Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

Здравей, неразумни юроде! Аз съм ученик в СПГЕ, на 14 години съм. Не знам от къде да започна. Сега гледам по ББТ

директно стачката на учителите пред народното събрани. И не вярвам нито на ушите си, нито на очите си. Казват-учениците говорели в час, не слуша ли, знае ли всички мръсотии, не били дисциплинирани. Ама моля Ви се-вижте сега директно по телевизията, не учители, а сбирщина от хора. Не мога да повярвам как до преди 1-2 месеца бяха доволни от заплатите си, а сега 100 процента отгоре. Разбирам 100-150 нужно е увеличение. Но 100 процента повече за заплата 200-300 лева?Те ще взимат 600 месечно като държавните служите ли-450 някъде??? Имам въпрос, към тези които са за учителите-Защо не направиха стачката лятото, когато нямаше часове, Защо ние трябва да си губим годината заради техните "достойни" заплащания???.

Та като знам, че в бившото училище имаше ученици, които знаят ПОВЕЧЕ от даскалите по дадения предмет. Направо е чудя за какво служат.

Достоен Труд, Достойно заплащане

Да се смея ли или да плача? Какъв достоен труд? Въобще какъв труд. Има учителки, които казват на учениците си-направете планче на урока, оооо, колко е хубаво-6, браво! Е, това какво е? Тест, изпитване? А? Ако искат достойно заплащане, трябва да и ма и увеличаване на качеството на образованието.

За предводителя на учителите-Янка Такиева. Тясно свързан съм с политиката, но тя искаше да стане депутат-не стана, евро депутат-не, и днес иска да влиза да преговаря за увеличаване на заплатите?!

Ако има 100 процента отгоре.... Ами да малко вероятен край е: Училите доволни, догодина пак протест, Всичко с happy end:). Да, ала га страната ни стане супер сила, че и да се мери с Г8. Ако тези убавци получат заплати+100процента ще бъде (според мен) началото на края на България. Ще скокнат пожарникари, полицай, чистачи и други държавни служители. Те ще искат 100 процента отгоре. Инфлацията ще стане 200 процента. И ха-Европа ни зареже насред кризата, и честито!-нова синя икономика!... От правителството има казаха 35 процента, Тия наште учените- ХАХАХА, ние искаме повече, та това не е оферта? Бива ли такова нещо? ПЪЛНА СЕЛЕНИЯ!!! и на площада сега свиркат, плюят правителството, чоплят семки, скандират, псуват, Мафия.... като дори не знаят какво е да се изправиш срещу мафията? Идиоти!

Чудим се защо бягат мозъците и младите от тук-еми дори и образованието ни куца, камоли другите свери.

Пак към темата- Предложиха от министерството-съкращения и тогава 100 процента, ти я наште селяндури си извинение, не! Вместо тия дето са по глупави от учениците да си тръгнат и да останат квалифицираните учители, то насред хубавото идва и лошото.

Заключение- Българио, Българио.... Неразумни юроде, що се срамиш да вземеш 35 процента вместо да се излагаш.

ПС-имаше една на площада, като жената от френската революция (не си спомням името) се качи на една кола и почна да дърдори нещо. Големи Патриоти.

ПС2-Извинете, че използвам такива "лоши думи", но просто не се сдържах!

• Отговори 810
  • Прегледи 70,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Защо не направиха стачката лятото, когато нямаше часове, Защо ние трябва да си губим годината заради техните "достойни" заплащания???.
Щото никой няма да им обърне внимание.Целта на стачката е да затруднят и възпрепятстват нещо.

всички видяха от шофиорите в градския транспор.видяха че при тях стана-защо и при нас да не стане?а питат ли се откъде да се намерят пари?ами след тях ще се надигнат още дали ще са лекари и някои други няма значение.не сме богата държава да си позволим по 100% увеличение на всички.няма как да стане.тия пари станаха най-важната част от живота.учителите не разбраха ли че 100% увеличение няма да има?и аз съм против него.не може да взимаш без да даваш-това никъде го няма.не може да има учители които просто ходят на работа буквално да си губят времето и да си лафят с учениците.има такива-познавам много.и те ли заслужават 100% увеличение?

Тук не става въпрос за една обикновена стачка - това засяга ДЕЦАТА пак повтарям ДЕЦАТА - БЪДЕЩЕТО НА ЕДИН НАРПОД!!!!!!!! Rommel42 е прав, тази сбирщина на митинга не може да се нарече български учител - да псуваш, да хвърляш разни обиди ...и после децата да те боготворят. Едно време нашите родители учителя са го смятали за най-великото нещо, защото самите учители са будели в учениците си достойнство и уважение!

Тук не става въпрос за една обикновена стачка - това засяга ДЕЦАТА пак повтарям ДЕЦАТА - БЪДЕЩЕТО НА ЕДИН НАРПОД!!!!!!!! Rommel42 е прав, тази сбирщина на митинга не може да се нарече български учител - да псуваш, да хвърляш разни обиди ...и после децата да те боготворят. Едно време нашите родители учителя са го смятали за най-великото нещо, защото самите учители са будели в учениците си достойнство и уважение!

Тук,все пак трябва да се направи разграничение за кои деца става дума,ЩОТ на властниците децата отдавна учат в чужбина и хич не им гайле до обикновените дечица,камо ли да решат проблемите на учителите.

Cvetla 81,

като е "сбирщина" дръжте си децата в къщи. Какво беше преди 3 седмици? Образованието беше - наред? Защо тогава мълчахте? Колко от вас отвориха учебниците на децата си? И там ли всичко е наред? И учителите ли са виновни за некадърно писаните учебници? Защо мълчите 17 години? Учителите на вашите деца не мълчаха - само че никой не ги чуваше...и на никой не му пукаше. Доволни бяхте, че децата ви не са ваша грижа - че са някъде през деня. Ако можеше щяхте да искате и нощем учителите да ви ги наглеждат, а вие да идете на клубче, вместо на родителска среща (да не говорим, че ще седнете да им помогнете с домашните). Наистина ли не ви е срам?

По-горе зададох въпрос с ГОЛЕМИ БУКВИ, но никой не го забеляза. Защо ли? Май някои въпроси не са ни изгодни а?

Кои сте вие, че да ми отнемате законното право да изразя недоволството си, при положение че Конституцията ми го разрешава. Тази стачка е законна! И дали ви харесва или не - тя е на улицата пред вас! Точка!

Извинявам се на отговорните родители, защото не се съмнявам че ги има.

Cvetla 81,

като е "сбирщина" дръжте си децата в къщи. Какво беше преди 3 седмици? Образованието беше - наред? Защо тогава мълчахте? Колко от вас отвориха учебниците на децата си? И там ли всичко е наред? И учителите ли са виновни за некадърно писаните учебници? Защо мълчите 17 години? Учителите на вашите деца не мълчаха - само че никой не ги чуваше...и на никой не му пукаше. Доволни бяхте, че децата ви не са ваша грижа - че са някъде през деня. Ако можеше щяхте да искате и нощем учителите да ви ги наглеждат, а вие да идете на клубче, вместо на родителска среща (да не говорим, че ще седнете да им помогнете с домашните). Наистина ли не ви е срам?

По-горе зададох въпрос с ГОЛЕМИ БУКВИ, но никой не го забеляза. Защо ли? Май някои въпроси не са ни изгодни а?

Кои сте вие, че да ми отнемате законното право да изразя недоволството си, при положение че Конституцията ми го разрешава. Тази стачка е законна! И дали ви харесва или не - тя е на улицата пред вас! Точка!

Извинявам се на отговорните родители, защото не се съмнявам че ги има.

Мен винаги ме е интересувало къде е мойте дете, как си позволявате да изказвате такива глупости кой родител не се интересува от това къде и как е детето му. От такива като вас държавата е на този хал. Няма обрзование има изнудване!!! Никой не отнема правото на другия за какво и да било, аз казах че трябва да се гледа преди всичко живота на децата, пък като не ви интересува стачкувайте ТОЧКА - и това ако е израз на нормален човек!!!!!!!!!!!!!

Мен винаги ме е интересувало къде е мойте дете, как си позволявате да изказвате такива глупости кой родител не се интересува от това къде и как е детето му. От такива като вас държавата е на този хал. Няма обрзование има изнудване!!! Никой не отнема правото на другия за какво и да било, аз казах че трябва да се гледа преди всичко живота на децата, пък като не ви интересува стачкувайте ТОЧКА - и това ако е израз на нормален човек!!!!!!!!!!!!!

Разликата е там, че ти евентуално се интересуваш само от твоето дете. А някои са длъжни да се интересуват от децата на всички ви. И искате това да става безплатно!

По принцип считам че съм нормален....но нали знаеш - на всеки му хлопа някоя дъска. И пак казвам - не давай детето си на "сбирщината". Просто го прати в чужбина при децата на министрите, които косвено защитаваш.... Там ще го учат само кадърни хора.

И пак не отговори на нито един от въпросите ми. Защо ли? Май нямаш отговори? Можеш само да обиждаш - защото е по-лесно. Наричаш 180 хиляди души некадърници. Чак толкова ли си кадърна ти самата, че да си ни съдник? Ами ако ти кажа, че има един клас в който почти половината деца са с по един родител? Ако ти кажа, че на клас от 26 души има по 5 души на родителска среща? Я ми кажи драга, като все ни сравнявате с други страни (ама само когато ви изнася) замисляла ли си се на колко родители в българия, държавата (ако беше Англия) щеше да отнеме родителските права? Ти за перфектна майка ли се считаш?

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

Разликата е там, че ти евентуално се интересуваш само от твоето дете. А някои са длъжни да се интересуват от децата на всички ви. И искате това да става безплатно!

По принцип считам че съм нормален....но нали знаеш - на всеки му хлопа някоя дъска. И пак казвам - не давай детето си на "сбирщината". Просто го прати в чужбина при децата на министрите, които косвено защитаваш.... Там ще го учат само кадърни хора.

И пак не отговори на нито един от въпросите ми. Защо ли? Май нямаш отговори? Можеш само да обиждаш - защото е по-лесно. Наричаш 180 хиляди души некадърници. Чак толкова ли си кадърна ти самата, че да си ни съдник? Ами ако ти кажа, че има един клас в който почти половината деца са с по един родител? Ако ти кажа, че на клас от 26 души има по 5 души на родителска среща? Я ми кажи драга, като все ни сравнявате с други страни (ама само когато ви изнася) замисляла ли си се на колко родители в българия, държавата (ако беше Англия) щеше да отнеме родителските права? Ти за перфектна майка ли се считаш?

Не разликата е в това че на повечето учители не им пука за децата. Не осъждам частните уроци, не осъждам желанието на учителите за по-хубави заплати....Аз самата взимам малка заплата...., но сама съм решила да работя това. Нищо не искам да става безплатно, а в границите на нормалното, някои са толкова унесени, че се забравят. Считам че не е нормално да става по този начин за сметка на децата, и подчертавам, не само за моето дете, а за всички деца. Не е нормално умни хора да крещят, да применят живота на другите...това е! Спирам с този спор защото всеки както казахте има права и мнение по въпросите. Само още нещо искам да добавя - аз не мисля че което и правителство да дойде в момента няма с магическа пръчка да реши този проблем. Пожелавам успех в стачните действия!

Светла, кажи го тоя пуст начин, при който и вълка е сит и агнето е цяло и всички сме доволни и се обичаме безкрайно. Наистина - вие недоволните не спорите. Вие сте на принципа "Едно си баба знае, едно си бае!".

Ето аз си признавам - не знам да има друг начин. Преди 2 години бяхме "интелигентни" - заради децата. Пролетта стачкувахме символично за да не прецакаме децата. И какво се случи? Някой да обърна внимание? Ти изобщо знаеш ли за това? Предполагам че не.

Е, някой да каже какъв е начина.

Е това ли е начина, това ли е нормално решение да счупиш на някой главата....абе защо не гледате от др гледна точка. Да не мислите, че останалите хора в тая държава получават повече пари при положение че работят по 8 часа на ден даже често ....и над 8 ч. Защо не гледат полезното за ДЕЦАТА! Строителните работници вземали повече от тях ...ами да отидат и да мъкнат по цял ден кофите с цимента и да се катерят по скелета, а не да стоят в учителстата стая и да не свалят цигарата и кафето от устата. Не съм казала че всички учители са такива, има учители които заслужават не 100% а 1000 %, но те вече са на изчезване...за съжаление

Уважаема госпожо,

След като на "даскалите" им е толкова лесно и по цял ден пушат цигари и пият кафета, защо не вземат строителите примерно да отидат, та да станат "даскали". Или някои други подобни, чиито труд тук мнозина форумци като вас превъзнасят до небесата сини. Защото един учител може да бъде строител и познавам учители, които работят като такива, за да си докарат някои лев допълнително. Докато строителите седем живота като котките да имат, пак не могат станат "даскали". ЗАщото за тази работа се иска и акъл. И пак повтарял - това е същата соц. логика, според която работническата класа трябва да е на почит и уважение, а интелигенцията да се свива в кьошето. Нямам нищо против работниците, но работя в производството и виждам, че този тип отношения се проектират и там. Не е нормално един общ работник да взема повече пари от контрольора по качеството, примерно (трябва да ви кажа, че контролът е алфата и омегата на Системата за управление на качеството ISO 9001). Именно затова подкрепям учителите и техния труд, като професия, изискваща високо образование.

Разбира се признавам много от недостатъците, които съществуват в системата. И за недобре подготвените учители (имах колеги в университета, които "влачеха" УКМ - училищен курс по математика), и за лошата материална база (миналата година ние, родителите си платихме ремонта на стаята, в която учат децата ни), и за незаинтересоваността на определени преподаватели към работата, пълния нихилизъм, който съм убедена, че няма да изчезне със вдигането на заплатите, и за частните уроци (на които аз съм върл противник). Именно за това съм за диференцираното заплащане, и дори за съкращения, но и там има много сериозно условие - какви ще бъдат критериите. Защото накрая да не се окаже, че ще си отидат кадърните учители, а ще останат калпавите такива (за съжаление в определение, основно смесени райони на страната и това се случва).

А ако погледнем другата страна - нека си зададем въпорса, с какво ние родителите мотивирахме децата си да учат, да полагат известни усилия. ЗАщото имам усещането, че всеки очаква едва ли не учителя с магическа пръчка да напълни главите на децата ни. Sorry, но нашите учители не са завършили училището за магия и вълшебство "Хогуортс"!

Крайно време е да разберем, че учебния процес изисква двама, които да са заинтересовани от обучението, а именно учител и ученик. Без участието на който и да е от двамата, нещата няма да се получат. Бих добавила тук и родителите. Защото ние сме тези, които трябва да обясним на децата си, че освен 50 cent, Азис, Witch, новата прическа, поредното гадже, дискотеката... има и други съществени неща. И те са по важни от всичко, избоено по-горе. ЗАщото, както вече съм казвала, младостта рано или късно си отива (не вярвам някой да е открил еликсира на безсмъртието), парите, имот могат да изчезнат, да се изгубят (историята познава достатъчно такива примери). Но това, което знаеш и умееш, няма как да ти бъде отнето. И именно то е най-ценният ни капитал. Бъдете уверени - винаги ще се намери кой да го оцени.

Закритото училище-интернат

Само няколко дни преди започването на учителските стачки, на 15 септември 2007г. се сложи края на училището - интернат в село Аспарухово, община Медковец, област Монтана.Пътека направиха тамошните общинари до минъстър Даниел Вълчев и обркръжение само , и само тяхната да стане. Явно запазената материална база ,3 етажна сграда с парно и вътрешни тоалетни , дни преди изборите им потрябва за нещо друго.Няма значение ,че там 24 часа в денонощието, пребиваваха деца от социално слаби семейства,там се образоваха , там се възпитаваха - за тях ние учителите и възпитателите бяхме и майка , и баща, и приятели , и преподаватели. За никого не беще важно , че 100 деца са вече на улицата или по пътищата , че 21 човека набързо останаха без работата си която години наред вършеха добре и много я обичаха - смея да твърдя за себе си , а и за другите колеги. Нямахме време , нямахме възможност да реагираме , камо ли да протестираме. Били малко децата, били маломерни паралелките , такива са поне официалните мотиви, пък се оказа че дори и в София ги има тези маломерни паралелки и никой презглава не тича да ги закрива, ама там има кметове , има хора които добре си вършат работата , поне така изглежда отстрани , защото ние от Аспарухово и селата там , в Северозападналия край, в който се намираме като че ли винаги и за всичко сме си все отстрани , така им е изнасяло години наред и преди , и сега. ЗА ЕДНИ БЪЛГАРИЯ - МАЙКА , ЗА ДРУГИ МАЩЕХА!

• Автор
Испански фермери търсят 101 берачи на маслини за срок шест месеца, съобщи Агенцията по заетостта. Нетната заплата е 32.39 евро на ден.

Това честно ли е?

Ако бъдат оставени сами учителите няма да се справят защото на управляващите не им дреме. Техните деца не учат втези училища. Да не говориме че НЕДОНОСЕНИЯ ( Станишев) няма семейство и деца. Каквото и да се говори да натикаш учителите в ъгъла е не престъпление-ТОВА Е ГРЯХ. Това е самоубииство на нацията и държавата. Трябва да се види управляващите дали са българи или национални предатели. Главният прокурор какво спи? Той български прокурор ли е или е мекере? Нямало пари. А има за крадене. БТК Балкан, Автомагистрала Тракия, да изброявам ли още?Никакъв проблем щом е да се краде. Държава на мафията. От такива нищо добро не може да се очаква. Трябва час по скоро да си ходят. Иначе ще трябва да си ходиме ние. Според мене всички трябва да подкрепят учителите, а те не трябва да се плашат. За толкова пари винаги могат да си намерят работа. Сега не е 95г. Да видиме как правителството ще внесе Виетнамци да преподават по БЪЛГАРСКИ език. Гади ми се от тея копеляци. Дано се пържат в ада.

Възмутен съм от наглостта и цинизма на шушумигите от правителството.Крайно време е,след като не са способни да се справят със ситуацията,да се оттеглят от управлението. ;) Само лъжат и манипулират хората. Нямало пари,нищо не можело да се направи. Дрън-дрън! Пари има - от съкращения на учители,от затваряне на училища,от спестени заплати от сегашната стачка. Има бюджетен излишък,който е достатъчен да покрие исканията на учителите,но явно е планирано той да потъне нейде из "обръчите от фирми"...Ония темерути от правителството се държат като ощипани девици и демонстративно си затварят очите. Явно няма друг изход - стачка до дупка!!! Вече няма мърдане назад.

Здравей, неразумни юроде! Аз съм ученик в СПГЕ, на 14 години съм. Не знам от къде да започна. Сега гледам по ББТ

директно стачката на учителите пред народното събрани. И не вярвам нито на ушите си, нито на очите си. Казват-учениците говорели в час, не слуша ли, знае ли всички мръсотии, не били дисциплинирани. Ама моля Ви се-вижте сега директно по телевизията, не учители, а сбирщина от хора. Не мога да повярвам как до преди 1-2 месеца бяха доволни от заплатите си, а сега 100 процента отгоре. Разбирам 100-150 нужно е увеличение. Но 100 процента повече за заплата 200-300 лева?Те ще взимат 600 месечно като държавните служите ли-450 някъде??? Имам въпрос, към тези които са за учителите-Защо не направиха стачката лятото, когато нямаше часове, Защо ние трябва да си губим годината заради техните "достойни" заплащания???.

Та като знам, че в бившото училище имаше ученици, които знаят ПОВЕЧЕ от даскалите по дадения предмет. Направо е чудя за какво служат.

Достоен Труд, Достойно заплащане

Да се смея ли или да плача? Какъв достоен труд? Въобще какъв труд. Има учителки, които казват на учениците си-направете планче на урока, оооо, колко е хубаво-6, браво! Е, това какво е? Тест, изпитване? А? Ако искат достойно заплащане, трябва да и ма и увеличаване на качеството на образованието.

За предводителя на учителите-Янка Такиева. Тясно свързан съм с политиката, но тя искаше да стане депутат-не стана, евро депутат-не, и днес иска да влиза да преговаря за увеличаване на заплатите?!

Ако има 100 процента отгоре.... Ами да малко вероятен край е: Училите доволни, догодина пак протест, Всичко с happy end:). Да, ала га страната ни стане супер сила, че и да се мери с Г8. Ако тези убавци получат заплати+100процента ще бъде (според мен) началото на края на България. Ще скокнат пожарникари, полицай, чистачи и други държавни служители. Те ще искат 100 процента отгоре. Инфлацията ще стане 200 процента. И ха-Европа ни зареже насред кризата, и честито!-нова синя икономика!... От правителството има казаха 35 процента, Тия наште учените- ХАХАХА, ние искаме повече, та това не е оферта? Бива ли такова нещо? ПЪЛНА СЕЛЕНИЯ!!! и на площада сега свиркат, плюят правителството, чоплят семки, скандират, псуват, Мафия.... като дори не знаят какво е да се изправиш срещу мафията? Идиоти!

Чудим се защо бягат мозъците и младите от тук-еми дори и образованието ни куца, камоли другите свери.

Пак към темата- Предложиха от министерството-съкращения и тогава 100 процента, ти я наште селяндури си извинение, не! Вместо тия дето са по глупави от учениците да си тръгнат и да останат квалифицираните учители, то насред хубавото идва и лошото.

Заключение- Българио, Българио.... Неразумни юроде, що се срамиш да вземеш 35 процента вместо да се излагаш.

ПС-имаше една на площада, като жената от френската революция (не си спомням името) се качи на една кола и почна да дърдори нещо. Големи Патриоти.

ПС2-Извинете, че използвам такива "лоши думи", но просто не се сдържах!

Какво значи на 14 г. да си тясно свързан с политиката?И си пооправи граматичните грешки,млади приятелю!Реално обещаното увеличение е 10%!Много хляб има да изядеш за да можеш да опонираш!Млад си и ако отсега не се сдържаш си представям след 10 г. какъв ще бъдеш любителю на Германия!

Е това ли е начина, това ли е нормално решение да счупиш на някой главата....абе защо не гледате от др гледна точка. Да не мислите, че останалите хора в тая държава получават повече пари при положение че работят по 8 часа на ден даже често ....и над 8 ч. Защо не гледат полезното за ДЕЦАТА! Строителните работници вземали повече от тях ...ами да отидат и да мъкнат по цял ден кофите с цимента и да се катерят по скелета, а не да стоят в учителстата стая и да не свалят цигарата и кафето от устата. Не съм казала че всички учители са такива, има учители които заслужават не 100% а 1000 %, но те вече са на изчезване...за съжаление

Работил съм 3 години за 200 лева и не разсъждавам като теб :P За съжаление повечето хора ги е яд когато някой си надигне главата. Нали знаеш онзи лаф, че в ада при казана с Българите никой не пази 1 да се опита да се измъкне и другите ще го хванат за краката и ще го дръпнат обратно смени си начина на мислене и ти и всички като теб и ще видиш колко по- хубаво ще стане в България сега не можем да се подобри положението щото само 1 да възроптае за нещо повече и всички тикви почват да го сравняват с останалите - ми нека и те се вдигнат то 300 лева не е заплата в тази държава какво ли остава за минималната ohmy.gif;) Е на това разчитат управляващите и вие само показвате, че не заслужавате НИЩО

Не разликата е в това че на повечето учители не им пука за децата.

А то пък децата са толкова загрижени за учителите си та няма на къде :)

Не осъждам частните уроци, не осъждам желанието на учителите за по-хубави заплати....

Тогава защо се изказваш по този повод с тези аргументи още в началото ако искаш да кажеш друго кажи си го щото разбираме от намеци - учителите се осмелиха а вие като не можете си трайте и поне не пречете на хората

Аз самата взимам малка заплата...., но сама съм решила да работя това. Нищо не искам да става безплатно, а в границите на нормалното, някои са толкова унесени, че се забравят.

Дойдохме си на думата - какво според теб е нормално ?

Считам че не е нормално да става по този начин за сметка на децата, и подчертавам, не само за моето дете, а за всички деца. Не е нормално умни хора да крещят, да применят живота на другите...това е!

Ми ако родителите се хванат да помогнат на учителите всичко ще свърши по - бързо а и да вземат да си възпитат урудчетата малко, че на какви съм попадал откакто съм в София - не за 600 ами и за 6000 лева не бих седнал да си тровя нервите с тях. Проблема е общ всички са замесени и учители и родители и деца.

ЦИТАТ

Испански фермери търсят 101 берачи на маслини за срок шест месеца, съобщи Агенцията по заетостта. Нетната заплата е 32.39 евро на ден.

Това честно ли е?

Честно е в интерес на истината. С толкова средства на ден в Испания си беден. Да речем 30 дена по 32 евро = 960 евро ( хипотетичен вариант ). При стандарта на живот в Испания е нищо. Удобно е в такива ситуации, ако ти се поемат разходите за подслон, храна и пътни, т.е.. това да е чиста сума.

Виж това си заслужава:

Configuration Engineer - PCs, Laptops & Printers

A leading outsourcing organisation, our client is currently looking for a Configuration Engineer to come on board for an exciting role. Working within a team you will be responsible for the configuration of customer orders including laptops, desktops, servers and printers. You will have experience of working with IT, exposure to Microsoft OS's and a good all round hardware knowledge. For this role our client is offering in the region of £18K - £20K + benefits. If you are

London - Permanent/Full-time - £18,000 to £20,000 per year (+ benefits) - Posted by Venator Recruitment

Сравнително добро заплащане като за начало.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Честно е в интерес на истината. С толкова средства на ден в Испания си беден. Да речем 30 дена по 32 евро = 960 евро ( хипотетичен вариант ). При стандарта на живот в Испания е нищо. Удобно е в такива ситуации, ако ти се поемат разходите за подслон, храна и пътни, т.е.. това да е чиста сума.

Съжалявам, но не е така.Имам познат в испания и взима заплата по 750 евро на месец и си му стига за всички разходи.

А наскоро бях в Словения. Там един строител-Българин взима 1500 евро до 2500. Влезнах в един супермаркет, а цените са същите като тук. Кафето 1 евро, бирата-1.50 и т.н. Само хляба е по 3 евро, другото е почти като в България ;)

Ами защо тогава за повечето хора тази сума е толкова привлекателна и ще се намерят хора да отидат да я работят работата ?

Няма да е зле утре даскалите да прескочат импровизираните огради и да влязат в министерството с по една тояга.После да минат да "образоват" и тия в парламента.

Чичко Гугъл казва следното:

Минималната заплата в Испания ще стане 800 евро през 2012 г.

Няма да е зле утре даскалите да прескочат импровизираните огради и да влязат в министерството с по една тояга.После да минат да "образоват" и тия в парламента.

Тук заставам зад теб. ...Вече почнах да се замислям, дали утре да не го пиша дъждовен, да не ходя на работа, да взема една бухалка и да дойда до София. :lol6:

Кабинетът с таен план как да спре стачката

В разгара на най-големия митинг на учители в центъра на София министрите на образованието и държавната администрация Даниел Вълчев и Николай Василев съобщиха, че кабинетът има план как да спре протестите и да върне стачкуващите в класните стаи в понеделник. Те обаче категорично отказаха да съобщят подробности. Планът бил обсъден на заседанието на правителството вчера.

След края му Даниел Вълчев си тръгна без коментар, видимо раздразнен и ядосан. "Министерският съвет има варианти за действие, има план, по който да се движи, и нека да дадем възможност на съответните министри да го изпълнят", каза министър Николай Василев. "Аз в личен план бих искал да потвърдя, че нищо екстравагантно и нищо екзотично не може да се случи в една пазарна икономика с железни правила", коментира Василев. "В България се очертава още един много висок рекорд в дефицита по текущата сметка, напълно възможно е да се увеличат заплатите в стотици проценти, след което да ги плащаме в турски лири след тяхната последна деноминация", обясни Василев. Според него това било напълно възможно и дълбоко неправилно.

Няколко часа по-късно в МОН Даниел Вълчев беше по-словоохотлив, но не и по-конкретен. "Становището на МС е, че трябва да се положат всички усилия и компромиси, за да направим така, че до неделя вечерта да има решение, а в понеделник учителите и децата да влязат обратно в класните стаи", каза Вълчев. Той обаче уточни, че МС не е взел решение за скок на заплатите със 100%, както настояват синдикатите. Думите му бяха потвърдени и от финансист №1.

"Абсурдно е до неделя да се разберем без нова оферта и без нови цифри", контрира веднага синдикалистката Янка Такева. "Стачката се радикализира. Трябва да подпишем национално споразумение и да помислим за конкретни стъпки и разчети за тях", заяви Желязко Христов. Председателят на учителския синдикат на "Подкрепа" Крум Крумов допълни, че е възможно на места протестите да преминат в блокиране на пътища, жп линии и планински проходи като "Шипка".

Насрочените за 17 часа вчера преговори със синдикатите се провалиха час след началото им. Лидерите на учителските профсъюзи напуснаха демонстративно, тъй като финансовият министър Пламен Орешарски закъсня. По същото време той бе на заседание на тристранната комисия, на което присъстваха Константин Тренчев и Желязко Христов.

Източник: Сега

• Автор

Най-лесно ще стане като им вдигнат заплатите.Друго решение нема! biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.