Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за влизането на Атака в НС?

Featured Replies

Навсякъде има крайнодесни.....все пак някой трябва да подкрепя и българите.Има цигански партии,има турски,защо да няма и български?Не мисля че са нещо толкова страшно колкото медиите искат да ги изкарат,просто са по-резки.Не съм гласувал за тях,но ги подкрепям донякъде(без расизма,смятам че хората трябва да се делят по други признаци но не и цвета на кожата).Поздрави!!! :bye:  :bye:  :bye:  :bye:  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Приятелю, според теб "Атака" е крайнодясна формация, така ли. Поне така разбирам от поста ти. Ако е така, моля отговори, за да продължим разговора.

:bye:

• Отговори 241
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Само искам да напомня, че пропагандата на Атака се базира основно на расизма (който те наричат национализъм, а някои хора - фашизъм и нацизъм) и съпротивата срещу влизането ни в НАТО и бъдещото влизане в ЕС. И да не забравяме, че точно на това се дължи бума й при гласуването - на хората, които мразят турци и цигани (позицията се определя като крайно дясна) и на тези, които се противопоставят срещу отварянето на България към света - държавата ще се грижи за всичко, чужди инвестиции не са необходими и т.н. (позицията е крайно лява). Така че не бих се наела да определям Атака като едното или другото - позицията й е просто крайна и много добре премерена според мисленето на средностатистическия български гражданин, който само седи и чака сеир. Хора, вземете се в ръце - животът и бъдещето ви зависят от това - търсете сеир при комшиите или у вас... - в политиката трябва да се следва посоката, в която повечето страни от бившия Източния блок са поели - защо винаги си мислим, че ние сме по-велики от останалите и ще открием нов начин ... експериментите ни излизат скъпо... много скъпо!

ами изчетох всичко внимателно ,,,,,,,,едно нещо не мога да разбера , а именно :

защо след като българина винаги се е считал за умен , интелигентен,,,да не изброявам повече,,,,,,,сега е на път да се " наака " точно пред вратата на Европа и то преди да е влязал през тази врата???? Атака , атака ама на какво? какво точно се атакува защото не виждам нито програми за справяне с известните на всички нам проблеми , нито позитивно мислене,,,,,и каква е тази маниа да се веат знамена, да се издигат лозунги , да се измиват с с т. нар. патриотизъм? Нима това е да си патриот - да гледаш да паднеш по ниско в ла**ата? и какво точно ни помага крещенето с пълен глас : българско та българско ? Нещо всеобщи комплекси избиваме? Това че сме си истински българи си го доказваме постояно - от как се е създала 1300 вековната ни даржава ние все се освобождаваме от нещо , все нещо пречи , все някои е виновен,, дори си имаме вече и Атака да се атаковаме окончателно и завинаги ,,,,,,а към себе си критичен поглед ще хвърлим ли някога?

С 2 думи - ще повярвам когато вида Атаката да дарява депутатските си заплати в домовете за сираци, когато вземат във офисите си служители от малцинствата,,,,все трудни примери за патриотизъм,,,, :yanim:

Мдааа преди години когато бях в Австралия видях че когато влезеш в български или гръцки квартал не ти трябва англииски ,,,,,когато поживях там разбрах че говоренето на маичин език( български, гръцки) в администрациите и училищата не стряска австраляните и никои не крещи да върнем Австралия на Австраляните,да не отварям приказка за това какво е това да те накарат хората там да се чустваш човек , без оглед на това откаде пристигаш и кои е цвета на кожата ти,защото ще звучи като приказка,,,,,,,,,,и никои не опитва да ти набутва културата му като най най добра,а те оставя сам да прецениш ,,,,и аз преценявах , преценявах ,но то просто сравнение няма ,,,,,и като се замисли човек че не са им требвали 1300 години да влязат в крак с времето ,,,,но аз се отплеснах,,,,,мдааа сорри,,,сорри , сорри,,,,,

Редактирано от daraths (преглед на промените)

С 2 думи - ще повярвам когато вида Атаката да дарява депутатските си заплати в домовете за сираци, когато вземат във офисите си служители от малцинствата,,,,все трудни примери за патриотизъм,,,, hush.gif

Само честните депутати се изхранват от заплата, другите - от лоби. Пък защо да вземат от малцинствата в политиката, та да ги развалят допълнително...малко ми се вижда глупаво да учат циганин да краде и лъже...

Аз бях в казарма с 70% цигани и турци. Видях че само при най-крайни ситуации част от българите се сплотяват. Циганите и турците са си сплотени пъти повече от нас - машаллах, аферим, ашколсун...Ако работата стане на бой и всичките мамини синчета и подмазвачи изчезват. Аз не го видях тоя български дух дето го хвалим че е от 1300 години.

Българин в чужбина - чудо. Що не е жив Ал. Константинов? Пък и бай Ганя, да може да види какви наследници има и от срам пак в гроба да се върне. Че в чужда държава, дето пак трябва да се подкрепяме и държим, ако българин не те излъжи, няма кой(има и големи изключения). Пък има доста интелигентни млади хора "дето са избягали". На нас не Атака, ами Ум и Разум ни трябват. Ам те са дифицит и в парламента не виреят.

Лощо е, че вече сме станали повече хамерикани от самите американци, и то в най-лощите им черти - материализма. Може и да се лъжа, ама хората почнаха да се оценят по заплата и дрехи, а още по-лошо е, че само това ги интересува. Снощи видях как така наречения български елит се храни като прасета, жените разхождат селикони, и всички заедно се държат просташки. Жалко че нямах фотоапарат да видите всеобщи любимци, как се борят на шведската маса. Ей за таквиз кухи лейки дето се водят хай лайф, за тия дребнави и злобни душици - никва прошка.

Много интересно се очертава в последните постове от тази сутрин

призовава се за да не ни обвинят в расизъм, нацизъм, фашизъм да бъдем по толерантни към малцинствата

ще задам един въпрос, а тези въпросните малцинства всичките искат ли да се интегрират в Българското общество, колко от тях през годините ходеха редовно на училище, добре че се появи Шулева и обвърза раздаването на социални помощи с това децата им да посещават редовно училище, след това се появи и историята със закуските, че децата да стоят в училище защото дават ядене, на какво първо сигнално ниво се принудихме да слезем само и само да да подадем ръка и да се интегрират

предполагам си спомняте как се появиха 15 годишни първолаци

това дете на 15 години за първи път влиза в училище, но проблема нее в него проблема е в неговите родители които неса го пращали в училището

и нима мислите че на Българския пенсионер му е много приятно да вижда как социалните помощи са повече от неговата пенсия макр за нея той да се трудил 30 години, на него много трудно ще му обесните че той е расист, нацист или фашист

преди имаше една хубава тема как да накараме циганите да работят,

жалко че се изтри, хубаво беше да се запази и да прочетете какви мнениея се исказаха, много малко бяха призивите за производство на сапун

Проблемът на Атака е не толкова, че имат расистки, крайно леви и крайно десни виждания. Проблемът е друг. На него именно се дължи високия процент гласували за тях.

Какво прави Атака. Ами казва на висок глас проблемите на държавата, които ние всички знаем. И другите ги казват, но не толкова високо и не толкова с националистически нотки. Проблема е, че след като казва проблемите, Атака не казва как могат да се решат. Защото решението на проблема с ромите не е "циганите на сапун". И тук сме спорили на тема за ромите. Няма да се спирам на това сега.

Това е. Казват проблемите, но не казват как ще ги решат. Щото хубаво - казват, че са против НАТО и ЕС ( тук по въпроса за ЕС има смекчаване на позицията), но не казват какво ще правим ако не сме в НАТО и ЕС. Не казват как ще решат произтичащите въпроси за националната сигурност - армия, превъоръжаване, численост и др. Не казват как ще направят конкурентноспособна индустрията в чието разбиване и те участваха.

Много са проблемите, които казват на висок глас, но не чувам на висок глас и дума как смятат да ги решават ако зависеше от тях.

Много е лесно да казваш - "има проблем", но е трудно да кажеш "знам и мога да го реша". Сталинският метод за решаване проблема с малцинствата "има човек-има проблем, няма човек-няма проблем" е общо взето равно на безумие.

А те искат да прилагат този метод за всеки един въпрос - за малцинства, за НАТО, за ЕС, за чужди инвеститори и т.н.

По правилното е да има закони и тези закони да важат за всички граждани на тази страна.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

А за хитлер нямам в предвид расистките му убежденияа, а находчивостта му като управник

Коя находчивост? Тази вкарала масово хората по лагери на смърта, където да умират и работят безплатно? Тази находчивост всеки може да я направи стига да НЯМА морал.

И аз самият не виждам с нещо да се е повишила националната сигурност след като сме влезли в НАТО или нещо съм пропуснал

аз може би съм един от последните запасняци които са влизали в Българската Армия през 2003 г.

аз живея в Карлово и като Българин всеки път когато ходя в Сопот се срамувам да гледам сградите на прословутото най ново и модерно поделение, поради факта че има опастност да се срутят, да ме извинявате но да се правят търгове за разни хеликоптери, кораби и друга техника след като сградите са в такова окаяно състояние и се чудя как ХЕИ нее ги затворило и обявило за събаряне

и каква национална сигурност ще си говорим след като сега се водят преговори за закупуването на еди каква си бройка хеликоптера за армията, но аз мисля че хеликоптери са по нужни за полицията, но за нея несе закупуват

по въпроса за лагерите с безплатен труд хубаво е да се погледне опита на някои други страни като САЩ по съвсем същото време когато Хитлер се е проявявал съвсем същата картинка се е появила в Аризона и Калифорния, но май някой несе сеща за това

по съвременен опит в базата Гуантанамо, там има около 400 човека някой ги наричат талибани, но каква е гаранцията че са такива и защо толкова години са там същите хора несе осъдят ако са за обесване да се обесят, както знаете в някои от щатите има смъртно наказание

и после същите американци ти казват Българското правосъдие буксува

и нима мислите че на Българския пенсионер му е много приятно да вижда как социалните помощи са повече от неговата пенсия макр за нея той да се трудил 30 години, на него много трудно ще му обесните че той е расист, нацист или фашист

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно си прав, но проблемът е там, че Атака спекулират с приказките и с лозунгите, които са силни и крайни - а и да не забравяме, че ако получат власт и наистина оправят проблема с малцинствата, то ще имат и пълната власт да не ни вкарат в ЕС и да затворят границите на България (не в буквалния смисъл, разбира се), т.е да провалят всички усилия, полагани през последните години. Самият факт, че те събраха толкова гласове сега - не е толкова страшен, и в други държави има подобни партии в парламента. Опасното е, ако има следващи избори скоро и съберат повече гласове - това вече ще покаже на всички, че българинът не е съгласен с Европейската интеграция, не желае да бъде част от нея, иска да си живее в свой измислен свят с огромни заплати и процъфтяваща икономика, в който България си е сама за себе си и не е членка на нито една организация. Не е лошо да мечтаеш, лошото е когато си повярваш!

Редактирано от arti (преглед на промените)

Арти много е интересно да поспорим коя партия какви приказки и лозунги развяваше

по радио Фреш вървеше реклама как Косто бил единсвения който можел да се справи с престъпността в България, но защо ли по спомени които имам май ги пращаше на бригада за картофи

други вдигаха лозуг ВЕРВАЙТЕ МИ

хайде кажи на кого да вярвам

Арти много е интересно да поспорим коя партия какви приказки и лозунги развяваше

по радио Фреш вървеше реклама как Косто бил единсвения който можел да се справи с престъпността в България, но защо ли по спомени които имам май ги пращаше на бригада за картофи

други вдигаха лозуг ВЕРВАЙТЕ МИ

хайде кажи на кого да вярвам

<{POST_SNAPBACK}>

Точно това искам да кажа - СТИГА С ТИЯ ГРЪМКИ ЛОЗУНГИ - ние само се хващаме на въдичката, щото казват каквото искаме да чуем. Мисля, че отдавна трябваше да дадем още един шанс на хора вече изкарали един мандат и понагушили се и вече главно с мисъл за държавата, а и не мисля че проблемът на България идва толкова от некадърни последни две правителства, а от това че ги сменяме постоянно и то всеки път налапваме стръвта, а тя всеки път ни бива обещавана тлъста и сочна, защото иначе не си мърдаме з.......е да гласуваме и после защо не си изпълняват обещанията?! Атака сложи най-добрата стръв на въдицата си, досега такъв богат урожаи от мечти поднесени на тепсия не е имало, само погледнете блян след блян:

1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.

2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации.

3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.

4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.

5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.

6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.

7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.

8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.

9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.

10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.

11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.

12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.

13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.

14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.

15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.

16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй.

17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка

18. Провеждане на операция „Чисти ръце”. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.

19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието “национално предателство”. Съд за национални предатели.

20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското.

Ами ако политиците кажат истината, че няма да се оправим скоро, но сме на прав път - всеки един от нас трябва да помисли би ли отишъл да гласува за ИСТИНАТА, много ми е интересно би ли? Или отново ще търсим обещанийца. Щото видях, че повечето хора си искат въдицата и просто стоят със затворени очи, щото ако ги отворят ще осъзнаят, че са прецакали поне 10 години от живота си, а с тези избори има опасност да се върнем на изходна позиция - единствено ние от бившия Източния блок още спим и мечтаем!

Хубаво си го прекопирала, аз само несъм съгласен с точка 10

10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.

точно с последното изречение

това според мен е писано от човек който нее работил в администация

този въпрос ми звучи като при Сталин "Има човек има проблем, няма човек няма проблем"

нее проблема в администрацията е поне не всички проблеми неса там, проблема е че образованието на населението като цяло спада

като кажем еди какво си го има в интернет свалето си го от там някой замисля ли се дали този човек знае какво е това интернет

ето това е проблема

още има фирми които са регистрирани по ДДС и водят счетоводството си на хартия, нямат дори и един компютър кажете тях какво ще ги правим

• Автор

Тази тема, обаче доста се разви, може би ще е актуална до съставянето на правителство, защото сега когато все още има доста неизвестни ни предпоставя да развиваме въображението си.(Егати тъпото изречение cool.gif )

Гледах в неделя по телевизия "Скат" заключителния митинг на "Атака" в Бургас и какво ми направи впечатление: защото любимия ми телевизионен канал е "Discovery" и там съм гледал 1000 пъти всички документални филми посветени на втората световна война. Волен Сидеров, явно също доста е гледал документални кадри с Хитлер, защото 1:1 го имитира по мимики, действия, маниери, тембър на гласа... това рязко движение на ръцете, които са постоянно стегнати и соченето и размахването на пръст.... изкопирал е Хитлер напълно! На какво ви навява тази моя констатация? Този смешник дори пред огледалото е тренирал тези движения и мимики. ЖАЛКО! Жалко, че дори и този начин на ораторстване (доколкото може да се нарече при този луд за мене човек) се харесва на хората. Ако преди 65-70г. е имало ефект в Германия, при положение, че тогава ситуацията е съизмерима с нашата 96-97г., то сега да прави впечатление и да се харесва, говори само за моралната и ценностна деградация на обществото ни. Такава формация не би трябвало и 5 гласа да получи, а не 300 000!!! Всичко това говори много лошо! Иначе съм абсолютно съгласин с nickfox, че дори и да се споменават някои истини, и то според мен по доста изкривен начин, то нищо не се споменава за това как ще се решат проблемите! Затова пак ще кажа, че хората в тази формация са абсолютни демагози!!!

Благодаря ти Phantom,

Казах това, защото е много е лесно да кажеш един проблем, но е много трудно без ресурси да намериш най-доброто и правилно решение на този проблем.

Знам го защото в работата си се сблъсквам с проблемите на хората и търся какви ли не начини за да спомогна за решаването им.

Но какво ми прави впечатление. Ами следното. Всички виждаме проблемите около нас, но голяма част от нас чака някой друг - кметство, община,държава да го реши. Хората чакат друг да реши проблем, който могат да решат те. Като проблемите с нерегламентираните сметища в селата, чистотата около домовете ни. Хората могат да ги решат с общи усилия, но по-лесно им е да не го правят. Една година ми отне на мен и колегите ми в общината да провокираме инициативност в общностните групи в селата, да ги накараме е да са инициаторите за идеи за разрешаване на дадени проблеми.

Трябва да се научим и сами да си помагаме. Да се научим да бъдем граждани, а не сеирджии и готованковци. Да бъдем хора с актвна гражданска позиция. Да се постараем да изградим общностни групи.

Иначе съм абсолютно съгласин с nickfox, че дори и да се споменават някои истини, и то според мен по доста изкривен начин, то нищо не се споменава за това как ще се решат проблемите! Затова пак ще кажа, че хората в тази формация са абсолютни демагози!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Е бате Ици, та много ясно, че и аз съм съгласна с някои от точките им - 20, 14, 11... , ама нали това казвам, ама няма кой да чуе ли що ли - това е ДЕМАГОГИЯ (и phantom го каза). Това са празни обещания, с които Сидеров знае, че ще привлече масите - просто иска да се докопа до кокала. Така стана и със Сакскобурготски - за 800 дни всичко се оправя и -хоп българите попаднаха в капана на обещанията, сега Сакскобурготски им бил виновен - глупости - народа го избра. Така ще и след Сидеров, обаче тогава ще е 100 пъти по-зле, щото просто се връщаме не в началото на прехода, а доста по-назад. Моля ви се хора спасете България - как мислите, че тези 20 точици могат да бъдат изпълнени (ако въобще имат това намерение), кой ще ни позволи да си правим крепост на Балканите през 21 век - мечтайте за това, гледайте Сидеров по телевизията щом ви харесва, но не му давайте гласа си - защото зад гърба ви той си вика - егати балъците, знаех си че ще налапат въдицата, щом Симеон може защо Волен да не може?!

• Автор

Ех, nickfox... какво доживяхме, аз- десен и ти- ляв да намираме ощи интереси заради заплахата от крайно-леви! Няма лошо! cool.gif Иначе, отново ще трябва да се разгарнича от соц- позициите ти! Значи, за да се решават проблемите на хората си има институции, а не самите хора да ги решават. Тук опираме до основите на демокрацията и демократичните ценности, ако оставим хората сами да си решават нещата, то става "диктатура на пролетарията". Хората избират тези, които ще им решат проблемите чрез институциите и ресурсите на конкретната ощина, област или държава при спазването на закона! Въпрос на управленски умения на администраторите! Демокрацията означава "процедура" и тя трябва да се спазва от всички, а не да правим "ловни дружинки" от шайка бесни селяни, които да се справят с престъпността с ловни пушки! Не визирам в случая "активната гражданска позиция", това е друго нещо и тя е добре да се изразява постоянно!

Редактирано от phantom (преглед на промените)

За мое съжаление/радост пропуснах събитията в БГ през последните 3 години и половина. Съжалението е свързано с това че бях извън България, далече от хората, които обичам, от традициите с които съм отраснал и не на последно място от красивите български жени :whist:

Радостта от отсъствието ми е свързана с това, което виждам, че се случва. Наблюдавам вече месец. Истината - не гласувах. Ще обясня с малко история.

Преди години капката, която преля чашата на търпението ми беше царя. Отрекох се от всичко "мило и родно", теглих няколко майни (зловещи), събрах си багажа и си заминах. Зарекох се никога повече да не се върна. Не можех да понеса факта, че е възможно да се появи един малоумен аристократ и за 3 месеца да стане водеща политическа сила, за която гласуват не само нашите баби и дядовци, но и малкото интелектуалци останали в България. Причините за бягството ми, както споменах по-горе, бяха комплексни - царчето беше краят на един етап от живота ми. Съответно началото на друг.

Някой ще каже какво са 3 години. За мен бяха ужасно дълги. Не казвам че съм ги пропилял. Попълвах пукнатини в житейския си опит. Гледах, слушах, учих, анализирах, оценявах ... сравнявах. Преди 2-3 месеца просто си купих един самолетен билет, събрах си багажа и се прибрах. Причините за това са комплексни (звучи вече познато нали). Това, което преля чашата на търпението ми (отново познато) бе факта, че виновниците за икономическата криза в Германия се оказаха чужденците. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - не немските турци, немските руснаци, а чужденците. Такива като мен.

От момента в който се прибрах в България гледам на всичко тук с много по други очи. Прибирането ми съвпадна с началото на "рекламната политическа кампания" - предизборна според мен е доста неточно казано. Не доумявах как никой не си зададе нито веднъж въпроса - "Ебаси, какво е това безумие". Да кажем, че не ми беше интересно и стоях в страни от тази цялата олелия. Дори не бях чул името "Атака".

След изборите обаче стана нещо интересно. Вече бях виновен - щото не съм бил гласувал и съм бил дал гласа си на "Атака". Това ми се натякваше.

Всъщност чувах и продължавам да чувам все една и съща. Но защо така остана някак между другото ниската избирателна активност ? Само един червен до мозъка на костите си господин излезе в ефир и каза че това не било реален процент на негласували, щото .... и някакво мазане което не се разбра.

Това бе истинския протест. Нежеланието на много хора да гласуват. Натам да се гледа.

И да стигна до същината на този уникално дълъг пост който и при най-добро желание никой няма да прочете до край. Спрях да се ядосвам. Не се питам защо такава евтина манипулация каквато предприе Атака успя, докъде ще доведе това - може би ще спечелят другите избори ... За разлика от arti няма да се опитам по никакъв начин да дам доводи че това са сборище от неуспели политици, които са преценили че това е единствения начин да получат достъп до парламента. Безмислено е. Колкото безмислено беше преди време да обяснявам, че царя ... бла бла.

Животът ме научи - всеки народ си заслужава управниците. Ако сме жалка нация, Атака ще пребъде, Волен Сидеров ще е балканския Хитлер, в България ще избухне гражданска война, децата ни ще бъдат под постоянна заплаха, ние ще бъдем под постоянна заплаха ...

Но според мен не е това истината. Мисля че мога да я видя поради простата причина че (поне за момента) съм способен да гледам на нещата малко "отстрани".

Дами и Господа, "АТАКА" Е МОДЕРНО. Както е модерно световноизвестен певец да е обратен, това лято да се носят слънчеви очила покриващи поне 100% от лицето, мобилния ти телефон да струва повече от 1000 лв. и т.н. Медиите трябва да пъплят от сензации, бивши метъли (неуспели да се приспособят с израстването си) намират "Анархията" която е била модерна по онова време, хора живеещи за спора се хващат за "Атака" като за сламка за да почешат езиците и да покажат за пореден път че са различни (а истината е че за тях това е просто поредната театрална игра). Познато, познато, познато до болка. Добрата стара България. Върнах се тук заради всички останали ;) И заради тях ще остана. И на тях искам да кажа (начело с arti) - нито една от групите които споменах, поддържащи Атака няма да обърне внимание на доводите ви, няма дори да ги прочете. Не си губете времето и нервите. Направете нещо градивно - обществено добро, дарение за дом за сираци, нахранете децата си, възпитайте ги...

Останалото ще дойде от само себе си ;) след дъъълги дълги години laugh.gif

Cheers!

На следващите избори победител ще е този, който издигне лозунга: "Всички провинили се политици без право на още един мандат и разследване до дупка". А не като сега София е зарита за втори път от боклуци, кметчето си подава оставката, защото ще става депутат. Къде го има това дебелоочие? Малко е встрани от дебата тук, но пък и тук се крие част от отговора за Атака. На мнозина от нас ни е писнало от лъжи и обещания - ниска избирателна активност.

Аве вие луди ли сте или да??? С извинение!!!

И да гласувате и да не гласувате мислите ли, че нещо би се подобрило!!??? :whist:angry.gif

Мале чудя ви се на акъла как може да им вярвате???

Вижте, че България запада и според мен няма бъдеще!!!

Който и да се качи пак няма да свърши никаква работа !!!

Ама народа е глупав мисли че някой ще се качи и ще започне усилена работа!!!

Вижте че неочакваха такъв вот за Атака и веднага започнаха да ги провокират!!!

За мое съжаление/радост пропуснах събитията в БГ през последните 3 години и половина. Съжалението е свързано с това че бях извън България, далече от хората, които обичам, от традициите с които съм отраснал и не на последно място от красивите български жени ;)

Радостта от отсъствието ми е свързана с това, което виждам, че се случва. Наблюдавам вече месец. Истината - не гласувах. Ще обясня с малко история.

Преди години капката, която преля чашата на търпението ми беше царя. Отрекох се от всичко "мило и родно", теглих няколко майни (зловещи), събрах си багажа и си заминах. Зарекох се никога повече да не се върна. Не можех да понеса факта, че е възможно да се появи един малоумен аристократ и за 3 месеца да стане водеща политическа сила, за която гласуват не само нашите баби и дядовци, но и малкото интелектуалци останали в България. Причините за бягството ми, както споменах по-горе, бяха комплексни - царчето беше краят на един етап от живота ми. Съответно началото на друг.

Някой ще каже какво са 3 години. За мен бяха ужасно дълги. Не казвам че съм ги пропилял. Попълвах пукнатини в житейския си опит. Гледах, слушах, учих, анализирах, оценявах ... сравнявах. Преди 2-3 месеца просто си купих един самолетен билет, събрах си багажа и се прибрах. Причините за това са комплексни (звучи вече познато нали). Това, което преля чашата на търпението ми (отново познато) бе факта, че виновниците за икономическата криза в Германия се оказаха чужденците. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - не немските турци, немските руснаци, а чужденците. Такива като мен.

От момента в който се прибрах в България гледам на всичко тук с много по други очи. Прибирането ми съвпадна с началото на "рекламната политическа кампания" - предизборна според мен е доста неточно казано. Не доумявах как никой не си зададе нито веднъж въпроса - "Ебаси, какво е това безумие". Да кажем, че не ми беше интересно и стоях в страни от тази цялата олелия. Дори не бях чул името "Атака".

След изборите обаче стана нещо интересно. Вече бях виновен - щото не съм бил гласувал и съм бил дал гласа си на "Атака". Това ми се натякваше.

Всъщност чувах и продължавам да чувам все една и съща. Но защо така остана някак между другото ниската избирателна активност ? Само един червен до мозъка на костите си господин излезе в ефир и каза че това не било реален процент на негласували, щото .... и някакво мазане което не се разбра.

Това бе истинския протест.  Нежеланието на много хора да гласуват. Натам да се гледа.

И да стигна до същината на този уникално дълъг пост който и при най-добро желание никой няма да прочете до край. Спрях да се ядосвам. Не се питам защо такава евтина манипулация каквато предприе Атака успя, докъде ще доведе това - може би ще спечелят другите избори ... За разлика от arti няма да се опитам по никакъв начин да дам доводи че това са сборище от неуспели политици, които са преценили че това е единствения начин да получат достъп до парламента. Безмислено е. Колкото безмислено беше преди време да обяснявам, че царя ... бла бла.

Животът ме научи - всеки народ си заслужава управниците. Ако сме жалка нация, Атака ще пребъде, Волен Сидеров ще е балканския Хитлер, в България ще избухне гражданска война, децата ни ще бъдат под постоянна заплаха, ние ще бъдем под постоянна заплаха ...

Но според мен не е това истината. Мисля че мога да я видя поради простата причина че (поне за момента) съм способен да гледам на нещата малко "отстрани".

Дами и Господа, "АТАКА" Е МОДЕРНО. Както е модерно световноизвестен певец да е обратен, това лято да се носят слънчеви очила покриващи поне 100%  от лицето, мобилния ти телефон да струва повече от 1000 лв. и т.н. Медиите трябва да пъплят от сензации, бивши метъли (неуспели да се приспособят с израстването си) намират "Анархията" която е била модерна по онова време, хора живеещи за спора се хващат за "Атака" като за сламка за да почешат езиците и да покажат за пореден път че са различни (а истината е че за тях това е просто поредната театрална игра). Познато, познато, познато до болка. Добрата стара България. Върнах се тук заради всички останали ;) И заради тях ще остана. И на тях искам да кажа (начело с arti) - нито една от групите които споменах, поддържащи Атака няма да обърне внимание на доводите ви, няма дори да ги прочете. Не си губете времето и нервите. Направете нещо градивно - обществено добро, дарение за дом за сираци, нахранете децата си, възпитайте ги...

Останалото ще дойде от само себе си  ;)  след дъъълги дълги години   laugh.gif

Cheers!

<{POST_SNAPBACK}>

ХЕхехехе......радвам се 4е не си гласувал!!!

Да се измете България от ilianiron

<{POST_SNAPBACK}>

Ми............не мислите ли, 4е не е 4естно!!!

нямам нищо против циганите ама на тях им се държи тока без да им се гаси по цял месец без да са го платили имам предвит след като не са го платили за тоя месец и за другия а на нас за малко и идват да ни го гасят, но никой не може да им каже нещо защото като тръгне да се заяжда с тях някой и вси4ки други цигани сем застъпват !!!

А тъпите българи не са така!!!

Според мен циганите са мнооо по-умни и от българите !!!

Защото при тях съществува нещо което българите не притежават и това е - ЕДИНСТВО ЕДИН ЗА ВСИ4КИ И ВСИ4КИ ЗА ЕДИН

Редактирано от aaliyah_st (преглед на промените)

Ех, nickfox... какво доживяхме, аз- десен и ти- ляв да намираме ощи интереси заради заплахата от крайно-леви! Няма лошо! cool.gif  Иначе, отново ще трябва да се разгарнича от соц- позициите ти! Значи, за да се решават проблемите на хората си има институции, а не самите хора да ги решават. Тук опираме до основите на демокрацията и демократичните ценности, ако оставим хората сами да си решават нещата, то става "диктатура на пролетарията". Хората избират тези, които ще им решат проблемите чрез институциите и ресурсите на конкретната ощина, област или държава при спазването на закона! Въпрос на управленски умения на администраторите! Демокрацията означава "процедура" и тя трябва да се спазва от всички, а не да правим "ловни дружинки" от шайка бесни селяни, които да се справят с престъпността с ловни пушки! Не визирам в случая "активната гражданска позиция", това е друго нещо и тя е добре да се изразява постоянно!

<{POST_SNAPBACK}>

Е тук не си прав Phantom. Не си чел внимателно поста ми. Освен това го удари на политиканстване без да си вникнал в нещата. Позволи ми да съм запознат с тази материя малко по-добре от теб. Ти си от страната на държавната администрация, а аз от страната на местната администрация. Не съм споменавал, че съм против стабилни институции и ясни равила. Хайде да не се обвиняваме за разни диктатури на пролетариат и други подобни. Това са остарели клишета. А другото е, че в поста си визирах активизиране на неправителствения сектор, т.е читалища, училища, църковни настоятелства, НПО. За тяхната инициативност ти говорех. Но нормално е да не си запознат с дейността на цялата държавна машина. Ти работиш в една сфера, а аз в друга.

Така, че в поста ми не визириам неизпълнение на функциите на която и да административна структура и оставянето на гражданите да се спасяват сами, а сътрудничеството между администрация и едно активно гражданско общество. Ставаше дума за диалог между администрация и народ в името на решаването на проблемите.

Лошото е, че пряко по проблемите на хората работи местната администрация, а през последните 8 години тя беше изтикана в ъгъла, точно по политически причини, поради политическата принадлежност на много от кметовете. При Костов започна тотално съсредоточаване на власт в централната администрация. Остравиха общините на произвола на съдбата. Делегираха им задължение след задължение, а права - респективно и финансов ресурс за изпълнение никакви. Същото продължи и при НДСВ първите две години от тяхното управление. След това от ЕС им настъпаха пръстите и малко се попромени положението. И то пак казвам - под външен натиск.

Освен това началото ти не е напълно вярно с определението ти крайно леви за Атака. Но виждам и знам, че си го направил, защото за теб лявото е символ на лошото, за разлика от мен, който не счита, че щом е дясно е лошо. А Атака най-малкото е крайно лява партия. Погледни кои са водещите фигури. Нещо много ми се набива в очите, че май май са на 80% от създателите на СДС. Така, че недей автоматично да окачествяваш Атака като крайно лява партия само защото на теб и на политиците, на които симпатизираш е изгодно да е така.

Опс стана дълго. Нека спра до тук.

Нежеланието на много хора да гласуват. Натам да се гледа.

И на тях искам да кажа (начело с arti) - нито една от групите които споменах, поддържащи Атака няма да обърне внимание на доводите ви, няма дори да ги прочете. Не си губете времето и нервите. Направете нещо градивно - обществено добро, дарение за дом за сираци, нахранете децата си, възпитайте ги...

Останалото ще дойде от само себе си  ;)  след дъъълги дълги години laugh.gif

На тези избори имаше много хора, които не отидоха да гласуват, за да изразят протеста си. За Атака бяха чували малко хора и още по-малко я познаваха. Сега обаче само Атака е в устите на хората и от това, което чувам много хора се чудят дали на възможните следващи избори да не дадат гласа си на протест срещу всичко като пуснат бюлетинката на Атака. Ето за такива хора, които се колебаят пиша това. Твърдите фенове на Атака ми е ясно, че са непоколебими в избора си. Отново искам да попитам бате Ици - би ли гласувал за голата и неприветлива истината или предпочиташ кухите обещания? А mortal искам да попитам защо след предишното разочарование с царя, сега не отиде да изразиш някакво мнение и поне да знаеш, че си дал своя (дори и нищожен) принос да спреш това, от което толкова дълбоко се възмущаваш? Тази пасивност наистина не ни решава проблема, даже го задълбочава!

А аз наистина искам децата ни да растат в нормална държава, ако продължваме да гласуваме за всеки различен клоун, който се появява - наистина ще се подредят нещата след дъъъъълги години, ако веднъж бяхме дали шанс на някой да изкара 2 поредни мандата, отдавна нямаше да сме на това положение. Затова не е въпроса единствено всеки да си гледа животеца (защото в тази държава живот е силно казано) и да загърбва другото значимо и градивно нещо - да определи позицията си по отношение на пътя на тази държава - ще съм щастлива, ако поне един човек, който е мислил да гласува за Атака си промени мнението (също и ако някой негласувал даде гласа си за някоя от другите партии), попадайки в този форум и прочитайки тази тема - тогава това няма да е загуба на време и нерви

Цитат от arti:

"ако веднъж бяхме дали шанс на някой да изкара 2 поредни мандата, отдавна нямаше да сме на това положение. "

И как да дадеш такъв шанс при условие, че работата вместо да отива към подобрение отива към по-зле. Замисли се защо падат правителствата.

Цитат от arti:

"Отново искам да попитам бате Ици - би ли гласувал за голата и неприветлива истината или предпочиташ кухите обещания?"

И като ми кажат голата и неприветлива истина, която и без това виждам и усещам какво ме грее това в крайна сметка. Едва ли за едната гола истина бих гласувал за някого, а в случая за Атака. Бих гласувал за такива, които ми предлагат реални действия за разрешаване на проблемите.

Спрете да квалифицирате “Атака” като ултралеви – ултралеви са комунистите. “Атака” са много, много вдясно. Страхувам се, че голяма част от участниците в дискусията изразяват мнения на базата на обобщаване на коментари, а не на познаване на същността на нещата. Отчитайте, че професионализмът отдавна не е достойнство и нароените псевдожурналисти, псевдоаналитици, псевдо... просто псевдохора ни пробутват псевдопродукти, които са създадени по вкуса на плащащите и силните на деня – е, те това са хората, срещу които “Атака” дръзнаха да се обявят и вероятно да заработят активно.

А не Ви ли е гнусно не от боклуците в София, а от боклуците, които в спора кой да е премиер и се гънат в безпринципни коалиции, които нямат абсолютно нищо общо с вота на избирателите? А не се ли чувствате омерзени от тези мръсници, които превърнаха България в едно сметище, които прокудиха кадърните и унищожиха народа си? В тази ли? В такава ли държава искате да живеете? Кой им даде право да ни проиграят къде на борса, къде на яхта, къде другаде? Кой им потърси сметка, че разпродадоха България? Че със беззаконие унищожиха традиции, морал и още мно-о-о-го..? Не ми отговаряйте. Аз имам отговор за себе си. Потърсете го за Вас!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.