Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с шумни съседи

Featured Replies

Гледайте го тук http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=179&bm=2 записа от 2008-01-05 19:00:00 между 42 и 43 минута ще го покажат Публикувано изображение

Ако ви мъчат съседите отивате в kaldata в празни приказки и забава и релаксирате. Аз не мога да се оплача. Годишно ме мъчат не повече от 7-8 пъти, като в половината от случаите купонът свършва към 2-3. Най-фрапиращото е било когато в 3:30 през нощта някой пробиваше с бормашина в една от носещите бетонни стени. В първия момент помислих че сънувам, но после реалността ме обгърна. Помня че в стълбището се носеха доста думи като: луд, ненормален, майката, болен, три часа, нощ. Сега като си спомня ми става смешно, но тогава ми идваше и аз да се включа. Все пак топлото легло надделя.

• 1 година по-късно...

даите ми некав съвет начи аз съм на 3тия етаж над мен на 4тия има две близнета на 2години и така тропат и тичат, че не може да се спри.Виках полиция оплаквах се на кврталният,пусках жалби нищо не помогна.Затова вии моля да ми дадете някав савет за да се справя с този тормос.ПЛС!!! Публикувано изображение

Редактирано от sstanislava (преглед на промените)

даите ми некав съвет начи аз съм на 3тия етаж над мен на 4тия има две близнета на 2години и така тропат и тичат, че не може да се спри.Виках полиция оплаквах се на кврталният,пусках жалби нищо не помогна.Затова вии моля да ми дадете някав савет за да се справя с този тормос.ПЛС!!! Публикувано изображение

Радвай се , над мен има един простак който цепи дърва денонощно на балкона , преставете си за какво става въпрос .

Над нас живееше зъболекарка (кабинета й беше в апартамента й, моля ви се) заедно със сестра си, сина си и съпруга й, който беше отчаян алкохолик. Натряскваше се ежедневно и веднъж в къщи (обикновено след около полунощ) започваха невероятни кавги и скандали. Той я наричаше какво ли не с всеки възможен епитет в иначе така богатия български език. Синчето правеше периодически купончета по цяла нощ, та цялата махала се тресеше. Но най-досадното беше, че една от сестрите постоянно кълцаше нещо в металическо хаванче. Няма значение по кое време на денонощието, все нещо кълцаха там, дори и по 3 часа сабалем.

Най-сетне ми дойде на акъла българската поговорка (ние си имаме пословици и поговорки за всяка една ситуация): "Клин, клин избива..." Разгеле, си рекох и си купих пиано. Започнах да взимам уроци по класическо пиано, за което се налагаше редовно да се упражнявам. То не бяха гами, технически упражнения, повтаряне на пасажи. Много ефектно се оказа. Първо съм под закрилата на закона, второ да слушаш Бетховен, макар и за стотен път, все пак е облагородяващо. Съседите поутихнаха някак си, поусмириха се, не гледаха чак толкова диво вече и най-вече купоните почти замряха. Оная с хаванчето пак потропва, но по-рядко, а на алкохолика здравето му се подкопа и трябваше да се подложи на лечение.

Това е: пианото им видя сметката...

:clap:

Дайте акъл какво да правя с купонджиите над мен. Ужасни оргии стават всяка седмица. Виках полиция 3-4 пъти. Трябва ли да подавам официална жалба и къде . Въобще има ли надежда да ги усмирят.

Редактирано от Assett (преглед на промените)

има по хитро решение за купонджиите в блоковете казва се

"липса на бушон" 100% ефективно да видиме другия път

след първо предупреждение какво ще става

а честито на печелившите :clap:

един познат (беше ми шеф-енергетик по едно време) така само че спрял тока на целия вход... с една брадва с дървена дръжка и направо кабела в главното табло в мазата... обаче така го съсякал че да може да скрие проблема (щото вземали бушони от другите съседи) - завил висящия кабел да не се вижда... после три дена подред ивали техници да се чудят де е проблема и накрая се наложило да си признае...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Я, и аз да се разпиша, току-виж, някоя потребителка на Калдата, която съм отрязал преди време, ме цитирала в Бисерите...Макар да я игнорирах...

По темата-тоя проблем го имахме отдавна.Живея на последния етаж.Под нас, апартамента го продадоха, и се смениха купища сган, все мазни чалгари, някои идваха само за купона, танцувайки цигански кючеци на балкона, имах слаба стереоуредба, не можех да ги заглуша.Звъннах, една яка мацка отвори вратата, изнесох бясна и кратка лекция, че да си ходят у циганската мах`ла с тия музики, няма, баце, че и ми се сложи...Оооо, не.Станах рокаджия после, нямах и 19г, после, слушах лек rock, един познат метъл запалянко каза, че ще донесе лекарство за тях.За рождения ден ми подари албума, с червената обложка, на Death (бурен смях от групата метъли, пред които веднъж го разказвах).Избрах си песента Scavenger of human sorrow, главно заради бесните барабанни изпълнения.Заедно с тях скачах с все сила, уж куфея, все едно, минава конницата от "Властелинът на пръстените 3: Завръщането на краля".Батето ми подари суперскъпо домашно кино с тонколони, високи почти колкото мен, преди години, и си купи домашно кино за 15 000лв.Имаше рожденни дни, пияни измекярчета с обеци, изпаднали кварталки, какво ли не, спирах тока им няколко пъти, те си отмъщаваха...Изчаках ги да заспят, отворих прозорците без клавишна команда, и яко концерт...Тъкмо преди час бяха заспали.Мама ме бе посъветвала в 05ч сутринта да не си дръпна ръката от звънеца им, докато не отворят, с възпитана и блага усмивка, и спокоен тон да им благодаря за тъй незабравимия, чудесен концерт, който са ми изнесли, и да им пожелая приятен ДЕН, докато ме гледат опулено.Чела го е в някаква книга, и е подействало.Та, след тоя случай, няма такъв друг.Едно хлапе се учи да свири на гайда...Обаче аз имам Ibanez Prestige RG 1550, Made in Japan, и викам на хлапето-тъй, както не ме бива на ел.китара, ще те издухам с тая гайда...И вече не го чувам и него.Надявам се да съм бил полезен на темата.В краен случай-жалба при Кварталния, не знам как се казва точно, в днешни дни, този пост в полицията.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Еми аз като ходя у леля ми,на долния етаж има 1 лапе дето само пуска някакво яко техно със страхотен бас...От таблото,средния ключ - ЩРАК! No more music xD

• 2 години по-късно...

аз имам едни съседи от всичко по малко има - скандали, деца, купони, тропане... Снощи бяха надули музиката и както винаги започват към 22.30 изчаках до 23.30 но видях,че нямат намерение да спират и затова се обадих в полицията. Обаче след като си тръгнаха полицаите още повече усилиха музиката и започнаха да тропат колкото могат. След 10 мин музиката спря,но не и тропането,което се появяваше през 30-тина минути за малко.Ходила съм да се се разправям с тях,но с мъжът неможе да се говори, все едно е дете на което са му взели играчката. Малко по-късно смятам да мина през тях и да му кажа да се държи като мъж, не като бебеи че неикскам да си правим напук. Просто да не ми пречи както аз не преча на него. И ако това не подейства, ще ходя да подавам жалба. НЕ искам да преча на другите съседи като и аз надувам музиката, все пак те не са виновни. Хубавото е че очаквам бебе след 2 месеца и се надявам то да ги буди всяка нощ и да им отмъсти.

• 1 месец по-късно...

аз имам едни съседи от всичко по малко има - скандали, деца, купони, тропане... Снощи бяха надули музиката и както винаги започват към 22.30 изчаках до 23.30 но видях,че нямат намерение да спират и затова се обадих в полицията. Обаче след като си тръгнаха полицаите още повече усилиха музиката и започнаха да тропат колкото могат. След 10 мин музиката спря,но не и тропането,което се появяваше през 30-тина минути за малко.Ходила съм да се се разправям с тях,но с мъжът неможе да се говори, все едно е дете на което са му взели играчката. Малко по-късно смятам да мина през тях и да му кажа да се държи като мъж, не като бебеи че неикскам да си правим напук. Просто да не ми пречи както аз не преча на него. И ако това не подейства, ще ходя да подавам жалба. НЕ искам да преча на другите съседи като и аз надувам музиката, все пак те не са виновни. Хубавото е че очаквам бебе след 2 месеца и се надявам то да ги буди всяка нощ и да им отмъсти.

На някои хора им доставя удоволствие да тормозят другите и ако разберат че успяват, засилват още повече атаките си. Най-добре е пред такива хора да не даваме вид че са ни ядосали, а да се държим така, все едно нищо не е станало. При такова поведение все пак има шанс да престанат. Ако това не стане, подайте жалба без да разговаряте с тези съседи, защото няма смисъл.

• 6 месеца по-късно...

Историята е дълга та ще посъкратя. Аз съм на 5тия етаж ,у лево, в стандартна панелка ,с по 3 апартамета на етаж. Имам чудни съседи, в средата на моя етаж е купона. Луда фармацефтка с жълта книжка и солиден престой по лудниците, иначе си работела по професията. Отдолу на 4тия етаж, под мен ,майка и син (80 годишна баба , сина на 55+ ). Всичко започва като лудата започне да пие ,което става ежедневно,месеци наред. От там синчето иска да се включи в купона, но мама не дава и се започва:бойща ,викове, тряскания на врати. На няколко пъти и избива зъбите. Отделно лудата налита на жените във входа, както и няколко пъти на пазителите на реда :ДДД!!!! Има и дни когато само с викове се разминаваме. Лошото ,че мен ме няма като съм на работа, а приятелката ми се е стресирала да излиза без мен. Има случай когато лудата е нахлувала в съседи и не са можели да я изкарат. Безумие някакво. Правиш забележки викаш и ти , файда никаква. Полицията си идва редовно без резултат(няма да изненеда никои това, чудя се за какво вече плащам данъци !!!) Писано е до общината, районото, май и до прокорор се стигна и Нищо, няма санкции никакви. Нормално ли е лудите ,циганите и всякакви мерзавци да имат повече права от малко останалите българи. Има ли начин да се изсели ? закона за етажна собственост дали е влизал в употреба някога? Или като всеки закон в бг се игнорира и забравя.

Дайте акъл какво да правя с купонджиите над мен. Ужасни оргии стават всяка седмица. Виках полиция 3-4 пъти. Трябва ли да подавам официална жалба и къде . Въобще има ли надежда да ги усмирят.

След от 10 часа до 14:30 часа ако ще и блока да бутнат от басове и веселба полицията неможе да им каже нищо. Но след 22 часа вече е нарушение и имат право да ги арестуват. Според мен такъв тип жалби се пускат при кварталния ако имате такъв. А ако и той не земе съответните мерки вече можете да прибегнете към заморазправа.
  • 2 седмици по-късно...

Историята е дълга та ще посъкратя. Аз съм на 5тия етаж ,у лево, в стандартна панелка ,с по 3 апартамета на етаж. Имам чудни съседи, в средата на моя етаж е купона. Луда фармацефтка с жълта книжка и солиден престой по лудниците, иначе си работела по професията. Отдолу на 4тия етаж, под мен ,майка и син (80 годишна баба , сина на 55+ ). Всичко започва като лудата започне да пие ,което става ежедневно,месеци наред. От там синчето иска да се включи в купона, но мама не дава и се започва:бойща ,викове, тряскания на врати. На няколко пъти и избива зъбите. Отделно лудата налита на жените във входа, както и няколко пъти на пазителите на реда :ДДД!!!! Има и дни когато само с викове се разминаваме. Лошото ,че мен ме няма като съм на работа, а приятелката ми се е стресирала да излиза без мен. Има случай когато лудата е нахлувала в съседи и не са можели да я изкарат. Безумие някакво. Правиш забележки викаш и ти , файда никаква. Полицията си идва редовно без резултат(няма да изненеда никои това, чудя се за какво вече плащам данъци !!!) Писано е до общината, районото, май и до прокорор се стигна и Нищо, няма санкции никакви. Нормално ли е лудите ,циганите и всякакви мерзавци да имат повече права от малко останалите българи.

Има ли начин да се изсели ? закона за етажна собственост дали е влизал в употреба някога? Или като всеки закон в бг се игнорира и забравя.

За съжаление в България българите имат най-малко права. Трагично е, но е самата действителност. С полиция работата няма да стане - те при големи и тежки престъпления никакви ги няма, пък какво остава за квартални разпри... Въобще не им се занимава. Може би трябва да се обърнете към друга институция, щом като се отнася за психично болни.

Преди да прочета тази тема си мислех, че имам проблеми с моите съседи... вярно, тези над мен викат постоянно, даже се и побийват, ходят като коне, но поне не е всеки ден, а и винаги можеш да говориш с тях. С каквито и хора да си заобиколен, ако не можете спокойно да общувате, съжителството се превръща в кошмар..

С говорене не става. Разбрах ,че не е освидетелствана oще . Била на лекарства и като пие ставало така. А тя си пие ежедневно. Сега са се кротналиа ,майка й явно я е закарала някъде и 1-2 седмици няма гюронтия . Стискайте палци и занапред да е така

• 5 месеца по-късно...

Тъъ... имам и аз едни ссъседи убафци хаус маниаци, наркомани неразбиращи от дума няколко пъти викам полиция и вече спират музиката след 22часа, но през деня ще ми се пуккнат прозорците от тоя бас и от това викане и кряскане. Как да процедирам ?? Моля, дайте съвети. Има ли закон, който да ги накара и през деня да бъдат леко по тихи ?

Редактирано от Alexander.. (преглед на промените)

Тъъ... имам и аз едни ссъседи убафци хаус маниаци, наркомани неразбиращи от дума няколко пъти викам полиция и вече спират музиката след 22часа, но през деня ще ми се пуккнат прозорците от тоя бас и от това викане и кряскане. Как да процедирам ?? Моля, дайте съвети. Има ли закон, който да ги накара и през деня да бъдат леко по тихи ?

Закон има, но ти не можеш да го приложиш.За тая работа си има полиция (в краен случай винкел).

Последния път дойдоха от полицията въртяха се 5минути пред входа и си тръгнаха, купона спря ама... След 22часа нямали право да влизат.

Последния път дойдоха от полицията въртяха се 5минути пред входа и си тръгнаха, купона спря ама... След 22часа нямали право да влизат.

хаха къде нямат право да влизат

ела да видиш как им отварям услужливо входната врата по нощите и ги ориентирам къде е джангъра

:D

• 1 месец по-късно...

хаха къде нямат право да влизат

ела да видиш как им отварям услужливо входната врата по нощите и ги ориентирам къде е джангъра

Нямат право да ти влязат в дома, ако ще да дъни каквато ще музика. Нямат право да ти пристъпват през прага без прокурорско решение. Първия път обикновено молят учтиво да намалиш музиката, вторият път ти пишат акт за нарушаване на обществения ред.

Нямат право да ти влязат в дома, ако ще да дъни каквато ще музика. Нямат право да ти пристъпват през прага без прокурорско решение. Първия път обикновено молят учтиво да намалиш музиката, вторият път ти пишат акт за нарушаване на обществения ред.

аз само ориентирам полис къде да помолят учтиво -

все дава ефект и то веднага, спира концерта

аз само ориентирам полис къде да помолят учтиво -

все дава ефект и то веднага, спира концерта

Явно джангърджиите ви са много плашливи :D

В нашия блок имаше едни, които хич не се плашеха, защото в джангърите им участваше и полицай.

Добре че напуснаха този адрес! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.