Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

Офф топик

Никой никого не напада. Поне не и докато не и докато се спазва добрият тон и се избягват обидите. За щастие в този форум това не е позволено.

Но....СПОРЪТ е нещо друго. Всеки във всичко се мъчи да убеди другите в своята позиция. Защото всеки смята себе си за прав. Така че нормално е да има спор. laugh.gif Както и всеки да излага своите аргументи, за да убеди другите. И ако има обидени хора в тази тема, това могат да са само...учителите /към тях се причислявам и аз :yanim: /.

• Отговори 810
  • Прегледи 70,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

За сведение на Gabriela не съм ученичка. Но имам много добра представа за учителската професия, защото съм работила като такава. И при това в елитно училище. Когато реших да напусна, моите ученици протестираха. Напуснах, не защото не ме удовлетворяваше заплащането, то навсякъде е приблизително еднакво (сега не получавам много повече при 9-10 часов работен ден), а защото работата не е достатъчно динамична и човек много бързо ими опасност да премине в просто рутинно изпълнение на задачите. Както и се случва с повечето учители.

Nickfox,с цялото ми уважение,но например майка ми е учител и е общински служител,респективно държавен.

Не споря, учточнявам. Това, че е учител не означава, че е общински служител. Нейният работодател е училището, а не общината. Парите за нейната заплата се превеждат от държавата на общината, която изплаща заплатите, тъй като там се води счетоводството. Така, че в заключение - майка ти не е държавен служител по смисъла на българското законодателство. В противен случай ако сега стачкува, то е нарушила служебните си правоотношения и щеше да бъде санкционирана.

Погледни какво пише на трудовият и договор.

За сведение на Gabriela не съм ученичка. Но имам много добра представа за учителската професия, защото съм работила като такава. И при това в елитно училище. Когато реших да напусна, моите ученици протестираха. Напуснах, не защото не ме удовлетворяваше заплащането, то навсякъде е приблизително еднакво (сега не получавам много повече при 9-10 часов работен ден), а защото работата не е достатъчно динамична и човек много бързо ими опасност да премине в просто рутинно изпълнение на задачите. Както и се случва с повечето учители.

Хм...интересно. Аз също вече не желая да работя като учителка така, както го исках преди, но поради други съображения - искам да гледам собственото си дете и да не бъда неврозна майка. Малкото ми опит като учителка ми показа, че един ден това ще стане от мен.

Надявам се, че не съм те засегнала.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Офф топик

Никой никого не напада. Поне не и докато не и докато се спазва добрият тон и се избягват обидите. За щастие в този форум това не е позволено.

Но....СПОРЪТ е нещо друго. Всеки във всичко се мъчи да убеди другите в своята позиция. Защото всеки смята себе си за прав. Така че нормално е да има спор. laugh.gif Както и всеки да излага своите аргументи, за да убеди другите. И ако има обидени хора в тази тема, това могат да са само...учителите /към тях се причислявам и аз :yanim: /.

Да, в спора се ражда истината, но по-нагоре във темата може да прочетете как някои си мислят че родителите се опитват да се отърват от децата си дори и нощно време, за да отидат на клуб или нещо подобно....това не е ли обида. Или пък че децата са уродчета ...и това мисля че е обида..и то ако са изречени от настоящи и бъдещи учители или такива които са работили като такива...като децата са уродчета няма смисъл да работят с такива.

А ако погледнем другата страна - нека си зададем въпорса, с какво ние родителите мотивирахме децата си да учат, да полагат известни усилия. ЗАщото имам усещането, че всеки очаква едва ли не учителя с магическа пръчка да напълни главите на децата ни.

Това съм го казвала и в друга тема в този форум, ама пак искам да го кажа. На една род. среща на брат ми /като беше по-малък/ се напреварваха родителите да плючт пред класната на децата другите учители. Тоя така направил, оня нищо не направил. Детето това не разбирало, онова не можело, защото учителят не го обяснявал явно добре. Майка се ядоса и попита "Само аз ли виждам, че моят син го мързи, че вкъщи бърза да седне пред компютъра, че ако не го контролирам, ще седне да учи посред нощ като си изгледа всички предавания???"

Факт е,че учителите на места са много.За да не се налага да плащат заплата на учител,обучаващ 15-18 деца,може да се слеят паралелки-спокойно могат да бъдат и по 30 ученика в клас!Подобно предложение имаше още през лятото.

А кои точно учители да преподават на новите паралелки,ще се провежда конкурс.

Призовавам за нулева учебна година!

Факт е,че учителите на места са много.За да не се налага да плащат заплата на учител,обучаващ 15-18 деца,може да се слеят паралелки-спокойно могат да бъдат и по 30 ученика в клас!Подобно предложение имаше още през лятото.

А кои точно учители да преподават на новите паралелки,ще се провежда конкурс.

Призовавам за нулева учебна година!

Колкото повече ученици в един клас, толкова по-неразбрали и ненаучили деца ще има. Следователно и все "по-виновни" учители.

А, за мое сведение би ли пояснила колко годишна е представата ти за учителската професия и какво разбираш под липсата на динамика в тази професия?

И, също, как успя това елитно училище с тези протестиращи за теб деца толкова да те отврати, че сега да пишеш срещу бившите си колеги?

nickfox е прав - учителите не са държавни служители. Това е по-различен статут. Но имаше идея да станат...не знам защо отпадна...всъщност имам си известни предположения :)

И за синдикатите пак си прав nickfox (после да не кажеш това онова :) ) - което си е верно, верно си е. Но пък не знам дали можеше да се мине без тях...

90125,

Аз не съм против това учителите да получават достойно възнаграждение. Против съм това да се дават пари на калпак, да няма реформа в образованието и да няма диференциация в заплащането на труда. Иначе го избиваме на комунизъм както се казва. Бачка, не бачка, кадърен, некъдърен - заплатата една и съща. Колкото и да я вдигнеш, без ясни критерии и без ясни и точни изисквания - крайния продукт ще е калпав, т.е. лошо образовано младо поколение. Ще се получи ефекта на наливане на пари в губещо предприятие. Наливаш, а то все повече буксува и затъва.

И аз знам, че имаше идея учителите да станат държавни служители, но доколкото разбрах синдикатите са били против. Надявам се, че се сещате каква е причината за това тяхно деяние. Ако не се сещате, против са, защото ставайки държавни служители учителите нямат да имат право по закон да членуват в синдикати и по този начин губят париците от членски внос. Затова синдикатите със зъби и нокти драпат за да не станат държавни служители редица професии, които са на бюджетна издръжка. Щото май само от там им остана да цоцат членски внос.

Да бъдат държавни служители-и аз съм против!

поред мен реформата в образованието трябва да се направи в посока изцяло премахване на държавният натиск върху образованието и преминаването на всички училища към общините.

Идеята ми е следната:

1.)в момента 80% от финансирарането и без това е од общинските бюджети,но заплатите се определят от МО,което е тъпо-значи аз давам парите,а друг ще казва по колко да бъдат заплатите на хората ми и как да се разпределят парите ми!

2.)назначенията на директорите и контролът на качеството на преподаването в училището да не прави на държавно,а на общинско (а най-добре от училищните настоятелства) ниво

3.)на МО да остане само приемането на учебните програми,матурите и атестирането на училищата.

4.)ако държавата иска да си има държавни училища-моля,да заповяда-нека си ги направи,и да си назначи учители там,със заплати каквито си определи,но да не се меси повече в общинските училища,в които учат децата ни!

Да бъдат държавни служители-и аз съм против!

поред мен реформата в образованието трябва да се направи в посока изцяло премахване на държавният натиск върху образованието и преминаването на всички училища към общините.

Идеята ми е следната:

1.)в момента 80% от финансирарането и без това е од общинските бюджети,но заплатите се определят от МО,което е тъпо-значи аз давам парите,а друг ще казва по колко да бъдат заплатите на хората ми и как да се разпределят парите ми!

2.)назначенията на директорите и контролът на качеството на преподаването в училището да не прави на държавно,а на общинско (а най-добре от училищните настоятелства) ниво

3.)на МО да остане само приемането на учебните програми,матурите и атестирането на училищата.

4.)ако държавата иска да си има държавни училища-моля,да заповяда-нека си ги направи,и да си назначи учители там,със заплати каквито си определи,но да не се меси повече в общинските училища,в които учат децата ни!

Така. Сега, училищата може да са общински, но това се отнася най-вече до сградния фонд. Просто сградите са общинска собственост. Част от средствата за поддръжката им идва в общините под формата на целева субсидия за така наречените делегирани от държавата дейности. Друга част е от общините и то ако могат да си го позволят. Защото средствата за издръжка на едно училище се определя съобразно държавен стандарт. Издържката, определена за един ученик, умножена по броя ученици в общината. Общините с по активна социална политика и с добър бюджет могат да си позволят екстри като безплатен транспорт, закуски, учебници. Средства за модеренизация на материалнои-техническата база се търсят както по проекти, така и от дарения от бизнеса.

И не забравяй, че съгласно Закона за администрацията и Закона за териториалното устройство на страната общините са също органи на изпълнителната власт, респективно на държавната администрация. С тази разлика, че дейността им освен на тези два закона се уповава и на Закона местното самоуправление и местната администрация.

Така. Сега, училищата може да са общински, но това се отнася най-вече до сградния фонд. Просто сградите са общинска собственост. Част от средствата за поддръжката им идва в общините под формата на целева субсидия за така наречените делегирани от държавата дейности. Друга част е от общините и то ако могат да си го позволят. Защото средствата за издръжка на едно училище се определя съобразно държавен стандарт. Издържката, определена за един ученик, умножена по броя ученици в общината. Общините с по активна социална политика и с добър бюджет могат да си позволят екстри като безплатен транспорт, закуски, учебници. Средства за модеренизация на материалнои-техническата база се търсят както по проекти, така и от дарения от бизнеса.

И не забравяй, че съгласно Закона за администрацията и Закона за териториалното устройство на страната общините са също органи на изпълнителната власт, респективно на държавната администрация. С тази разлика, че дейността им освен на тези два закона се уповава и на Закона местното самоуправление и местната администрация.

Мдааа.

Всичко това го знам,но идеята ми е-средствата за ремонти и т.н. да не се субсидират по "делегирани от държавата дейности",а финансирането изцяло да се поеме от общинските бюджети,без пряката намеса на държавата!

Това трябва да доведе и до наемането и заплащането на учителите-просто МОН да няма никаква намеса в училищата.

За МОН да остане само акредитирането на училищата и контрола над качеството на полученото образование,посредством матурите.

nickfox,

просто се разминаваме в последователността. Аз смятам, че трябва първо да дадеш, след което да следиш за изпълнение, изискваш и контролираш (и евентуално да вземаш при нужда). Това се нарича ИНВЕСТИЦИЯ. Доколкото разбрах не е нужно точно на теб да се разяснява това понятие :)

А ти, както и повечето противници на стачката предлагате точно обратното. Първо работи, пък после ще видим... Ми добре, още първата година като започнах работа успях да заведа ученик до национална олимпиада. И к'во? Увеличиха ми заплатата? ХА - ХА :P Дадоха ми една грамота (набързо напечатана в РИО). Така....на другата година - сори...аз бях до тук с КРЕДИТИТЕ. За кредити ходете в банката.

Защото по вашата схема - всеки учител трябва да мизерства Х на брой години, докато минело някакво време, та да защитял еди какво си. Верно - това го има в другите държави, само че стартовата заплата там е така предвидена, че хората да живеят нрмално с нея.... Може американския учител да работи и на втора работа, но може и да не работи - и пак ще може да облече и нахрани семейството си. Изобщо до сега съм чувал да се говори само за ИНВЕСТИЦИИ в образованието (не образованието да се получава на кредит)...затова смятам, че логиката ти (всъщност тя е и логиката на нашия премиер за жалост) е погрешна.

Май отново не си разбрал. Или каквото и да напиша на теб ти е все едно, аз съм враг щото съм с леви убеждения, член на БСП. Щом е така значи съм лош, некъдърен, подъл - с една дума враг на обикновенния човек.

С колко големи букви искаш да ти го напиша, че не съм против стачката на учителите и че не съм против достойно заплащане на труда им. Против съм да се дават ей така пари на калпак, против съм да не се прави реформа. Против съм синдикатите, които ви водят за носа и изпълняват политическата си поръчка, защото накрая вие ще сте пострадалите от техните действия.

Колкото до последователноста - тази, на която аз се базирам е тази, която е приета в целия свят и работи безпроблемно.

Както и да е. Явно аз съм некъдърния, лошия и грешния, а ти си кадърния, правия и много добрия. ОК. Няма проблеми. Нека да бъде така. Щом така ти харесва - така да е. Щом ти е необходимо в мое лице да виждаш враг, нека да бъде така.

Аз съм чист пред съвеста си, не се срамувам от убежденията си, не се срамувам от работата си и това което правя.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Май отново не си разбрал. Или каквото и да напиша на теб ти е все едно, аз съм враг щото съм с леви убеждения, член на БСП. Щом е така значи съм лош, некъдърен, подъл - с една дума враг на обикновенния човек.

Ееееее айде сега....чак толкоз лоши работи не съм даже си мислил за теб.....

Колкото до последователноста - тази, на която аз се базирам е тази, която е приета в целия свят и работи безпроблемно.

И съм те разбрал чудесно. Но може би ти не разбираш или не четеш всички изречения. Като например това:

"Верно - това го има в другите държави, само че стартовата заплата там е така предвидена, че хората да живеят нормално с нея...."

Нека бъдем честни и да не преиграваме, а? :ph34r:

С колко големи букви искаш да ти го напиша, че не съм против стачката на учителите и че не съм против достойно заплащане на труда им. Против съм да се дават ей така пари на калпак, против съм да не се прави реформа. Против съм синдикатите, които ви водят за носа и изпълняват политическата си поръчка, защото накрая вие ще сте пострадалите от техните действия.

Nicfox, аз пък съм против да се дават също еднакви заплати на депутатите! Що не вземем да атестираме първо тях? Дай да направим първо при тях реформи, да ги посъкратим аджеба!! Кво шъ каиш? То май нататък и отиват нещата!

Основното образование е по закон вече до 7 клас и първите за които се отнася са сегашните шестокласници!Завършвайки основното си образование учениците например няма да са учили география на България,тъй като по новия учебен план се учи в 8 клас!Това е само малка брънка от голямата неразбория в нашето образование!И защо забравяме нещо друго:всички последни министри съветваха учителите да не претоварват със знанния и изисквания децата,да ги натоварват по-малко,да ги предупреждават поне една седмица за контролните предварително,да не пишат на незнаещите слаби оценки,а да чакат те да научат някога в бъдещетои т.н.Има гимназисти,който не само числото пи не знаят,но не знаят и имената на повечето учители!За това,че в момента големите ученици са по заведенията-кой им дава парите-може би стачкуващите учители?И за всичко тези посочени по-горе неща определено не са виновни учителите!

Съгласен съм. Никакъв проблем. С много мои приятели съм споделял, че трябва да се промени системата на законодателната власт в България и да се премине към двукамарен парламент.

Камарата на народните представители да е наполовина - 120 човека

Камара на общините - всяка община да има по един представител, който е служител в съответната община, защитава нейните интереси и получава заплата от общината.

Да не може да се приеме закон, касаещ регионалното развитие и местната власт без да е одобрен от камарата на общините.

Така парламента ще ни струва два пъти по-малко.

Съгласен съм. Никакъв проблем. С много мои приятели съм споделял, че трябва да се промени системата на законодателната власт в България и да се премине към двукамарен парламент.

Камара на общините - всяка община да има по един представител, който е служител в съответната община, защитава нейните интереси и получава заплата от общината.

Да не може да се приеме закон, касаещ регионалното развитие и местната власт без да е одобрен от камарата на общините.

и аз съм го мислил същото :ph34r:

Не само, че ще струва по-евтино, ами ще може и да има по-добър контрол върху приеманите закони и работата на целия парламент....

За съжаление-"народните" ни представители никога няма да се съгласят на този вариант... :ph34r:

Основното образование е по закон вече до 7 клас и първите за които се отнася са сегашните шестокласници!Завършвайки основното си образование учениците например няма да са учили география на България,тъй като по новия учебен план се учи в 8 клас!

Има и по-лоши примери bob4o, ученици в 12 клас да не знаят какво е квадрат, камо ли за лицето му? Дай обаче да питаме КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА? Учителите ли? Има деца, които в 9 клас още не могат да четат и пишат дори. А да мислят логически - абсурд!!! Може би си чел много коментари по форумите - от тях си личи кой от съфорумците какъв е, на колко е години и как е обучаван. Защо бяха премахнати СПТУ, ПТУ и др. училища? Защо премахнаха техникумите и ги превърнаха в гимназии? Защо по един и същи предмет има по 5-6 че даже и 12 различни варианта!? Как се изучава азбуката от първолаците знаеш ли? Но тук никой не пита как така, защо и прочие въпроси. Има ли цел някаква в това непрекъснато да се рови в образованието? А как се преподава в студена класна стая знаеш ли? А да си стоял на счупени столове в клас било ли е? Работи ли се нормално без консумативи? А тези деца утре като напуснат потъващия кораб? Въпроси, въпроси, въпроси! На кой му пука?

Основното образование е по закон вече до 7 клас и първите за които се отнася са сегашните шестокласници!Завършвайки основното си образование учениците например няма да са учили география на България,тъй като по новия учебен план се учи в 8 клас!Това е само малка брънка от голямата неразбория в нашето образование!И защо забравяме нещо друго:всички последни министри съветваха учителите да не претоварват със знанния и изисквания децата,да ги натоварват по-малко,да ги предупреждават поне една седмица за контролните предварително,да не пишат на незнаещите слаби оценки,а да чакат те да научат някога в бъдещетои т.н.Има гимназисти,който не само числото пи не знаят,но не знаят и имената на повечето учители!За това,че в момента големите ученици са по заведенията-кой им дава парите-може би стачкуващите учители?И за всичко тези посочени по-горе неща определено не са виновни учителите!

Подкрепям напълно. Тези работи, без да съм учител, в една или друга форма също съм ги писала както в този, така и в други форуми. НО съм пък майка на шестокласничка и виждам кашата, която цари в главите на децата от недомислиците на новата програма. ЗАщото моята дъщеря учи досега САМО и ЕДИНСТВЕНО История на България и няма никаква представа дадено историческо събитие в нашата история къде аджеба се проектира в световната. И ми задава нелепи въпроси в този контекст, на които трябва да търся адекватни отговори. Но това са подробности.

А за т. нар. "претоварване" на учениците, също съм напълно съгласна, защото не е нормално един учител да не може да проведе внезапно писмено изпитване, да предупреждава за каквото и да е изпитване седмици напред, да няма право да изгони от чяс ученик, който пречи на другите и т. н. и т. н. Към това бих добавила и силно либералния режим по отношение на отсъствията, поведението на учениците като цяло (за което съм твърдо убедена, че носим вина и ние, родителите, с нашата незаинтересованост и нежелание да признаем, че детето ни може да е сътворило нещо лошо). Не е нормално шестокласници да влизат в час пияни като казаци, да се отговаря на учителите, родители да се нахвърлят върху тях, ако не дай си боже се повишат тон на "съкровището".

Изобщо "колеги" родители, дайте да признаем, че не толкова учителите са виновни за лошите резултати в образованието на нашите деца, колкото калпавата система, която наистина "реве" за промяна, както и отвратителното отношение на цялото общество към Училището. Защото нашите деца го възприемат като мъчилище и изобщо място, където ги карат да положат някакви усилия, когато те искат да мързелуват. Защото каквото е отношението къ училището и учението, такова ще бъде и към работата им в бъдеще. А там с много претенции и "кухи" резултати никой няма да ги търпи.

Знам, че сега ще тръгнат да ме опровергават форумците с конкретни примери за този или онзи калпав даскал. НА тях ще отговоря с библейското (въпреки, че не съм религиозна и не признавам религиите) - вместо да гледаш сламката в окото на брата си, виж гредата в своето око (цитирам по памет). Тоест, дайте първо ние да видим какво можем да направим, за да бъдат децата ни максимално мотивирани, а после да имаме претенции към другите.

Не знам дали парламента трябва да е двукамарен, защото не съм компетентна по въпросите на държавното управление, но че 240 депутата ни идат малко множко, подкрепям напълно. Особено с уникалното им работно време от по 2-3 часа дневно. Което никой не смята, но когато става въпрос за учителите мнозина (не визирам конкретно цитирания) изчисляваха дневното, седмичното, месечното, че и годишното им работно време.

И мажоритарен избор! Искам да гласувам за личности, а не за пратийни послушковци, които чякат някой да им вдигне червения или зеления химикал, за да разберат как да гласуват.

НО съм пък майка на шестокласничка и виждам кашата, която цари в главите на децата от недомислиците на новата програма. ЗАщото моята дъщеря учи досега САМО и ЕДИНСТВЕНО История на България и няма никаква представа дадено историческо събитие в нашата история къде аджеба се проектира в световната. И ми задава нелепи въпроси в този контекст, на които трябва да търся адекватни отговори. Но това са подробности.

Каква история, освен българска трябва да учи един шестокласник? Нали историята започва да се учи в 5 кл. Нормално е в 5 и 6 кл. да се мине българската история и след това да се мине към световна. В 8 кл. като започнат да се учат средните векове - българска и световна - гледайте каква каша става в главите на децата. Видяла съм го с очите си.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Каква история, освен българска трябва да учи един шестокласник? Нали историята започва да се учи в 5 кл. Нормално е в 5 и 6 кл. да се мине българската история и след това да се мине към световна. В 8 кл. като започнат да се учат средните векове - българска и световна - гледайте каква каша става в главите на децата. Видяла съм го с очите си.

Аз в пети клас почнах да уча история и стартирах, както е най естествено според мен - с древния свят, в шести учих история на средните векове, после нова и най-нова история. И през цялото това време българската история я учих като част от световната, като чак в девети и десети клас подробно учихме основно българска история. Това смятам за най-правилно. Защото (да перифразирам Джон Дън) България не е Остров, вътре в себе си затворен, тя е част от този свят и като част от него трябва да проектира собствената си история в контекста на световните събития. Защото, особено за историята през ХХ век е особено важно да се знае какво точно се случва в света, как и защо България се оказва на страната на губещите (разбира се на малките това трябва да бъде обяснено по съответния начин). Защото дъщеря ми наскоро чете "Тримата мускетари" и ми зададе абсурдния въпрос по същото това време, за което се говори в книгата, в България хан Крум ли е царувал. Само за това се сещам, но имаше и други такива. И именно от тук идва кашата, за която говорите. ЗАщото децата вече са изучили подробно българската история и след това като почнат световната, интуитивно се опитват да "натаманят" получените знания от една ограничена област, в по обща такава и това, макар и незабележимо, е доста шокиращо за тях. И Резултатът понякога за съжаление е, че намразват историята.

Изобщо що се касае до историята, смятам, че движението трябва да бъде от общото към конкретното. Така нещата си идват по естествен път на мястото.

Разбира се, това е мое мнение и никого не ангажирам с него. Но смятам, че начина по който съм учила история (говоря за преди повече от 20 години), при мен поне сработи в положителна посока. ЗА другите не знам и не отговарям.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.