Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за влизането на Атака в НС?

Featured Replies

Приятелю, според теб "Атака" е крайнодясна формация, така ли. Поне така разбирам от поста ти. Ако е така, моля отговори, за да продължим разговора.

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Да,крайнодесни са.

• Отговори 241
  • Прегледи 29,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Е тук не си прав Phantom. Не си чел внимателно поста ми. Освен това го удари на политиканстване без да си вникнал в нещата. Позволи ми да съм запознат с тази материя малко по-добре от теб. Ти си от страната на държавната администрация, а аз от страната на местната администрация. Не съм споменавал, че съм против стабилни институции и ясни равила. Хайде да не се обвиняваме за разни диктатури на пролетариат и други подобни. Това са остарели клишета. А другото е, че в поста си визирах активизиране на неправителствения сектор, т.е читалища, училища, църковни настоятелства, НПО. За тяхната инициативност ти говорех. Но нормално е да не си запознат с дейността на цялата държавна машина. Ти работиш в една сфера, а аз в друга.

Така, че в поста ми не визириам неизпълнение на функциите на която и да административна структура и оставянето на гражданите да се спасяват сами, а сътрудничеството между администрация и едно активно гражданско общество. Ставаше дума за диалог между администрация и народ в името на решаването на проблемите.

Лошото е, че пряко по проблемите на хората работи местната администрация, а през последните 8 години тя беше изтикана в ъгъла, точно по политически причини, поради политическата принадлежност на много от кметовете. При Костов започна тотално съсредоточаване на власт в централната администрация. Остравиха общините на произвола на съдбата. Делегираха им задължение след задължение, а права - респективно и финансов ресурс за изпълнение никакви. Същото продължи и при НДСВ първите две години от тяхното управление. След това от ЕС им настъпаха пръстите и малко се попромени положението. И то пак казвам - под външен натиск.

Освен това началото ти не е напълно вярно с определението ти крайно леви за Атака. Но виждам и знам, че си го направил, защото за теб лявото е символ на лошото, за разлика от мен, който не счита, че щом е дясно е лошо. А Атака най-малкото е крайно лява партия. Погледни кои са водещите фигури. Нещо много ми се набива в очите, че май май са на 80% от създателите на СДС. Така, че недей автоматично да окачествяваш Атака като крайно лява партия само защото на теб и на политиците, на които симпатизираш е изгодно да е така.

Опс стана дълго. Нека спра до тук.

<{POST_SNAPBACK}>

Предлагам лично с теб да продължим спора по ICQ-то!!!

Цитат от arti:

"ако веднъж бяхме дали шанс на някой да изкара 2 поредни мандата, отдавна нямаше да сме на това положение. "

И как да дадеш такъв шанс при условие, че работата вместо да отива към подобрение отива към по-зле. Замисли се защо падат правителствата.

Цитат от arti:

"Отново искам да попитам бате Ици - би ли гласувал за голата и неприветлива истината или предпочиташ кухите обещания?"

И като ми кажат голата и неприветлива истина, която и без това виждам и усещам какво ме грее това в крайна сметка. Едва ли за едната гола истина бих гласувал за някого, а в случая за Атака. Бих гласувал за такива, които ми предлагат реални действия за разрешаване на проблемите.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте,

Ами като гледам ти май доста време си гласувал за тези който говореха,че през 80 години всичко ще е безплатно така че не се коси толкова :sobbing:

Да,крайнодесни са.

<{POST_SNAPBACK}>

Изключително погрешно мнение. Те са си ултралеви до мозъка на костите.

Тука ще отговоря и на kuhaleyka който споделя твоето мнение. Комунистите са леви. Тези са ултралеви екстремисти. И ако не знаете, то Национал социалистическа работническа партия на Германия също е в крайно лявото пространство. Може да направите връзката. А ако гледате предаването Атака, то може да се "насладите" на посредствена актьорска игра и имитация на г-н Шикългрубер.

Но тези поне засега са пълни смешници и позьори.Идеологията им е жива подигравка с истинските национални интереси на България. Никъде например не срещнах нещо по въпроса за исконните български земи на Балканите и за незаконното признаване на псевдодържавата Македония.

Говоря за лидерите им. Не за избирателите им. А спечелените от тях гласове са причината комунистите да нямат сега пълно мнозинство в парламента. Каква ирония. Този път твърдите им избиратели ги изоставиха.

@kuhaleyka

А относно боклуците. Ми ти и аз ги избираме. Поне някои от тях. Кой е виновен? Който яде зелника или този който му го дава. Помисли върху това. А огговора за мене си го имам. А ти наистина имаш ли го ?

Изключително погрешно мнение. Те са си ултралеви до мозъка на костите.

Тука ще отговоря и на kuhaleyka който споделя твоето мнение. Комунистите са леви. Тези са ултралеви екстремисти. И ако не знаете, то Национал социалистическа работническа партия на Германия също е в крайно лявото пространство. Може да направите връзката. А ако гледате предаването Атака, то може да се "насладите" на посредствена актьорска игра и имитация на г-н Шикългрубер.

Но тези поне засега са пълни смешници и позьори.Идеологията им е жива подигравка с истинските национални интереси на България. Никъде например не срещнах нещо по въпроса за исконните български земи на Балканите и за незаконното признаване на псевдодържавата Македония.

Говоря за лидерите им. Не за избирателите им. А спечелените от тях гласове са причината комунистите да нямат сега пълно мнозинство в парламента. Каква ирония. Този път твърдите им избиратели ги изоставиха.

@kuhaleyka

А относно боклуците. Ми ти и аз ги избираме. Поне някои от тях. Кой е виновен? Който яде зелника или този който му го дава. Помисли върху това. А огговора за мене си го имам. А ти наистина имаш ли го ?

<{POST_SNAPBACK}>

Човече,в цял свят на това му се казва крайнодясно.Крайнолеви са БКП.Примери.....партията на Хайдер в Австрия и Жан Мари Льо Пен във Франция. :bye:

Човече,в цял свят на това му се казва крайнодясно.Крайнолеви са БКП.Примери.....партията на Хайдер в Австрия и Жан Мари Льо Пен във Франция. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Човече , ти май наистина нямаш представа за какво става дума. Запознай се с програмите на Хайдер и Льо Пен и тогава говори. Те наистина са крайно десни. Както и избирателите им са от дясното пространство. Нашите смешници нямат нищо общо с тях.

П.П. Не разчитай на информация само от българската преса. Там по - правило се пишат глупости.

Здравейте,

Ами като гледам ти май доста време си гласувал за тези който говореха,че през 80 години всичко ще е безплатно така че не се коси толкова :sobbing:

<{POST_SNAPBACK}>

Браво, много умно изявление. Малеее, откъде толкова акъл да го измислиш.

:offtopic_s:

Аз поне гласувам,а не да гледам сеир и след това да псувам, че избрали тези и онези. А онези за които говориш, че съм гласувал. Ами все пак са направили нещо добро за България преди 1990г. За разлика от това, което се видя от 1990г. насам. Като последните глупаци някои политици тръгнаха да рушат всичко с мотива, че изкоренявали комунизма. Дръжки. Ми те самите бяха такива. Малко като поговорката дето крадеца вика дръжте крадеца.

Та такива ми ти работи.

Здравейте,

Какво става много сте тихи, вие вижте какво стана снощи в Суходол и как медйте добре освидомиха Българският Народ. Айде сега давайте кой е наредил това сигурно пак са тези от Атака :sobbing: това какво го наричате Европейски нацизъм cool.gif

Арти отговарям ти

истинският проблем на тези 15 годинуи е че никой не иска да поеме отговорността, всеки управник до тук като вземе властта се оплаква колко лошо били предните и затова той неможе да направи нищо

никой не приема че някои негови действия са грешки

давам ти пример най успешният американски президен е Абрахам Линкълн но същевременно той е и най грешащия

сменя 7 генерала докато накрая назначава генерал Грант и той за 3 месеца спечелва войната

и ми кажи как да дам втори шанс на един човек когато съм видял че този човек нищо нее свършил за мен нещо през този свой мандат и много избиратели са като мен

така че един политик тие симпатичен не означава че трябва да го преизберем

можеш ли да ми посочиш един политик който е бил на власт и си заслужава да го преизберем, но посочи защо да го преизберем

посочи положителните и отрицателните неща на твоя избранник зада преценим дали плюсовете са му повече от минусите

Браво, много умно изявление. Малеее, откъде толкова акъл да го измислиш.

:sobbing:

Аз поне гласувам,а не да гледам сеир и след това да псувам, че избрали тези и онези. А онези за които говориш, че съм гласувал. Ами все пак са направили нещо добро за България преди 1990г. За разлика от това, което се видя от 1990г. насам. Като последните глупаци някои политици тръгнаха да рушат всичко с мотива, че изкоренявали комунизма. Дръжки. Ми те самите бяха такива. Малко като поговорката дето крадеца вика дръжте крадеца.

Та такива ми ти работи.

<{POST_SNAPBACK}>

Тези така наречени политици който разрушават, грабят сътвореното от Народа през тези години, не забравяй, че са от твоята партия,:offtopic_s: истината е , че Комунизма никога не си е тръгвал от България.Истинските дисиденти небяха допуснати,те бяха прокудени, но затова пък се лансираха межитурки като Желю Митев Желев който предаде хората през 90 години .От тук започна подмяната. Но немисля да ти обеснявам знам какво е да спориш с такъв род хора като теб. Бъди жив и здрав!!!

Да бе да, те за някой в тая държава комунистите са им виновни все. Оооо, да те са виновни за създаването на България, те са виновни за Вартоломеевата нощ, за инквизицията, за Наполеон, Хитлер, за заметресенията, наводненията, холерата, глада, СПИН-а.

А не ставай смешен. Твоето малко прилича на приказката "на калпав ..., космите му пречат."

Нищо лично спрямо теб, но недей да приказваш нещо, което не разбираш.

Да бе да, те за някой в тая държава комунистите са им виновни все. Оооо, да те са виновни за създаването на България, те са виновни за Вартоломеевата нощ, за инквизицията, за Наполеон, Хитлер, за заметресенията, наводненията, холерата, глада, СПИН-а.

А не ставай смешен. Твоето малко прилича на приказката "на калпав ..., космите му пречат."

<{POST_SNAPBACK}>

Аз незнам ти колко ги разбираш нещата но като чета постовите ти просто виждам колко си разбирач ти, пази боже от такива разбирачи като теб нищо лично :sobbing: я ми кажи сега какво се случи,че аз нещо не ги разбирам работите какво се случи в Чехия какъв закон приеха самите Чехи, за тази тяхна комунистическа партия .Хората приеха просто тези който са членували в тази партия да няма право да заемат държавни ръководни постове за 5 години след 5 години го промениха и удължиха на 15 години.Нещо подобно да се случи в тази наша държва? И не забравяй , че комунизма бе приет в истинката му форама в България иначе през 68 година имаше нещо от рода на Прашката пролет в някой страни но в България такова нещо не е имало и защо се чудиш сега, че Чехи, Поляци са напред ми те никога на са приемали в такива мащаби комунизма както България. А понежи си голям разбирач като гледам ако можеш да си отговориш на въпроса през 93 година, с подкрепата на кой две партий стана това прословуто правителство на Беров известно още като правителството на Мултигруп на разграбването на България . И за твое сведение жертвите през втората световнай война са дълеч по малко от жертвите на комунизма над 120 милиона са вашите жертви но още един път се уверявам, че няма смисъл да се спори с такива хора като теб. Нищо лично !! Бъди жив и здрав!!

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно не си прав. Започваш да си изпускаш нервите, а това не е добре за диспута. Не исках да се меся в спора ви с phantom и arti , но...

За случилото се през последните 60 години в България са виновни единствено и само комунистите. Съветските окупатори и българските им подлоги превърнаха България от лидер и страшилище на Балканите (и то доста преди съюза с Германия) в страна от покрайнините на Европа .

По официална статистика от 1938 год. , т.е. годината преди войната, България е на ПЕТО място в Европа по икономическо развитие, като в стистиката не е включен СССР. Значи реално на шесто. Тази същата България , която твоите другари изкарваха бедна и изостанала.

Те ни докараха дотам да ни сравняват сега с Албания , а разни гърци и турци да идват и да "инвестират" в България. Те със некадърното си управление и със смехотворната си перестройка и промяна (помниш ли как Т.Ж. на конгреса на профсъюзите през 1987 год. ,ако не се лъжа беше, съветваше снишаване докато мине перестройката). Е него го преустроиха, него и едноличното му обкръжение Милко Балев. А останалите другарчета много бързо се превърнаха в "бизнесмени". Кой източи резервите на България през 1990 год. Кой спря плащанията по външния дълг и индиректно ни изпрати към последната инстанция в кредитораздаването - МВФ.

Кой си разпродаде на себе си българските имоти в чужбина. Кой измисли така наречената масова приватизация. Примерите са много и нямам намерение да продължавам.

През есента на 1989 год. къде беше създадена така наречената опозиция от СДС. На сбирка в квартирата на Луканов.

От къде и от какви семейства произхождат досегашните управляващи Велчев, Василев и сие. Може би не са от семейства на комунистически активисти.

И т.н. и т.н.

Така че, преди да се изказваш изявително погледни в историята и помисли малко

Lordjohn, ееее, човече, такава смешка скоро не бях чел. България била на пето място по икономическо развитие преди Втората световна война. По-голяма смешка не съм чувал ама нейсе. Хайде да гледаме реално:

1. Германия

2. Великобритания

3. Франция

4. Италия

5. Австрия

6. Чехия

7. СССР

Не ти обяснявам защо включвам Чехия, а би могло да се включи и Полша- погледни справките за икономиките им преди войната. За да сме били на пето място, къде са били някои от тези държави. А между другото тази хумореска я срещам за втори или трети път да се лансира в последно време. Даже предните пъти бяхме на трето място в Европата преди войната. Ама явно някой се е сетил, че такава лъжа колкото и да се повтаря по принципа на Гьобелс, то няма да хване дикиш както се казва, та решил да ни смъкне с две места та да е по достоверно.

Ааа, това пък за това, че преди войната сме били тигър на Балканите. Айде бе. И колко територия загубихме от бабаитлък и тъпи политици за едно десетилетия. Доста. До там я докараха, че България да е единствената на Балканите, която граничи със собствени територии. И заради кого - заради готината монархическа демокрация. На гол тумбак чифте пищови.

Останалото не ми се коментира. Не ми се занимава с коментар на смехории.

И не виждам аз да си изпускам нервите. Или просто ти се иска да е така. Няма да стане.

Виждам, че просто не търпите изказвания на хора с леви убеждения и най-радостно за вас би било да не се изказваме.

ОК. Виж с удовлоствие ще спра да пиша по темата. Не виждам смисъл да говоря с хора, които не търпят чуждо и различно мнение от тяхното.

Приятно спорене и вдигане на акциите на Атака.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Lordjohn, ееее, човече, такава смешка скоро не бях чел. България била на пето място по икономическо развитие преди Втората световна война. По-голяма смешка не съм чувал ама нейсе. Хайде да гледаме реално:

1. Германия

2. Великобритания

3. Франция

4. Италия

5. Австрия

6. Чехия

7. СССР

Ами ти ако четеш само историята написана от твойте леви приятели от БСП няма как да научиш тези неща,все пак тези неща не ги пише там . Надявам се си чел поне малко историята на България и знаеш как е свалена Търновската Конституция и по какъв законен начи бе свалена тя.Също така кой прие член 1 , кой вкарваше хора в лагерите като Белене незнам мисля, че много ти е къса памета, или просто така ти отърва .Тези неща найстина са верни ,че България е била една от водищите сили на Бълканите, но има едно голямо но тези неща вие комунистите никога няма да ги признаете,защото тогава с просто око ще се види колко много сме напреднали благодарение на твойто леви приятели който си легнаха камунисти и се събудиха социалисти .Истината е, че ако тези хора бяха осъдени и изрязани от управлението на България сега къде по на пред щеше да е България но те решиха това което е натрупал с честен труд обикновените хора да го превърнат в частен свой капитал и както забелязваш те го постигнаха много добре това, защото вече имаха опит от 44 година :sobbing:

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

1. Германия

2. Великобритания

3. Франция

4. Италия

5. Австрия

6. Чехия

7. СССР

Не ти обяснявам защо включвам Чехия, а би могло да се включи и Полша- погледни справките за икономиките им преди войната. За да сме били на пето място, къде са били някои от тези държави. А между другото тази хумореска я срещам за втори или трети път да се лансира в последно време. Даже предните пъти бяхме на трето място в Европата преди войната. Ама явно някой се е сетил, че такава лъжа колкото и да се повтаря по принципа на Гьобелс, то няма да хване дикиш както се казва, та решил да ни смъкне с две места та да е по достоверно.

Ааа, това пък за това, че преди войната сме били тигър на Балканите. Айде бе. И колко територия загубихме от бабаитлък и тъпи политици за едно десетилетия. Доста. До там я докараха, че България да е единствената на Балканите, която граничи със собствени територии. И заради кого - заради готината монархическа демокрация. На гол тумбак чифте пищови.

Останалото не ми се коментира. Не ми се занимава с коментар на смехории.

И не виждам аз да си изпускам нервите. Или просто ти се иска да е така. Няма да стане.

Виждам, че просто не търпите изказвания на хора с леви убеждения и най-радостно за вас би било да не се изказваме.

ОК. Виж с удовлоствие ще спра да пиша по темата. Не виждам смисъл да говоря с хора, които не търпят чуждо и различно мнение от тяхното.

Приятно спорене и вдигане на акциите на Атака.

<{POST_SNAPBACK}>

Не , не спирай да пишеш. Така е най - лесно. Да се откажеш.

Така, грешката е моя. На ПЕТО място по ТЕМП на икономическо развите. И това са реални факти и цифри. А смешките ги приказваха твоите хора, дето станаха след 09.09. големи герои. И излизаха от горите почти до 1989 год. Отиди в библиотеката. Там има броеве на "Работническо дело" - и виж на последния им конгрес преди 1989 год. колко така наречени "активни борци" са утвърдили. И нещо не им бяха удобни официалните данни на Коминтерна - през периода 1941 - 1944 год. в България е имало (цитирам по памет) около 3500 партизани и около 6800 ятаци. В тази бройка се включват и убитите и тези по - затворите с политически присъди. Я кажи колко станаха след това ?????

И въпроса не е в левите убеждения. Защота комунистите си въобразяват , че са леви, а в действителност са левичари. Истинският носител на леви идеи в България след 1989 год. беше, Бог да го прости, д-р Дертлиев. Не говоря за другите бивши и сегашни БСДП-та. Но твоите приятелчета успяха да му съсипят партията. Нали трябва да държат монопола в лявото. Спомни си как успяха да съсипят и Евролевицата на Сашо Томов (изключително умен и ерудиран човек). Пратиха му Камов, Поптодорова, Боков и сие и къде е сега новата левица в България. Няма я. Има единствено и само БСП (бивша БКП). Бивша само по име, не и по манталитет.

И вземи си попречети малко историята и виж картите на България преди и след 09.09. Това за мен е болна тема, така че не ме предизвиквай точно тук. ДА и ще го повторя ДА - България е първа сила на Балканите. И смехориите ги говориш ти, защота на твоите приятелчета не им беше изгодно да си признаят , че извършиха национално предателство, като се изтеглиха без бой от Беломорска Тракия и Македония. Чувал си предполагам за Добри Търпешев. Ако не си - поразучи туй - онуй. А отгоре на всичко след това депортираха хиляди бежанци от Тракия под предлога че са македонци, само и само да угодят на Тито и планираната Панбалканска федерация. Или ще кажеш , че и това са слухове и не е вярно. Но за сметка на това приеха гръцките комунисти, като ги подгониха от Гърция.

Това са само част от делата на БКП. Ако продължим диспута, въпреки че шанса да се разберем на тази тема е малък, ще ти посоча и други неща.

А сега да се върнем на АТАКА. Току що имаше реклама по Нова ТВ, че гост на Цветанка Ризова ще е Сидеров. Препоръчвам ви да го гледате. Очаквам този смешник , да не кажа нещо по-лошо, да се изяви в "най-добрата" си светлина.

Лека нощ

Tihichko, т.е. Paralingov,

Привет човече. Как е настроението. Радвам се да те видя отново. Абе като се зачетох в постовете ти си викам, абе този стил ми е познат, ама правописа оправен. Браво. Радвам се за това. Сега по лесно ще ти се четат постовете.

Tihichko, т.е. Paralingov,

Привет човече. Как е настроението. Радвам се да те видя отново. Абе като се зачетох в постовете ти си викам, абе този стил ми е познат, ама правописа оправен. Браво. Радвам се за това. Сега по лесно ще ти се четат постовете.

<{POST_SNAPBACK}>

Ех, ама нали ти отговорих на личното съобщение не се съмнявам в тебе , че си се досетил cool.gif все пак сме в България където има доста предатели с това поне сме известни. А и вмежду прочем ти нали нямаше да постваш повече!!!! Бъди жив и здрав!! Явно много четеш мойте неща което може само да ме радва !!!!

Такаааа... доста късно се появих днес и гледам, че темата е претърпяла промени:

1. Досега не се деляхме на десни и леви, а бяхме дружно срещу всичко, което Атака представлява (не всички разбира се)- сега изведнъж това избухна с пълна сила - Не му е тук мястото!

2. Оттам се задълбочи и глупавия спор за това дали Атака е лява или дясна коалиция.

Искрено се надявам да запазим цивилизоваността на спора и да се ограничим с постове по темата!

Ще го кажа отново, за мен не е проблем да заявя, че в пресата из цял свят (игнорирам бг вестниците) Атака е наричана националистическа или ултранационалистическа коалиция - това е факт. А неоспорим факт също е, че национализмът като цяло (без да взимаме конкретни примери) се определя като дясна идеология. Така... вече друг е въпросът, че национализмът, който да не забравяме е десен, може да има нюанси - в случая Атака е националистическа коалиция, но с леви виждания за социалната политика и икономиката. Айде сега кажете ми какъв е смисълът леви и десни в този форум да се опитват да се разграничат от Атака като само си прехвърлят топката?!?! Ама вие четете ли въобще постовете ми: Това им е целта на тия .............................., де вземат гласове и от двете места, да черпят вода и от двата извора - да почнем да се караме дали са дясна или лява и през това време те да ни го набутат отзад - съжалявам за израза, ама ми писна.

Цитирам Бате Ици:

"можеш ли да ми посочиш един политик който е бил на власт и си заслужава да го преизберем, но посочи защо да го преизберем

посочи положителните и отрицателните неща на твоя избранник, за да преценим дали плюсовете са му повече от минусите"

Пак не слушаш - нямам определен избранник от известно време насам - никога не е ставало дума за симпатия, тази дума няма място в политиката, а само в личния живот - единственото, което искам да кажа е, че поне тези, които са били на власт им знаем положителните и отрицателните страни - на нас обикновените хора, които чакаме добри заплати винаги плюсовете ще ни се струват по-малко от минусите (просто с всяко следващо правителсво, което не пада преждевременно от власт ние правим стъпка напред, реформите болят, а ние показахме, че не търпим на болка и сменяме ли сменяме лекарите, а трябва да стиснем зъби и да оставим този лекар, който е започнал операцията, след като не се влошаваме да видим, докъде ще ни доведе - но не, ние виждаме само лошото, такива сме си :eek: ) А аз искам да сме нормална държава като всички останали държави в Европа и единственият начин е да се приобщим и чак след това да търсим себе си - обаче слад като вече не гледат на нас като на отчаяни хора, които избират ултранационалисти. Трудно ми да го кажа, но вече която и от другите партии да състави кабинет ще се опитам да се радвам, само не Атака да стига до нови избори - просто защото най-важното, колкото и да не ни се иска, е как ни приемат навън и оттам вече ще потръгнат нещата и за моя и вашия джоб.

Права си arti,

Получи се глупав спор дали Атака са леви или десни, а от там се мина малко или много на конфронтация на идеи - леви или десни. И аз исках да го избегнем този момент, но уви. Много хора в този форум, които пишат по такива теми знаят, че симпатизирам на лявата идеи и на БСП и се получи това, което най-малко винаги съм искал да става - всички срещу един. Нормално е да имаме различни идеи, но нека се научим да уважаваме идеите на другия. С нападки не можете да ми промените идеите. Аз вярвам в нещо, вярвам определини идеи и работя колкото мога за да се реализират. Поне считам, че на този етап малко или много с работата си спомагам за доброто на хората.

Аз не деля хората на леви и десни, а на можещи и не можещи. За мен това е начина за оценка на един човек. Налага ми се да работя и с млади и стари, с хора с различни политически възгледи и винаги сме се разбирали прекрасно и сме работили добре за решаването на даден проблем.

Конфронтацията няма да оправи нещата. Отдавна мина времето на делене на леви и десни. Дошло е времето да се обединим, за да потръгнат нещата, за да има просперитет в тази държава. И не може да се казва - обединение, но без еди коя си партия, без еди коя си част от обществото. Просто няма да стане. Това е истината.Надявам се нашите политици да са я проумяли най-после.

Както в Германия през периода 1960-1970 е имало една немислима и коалиция между ХДС/ХСС и ГСДП - две партии които са на два полюса. Немислима, но изправила тогавашната ФРГ на крака и спомогнала за икономическия просперитет на Германия.

Така, че е време да бъдем единни в стремежа си към по-добър живот.

Интересна тема. Доста време не бях влизал във форума и виждам, че пак има дискусия на политическа тематика. Да си призная честно не можах да прочета всички мнения, но има някои въпроси, по които искам да взема отношение.

На първо място прочетох нещо много интересно - в Чехия имало закон, според които на всеки, които е членувал в комунистическата партия му се забранява да заема ръководни държавни постове за 5, а после го продължили на 15 години. Тихичко, виждам, че си чел този закон, затова ще те помоля да ми пратиш линк към него на български, английски или руски.

Моето мнение е, че такъв закон не може да съществува в Чехия след 1993г. Той би противоречил пряко на чл. 3 от Хартата за човешките права и основните свободи, която е част от чешката конституция ( в не много добър превод този чл.3 ал.1 гласи:”На всеки се гарантират неговите основни права и свободи без значение от неговите ... ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ ДРУГИ УБЕЖДЕНИЯ ...”, а ал.3 забранява самоцелното ограничаване на основните права и свободи ДОРИ СЪС ЗАКОН; чл.21 от Хартата гласи: ”Гражданите имат правото да участват в управлението или в обществените работи пряко или чрез избрани на свободни избори представители”. В този смисъл според мене всеки закон, които забранява заемането на ръководен държавен пост по единствената причина да си бил член на комунистическата партия ще бъде противоконституционен. Все пак сегашната чешка конституция е от 1993г., а не съм чел предишната. Затова чисто професионално би ми бил много любопитен този закон, за който говориш.

Колкото до ”Атака” - трябва да призная, че тук ще опонирам на почти всички ви. Първо искам да уточня, че не съм им привърженик, нито съм гледал някога предаването на Волен Сидеров, нито пък съм чел в детайли прословутата им програма. Въпреки това аз смятам, че ако те продължат да говорят същите неща, ако продължат да имат същата позиция по дискутираните въпроси, то ”Атака” ще бъде полезна за българската политика. Само дето са поне 4 години закъснели. Трябваше да ги има по време на преговорите с Европейския съюз. Трябваше да ги има по време на подписването на договорите за затваряне на АЕЦ ”Козлудуй”. Трябваше да ги има по време на безразборната приватизация.

Пак повтарям - не съм техен привърженик, като и вероятно няма и да стана такъв. Причината поради, която са нужни, според мене е в това, че досега реално нямаше коректив, нямаше опозиция по най-съдбоносните за България въпроси. Надявам се те да бъдат точно този коректив - те да са точно тези инакомислещи, които задават въпросите ”Защо?”, когато трябва. Никой истински не ми отговори ”Защо Европейски съюз” - а трябва да отбележа, че донякъде съм запознат с правото на Европейския съюз и историята му. Да не говорим и от елементарна дипломатическа точка колко е грешно да декларираш безрезервно желанието си и готовността на вскякави отстъпки, за да сключиш един договор, който би трябвало да бъде ВЗАИМНО изгоден. Всяко момиче знае, че за да не бъде просто на...ана, трябва да си придаде малко фасони, да си вдигне малко цената, за да убеди мъжа, че би трябвало да е нещо повече за нея. Е, очевидно, на нашите дипломати и управници цената на приемането изобщо не ги интересуваше - повечето от тях бяха сигурни за собствените си парички и повече не им трябваше. Да не говорим, че ползите, в които ни убеждаваха можем да ги постигнем и без да влизаме в ЕС - законодателството например (все натам си тегля, ама все пак това е сферата, с която съм поне малко запознат). Да не говорим, че в България имаме закони, които с години изпреварват законите на някои европейски развити държави. Тук поне е една сфера, в която не може да не похвалим комунистическото управление - най-добрите, в известен смисъл най-модерните ни закони в момента, са ”оцелелите” писани по комунистическо време. Ама май се отплеснах...

Та колкото за ”Атака” - в крайна сметка каква демокрация сме, ако всички винаги сме съгласни. За какво са ни избори тогава?

Друго нещо, което напоследък забелязвам и съвсем не одобрявам - по всички телевизии(само националните, защото нямам достъп до други) и радия, които гелдам и слушам, масово се плюе по ”Атака”. Обвиняват ги във всички възможни грехове. Правят изцяло пропагандна аналогия с Хитлер ( между другото вижте основните пунктове в кампаниите на Рузвелт за президент и ще видите почти същите точки за национално величие). Води се масова кампания срещу тях от страна на всякакви политици (напр. Станишев), телевизионни водещи (напр. Николай Бареков в сутрешните блокове на БиТиВи), артисти (напр. Александра Сърчаджиева в ”Сблъсък”), както и политолози, социолози и др. хора, чиито имена не запомням. В същото това време изобщо не се дава възможност за отговор на хората от ”Атака”. В изборната нощ вместо реално да му опонират, вместо да го оборят с аргументи (което между другото съвсем не би било трудно), някакви журналистчета питат Волен Сидеров дали е ходил на психиатър. В едно предаване по Канал1 ”Вижте кой” бяха поканили внука на Радой Ралин, а срещу него опонираха 4-5 човека, почти цялата публика и двете водещи. (между другото прочетете ранните разкази на Радой Ралин и ще научите много повече за комунизма и българите от онова време, отколкото от приказките на всички водачи на БСП, СДС, НДСВ, ОДС, ДСБ, БНС и т.н. взети заедно). Ще гледам в неделя ”На четири очи” по НТВ с гост Волен Сидеров, защото досега съм го слушал само в изборната нощ, където цялата пресконференция беше пародия, според скромното ми мнение почти изцяло по вина на журналистите, които задаваха въпроси.

Та като цяло не смятам за нормално в един спор да се дава дума само на едната страна. Затова бих искал всеки път като се говори против ”Атака” по телевизията, да има и един човек от тях, които да може да отговори. Смятам, че така е морално и етично.

Колкото до това какво мисля за бъдещето на ”Атака” - ами само политически гении би могъл да запази единни хора с толкова малко общи неща, каквито са депутатите в парламентарната им група. Или пък вискчи те имат някакъв общ интерес, който на нас - обикновените хора, не ни е ясен.

П.П. Малеее, колко дълго съобщение стана.

Здравейте , този път само за Атака cool.gif

към iambbbbob

Колкото до ”Атака” - трябва да призная, че тук ще опонирам на почти всички ви. Първо искам да уточня, че не съм им привърженик, нито съм гледал някога предаването на Волен Сидеров, нито пък съм чел в детайли прословутата им програма. Въпреки това аз смятам, че ако те продължат да говорят същите неща, ако продължат да имат същата позиция по дискутираните въпроси, то ”Атака” ще бъде полезна за българската политика. Само дето са поне 4 години закъснели. Трябваше да ги има по време на преговорите с Европейския съюз. Трябваше да ги има по време на подписването на договорите за затваряне на АЕЦ ”Козлудуй”. Трябваше да ги има по време на безразборната приватизация.
Като не си гледал предаването по СКАТ "Атака" и не си запознат с програмата им откъде знаеш , че ще да полезни за българската полетика. От една пресконференция в следизборната нощ ???

.....  Никой истински не ми отговори ”Защо Европейски съюз” - а трябва да отбележа, че донякъде съм запознат с правото на Европейския съюз и историята му. Да не говорим и от елементарна дипломатическа точка колко е грешно да декларираш безрезервно желанието си и готовността на вскякави отстъпки, за да сключиш един договор, който би трябвало да бъде ВЗАИМНО изгоден....

Тук сам безрезервно съгласен с теб.

Да не говорим, че в България имаме закони, които с години изпреварват законите на някои европейски развити държави. Тук поне е една сфера, в която не може да не похвалим комунистическото управление - най-добрите, в известен смисъл най-модерните ни закони в момента, са ”оцелелите” писани по комунистическо време.

ohmy.gif Я посочи някой такъв закон ???

По нататъка няма да цитирам - защо всички в политическото пространство били срещу Атака. Ми как няма да са. Това е новият им враг. С тях ще забаламосват хората , когато не изпълняват обещанията си. Атака ще са виновни, че нещата в страната не вървят. Но какво ли ви разправям. Нали 16 години това слушаме в България. Как политическия опонент е виновен за хаоса и неразбориите. Е сега ще им е виновна Атака. А пък и модерно да не си националист когато ще влизаш в Европа.

Повтарям, вече не знам за кой ли път. Не съм за Атака. За мен те са кресльовци, които проиграват националната кауза. Но ще поживеем, ще видим

Посочвам ти закони - Закон за нормативните актове и Указа по прилагането му, Закон за собствеността, Закон жилищно-строителните кооперации, Закон за задълженията и договорите, Наказателния кодекс (тук, разбира се, трябва да преценяваме с оглед времето си) и Закона за международния търговски арбитраж. Ако искаш мога по-подробно да напиша за всеки от тях.

Интересна тема. Доста време не бях влизал във форума и виждам, че пак има дискусия на политическа тематика. Да си призная честно не можах да прочета всички мнения, но има някои въпроси, по които искам да взема отношение.

На първо място прочетох нещо много интересно - в Чехия имало закон, според които на всеки, които е членувал в комунистическата партия му се забранява да заема ръководни държавни постове за 5, а после го продължили на 15 години. Тихичко, виждам, че си чел този закон, затова ще те помоля да ми пратиш линк към него на български, английски или руски.

Здравей ,

Ако си малко по упорит и си направииш труда да прегледаш пресата от 89 и 93 година сигурен съм,че ще намериш много стати за този закон . А колкото до спазването на човешките норми, то всички сме свидетели как се спазват тези неща особенно тук в България.Виж само какъв геноцид се извършва от години неред спрямо Българите демогрфският срив е много голям но никоя партия не говори за този проблем.Хората умират пред болниците защото не ги приемат, това какво е?. Да не говорим за правото на всеки човек да работи, твори, и живее достоен човешки живот няма да се спирам на факта колко пари са нужни на един човек за да живее и как това право се спазва в България къде са тези права на нашият народ.И къде са най вече тези велики страни за да кажат на тези наши Полтици , че тяхната политика е геноцид за собствиният им народ.Но както виждаш пари за нашият изнемощял народ няма но за войната в Иарк има .Това са само дребни факти от нащо бите, но не мисля да се задълбочавам защото само на себеси вредя.!!!Бъди жив и здрав!!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Тихичко,

100% подкрепям мнението за болниците и за хората, които умират пред тях. 100% подкрепям за демографския срив (даже и аз в известен ”смисъл” съм виновен за ниската раждаемост cool.gif ). Тук искам да направя един призив към всички във форума: Правете деца, а не политика! Един час ”правене” на деца е много по-приятен от един час интернет! Един час ”правене” на деца е много по-приятен от един час слушане на политици! laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Колкото до чешкия закон, току що прегледах архивата на Чешкия парламент и на конституционния им съд. Там няма такъв закон. Може би не са го превели на английски, или в интернет не е внесено законодателството от преди 1993г.? За съжаление не знам чешки и не мога да прегледам пресата им от тогава. Прегледах българските юридически списания и не намерих нито една статия по този въпрос. За сметка на това попаднах на нещо друго: Чехия са страна към Международния пакт за граждански и политически права (той е 60-те години на миналия век, но не знам точно кога чехите го ратифицират). На мене ми струва, че подобен закон би противоречал на духа на този пакт, а в ООН няма данни за такива нарушения от страна на Чехия. Наистина ми стана много интересно и другата седмица ще се поровя малко в достъпните ми източници. Интересно ми какъв е бил подходът на чешкия законодател към този проблем. Ако можеш да се сетиш нещо конкретно, ще ти бъда благодарен.

ЛордДжон - приемам забележката за това, че не съм гледал предаването ”Атака” по СКАТ. Гледал съм само внука на Радой Ралин във ”Вижте кой” по Канал 1, пресконференцията в изборната нощ на ”Атака”, както и председателя на партия ”Нова зора” (дано не греша името), която е член на коалицията, в едно предаване по телевизия 7дни. Прочетох в един столичен всекидневник части от програмата им, придружени с журналистически коментар. Всичко това е крайно недостатъчно, за да имам обективно мнение за тях. Просто ми се иска да има парламентарно представяне на ”различното” мнение по въпросите за ЕС, АЕЦ, американските военни бази в България, социалната политика и здравната реформа. Надявам се те да са такива, ама какви са всъщност все още си нямам и понятие.

Пък и нямам нищо против това, че всички само ”атакуват” ”Атака”. Просто ми се струва неетично да не им се дава думата и на тях. Щом по националната телевизия се дава ефир на едните, трябва да се даде ефир и на другите.

Но в крайна сметка си прав, ЛордДжон, аз не познавам нито хората, нито идеите, които стоят зад ”Атака”.

Редактирано от iambbbbob (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.