеокарти-7600GT? Заслужава ли си да си взема нещо от там? Eто и цени на 7600GS Ако някой даде препоръка, цена няма да има :) Май вече съм се ориентирал към тия видеокарти.

А kaкво ще кажете за тая видеокарта? VC Magic Prism GF7600GT 256MB DDR3 128bit HDTV AGP

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

каза че играеш доста игри.единствения съвет който бих ти дал е да захжърлиш сокет 478 и този AGP.това е от мен!

• Автор
каза че играеш доста игри.единствения съвет който бих ти дал е да захжърлиш сокет 478 и този AGP.това е от мен!

Както казах, каня се от 2 години, сигурно ще се каня още толкова :) Иначе засега минавам на вариант 7600GT. Надявам се да ми даде поне 2 пъти повече на мрака, макар реално картата да е още по-добра на тестовете спрямо 6600. Ако охлаждането не ми позволява клок, ще го заменя с по-добро, а процесора ако ми прави проблем - ще търся P4, вероятно на старо. Мен и сегашната ми конфигурация ме задоволява, но като гледах новото видео на Far Cry 2, ми стана ясно, че работата няма да я бъде ;)

Както казах, каня се от 2 години, сигурно ще се каня още толкова :) Иначе засега минавам на вариант 7600GT. Надявам се да ми даде поне 2 пъти повече на мрака, макар реално картата да е още по-добра на тестовете спрямо 6600. Ако охлаждането не ми позволява клок, ще го заменя с по-добро, а процесора ако ми прави проблем - ще търся P4, вероятно на старо. Мен и сегашната ми конфигурация ме задоволява, но като гледах новото видео на Far Cry 2, ми стана ясно, че работата няма да я бъде ;)

а принципно какви игри успяваш да подкараш на тази машина?какво играеш?

• Автор

:rolleyes:

а принципно какви игри успяваш да подкараш на тази машина?какво играеш?

Ами по принцип играя малко игри, но ги превъртам по няколко пъти. Любими са ми Far Cry и серията Need For Speed... Наистина, точно Far Cry 2 ме подтикна към тоя ъпгрейд и то съвсем спонтанно, гледайки видеото. Освен тях играех HL 2, F.E.A.R, DOOM 3 и все от тоя сорт. За жалост Dark Messiah Of Might And Magic вървеше гадно на моята конфигурация на моменти, но ще видя с новата карта, как ще стоят нещата. В момента пак превъртам Far Cry за незнам си кой път, чакайки да излезе NFSPS :) Разбира се, не мога да играя на максимални настройки. Може би най-добре се справя DOOM 3 и HL 2. Far Cry съм я докарал до около 30-40 FPS и е със сносна графика. Е, проблемни са големите битки, в които предполагам участва доста и процесора. Това е на максимална трудност. Иначе като играя със статисти, проблеми няма ;)

Моята стара барачка е с 7600ГТ, щом си се ориентирал към подобна карта ето моят тест с 3ДМарк2006. Дава 2950 точици, това позволява да се играят STALKER, Medal of Honor Airborne, и по-старите F.E.A.R и Gothic III и подобни на 1024 на макс детайли.

А с 3ДМарк2003 резултатът е 12500. Но машинката ми е съвсем друга. За да постигнеш подобен конфорт на игра с 7600ГТ като мен трябва подмяна и на дъно, процесор, памет, така както ти предлага bobsun0317. Изобщо работата е дебела :rolleyes: Модерните удоволствия искат парички...

Да дам и моето мнение ,като горд собственик на система със сокет 478.Май не е още за изхвърляне...

Параметрите ми са:

процесор P IV 3,0 GHz

RAM 1536 MB DDR400

видео ATI RAdeon X1950 Pro AGP

дъно ASUS P4S800D-X

Другите неща няма да ги пиша,защото няма нужда.

Та на тая систем всичко/все още/върви перфектно на макс при резолюция 1280:1024.Говоря за игри.Единственото,което досега ми се е опряло/от новите заглавия/ е CMR DiRT.Ама като казвам опряло,значи - не всичко е на макс.По-старите игри няма защо изобщо да ги коментирам.

Производителността ми чувствително се подобри,когато смених видеото и от 6600GT минах на 1950Pro.

Мисля,че за тоя вид конфигурация няма да надскочиш 400 лв.,а ще имаш много висока производителност със стари компоненти.

Предварително искам да кажа,че не се сравнявам с новите системи,а просто казвам,че още има живот в s.478...

• Автор

ivo464, това радеонче излиза доста над 300 лева. Иначе спор няма. Прегледах достатъчно тестове и Радеона е много добър.

kmvasilev , преди като си купувах GF 6600, гледах тестове, при които тая карта, но PCI - E и система със следните параметри:

AMD Athlon 64 4000+ CPU (2.40GHz, 1MB L2 cache)

ASUS A8N-SLI Deluxe mainboard (NVIDIA nForce4 SLI chipset)

OCZ PC3200 Platinum EB DDR SDRAM (2x512MB, CL2.5-3-2-8)

Samsung SpinPoint SP1213C (Serial ATA-150, 8MB buffer)

Creative SoundBlaster Audigy 2 sound card

Cooler Master Real Power 450 power supply (RS-450-ACLY, 450W)

Dell P1130 and Dell P1110 monitors (21”, 1800x1440@75Hz max display mode)

Microsoft Windows XP Pro SP2 with DirectX 9.0c

NVIDIA ForceWare 77.72 and ATI Catalyst 5.7 drivers

Дава 2178 точки на 3D Mark 2005! Помислих си, че моята AGP карта няма да се доближи до тия резултати, но още при първия тест , без клокване на честотите ми даде малко под 2100 и то със слабия Селерон на 2.7 GHz 128k ! В момента прави над 2350 при клокване само на ядрото от 300 на 375 МHz!

Днес се надявам да изпробвам новата карта и непременно ще пиша за резултата :angry:

ivo464, това радеонче излиза доста над 300 лева. Иначе спор няма. Прегледах достатъчно тестове и Радеона е много добър.

Днес се надявам да изпробвам новата карта и непременно ще пиша за резултата :)

Виждам,че вече си направил избора си,но все пак ще си напиша мнението...

Да, скъп е Радеона,но така като гледам слабото място на твоята система е видеото.Като махнеш парите,които ще вземеш за старото видео,Радеона ще ти излезе около и под 300лв.Като добавиш към това и една плочка 512 RAM-пак си под 400,че и ще ти останат за бира/пък и за по-сериозни питиета с мезета/.Процесора си мисля,че не си струва да го пипаш,защото едва ли ще има сериозна разлика в производителността,ако минеш на P IV,като моя.Е може и на някой тест да изкараш повече точки,но това не е толкова съществено.

Разликата м/у Радеона и видеото,към което си се насочил ,обаче е доста съществена като производителност.

Пиши все пак какво се е получило като вземеш новата карта...

Поздрави!

• Автор

Ами все пак взех GF7600GT. Очаквах повече на 3DMark и все още се чудя, дали проблема ми е в конфигурацията, Windows-a( поне 150 инасталирани програми), Видеокартата(дали не е менте), драйверите... драйверите ги изключих, защото инсталирах поне 4 пъти различни драйвери + пълна деинсталация на старите. Тестовете, които направих, повече биха подхождали на 6600GT. Около 3500 точки на 3DMark 2005, при положение, че нещата които съм чел за тая карта, започват от 5500 точки нагоре за AGP.Изключвам проблемът да е в бозата, защото със същата боза, GF6600, ми даде 2350 на 3DMark 2005 предния ден, а това е втория резултат, който съм постигал с тая карта. Евереста ми показва, че всичко е ОК, но доколко може да му вярвам, незнам. Иначе игрите вървят осезателно по-добре, но не чак толкова. Просто качвам детайлите едно ниво нагоре и пак се мъча. Far Cry си върви на макс + 4x antialiasing и 16 Anisotropic filtering. Единствено, когато гадините се увеличат и вземат да 'мислят' много, са получава забавяне, но с тоя Селерон, какво мога да очаквам? F.E.A.R пък насича страшно на максимум детайли, макар, да поддържа над 30 FPS. Евереста ми показа, че ми трябва рамец :lol6: 1 GB малко му се виждат. Карбона, както винаги е мъка. На това чудо май му трябва много як процесор.

А ако някой иска да изкаже предположение, защо 7600GT e само окoло 1.5 пъти по-бърза от 6600? Това е характерно за 6600GT , а даже според тестовете 6600GT превъзхожда повече от 1.5 пъти 6600! Нима съм си купил 6600GT на цената на 7600GT? Или все пак проблемът е в Селерона?

И още нещо. Клокването е истински ад. Вдигнах честотите с над 10 %, но производителността спада! в Idle, картата държи 45 градуса, а при игри стигна до 56! Не виждам смисъл от по-добър вентилатор, старата ми карта не падаше под 62 градуса в Idle, а изключваше на 80! Направи ли гаф картата при тест на нови честоти, повече не можеш да подкараш тоя тест и на номиналните даже! Има нещо сбъркано в цялата работа. Ще трябва да направя още малко тестове.

Между другото, трябва ли в биоса да се бъзика нещо, защото картата и без да бъзикам си тръгна, но не върви като хората.

Абе общо взето съм доволен, че цялата работа ми излезе около 200 лева. Както винаги , не се престраших да дам повечко парички за Радеон, но следващата вероятно ще е такава.

1.Наистина може да се мъчи заради процесора

2.Не мисля че проблема е точно в nVIDIA че да залагаш после на ATI (при тяхни карти от подобния клас може би щеше да се получи подобна ситуация)- просто картата не е от най-високия клас за AGP

http://www.computers.bg/newsbg.php?n=395

3.Важна е и марката.Не е без значение производителят.Дали ще е Asus, GB ил някаква "ретаилка"...

4.Знам че няма много отношение за бързината, но ми беше споменал по Л.С. че картата ти е с 128 битова шина а не с 256 битова...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Или все пак проблемът е в Селерона?

Точно така! Нищо и няма на картата, но този Celeron я спъва ужасно много, а и е много вероятно с тази смяна на една камара драйвери да си ги сбозил яко. Пробвай да изчистиш всички драйвери които си качвал, пусни и един Driver Cleaner под Safe Mode и после опитай с NGO 91.47 драйвери. С каква програма овърклокваш картата?

kmvasilev , преди като си купувах GF 6600, гледах тестове, при които тая карта, но PCI - E и система със следните параметри:

....

Дава 2178 точки на 3D Mark 2005! Помислих си, че моята AGP карта няма да се доближи до тия резултати, но още при първия тест , без клокване на честотите ми даде малко под 2100 и то със слабия Селерон на 2.7 GHz 128k ! В момента прави над 2350 при клокване само на ядрото от 300 на 375 МHz!

WildHorse, ето я моята барачка, някъде по средата на страницата.

Ако имаш 3Д2006, пусни него, за да бъдат по-сравними резултатите. Людмил ти е казал точно какъв е проблема, за съжаление финансов sad.gif

• Автор
Точно така! Нищо и няма на картата, но този Celeron я спъва ужасно много, а и е много вероятно с тази смяна на една камара драйвери да си ги сбозил яко. Пробвай да изчистиш всички драйвери които си качвал, пусни и един Driver Cleaner под Safe Mode и после опитай с NGO 91.47 драйвери. С каква програма овърклокваш картата?

Довечера ще пробвам отново с драйверите. Сега съм с 91.47, но пробвах и с последния 162. ...Бях деинсталирал всички, след това поочистих регистрите с няколко програми и инсталирах 91.47. Но ще пробвам и под Safe Mode. Обаче все пак не ми е ясно, как процесора влияе на резултатите при 3D Mark? Нали при теста на CPU, процесора дава 1-3 FPS?

А картата се опитах да я овърклокна с програмата в драйверите и която бе на диска ми с видеокартата. Опитах се и с Riva Tuner и ATITool, но след нея компа ми заби, след като се появиха артефекти. Все пак успях да и вдигна честотите, но това не се отразява при тестовете с 3D Mark 2005. Интересното е, че не се включва 3D режим май. Установих го с Еверест. При стартиране на игри, честотите не се променят, а би трябвало. Не съм запознат с тоя 3D режим, но доколкото знам, той би трябвало да се включи при игри, както ставаше с предната ми видеокарта. Да не би там някъде да е проблема? Някой би ли казал, какво представлява тоя режим?

WildHorse, ето я моята барачка, някъде по средата на страницата.

Ако имаш 3Д2006, пусни него, за да бъдат по-сравними резултатите. Людмил ти е казал точно какъв е проблема, за съжаление финансов sad.gif

Гледам, че картата ти е PCI-E, а и процесора ти е доста по-добър. Нямам 3D Mark 2006, но и с него ще пробвам. Ако съм сигурен, че с P4, ще се подобрят нещата, ще махна тоя Селерон.

1.Наистина може да се мъчи заради процесора

2.Не мисля че проблема е точно в nVIDIA че да залагаш после на ATI (при тяхни карти от подобния клас може би щеше да се получи подобна ситуация)- просто картата не е от най-високия клас за AGP

http://www.computers.bg/newsbg.php?n=395

3.Важна е и марката.Не е без значение производителят.Дали ще е Asus, GB ил някаква "ретаилка"...

4.Знам че няма много отношение за бързината, но ми беше споменал по Л.С. че картата ти е с 128 битова шина а не с 256 битова...

Да, 128 битова е. Но гледайки резултатите в нета точно с AGP карти, моят резултат е доста нисък. При предното поколение разликата бе под 10 % между AGP и PCI-E картитe при 3D Mark 2005. Значи нормално е да очаквам над 5000 точки, а аз получавам ето това :

2007-09-15_7600GT580x750.png

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Хм. Оптимизирах със 7-8 програми системата, изключих антивирусната Kaspersky, WinPatrol, SMS на Жеко, Lock Folder, Unlocker и се получи това: Bлизо 10 % повишена производителност в 3D Mark 2005, а и в игрите се усеща осезаемо! Най- новите драйвеери 163.71 показаха малко по-ниска производителност, спрямо 91.47, но го отдавам на флуктоации и моментно състояние на системата. Освен това вдигнах с около 10 % честотите на ядрото и с около 4% тия на паметта. Определено клокването на видеокартата не влияе на производителността. Установих го от десетките тестове с 3D Mark 2005. Единствено процесора оказва влияние на производителността и отчасти РАМ паметта. Минималното постижение бе около 3200 точки на 3D Mark 2005 при стандартна честота на процесора - 2.7 GHz. При вдигането и на 3.2 GHz, точките се въртят около 3500, а с оптимизацията, която направих се получи следния резултат, който пак е доста по-нисък от тестовете, които четох в интернет и гравитираха около 5000 точки.

7693c85bfa31t.jpg

Tака, че вече търся процесор, но доколкото виждам в интернет, не се предлагат процесори за s.478, освен единични случаи на Celeron. Някакви идеи и предложения? И един тъп въпрос. Процесорите Presscot, биха ли паснали на моето дъно ? Толкова ли е одъртяло това дъно, за което ми гарантираха, че може да се ъпгрейдва и е модерно, даже и хора от тоя форум? и още едно въпросче от ламера: на дъното ми могат да се монтират 2 процесора. Kакво ще рече това и може ли реално да си взема още един Celeron?

Благодаря на тия, които ще си загубят времето, за да ми отговорят :*

и още едно въпросче от ламера: на дъното ми могат да се монтират 2 процесора. Kакво ще рече това и може ли реално да си взема още един Celeron?

Не !

Процесорите Presscot, биха ли паснали на моето дъно ?

Да !

Иначе, Билдер, провери тук и тук дали разполагат с процесорите , ако ги имат, не се замисляй, купувай ! Разликата между Celeron и Pentium 4 е дооста голяма cool.gif

Не е нормално да изкарва такива точки каратата , последно тествах една galaxy 7300gt\agp с ddr3 , а проц. беше 1600mhz duron! , изкара ок.4200т на 3д05.

А 7600gt трябва да изкарва 10-15% най-много под този резултат(ако е с ддр3):

7600gt3d05hw2.jpg

3d067600gtoy6.jpg

Разликите , идващи от различните процесори не са по големи от 5-7%(при 3д05), и 10 да ги сложиш , резултата за картата е много зле.

Ако можеш я тествай на друг комп , да видиш резултата там .

Успех

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор
Не е нормално да изкарва такива точки каратата , последно тествах една galaxy 7300gt\agp с ddr3 , а проц. беше 1600mhz duron! , изкара ок.4200т на 3д05.

А 7600gt трябва да изкарва 10-15% най-много под този резултат(ако е с ддр3):

7600gt3d05hw2.jpg

3d067600gtoy6.jpg

Разликите , идващи от различните процесори не са по големи от 5-7%(при 3д05), и 10 да ги сложиш , резултата за картата е много зле.

Ако можеш я тествай на друг комп , да видиш резултата там .

Успех

Там е работата, че каквото и да правя, това са резултатите, които съм постигнал. А наистина Селерона, когато го оставих на 2.7 GHz ми даде около 3200 точки, тоест с около 300 по-малко, когато е клокнат на 3.2 GHz. Това по прости сметки ще рече, че 20% вдигане честотата на процесора, повишава с около 10 % резултатите в 3D Mark. Това го забелязах още при предната си карта GF 6600, но там влияние оказваше и вдигането честотите на видеокартата, за разлика от тая, в която не мога да забележа разлика в производителността. Значи при 6600, производителността се вдигаше с 10 %, когато овърклокна процесора с 20 % или видеото също с толкова. Имам и още едно съмнение, но то едва ли оказва влияние при тестовете. Става въпрос за САТА диска ми. Четох в тоя форум, че за да се излъже Windows, се задава IDE в BIOS, а после се оправят драйверите. Понеже други от една фирма ми монтираха харда и имаше проблеми с разпознаването му, оня ден ми хрумна и това, че харда ми не работи нормално. Аз преди 2 години попромених някои неща в BIOS и нищо чудно да съм оплел работите.

Ония от фирмата не знаеха къде е проблема и ми казаха, че вероятно трябва да инсталирам драйверите от дъното и нещата ще се оправят. Някак си иконката за неразпознат хардуер изчезна, след като промених някои неща и аз забравих за тая случка, чак до днес. Не ми се вярва един хард да ми даде 1000 точки отгоре, ама знае ли човек. А и освен това с предната карта както казах, постигнах дори по-добри резултати от GF6600 PCI-E. Дори предния ден, преди да сменя видеото, направих пак тест, за да сравня резултатите. Тогава постигнах над 2300 точки със 6600, което бе със стотина повече от тестовете, които съм чел за 6600 PCI-E и то с по-мощен процесор.

Обаче,когато поръчвах картата, първият въпрос на продавача бе, какъв е процесора ми. Каза ми, че при слаби процесори, нямало да има много разлика в производителността. Казах му, че Селерона ми е на 3.2 GHz и оня каза добре. Знам ли, може да си е помислил, че говоря за Celeron D 3.2. И все пак не е ли възможно при много слаби процесори като моя, решаващо да е влиянието не на видеокартата , а на процесора?

Kokomil, благодаря ти за инфото! това ще бъде последното нещо, което ще направя за това PC и после бай :wors:

;) Днес в София изгубих повече от час, докато открия Pentium IV (Prescott) 3.0GHz, s. 478, FSB800, 1Mb

Слава богу, че все пак намерих на този адрес www.argus.bg

"Аргус" не работи с частни лица, така че може да го закупите чрез някоя друга фирма с поръчка. От "Аргус" ми казаха, че работят с JMT (Нещо като JM Technology). Обадих се там преди обяд на тел. 965 898 (телефонът е шестцифрен!) и го поръчах. Цената без охлаждане е 140,40 лв. с ДДС. В уреченото време в късния следобед най-сетне процесорът беше у мен.

Сигурен съм, че има и други фирми, в които можете да поръчате процесора, докато има наличност в "Аргус" или някъде другаде.

----------------------------------

Повечето фирми, предлагащи компютърни компоненти, не обновяват достатъчно често информацията в ценовите си списъци, което води до загуба на време и ресурси за някои от клиентите им. Аз лично проведох сутринта поне двадесетина излишни телефонни разговора, за да установя, че информацията в сайтовете на почти всички фирми е невярна.

Изводът е: Ако търсите нещо съвсем ново или пък поостаряло, винаги проверявайте по телефона. В противен случай рискувате да загубите много време.

Желая успех на желаещите да сменят своя Celeron с истински Pentium IV, чиято възраст е доста напреднала, но времето му все още не е отминало.

Дано спестя поне някому малко време за нещо по-полезно от почти безнадеждното търсене на процесор в бардака, наречен столица на България. Щъркелът, който ме е пуснал тук, вече отдавна е оскубан за наказание. ;) Хич не ми е до смях...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.